Na zahranicnych forach velmi diskutovana tema, tu sa to zatial riesi kade-tade, takze zakladam prislusnu temu. Vyzera, ze tejto "pliagy" sa Cina tak skoro nezbavi ... ako ste na tom ti, co mate kupene letenky? Do Azie vycestujete, alebo vasu navstevu odlozite na "neurcito" ? Ja mam odlet 26. feb a pokial Cina nezatvori Pekingske letisko resp. Myanmar nezakaze prilety z Ciny, tak mam v plane letiet. Situaciu budem  pozorne sledovat (hlavne zahranicne zdroje) a podla toho sa samozrejme zariadim.  .

Coronavirus - zachovajte paniku

Založil ve fóru Co se nevešlo

mirjur napsal(a):

A co vlastně ten bezpříznakový jedinec vylučuje? Dle mé jednoduché logiky, pokud nemá příznaky, tak nic (nebezpečného) nevylučuje, a naopak, pokud něco vylučuje, tak má příznaky a tedy není bezpříznakový...

To by byla samozřejmě krásná logika, ale s nemocemi obecně to takhle vůbec nefunguje. Když si jenom vezmeš, jak my chlapi přenášíme HPV a nic nám není, maximálně hrozí bradavice. To samé opary, někdo přenáší a žádné nemá. Stafylokok je další krásný příklad. 

Takže ano, můžu být bezpříznakový a být zároveň superpřenašeč, v tom je právě to nebezpečí covidu hlavně pro důchodce. Vnuk, děti přijedou na návštěvu a je to.

0 Citovat

Bude zde poměrně velká skupina neočkovaných- děti, různě nemocní, mladí lidé po prodělané nemoci a také odpůrci očkování. Pokud i po očkování mohu Covid, byť se slabším průběhem, prodělat a hlavně ho mohu šířit dále tak je jasné, že v rouškách už zemřeme a spousta lidí si navíc bude lebedit, že to je to nejmenší, a že díky tomu vymizela chřipka. 

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Dle mé jednoduché logiky ...

Ehm ... :D Bezpriznakovy = asymptomaticky = prebiehajuci skryto. V reale mas len soplik (alebo ani ten nie), ziadna teplota, ziadne bolesti klbov ... ale si nakazeny a virus prenasas.

 
0 Citovat

tbu napsal(a):

Také v tom nemám jasno. Ale i bezpříznakový člověk může být dokonce superpřenašečem. Prase aby se v tom vyznalo :-)

U vakcíny jde o to, zda vyvolává natolik silnou imunitní reakci, aby zabránila nejen onemocnění s klinickými příznaky, zejména těžkými, ale i bezpriznakove infekci. Lze ale předpokládat, že i když nezabrání bezpriznakove infekcí, bude imunitní reakce silnější než u neockovaneho, a proto očkovaný bezpriznakovy jedinec bude vylučovat menší množství viru než neockovany bezpriznakovy. 

0 Citovat

já fakt koukám a nevěřícně kroutím hlavou, jak si tady lidi pořád myslí, že asymptomatičtí pacienti nejsou infekční. Díky Jardovi za koment!

0 Citovat

No já taky docela koukám. Přitom tohle není ani o covidu. Spousta nemocí takhle funguje. A už 3/4 roku se o mluví o tom, že tohle je snad to hlavní nebezpeči covidu. A pokud tohle tolik lidí neví, tak pak nemáme mít ty monstr čísla. 

0 Citovat

Zkuste si pustit tyhle 2 videa. Možná se něco zajímavého dozvíte. 

Proč mohla být vakcína vytvořena tak rychle

https://youtu.be/1Bpv5tX3bIs

a

Jak funguje

https://youtu.be/ZGPyyAza-LA

Samozřejmě je na každém z nás,  zda se nechá nebo nenechá očkovat. Nicméně je dobré o tom alespoň něco vědět. 

0 Citovat

AlejandraS napsal(a):

já fakt koukám a nevěřícně kroutím hlavou, jak si tady lidi pořád myslí, že asymptomatičtí pacienti nejsou infekční. Díky Jardovi za koment!

Věděl jsem, že bezpříznakový nakažený může být přenášeč, ale nevěděl, že může být superpřenašeč. Mají ti superpřenašeči něco společného? Jsou na to nějaké studie? 

V mainstreamu se pořád dokola píše, kolik lidí se nakazilo, bez přepočtu na stejný počet obyvatel. Tedy údaje absolutně k ničemu. Dnes ale idnes zjistil, že počet pozitivních testů je ovlivněn antigenními testy. Super, skoro po měsíci :-)

Chci říci, že v té žumpě balastu najít nějakou smysluplnou a podstatnou informaci je, alespoň pro mě, těžké.

0 Citovat

Já bych to shrnul,že očkování asi žádný velký krok nepřinese a proočkování 70-80% populace je scifi pokud to nebude befelem!

Takže dokud se nepochopí,že Covid je nafouká bublina a je to prostě respirační onemocnění jako chřipka,které tu prostě bude mezi námi a nějaké roušky,zavírání všeho a podobné kraviny mají minimální účinnost - akorát jde do hajzlu ekonomika,které už teď se z toho jen tak nevzpamatuje!

0 Citovat

lma napsal(a):

Takže dokud se nepochopí,že Covid je nafouká bublina a je to prostě respirační onemocnění jako chřipka,které tu prostě bude mezi námi a nějaké roušky,zavírání všeho a podobné kraviny mají minimální účinnost - akorát jde do hajzlu ekonomika,které už teď se z toho jen tak nevzpamatuje!

Jdi to povědět zdravotníkům do nemocnic, kteří padají na hubu a neodpočali si ani na vánoce. Třeba to pochopí, a bude po problému

 

0 Citovat

Tady i přes půlroční lockdown umřelo 12 000 lidí a on bude pořád mluvit o chřipce. Kdyby nebylo žádné omezení, tak je těch mrtvých možná 100 000 ty chřipečková bublino.

0 Citovat

lma napsal(a): Takže dokud se nepochopí,že Covid je nafouká bublina a je to prostě respirační onemocnění jako chřipka,které tu prostě bude mezi námi a nějaké roušky,zavírání všeho a podobné kraviny mají minimální účinnost - akorát jde do hajzlu ekonomika,které už teď se z toho jen tak nevzpamatuje!

Moudro level mikir. 

0 Citovat

Jarda, Voughne: pořád nechápu, když budu bezpříznakový, JAK to budu přenášet, ten mechanismus. Nebudu mít rýmu, nebudu kašlat... roušky jsou proti čemu? Proti přenosu viru vzduchem, ne? Jak ty svoje viry dostanu do vzduchu, když nebudu kašlat? Jen dýcháním? Pak ale musí všichni navěky nosit roušky. A imho, vakcína je k ničemu.

0 Citovat

Mirjur: Tak ještěže vakcíny vyvíjejí špičkoví vědci a ne nějací lidé na internetu, co si IMHO něco myslí... To už ani nemá smysl komentovat. ... S tím přenášením - otřeš si třeba prst v oku, nosu, na rtu, poté se nečeho dotkneš a je to. A samozřejmě i při křičení nebo zpívání.

0 Citovat

Mirjur: kapenkami,ty vznikají třeba dýcháním, mluvenim,vyfukovanim koure u kuraku atd.... Pokud sis treba doteď myslel,ze covid přenášejí jen zjevně nemocni,tak bych si byt tebou asi něco málo přečetl než se budu poustet do hodnoceni k čemu je nebo není vakcina.

0 Citovat

:-)

0 Citovat

eremi +1

0 Citovat

Tady vůbec nikdo nebere v úvahu enviromentální hledisko. Lidé se prostě přemnožili. Když vezmeš v úvahu pokroky v medicíně, katolickou církev a historické minimum vojenských konfliktů, tak je to pro planetu smrtící kombinace.

0 Citovat

lma napsal(a):

Tvl,tak k čemu ta vakcína tedy je ?!

Já bych to shrnul,že očkování asi žádný velký krok nepřinese...

Chápu, že po přečtení informace, že i očkovaný člověk může nemoc přenášet a že i nadále bude nutné nějakou dobu nosit roušky, může člověk podlehnout pesimismu a říct si, že ta vakcína je vlastně k ničemu.

Tady je ze všeho nejdůležitější pochopit, k čemu všechna ta opatření a následně i očkování jsou. Roušky ani omezení pohybu nemají covid vymýtit, ale zbrzdit, aby zvládal zdravotnický systém . A vlastně v tomtéž pomůže očkování. Když se nechám očkovat, můžu sice covid dostat a nadále přenášet, ale nebudu mít těžký průběh, tzn. nebudu potřebovat hospitalizaci. Čím více lidí se nechá naočkovat, tím méně lidí může mít těžký průběh a tudíž vyžadovat hospitalizaci. Tím se samozřejmě celý rozmach covidu výrazně zpomalí, až se z něj nakonec stane běžná choroba, třeba jako ta tolikrát zmiňovaná chřipka. I kvůli chřipce se dnes musí někteří pacienti hospitalizovat. Ale není jich tolik a zdravotnický systém vše zvládá. Totéž je třeba dosáhnout u covidu.

0 Citovat

Proky +1

0 Citovat

A hlavně, když bude nízký výskyt případů v republice, jiné země v nás neuvidí rizikovou oblast a pustí nás k nim přes hranice :)

0 Citovat

Proky, to bych si fakt přála, mít na celou věc tak jasný a ucelený názor a nepochybovat. Mohla bych být víc v klidu a s optimismem hledět do budoucnosti. Ale já už zase holt vidím všechna ta ALE...

0 Citovat

Největším plusem té vakcinace zřejmě bude, že se to těm koronavirům podstatně ztíží, aby se množili. Pro účel množení jim zůstanou pouze odpírači vakcinace a ti ať se s tím nějak poperou.

0 Citovat

Stačí dať od štátu gastrolístky a deň voľna za vakcináciu a hneď bude preočkovanosť 70-80 percent

0 Citovat

To ale není nutné, stejně jako inzerce. Poptávka značně převažuje nad nabídkou.

0