Na zahranicnych forach velmi diskutovana tema, tu sa to zatial riesi kade-tade, takze zakladam prislusnu temu. Vyzera, ze tejto "pliagy" sa Cina tak skoro nezbavi ... ako ste na tom ti, co mate kupene letenky? Do Azie vycestujete, alebo vasu navstevu odlozite na "neurcito" ? Ja mam odlet 26. feb a pokial Cina nezatvori Pekingske letisko resp. Myanmar nezakaze prilety z Ciny, tak mam v plane letiet. Situaciu budem  pozorne sledovat (hlavne zahranicne zdroje) a podla toho sa samozrejme zariadim.  .

Coronavirus - zachovajte paniku

Založil ve fóru Co se nevešlo

@tonic: Jasně, četl jsem to. Ale musíme mít přece lepší zdravotnictví než před 25 lety. Navíc, tenkrát nebyla žádná eRouška a chytrá karanténa (i když teď taky moc nefunguje). Ale přeci ty možnosti s chytrýma telefonama a počítačema musí být úplně jinde.

0 Citovat

Asi ten problém že sú chytré telefóny a počítače, kde ľudia nájdu väčšinou len sprostosti:)) 

0 Citovat

1. Zavriet hranice, zakaz pozivania jedal a napojov vo verejnej doprave, zatvorit vsetky vnutorne priestory (mimo obchodov), zaviest v restikach iba take away, zakaz vychadzania od 2200 - 600

Ak toto nepomoze, treba pritvrdit a uzavriet okresy a predlzit zakaz vychadzania 1800 - 800, restiky komplet uzavriet, odstavenie verejnej dopravy

No a ak ani toto, jednoznacne celoplosny zakaz vychadzania a stanne pravo

Spolocne to zvladneme

 

0 Citovat

A kdo bude vykonávat popravy? Hamáček ve svetříku?

0 Citovat

Nerozumím tomu, že ještě i teď má někdo problém pochopit co se děje a že pokud by to mělo dále pokračovat tímto tempem, tak dojde v dohledné době k zahlcení JIP a budeme mít Itálii doslova doma. To nemluvím o dalších věcech, jako že dokud se čísla nezlepší, tak se nepodíváme vůbec nikam za hranice, protože je otázkou času, kdy se probudí Poláci a asi ty další 4 země, kam ještě můžeme bez omezení cestovat z podzimního spánku. A samo od sebe se to asi nevyřeší, takže nějaká opatření přijít logicky musela (nehodnotím jestli správná nebo ne a mluvím o ČR). 

0 Citovat

Celkom vtipne jedince su tu poniektorí ... 3\4 roka dookola, ze covid nie je chripka a pri prvej moznosti sadnu do auta a podme na zapad... 

0 Citovat

Tak a konečně i Kateřina Ostrá  bude sedět doma na zadku...

0 Citovat

Ale Naděždo, ta si dokáže užít i cestu okolo chalupy, tak si vem příklad...

0 Citovat

Ale Máňa, co má vysokou školu života, říkala, že její sestra ve Švédsku má úplnou pohodu, tam prej nejsou žádná omezení a je to tam úplně v klidu. Zatímco v ČR nás chtějí ovládat a zlikvidovat ekonomiku!!!

0 Citovat

voughne napsal(a):

Celkom vtipne jedince su tu poniektorí ... 3\4 roka dookola, ze covid nie je chripka a pri prvej moznosti sadnu do auta a podme na zapad... 

No vždyť jo, protože kdekoliv je to lepší než momentálně v ČR. A já osobně s astma bezpříznakový nebudu, takže kdybych ještě mohl, tak vypadnu znovu. Třeba do toho Polska.

0 Citovat

voughne napsal(a):

Celkom vtipne jedince su tu poniektorí ... 3\4 roka dookola, ze covid nie je chripka a pri prvej moznosti sadnu do auta a podme na zapad... 

Přesně tak. Ani ta karanténa pořádně nefunguje, protože je mezi Vámi spousta oportunistů a trockistů. Je potřeba utáhnout šrouby a přitvrdit režim.

0 Citovat

Ve slově popravit máš několik překlepů

0 Citovat

Babišovi a jeho vládě už prostě nikdo soudný věřit nebude po tom, co třeba 5.6. tvrdil toto:

Nestrašte druhou vlnou, vzkázal Babiš opozici. Plošná omezení už vláda nezavede.

Premiér Andrej Babiš (ANO) vzkázal opozici, která ve čvrtek ve Sněmovně vyzývala vládu k přípravě na možný návrat epidemie koronaviru, ať s druhou vlnou epidemie nestraší. Plošné omezení už nikdy vláda nezavede, je třeba zvládnout ekonomickou krizi, řekl na tiskové konferenci po mimořádném zasedání vlády.

16.9. třeba toto:

Nestrašte se virem, vyzval Babiš Čechy.

To se může stavět třeba na hlavu.

 

 

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

Tak a konečně i Kateřina Ostrá  bude sedět doma na zadku...

 

🙈😁😁😁

0 Citovat

Martin V napsal(a):

Ale Naděždo, ta si dokáže užít i cestu okolo chalupy, tak si vem příklad...

Já ti dám chalupu! Zítra v 8.00 nástup v letištním salónku 🍸✌😉

0 Citovat

Tak co, myslíte ze nás tu Babiska zitra všechny zavře? 

0 Citovat

Je to Chaotik. 

0 Citovat

Nepřestávám doufat, že nás nechají vycestovat (i se zase vrátit zpět). Testy po příjezdu ani formuláře mě neděsí, respektuji je a s případnou karanténou nemám problém. Vždy je alespoň z psychologického hlediska dobré vědět, že prostě můžeme odjet. Jestli nás ostatní země budou chtít pouštět, tak to je věc druhá (ale i tak se najdou země, které mají pro nás otevřené dveře).

Celé léto bylo pro mnoho lidí pracovní a odjet prostě nešlo (dohánělo se za jaro co to šlo).

Sleduji celou dobu Egypt (jasně, není to každého šálek čaje, ale prostě s Egyptem to má mnoho lidí tak, že buď si jej zamilují, nebo ho nesnáší). Teď od října jsou obnovené lety každou sobotu z PRG s AirCairo. Zájem prý z doslechu celkem je. Tak snad to zase nezatrhnou... Kdo se někdy pohyboval v turismu a letecké přepravě určitě ví, že znovu rozlétat linku je nesmírně problematické. Tak pevně věřím, že tentokrát to bude OK.

Co se týká letního semaforu, chápu, že potřebovali, aby pokud možno lidé podporovali domácí a evropskou ekonomiku, proto ta omezení na státy mimo EU, ale nepřišlo Vám divné, že Tunis je OK a bez testů.... ale pouze s cestovkou...??? Ale takový Egypt, nebo Turecko, nebo i ta Albánie....to už nééééééé.

 

Jak říkám, nemám problém se nechat otestovat tam i po příletu, ale vzhledem k tomu, kolik už těch případů je tady kolem.....tak riziko, že ,,někdo sem zase něco dotáhne" je asi tak stejné, jako když vyrazíte metrem a tramvají ráno ve špičce do práce. Tam se social distancing vážně provádět nedá. To samé v supermarketu, stojíte ve frontě, i když jsou všude značky na 2m rozestupy...stejně vám lidé stojí za zády. Nebo třeba teď ta fronta na výstavu v paláci Kinských...to je taky dobrý joke. 

 

Snad tyhle super diskuze čtou i ti, kteří o opatřeních rozhodují a třeba se i zamyslí (ale to jsem asi příliš naivní).

0 Citovat

Porad stejna pisnicka , lide  kritizuji hlavne to ,ze se jasne nerekne co a jak  a  opet to same ,Babis rekne ze to bude platit od stredy ,ale co bude platit jasne nerekne nikdo 

Jasna ukazka ze to funguje jako na trzisti ,ja nabidnu tohle a ty mi zase  umoznis tohle ... ja dam tolik ,ty mi das tolik 

Vylepsene jaro  ? co si ma pod tim clovek predstavit ?  Tezko rict ,ale hranice si asi netroufnou zavrit, protoze by to skoncilo u soudu ,ovsem vymysli takove podminky , ze nikdo nebude  mit  zajem sem priletet a kdyz  Cesi mohou vlastne jen do par zemi , tak letecke spolecnosti  stahnou Prahu  z nabidky  ( o  Ostrave , Brnu  ani nemluvim )  Uz to vidim na lince Praha -Dublin , ctvrtek ,nedele posledni dva lety  a do konce rijna konec  ,predpokladam ze to pak zrusi do pulky listopadu 

Restaurace , najist a domu ?  Kolik jich asi otevre ?  Ale neni to nic co by v EU nebylo  . V Irsku  105 minut  plus 15 minut je na dezinfekci ,bary kde se neposkytuje jidlo v Dublinu maji smulu  Vzdalenost od domu taky byla a pri levlu  4 nebo 5  pak jen par km  ( soucasne je level 3  uz cele Irsko nejen Dublin ) 

Ven jen po 2 a nejaka vzdalenost od domu  ? Jak to chteji kontrolovat ? A co je to od domu ? To co ma clovek v obcance ? A co lidi co maji v obcance  magistrat mesta  ,ale bydli uplne jinde ? 

Posledne se strasilo ze  vzajemne navstevovani v rodine bude omezene ,kdyz nebydli spolu .pak bylo ticho po pesine  a ted co ?.opet kontrola , pokud nekdo nekoho uda ? 

Lockdown udajne nechteji ,do prace se muze chodit , ovsem veskere volnocasove aktivity zakazane ...a pro koho tam ti co  v techto aktivitach pracuji   budou ? 

Hlavne ze za nenoseni rousky 3-4000 Kc pokuta  , to budou mit zase pravnici ,soudy a exekutori zne 

 

0 Citovat

Těžko říct, co čekat...taky si myslím, že hranice nezavřou, protože teď je dle čísel stejně větší pravděpodobnost nákazy u nás než v ostatních státech, tedy podle jejich tabulek, který pořádně nejde srovnávat, když si to každá země počítá po svým.

Pokuty za roušky v řádech tisíců, to mi přijde totálně směšný. Dneska mě slečna v Lidlu na kase upozorňovala, že mám špatně zakrytej nos, tak jsem jí řekla, ať si napřed zkontroluje ten svůj :-D

Myslím, že lockdown bude, sice všechno nezavřou, ale pro změnu nám zakážou chodit ven (kromě práce a nákupu), nasadí nám zase roškou i venku, teď už jednaj  i o zákazu prodeje alkoholu. Taky by mě zajímalo, jak by kontrolovali tu vzdálenost od domu, když bydlím na druhý straně republiky, než mám trvalý bydliště a pracuju taky jinde, než bydlím.

Jakpak to, že máme dneska jen 541 pozitivních? Copak na nás chystaj? Budou na nás zkoušet, že se nenecháváme testovat a daj nám to příkazem? Nebo systém nefunguje? EDIT: ano nefunguje, technická chyba...

 

0 Citovat

Tak výzva zůstaňte doma moc nezabrala ..

O víkendu jsem si udělal výlet do středních Čech s ubytováním v Praze - pětikilo za dvojlúžák se snídaní v trojhvězdě v centru no neber to ..

I přes to,že v sobotu chcalo na hlavním vlakovém nádraží plno lidí v turistickém...dal jsem letecké a Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi - lidí dost,nákupní centrum v MB plné - roušku jsem nasadil jen občas....ve vlaku plno lidí pod nosem(včetně jednoho průvodčího) či úplně bez v muzeích ji měla většina,ale pod nosem tak každý pátý na nějaké rozestupy a desinfekci skoro každý kašlal - lidí chtějí žít mají toho tyjátru plné zuby - takže pokud vláda nezavře všechno úplně jako v březnu dost lidí na to bude házet bobek a to se mě osobně líbí !

0 Citovat

lma napsal(a):

roušku jsem nasadil jen občas....ve vlaku plno lidí pod nosem(včetně jednoho průvodčího) či úplně bez v muzeích ji měla většina,ale pod nosem tak každý pátý na nějaké rozestupy a desinfekci skoro každý kašlal - lidí chtějí žít mají toho tyjátru plné zuby - takže pokud vláda nezavře všechno úplně jako v březnu dost lidí na to bude házet bobek a to se mě osobně líbí !



Co na to říct?
Už vím: King for a day, fool for a lifetime

0 Citovat

@ Aluska .samozrejme  po zkusenosti  z jara vedi ,ze nektere zakazy a narizeni jsou i v nouzovem stavu porusenim zakonu a Ustavy ,tak to promysleji a zvazuji jak to obejit , Kdyz zavrou  hospody ,musi nakonec  stat zaplatit  i kdyz budou hlasat ze uz nemaji ,kdyz zakazou alkohol hospoda asi  zavre sama a  stat se bude smat ,ale jak pises tezko rict co od te stredy vymysli , ale od toho zeleneho lampasaka ,burese a cerveneho svetru  nelze ocekavat nic nez lez a intriky ,radeji zase mizim do Irska -) 

0 Citovat

Bože Ty jsi ale debil ...

0 Citovat

Já bych Vám (některým zde na fóru) přál mít 40 horečky, bolest všech kloubů a celýho těla, že nedojdete ani 5m na záchod...., šílenou bolest hlavy, totální deziorientaci sem tam, návaly vedra a spíte pomalů celý den... A já tenhle "tyjátr" podle některých jedu už podruhé... A to je mi 26 a bez žádných zdravotních rizik se tu potácím s tímto zase...  

0