Na zahranicnych forach velmi diskutovana tema, tu sa to zatial riesi kade-tade, takze zakladam prislusnu temu. Vyzera, ze tejto "pliagy" sa Cina tak skoro nezbavi ... ako ste na tom ti, co mate kupene letenky? Do Azie vycestujete, alebo vasu navstevu odlozite na "neurcito" ? Ja mam odlet 26. feb a pokial Cina nezatvori Pekingske letisko resp. Myanmar nezakaze prilety z Ciny, tak mam v plane letiet. Situaciu budem  pozorne sledovat (hlavne zahranicne zdroje) a podla toho sa samozrejme zariadim.  .

Coronavirus - zachovajte paniku

Založil ve fóru Co se nevešlo

To je nápad! První ho převezme Slovensko a bude to plošné testování. Po úspěchu k análním testům přistoupí i Česko. Andrej půjde jako první. A na kamery.

0 Citovat

Tak si to zatím naštudujte... Vzpomínám na salmonelu ve školní jídelně a výtěr všech ve třídě.-)))

 


covidanal.jpg

0 Citovat

A co myslíte? Mel ho tam.....

0 Citovat

https://cnn.iprima.cz/nic-nebude...2102051532

To by sice byla paráda ,ale obávám se že někdo zase vyměkne ..

0 Citovat

Bohuzel ,tentokrat vymekne opozice ,coz je vlastne plan komancu aby zhatili jejich stoupajici preference pro podzimni volby . Komanci v tom maji dost zkusenosti, aby se naoko ten spatny stal nekdo jiny Staci vzpomenout jak se rozhodovalo jestli bude prezident  Svejnar nebo znovu Klaus  a oni napred  odesli ze salu ,aby to pak stejne hodili Klausovi  jasne  ,tehdy tam hrali roli jeste prebehlici a neschonost tech co chteli Svejnara se dohodnout 

Ale bylo to stejne kupceni s hlasy jako vidime dnes 

0 Citovat

Mám dotaz ohledně návratového formuláře, který se vyplňuje před návratem do ČR. Mám ho mít vytištěný a na letišti ho odevzdám? Nebo se skenuje ten čárový kód a bude stačit ukázat displej mobilu? Jak to funguje na Ruzyni?

0 Citovat

C -19 napsal(a):

To se teď budete divit jaký se stane z mikira obhájce testů. A což teprve až začne svým obvyklým “stručným” způsobem testování popisovat!

neboj ja uz mam sveho favorita v podobe tech testu ze slin ,jeste jsem myslel ze se nejak rozvine ten napad vycvicit ty psy na letisti ,ale to se zda, ze je s tim ticho po pesine ,prece zadarmo ani kure nehrabe natoz pes,  zato rozvinuli umeleho PSA ,ten je vysoce vydelecny  a jak je neomylny a co vsechno umi,treba i kouzla s cisly dle potreby   

0 Citovat

david.linek napsal(a):

Mám dotaz ohledně návratového formuláře, který se vyplňuje před návratem do ČR. Mám ho mít vytištěný a na letišti ho odevzdám? Nebo se skenuje ten čárový kód a bude stačit ukázat displej mobilu? Jak to funguje na Ruzyni?

Stačí jen PDF v mobilu, jen ho naskenujete. My jsme ho vyplňovali ve frontě na pasovku a jen naskenovali.

0 Citovat

https://cnn.iprima.cz/vakcina-ne...sel-389475

0 Citovat

Než z nosu (absolvováno dvakrát) a zítra potřetí a za týden zas, tak raději z jakéhokoli jiného tělesného otvoru. Třeba i lékařsky nazváno z řiti. 

Pořád lepší než si nechat propíchnout přepážku, doufám že ta paní vysoudi na špitálu aspoň 200000.

0 Citovat

Celkem se už ztrácím v těch stále se měnících pravidlech. Má někdo zkušenost z Polska? Jednodenní cesta do 12 hodin...

0 Citovat

Do 12 hodin bez omezení.

Výše uvedené neplatí pro (povinnosti při návratu dle "semaforu") :

b) pro občany Evropské unie, včetně občanů České republiky, a cizince s povoleným dlouhodobým nebo trvalým pobytem v Evropské unii, kteří tranzitují do 12 hodin přes Českou republiku, nebo cestují do nebo z České republiky na dobu nepřesahující 12 hodin

0 Citovat

Tak to vypadá, že stbákovi už nadobro hráblo.

 

https://www.novinky.cz/domaci/cl...s-40350236

 

0 Citovat

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...domaci_kop

Zpětně mi moc nedochází ten tyjátr v parlamentu ,když to hejtamani stejně přehodí zpět na vládu ..

V říjnu ve volbách hodím volební lístky do kanálu jelikož je úplně jedno kdo tam sedí žumpa jako žumpa !

0 Citovat

Změny v cestovatelském semaforu - Island zelený, Dánsko oranžové, Irsko s Litvou červené a Chorvatsko s Madierou tmavě červená. 

0 Citovat

https://youtu.be/BRsQaQaNHeo

 

Tak něco pro odlehčení, pokud neznáte... My ten kurvid porazíme!

0 Citovat

Treti lockdown uz ma aj svoju pesnicku :)

https://youtu.be/vYmSAMcwXA8

0 Citovat

Dotaz. Jak to probiha pri priletu do CR ted v pripade nutnosti testu?Vyplni se online formular pred prijezdem a pak doma 5 dni karantena. Pak se jde na PCR test jako samoplatce, ten se jde nekam ukazat? Na hygienu?.... nebo jak to funguje? Oni maji info o mem prijezdu do CR prostrednictvim toho online formulare? ...dekuju za prakticke info.

0 Citovat

No, my se nedávno vraceli autem z Bulharska. Antigenní test jsme si udělali v Sofii a vyplnili ten online formulář. Na hranicich nás samozřejmě nikdo nestavěl. Přijeli jsme ráno a hned jsme šli na test. Odpoledne přišel výsledek, který jsem rovnou poslal mailem na krajskou hygienu. Přišla mi odpověď:

Dobrý den, děkujeme za zprávu a zaslané výsledky testů v souladu s ochranným opatřením ministerstva zdravotnictví ČR. 

Toť vše.

0 Citovat

@andreko

Podle toho, ke které krajské hygienické stanici bydlištěm spadáš, jim test pošleš na speciálně zřízený mail (pražské posílám vždy na covid-hc@hygpraha.cz) a referentka ti obratem (v pracovní době všedního dne) karanténu ukončí. Info o tobě mají z toho příjezdového formuláře, dřív to bylo, že si tě zapsal pohraničník nebo se člk sám nahlásil (to už si za těch 11 měsíců přesně nepamatuji v jakém období to jak bylo). 

0 Citovat

https://www.seznamzpravy.cz/disk...ete-143234

https://www.seznamzpravy.cz/disk...nim-143246

Ovsem klasicka ukazka vsech stezovatelu ,,,plno kecu a pak kazdy stahne ocas mezi nohy a poslechne , vlekari , nepusti vleky ,obchody neotevrou  lidi vykoupi drahe rousky ,,,atd  a takovym pristupem si vlada muze delat skucne co chce ,,,

0 Citovat

ahoj všem ,

s ohledem blížícího se odletu na Lanzarote z Berlína (28.2.) potřebuji poradit zda lze nějakým způsobem projet přes hranice s jistotou , aby nás Němec nevrátil .

Zkoušel jsem se poradit na ambasádě v Berlíně , kde mi jednoznačně neodpověděli zda můžeme / nemůžeme pouze upozornili , že nás otočit mohou .

s testy a registrací počítáme .

má tu někdo aktuální zkušenost , radu ? 

0 Citovat

Tak hranice Německa s Polskem se systematicky nehlídá, takže tam by se projet dalo, nicméně to ti neřeší to, že budeš mít problém se dostat z Kanárů do Německa.

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Tak hranice Německa s Polskem se systematicky nehlídá, takže tam by se projet dalo, nicméně to ti neřeší to, že budeš mít problém se dostat z Kanárů do Německa.

z kánárů už to do němec nelítá?...tam si myslím že zatím není problém

0 Citovat

Spletl jsem si to s Portugalskem, kde momentálně nelze cestovat do Německa, pokud tam nemáš trvalý pobyt. V případě Španělska to lze s maximálně 48 hodin starým PCR testem, pokud tedy do doby tvýho návratu nebude Španělsko zařazeno na black list.

0