Ahoj, prosím o radu, na kolik tak vyjde cca 2-týdenní výlet? Počítám tak 20000 za letenky (Evropa-NY, NY-West Coast a zpět) a okruh zhruba ve stylu San Francisco - Las Vegas - Grand Canyon a zpět. Když bychom jeli ve 2-3 lidech, vleze se každý do cca 40000-45000? Plán je cca 2-3 dny v NY a poté západ USA. Tam půjčení auta, spaní nejspíš někde v motelech, asi žádné velké utrácení, spíš jenom strava a sem tam nějaké vstupy. Má někdo podobnou zkušenost? Je můj odhad realistický? Děkuji  .

Náklady na 14 dnů v USA

Založil ve fóru Co se nevešlo


Ahoj, prosím o radu, na kolik tak vyjde cca 2-týdenní výlet? Počítám tak 20000 za letenky (Evropa-NY, NY-West Coast a zpět) a okruh zhruba ve stylu San Francisco - Las Vegas - Grand Canyon a zpět. Když bychom jeli ve 2-3 lidech, vleze se každý do cca 40000-45000? Plán je cca 2-3 dny v NY a poté západ USA. Tam půjčení auta, spaní nejspíš někde v motelech, asi žádné velké utrácení, spíš jenom strava a sem tam nějaké vstupy. Má někdo podobnou zkušenost? Je můj odhad realistický? Děkuji

0

Ano, ale dost také záleží na období v roce, ve kterém cestu plánujete podniknout. 

0 Citovat

Realistické to je, ale je hloupost spojovat východní a  západní pobřeží do jednoho 14-ti denního výletu.

S tím přeletem máš zbytečně drahé letenky a hodně málo času. Nejlevněji to vyjde ve 4 lidech (1 auto a 1 motelový pokoj v dražších lokalitách)

Západ je tak na 3 týdny (bez Yellowstone) a ten východ tak na týden (NY + Washington).


0 Citovat

Ahoj, musim souhlasit s tim, ze nacpat do 14 dnu NY i zapad je trosku nestastne reseni. podle meho by byly obe pobrezi zbytecne uspechane. Ale cena je urcite realisticka. My jsme byli minule leto na tri a pul tydne, auto jsme meli pujcene ve ctyrech lidech, spali jsme hlavne v Motelu 6 a podobnych ubytovanich. Vyslo nas to sakumprask na 50 tis na osobu (cca), ale v tom pocitam vsechno od letenek, pres auto a bydleni, az po moje nalety na levne obleceni, suvenyry z cest a nakupy ve walmartu. Vcetne onoho preletu z NY do LA.

Takze tvuj cenovy predpoklad je urcite v pohode, ale jak rikam, zkuste zvazit, jestli vam ten new york za to stoji. Jestli by nebylo lepsi ho naplanovat v budoucnu samostatne (letenky se daji sehnat za par tisic) a ty dny navic vyuzit na zapade a pridat si k tomu treba o park vic, nebo oddychovy den na plazi nebo hollywoodska studia, disneyland... podle toho, co vas zajima.

0 Citovat

Ahoj,

My sme boli dvaja prelom máj/jún. 13 nocí západné pobrežie a 2 noci NY, t.j 18 dní aj s cestou. Letenky Viedeň - LA - NY - Viedeň aj s dokúpenou batožinou 430€ + prelet SF - NY (150€ aj s veľkou batožinou). Západné pobrežie ubytovanie v moteloch (veľká spokojnosť) objednávané pol roka dopredu (odporúčam čím skôr tým lacnejšie) + 2 noci NY cez Airbnb => 1100€. Auto na západnom pobreží na 14 dní 400€ + full poistenie z worldwide insurance 70€. ESTA 12€, Annual pass do NP 70€. Strava väčšinou čo Wallmart dal. Vstupné cca 200€ (Universal studio, San Diego Zoo, Monument Valley, Alcatraz) + Benzín, darčeky, NY http://metro..stálo ma to všetko cca 2000€ komlet.  Je to na Vás ale za 14 dní by som sa plne venoval len Západnému pobrežiu ;) Prelet Vás bude stáť takmer celý deň (čas letu, letiská, preprava z a na letiská).

  

                                                 


 

0 Citovat

Do USA /hlavně Západ/ létáme skoro každý rok a náklady se dlouhodobě nemění. Jak je zmíněno výše, doporučuji také neabsolvovat Východ a Západ dohromady. Východ je také podstatně dražší než Západ, na Východě se skoro všude platí mýto, ubytování /hlavně v NY/ je dražší, všude se platí vstupné. Na Západě mýto mimo pár mostů v SF není skoro nikde, vstupné pokryje jen karta do NP. Při cestování ve 4 lidech se vejdeme do rozmezí min 1200 kč  až max 1500 kč, úplně za vše za 1 den pobytu. /ubytování, auto, benzín, jídlo, karta do NP, parkování/. Za ubytování máme vyzkoušený průměr cca 75 dol za 1 noc pro 4 lidi, v naprosté většině se snídaní.  Os. auto cca 800 kč za 1 den, VAN 1100 kč. Benzín cca 1.50 - 2 kč za 1 km. Dobře se najíst jsme schopni za cca 15 dol pro 1 os. za 1 den. Kartu do NP + mýto /mosty v SF/ + parkování počítám 100 kč pro 1 os. za 1 den. V součtu to vychází cca 1300 kč. Loni jsme tam byli 11 dní vč. dní příletu a odletu, letenka byla za 8000 kč, cesta do Frankfurtu a parkování 1000 kč za 1 os. Celkem vše vyšlo 20000 kč pro 1 os. Letos máme o 2 dny víc a vychází to 23000 kč.

Zkušenosti z našich cest mám sepsané a rád to pošlu mailem.  JSLIWKA@SEZNAM.CZ

0 Citovat

Moc všem děkuji za cenné rady!

0 Citovat

taky bych nespojovala NY se západam, zbytečně složité, uspěchané.. na 14 dní byste se do těch 45 mohli vejít, když seženete letenky v nějaké fajn akci, tak i míň :) mrkni tady, mám tu sepsáno spousta užitečných tipů, určitě ti to pomůže :)

https://www.nebudvorvan.cz/2017/...dream.html

0 Citovat

Klidne spoj zapad a vychod - tyhle univerzalni rady jsou naprosto k nicemu, kazdy ma jine cestovatelske cile, ja nevidim jediny duvod proc to nespojit, kdyz na to maj naladu - asi neni predmetem kazdyho tripu projit vsechny traily v kazdym narodnim parku - vychod ma hezka mesta, zapad zase prirodu.. Nas stoji 14 dnu v US mezi 50 - 75 tisici na hlavu bez nakupu, ale byvali casy kdy jsme to zmakli za 50k pro dva vcetne jidla a ubytka, diky letenkam za 6k z CL :) - myslim ze to co pise JSLIWKA dava smysl, zejmena pokud letite ve 4, na tech 25k se da dostat..


Ale este bych urcite vypichl to co psal Petr nahore - v USA jsou DOST VELKE rozdily v navaznosti na sezonu - napr. ubytko ve velkych mestech muze v pohode stat 3x-4x nasobek, specine pokud chytis nejaky svatky..

0 Citovat

Ahoj,

byli jsme ve 2, 22.8. - 9.9. 2019. Klasický trip z LA, Joshua Tree, Grand Canyon, Antelope Canyon, Horseshoe Bend, Monument Valley, Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce Canyon, Zion, LV, Death Valley, Sequoia, Yossemite a SFO.

Cena za 19 dní cca 47k/os bez nákupů. Ubytování v LA a SFO - Airbnb, LV - Strat a po cestě motely.




rozpocet.png

0 Citovat

@Marek: jak jsi prosím tě z ubytování za cca 27k dostal zpět na cashbacku 6k? to je víc jak čtvrtina..

0 Citovat

Vidím to na booking a vždy 10 % cashback, to dalo 2700 Kč, a pak třeba 6x20 EUR za referral. :D 

0 Citovat

My sme poňali klasický itinerár West Coast  na 17 nocí trochu luxusnejšie (požičali sme si Teslu 3 - to samo o sebe stálo cca 1500€), hotely na úrovni 4* v mestách (Sheraton, Marriott, Trump International, Westin...) a mimo miest vyššia trieda 3* motelov (Hilton Garden Inn, Hampon Inn atď.) a celkom veľa sme minuli na jedle (vpodstate len reštaurácie, minimum fast foodu a jedla zo supermarketov) a hlavne pive :) a aj tak sme sa vliezli s kompletnými nákladmi do 2000€ / 50k Kč na osobu (boli sme 4). Letenky z Viedne s Virgin s odbavenou batožinou za cca 320€. 

Na západnom pobreží je obrovská výhoda, že skoro jediné náklady na vstupné tvoril annual pass z bazaru za 30€ pre štyroch.

Dosť sme ale ušetrili na rôznych referraloch, zľavových akciách a strávili kopec času hladaním dobrých dealov na ubytovanie. Ak by ste sa uskromnili s ubytovaním a autom, tak sa to za 40k rozhodne dá spraviť.

0 Citovat

Jasně, byla to pakárna:D 

Airbnb bylo 2x 1. ubytko (neměli jsme ještě účty), pak booking cashback + referral a 2x akce s Energizer 25€ nad 100€, Moab a Page levnější stejně nebyl.

0 Citovat

Plánovat ubytování na celý trip dopředu (14 dnů)?, nebo řešit jenom první a poslední a zbytek brát podle  potřeby, kde budu?

Dík za info

0 Citovat

Já bych to řešila až na místě - nevyjde počasí a nemůžeš měnit program.


0 Citovat

Tak ve 4 ušetříš na autě a ubytování, nám by to vyšlo cca 5-8k/os. A to nám za to nestálo:)

Letenka byla s kufry v akci SAS díky CL.

Annual pass jsme měli za 800Kč. Ostatní vstupy moc optimalizovat nešly. Akorát Universal jsme kupovali za 108usd/os a MLB vyšlo na 80usd i s parkováním pro oba.

0 Citovat

Já bych to na místě nedal, celý den bych přemýšlel co a jak, ale každý to máme jinak. Takhle jsem přibližně věděl, co nás večer čeká, kde se najíst, zda máme snídani atd.:) Navíc jsem měl info od známých, že jim to zabíralo zbytečně čas. Mimo sezónu to bude asi lepší.

0 Citovat

MoonEclipse napsal(a):

My sme poňali klasický itinerár West Coast  na 17 nocí trochu luxusnejšie (požičali sme si Teslu 3 - to samo o sebe stálo cca 1500€),

Hele, a jaký smysl má půjčovat si Teslu za 3+násobek běžné sazby za fullsize/van, když náklady na palivo jsou velmi snesitelné?

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Hele, a jaký smysl má půjčovat si Teslu za 3+násobek běžné sazby za fullsize/van, když náklady na palivo jsou velmi snesitelné?


Pro fanouška, nebo někoho kdo chce jako zážitek vyzkoušet elektromobil vyjde půjčení v USA pořád nejlevněji, rovněž tak kabriolety. 

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Hele, a jaký smysl má půjčovat si Teslu za 3+násobek běžné sazby za fullsize/van, když náklady na palivo jsou velmi snesitelné?

Presne tak ako píše súdružka, bolo to o zážitku. Trojka je zrýchlením vlastne superšport a ten displej s online google mapou, internetovým prehliadačom a Netflixom bol naozaj neoceniteľný :D. Plus sme si vyhliadli ubytovania s nabíjaním zdarma, takže sme za 5000 najazdených km zaplatili dokopy len cca 150USD (oproti cca 450USD čo by vyšiel benzín pri spotrebe 9l/100).

A posledný, hlavny dôvod - mali sme jedného vodiča pod 25, takže by sme doplácali cca 250USD za underage pri normálnom aute. V konečnom zúčtovaní to bol príplatok tak 100USD za osobu oproti nejakému vanu z požičovne. Priplatil by som aj nabudúce.

0 Citovat

MoonEclipse napsal(a):

Plus sme si vyhliadli ubytovania s nabíjaním zdarma, takže sme za 5000 najazdených km zaplatili dokopy len cca 150USD (oproti cca 450USD čo by vyšiel benzín pri spotrebe 9l/100).

Tak to je super deal. Mám náhodou nějaké exkluzivní hrnce a ovčí houně na prodej, nemáš zájem?  

0 Citovat

Ale tady nejde o deal, ale o zážitek. Co se týká aut, tak v USA to vyjde nejlevněji.

A třeba takový kabriolet na Floridě...

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Tak to je super deal. Mám náhodou nějaké exkluzivní hrnce a ovčí houně na prodej, nemáš zájem?  

Naozaj neviem čo máš za problém :) Na zľavomatoch sa bežne polhodinová "zážitková" jazda na Tesle ponúka za 50 eur. S "inštrukturom". A ide to na odbyt ako teplé rožky.  My sme ju mali za 100USD na osobu na 17 dní len sami pre seba.

Chápem že niekto si rád požičia Hyundai i10 1.0 bez klimatizácie, tlačí sa v ňom kľudne aj dva týždne a je šťastný, že ušetril pár desiatok, ktoré môže investovať do niečoho iného. Ale myslím že je rovnako legitímne si chcieť spraviť zo šoférovania zažitok a vyskúšať niečo nové, čo u nás nie je bežne dostupné.

0 Citovat

Hyundai i10 bys tam asi vůbec v půjčovně nesehnal bez ohledu na klimatizaci- co jsem viděl tak nejmenší byl Civic.

Lidi si kupují sporťáky a kabriolety, vytáhnou to párkrát do roka, jinak to jen zabírá místo v garáži. Když si spočítáš náklady na provoz a amortizaci, tak vyjde levněji letět do USA a tam si to půjčit včetně letenky a hotelu a to i několikrát za rok.


0