Na zahranicnych forach velmi diskutovana tema, tu sa to zatial riesi kade-tade, takze zakladam prislusnu temu. Vyzera, ze tejto "pliagy" sa Cina tak skoro nezbavi ... ako ste na tom ti, co mate kupene letenky? Do Azie vycestujete, alebo vasu navstevu odlozite na "neurcito" ? Ja mam odlet 26. feb a pokial Cina nezatvori Pekingske letisko resp. Myanmar nezakaze prilety z Ciny, tak mam v plane letiet. Situaciu budem  pozorne sledovat (hlavne zahranicne zdroje) a podla toho sa samozrejme zariadim.  .

Coronavirus - zachovajte paniku

Založil ve fóru Co se nevešlo

@Libor tak to jsme se mozna jen nepochopili. Naprosto s Tebou v tomhle souhlasim ekonomicky nas i podle me ceka nasobne horsi krize nez pred deseti lety.

Jako doufam ze znicit stredni vrstvu nedokaze ale co dela tim zavani docela slusne... Co jsem se tim ovsem snazil rict je, ze soucasny stav casem zacne cim dal tim vic zasahovat a stvat i jeho volice. Ale zase jen je to muj nazor.

0 Citovat

Povšimněte si transkripce Phuketu - Pchúket jsem ještě nikdy nikde neviděl:

https://www.idnes.cz/cestovani/k...anicni_knn

0 Citovat

doctorex napsal(a):

Jako doufam ze znicit stredni vrstvu nedokaze ale co dela tim zavani docela slusne... 

On jenom slibuje, naslibuje hory doly, aby se zalíbil a pak nic. Evidentně mu to vychází. Nejlepší jsou ty jeho PR akce, kdy jeden z jeho ministrů něco navrhne, nějakou blbost, zvedne se vlna nesouhlasu a on se pak objeví, sdělí nám, že o ničem neví a že s tím samozřejmě nesouhlasí. To je tak průhledny, až se tomu člověk musí smát.

Hlavně by měl v této době opravdu masivně podpořit OSVČ a soukromé firmy, které byly zasaženy, přitom se tak úplně neděje. Přitom obě skupiny jsou hlavní motor ekonomiky. To je opravdu to nejdůležitější. Ne, on radši bude slibovat, jak zvýší platy učitelům (moje máma učí) nebo zvýšení průměrného důchodu na 15tis. a další a další sliby. A já se ptám, kdo ten nabobtnalý státní sektor zaplatí, když budou firmy vyhladovělé a spousta OSVČ skončí, ale hlavně, že si udrží voliče

Ale nejhorší svinstvo, co vymysleli, je odklad nájmu u soukromých pronajímatelů. To je prostě zločin a absolutní svinstvo. Alibismus v tom nejhorším slova smyslu. A já se divím, že si to lidé nechají líbit. 

0 Citovat

@Libor: Bohužel je to průhledný jenom pro normální lidi. Jeho voliči to prostě nikdy neuvidí. Při tom každej trochu inteligentnější člověk přece ví, že Prchal a celý jeho PR tým teď v podstatě nedělá nic jiného než čte diskuze na zpravodajských serverech a na facebooku a to co tam chce většina, to následně říká Babiš.

Zvedání důchodů a platů státních zaměstnanců je pro něj důležité, protože tvoří naprostou většinu jeho voličské základny. Jede prostě ten styl po mě potopa. Za pár let (až si nahrabe konečně dost a skončí) a až opět bude vládnout pravice, bude se muset najít nový Kalousek, který stejně jako v minulé krizi brutálně utáhne šrouby, následně bude všemi nenáviděn a pak zase vyhraje levice, atd.

Ty nájmy - to musí smést ústavní soud (jako jedna z posledních opravdu rozumně fungujících institucí v ČR).


0 Citovat

aneb jak přenést problém jednoho člověka na druhého. A to se vyplatí!

0 Citovat

@Libor, Jarda

Někteří lidé se dívají na soukromé podnikání jako na dravce, který se má odstřelit, jiní jako na dojnou krávu, která se má podojit, ale jen málo je těch, kteří v něm vidí statného koně, který táhne povoz. 

Winston Churchill

0 Citovat

citát,už nevím kdo to řekl:


Je jednoduché přesvědčit lidi, aby věřili  pitomosti.

Ale je těžké přesvědčit lidi, že z nich někdo dělá pitomce.

0 Citovat

Jojo, už se zavírá Moskva...

https://www.novinky.cz/zahranicn...u-40320285

0 Citovat

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, tak tu máme jednu novinku z Indie - mutace koronaviru způsobující nekompatibilitu s budoucí vakcínou:

https://www.novinky.cz/zahranicn...i-40320384

Možnost č. 2 je, že Indové jsou matláci...

0 Citovat

jasne i pro ctenare Novinek. cz: Mutace se projevila v oblasti, kde je protein, jímž se virus váže na enzym angiotenzin konvertázy (ACE2) napadené buňky v tzv. vázací oblasti receptoru buňky (RBD). Mutace se projevila na epitopu, což je malá část molekuly antigenu na povrchu viru, kterou rozeznávají imunitní receptory těla.

0 Citovat

Hurá, opatření až do roku 2022 ne-li 2025 podle vizionářů z Harvardu

https://www.novinky.cz/zahranicn...u-40320556

0 Citovat

Chtel jsem se na par dnu odmlcet   ale musim se smat jak jsem byl  napadnut ,ze jsem zaplenil  vlakno o cestovani po krasach CR a okolnich statu  balastem   

Ano  priznavam  zaplenil ,protoze me eremi  vyprovokoval  a navic jsem  si cetl  predtim jak ceska  vlada nesmyslne  rozdelila  do etap  uvolnovani  a vubec se nedivim opravnene kritice lidi a prohlaseni treba majielu penzionu a restauraci , ze pokud do Prahy nepusti zahranicni turisty tak ani neotevrou  

No a na tema se v tom vlakne post coronavirus  opet  rozjela hadka  o tomhle  ,  souhlasim s tim .ze to tam nepatri a tak se tedy neodmlcim a uz tak nejak  v klidu pokracuju tady  ,kde  to vlastne patri 

I kdyz nikdo nemuze vedet jaky bude stav treba za  2 mesice  a i kdyz  EU na zacatku nepostupovala jednotne , myslim ,ze pres  ruzne cisla v poctu nakazenych  by hranice mela otevtrit jednotne  a to jeste v  cervnu 

Pokud to sleduju ,jako ze vzdycky ne ,protoze  nazory odborniku se meni  a neshodnou se ,tak myslim ,ze virus je nebezpecny na tom zacatku  ,kdy o tom nakazeny nevi   a je tedy logicke ze by mel smysl  test ,kterym by se kazdy cestujici musel prokazat  

Pokud bude dostatek moznosti  testovani  a nebude zadna lichvarska  cena ,tak by  to mohlo nahradit vsechny vyjimky  i  karantenu 

Nejsem pravnik ,ale je tu dost pravniku a zastavam nazor,  ze ukoncenim nouzoveho stavu  je  omezovani  volneho pohybu osob  porusenim  pravidel EU   a pokud se to stane v jakemkoliv state EU   tak by na ten stat mela byt podana  zaloba 

0 Citovat

mikir napsal(a):

navic jsem  si cetl  predtim jak ceska  vlada nesmyslne  rozdelila  do etap  uvolnovani  a vubec se nedivim opravnene kritice lidi a prohlaseni treba majielu penzionu a restauraci , ze pokud do Prahy nepusti zahranicni turisty tak ani neotevrou  

Ty jsi fakt blázen s tou kritikou české vlády ohledně opatření proti koronaviru. Toto je jediná a naprosto logická možnost a bude to takto všude.

0 Citovat

Podle mne je to docela jednoduchy, rozvolnovat se bude, to je jasny. Nakou dobu to bude vypadat v pohode a az to prekroci jistou mez a lidi zase se zacnou nekontrolovane pohybovat sem a tam, trefi svet dalsi vlna. A tak to bude porad dokola, dokud se, pokud vubec, nenajde ucinny lek nebo si tim neprojde vetsina populace, coz muze trvat roky. 

0 Citovat

@Ondrab: Souhlas, ale s těmi vlnami to spíš bude v každé zemi jinak viz Hong Kong: https://zpravy.aktualne.cz/zahra...47ab5f122/

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Ty jsi fakt blázen s tou kritikou české vlády ohledně opatření proti koronaviru. Toto je jediná a naprosto logická možnost a bude to takto všude.

Nekritizuju ani tak rozdeleni do etap  ,ale to ,co  do  ktere etapy  zaradili  a ty podrobnosti k tomu 

Napriklad fitko ano ,ale bez moznosti pouziti  saten a sprch , takze v uzavrenem fitku na sebe budou lidi dychat  ale  do sprchy  kde hygienou  zabrani nakaze nesmi ...

Nebo treba  jazykova skola  s pravem statni jazykove skoly   ..a soukroma jazykova skola ktera  toto pravo nema  je vic nebezpecna ?  

10 lidi na svatbe  ano ,ale  10 lidi nekde  na vesnici  v hospode ne ? 

A  provozovny  vymezene jen  metry plochy  bez prihlednuti  k podminkam je uplny  nesmysl   Jaky  je rozdil  mezi provozovnou s 200 m   kdyz  tam pustim    najedno  treba  5 lidi a  provozovnou  300 m  ze stejnym poctem lidi   ? Neni nahodou ta  300 m  bezpecnejsi ?? 

0 Citovat

@mikir: Co se zařadí do které etapy, může být různé v různých zemích a dá se diskutovat, jestli by to nebylo lepší provést trochu jinak, ale tebou zmínění zahraniční turisti budou na řadě mezi posledními nejen tady, ale i v ostatních zemích, kde není příjem od zahraničních turistů nejdůležitější součást ekonomiky.

0 Citovat

mikir: tak si tu právní úpravu nastuduj, čas na to máš, místo psaní totální hovadin sem budeš dělat něco užitečného a třeba ti i něco málo dojde. Případně můžeš připravit i tu žalobu za české občany o které máš stále takovou péči :))))

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

@mikir: Co se zařadí do které etapy, může být různé v různých zemích a dá se diskutovat, jestli by to nebylo lepší provést trochu jinak, ale tebou zmínění zahraniční turisti budou na řadě mezi posledními nejen tady, ale i v ostatních zemích, kde není příjem od zahraničních tturistů nejdůležitější součást ekonomiky.

Pravdepodobne to tak bude ,ale uprimne ma to nejakou logiku  ?  Horni Dolni  zahranicni turisty nema  a nepotrebuje je  , takze jim to je jedno ,ale ma treba  prazaky co tam maji chalupy    kde je nejvetsi koncentrace nakazy  a tii tam pojedou  uz i  ted .ale turista s bezvyznamne  visky s par obyvateli v zahranici  tam nesmi ... nebo bude moct az naposledy.. je to stejne nesmyslna logika  jako s temi pendlery , kdy  do prace v Praze muze kazdy den .ale par km za hranice  ,kde je  x nasobne  mensi riziko nakazy ne ..

A to jsou proste veci  , ktere clovek uvazujici selskym rozumem jako ja  pochopit nemuze a bude je kritizovat 

0 Citovat

Já bych v mezidobí doporučoval i selfban, ať se na tu žalobu může soustředit. 

0 Citovat

eremi napsal(a):

mikir: tak si tu právní úpravu nastuduj, čas na to máš, místo psaní totální hovadin sem budeš dělat něco užitečného a třeba ti i něco málo dojde. Případně můžeš připravit i tu žalobu za české občany o které máš stále takovou péči :))))


Doslo by mi akorat to ,ze Janousek  srazi na prechodu pod vlivem alkoholu  zenskou , ujede od nehody   a pak odejde od policajtu  zadnima dverma   s ridicakem v kapse  ,nebo tedy s tvrzenim ,ze ho u sebe nema  a kdyz uz je odsouzen  tak  ma  zdravotni stav tak blby  ,ze mu musi  trest prerusit.... Mikir  by skoncil ve vazbe  bez ridicaku  a uz by mel trest odsezeny  i kdyby  byl dvojnasobne  vetsi..akorat by mel vsechno polepene paskama od exekutora  protoze by na splaceni nemel ... 

Uz vis proc se nebudu  v te zalobe angazovat ?    Ale mas pravdu  nastudovat to muzu   . .Ze bych to konzultoval se Zahumenskymi ? -))

Jinak koukam jak jednoduse se da rozjet  skomirajici vlakno ,,, ale venku je slunecno  tak  se  poroucim  -))

0 Citovat

@mikir: Tobě právě ten selský rozum naprosto chybí. Pražáci mají (a většinou to tak dělají) zůstat na své chalupě a zahradě nebo jít do lesa, kde nikoho jen tak nepotkají. Cizinci v Praze jsou v neustálém kontaktu s dalšími lidmi v ubytování, v restauracích, barech, na památkách atd.

U pendlerů obecně platí, že vyráží do zemí s vyšším výskytem viru a s horší ochranou před ním a nedá se rozlišit, jestli někdo zrovna pracuje jen v blízké vesnici, kde je riziko malé. To, že tam musí zůstat pár týdnů v kuse nebo zůstat doma, státu žádné ztráty nepřinese a je to problém pendlerů (nikdo je nenutil být pendlery). Zavřít ještě víc zdejších firem by způsobilo ještě větší škody a komplikace (u mnohých to ani nejde, respektive byla by to katastrofa třeba bez elektřiny nebo se zavřenými nemocnicemi) a je vidět, že šíření viru se velmi snížilo, přestože mnoho lidí chodí do práce.
0 Citovat

mikir napsal(a):

Uz vis proc se nebudu  v te zalobe angazovat ?    Ale mas pravdu  nastudovat to muzu   . .Ze bych to konzultoval se Zahumenskymi ? -))

Jinak koukam jak jednoduse se da rozjet  skomirajici vlakno ,,, ale venku je slunecno  tak  se  poroucim  -))


Vím, proč se v té žalobě nebudeš angažovat mikire neboj, je to úplně jednoduchý. Ale určitě studuj, bude tu pár let klid a konzultuj se Záhumenskými, myšlení budete mít asi stejný, kverulanti, kteří se potřebují za každou cenu zviditelnit, ale oni aspoň mají ty práva a jsou schopni sepsat něco, co má hlavu a patu :)
0 Citovat

Já myslím, že je to rozvolňování strašně pomalý, vlastně se to potáhne až do června, což mi přijde zbytečný :-(

Vždyť to mohli zkusit víc povolit, utáhnout se to dá vždycky, pokud by byla situace špatná.

Z vlády asi nikdo do fitka nebo solárka nechodí, fitko vidím jako daleko rizikovější, než solárko, kde se po každým návštěvníkovi vše desinfikuje tak i tak.  Ve fitku šaháte na všechny ty mučící nástroje činky, atd..                                        Pro rejpaly :-) momentálně bych nešla ani do fitka nebo solárka, kdyby bylo otevřeno, už to nemá smysl :-D :-D

0 Citovat

@ Libor_S    no umis to vysvetlit  hezky , treba se da i souhlasit a ma to i  logiku ,ale ti prazaci  pri  delsim pobytu na te chalupe  do toho obchodu stejne pujdou  a nevidim nic sloziteho rozlisit nekoho za hranicemi kdo pracuje v male vesnici a kdo  by  chtel jet do vetsiho mesta ,nakonec jim zavedli pracovni knizky a razitko zamestnavatele 

U turistu by uz ted sel zavest povinny test  jako se treba musis  prokazat v  nekterych statech povinnym ockovanim . ale uz se nechci vracet do polemik  soucasnych opatreni ,ale  spis  jsem komentoval  ty etapy  a tam pripoustis sam , ze to kazda  zeme muze mit odlisne a  ze se to  dalo  udelat i trosku jinak 

Ale nakonec uvidime v kvetnu , mozna by snemovna vlade  uz prodlouzeni nouzoveho stavu schvalit nemusela .coz by jiste melo dopad na ty ruzne etapy i kdyz to mazane navlekli na ochranu zdravi obyvatel  .. a jiste bude zalezet i na sousednich statech ,.porad je CR clenem EU a vlada by se mela podle toho chovat a  ne si hrat na vlastnim  pisku a ano  statu se ty nektere zakazy jako s temi prendlery , a dalsimi soukromniky malych provozoven   tolik nedotknou  ,.ale tech konkretnich lidi se to dotkne a casem  se to projevi i v ekonomice statu 

To uz je ale diskuze pro odborniky a ekonomy  ..ja  v podstate   budu rad  za cesty mezi Irskem a CR  bez nutnosti s tim nejak ojebavat  .pripadne  dovcu na nejakem ostrove v Recku  v zari   i  kdyz cerven by se me libil asi vic   a myslim ze zrovna  Recko to pred prazdninama  nejak uvolni  no a Silvestr na Kanarech budu taky  hlidat cenu   ,porad jsem optimista   a  paniku mi muze spis  zpusobit vitr v penezence nez coronavir -)

0