Coronavirus - zachovajte paniku

Založil před 6 lety voughne ve fóru Co se nevešlo

Udavacstvo a o*ebavanie systemu idu ruka v ruke:)

0 Citovat

přesně  tak, měli jsme za 2 týdny letět z Blavy na Sardinii (tam jen snad 2 případy). Po včerejšku bych to neriskoval právě kvůli tomu, že v práci budu buď někdo bonzovat, nebo mít jen blbé kecy.

Vzhledem k opatření z SK, doufám, že Rayneir bude rušit let sám a vrátí se i peníze za letenky..
0 Citovat

"jak se v ČR reálně bude zjišťovat, že tam člověk byl, pokud přiletí do unijní země, která dosud pro přílety z Itálie omezení nemá"

Stačí aby letecká spoločnosť poskytla ČR údaje o českých cestujúcich. Z technického hľadiska žiadny problém, z právneho neviem.

0 Citovat

Dále registrace DROZD, údaje z čísla mobilního telefonu registrovaného na tvé jméno, kamery s rozpoznáváním SPZ na dálnicích (minimálně pro příjezdy z Německa a Slovenska).

0 Citovat

Petr napsal(a):

V souvislosti s karanténou po návratu z Itálie by mě zajímalo, jak se v ČR reálně bude zjišťovat, že tam člověk byl, pokud přiletí do unijní země, která dosud pro přílety z Itálie omezení nemá, a odtamtud přijede třeba vlakem (pokud se sám dobrovolně neudá, jak by měl). Ne že bych se tam teď chystal, ale o efektivitě takového opatření mám pochybnosti, pokud nemá jít jenom o to, aby bylo vidět, že se něco dělá. 

Včera jsem zaslechla v TV, že budou mít data od mobilních operátorů. 

0 Citovat

Petr napsal(a):

V souvislosti s karanténou po návratu z Itálie by mě zajímalo, jak se v ČR reálně bude zjišťovat, že tam člověk byl, pokud přiletí do unijní země, která dosud pro přílety z Itálie omezení nemá, a odtamtud přijede třeba vlakem (pokud se sám dobrovolně neudá, jak by měl). Ne že bych se tam teď chystal, ale o efektivitě takového opatření mám pochybnosti, pokud nemá jít jenom o to, aby bylo vidět, že se něco dělá. 

Efektivita jakýchkoli opatření tohoto rázu je založená na osobní zodpovědnosti, sebekázni, tedy dvou věci, které jsou většině populace, která si plete svobodu s anarchii a bezohledností, zcela cizí. České vychcánkovství a snaha ojebat vše, co lze, bude zřejmě hlavní příčinou rapidního nárůstu případů onemocnění.

0 Citovat

Já myslím, že to pověstné české vychcánkovství v současnosti nejlépe reprezentuje premiér a spol. populistickými opatřeními...

0 Citovat

Dalším rysem čecháčkovství je používání cizích slov mimo jejich ustálený význam.

0 Citovat

Situaci je potřeba marketingově využít a projevit se jako silný a rozhodný vůdce národa. Je potřeba přijmout rázná opatření protože lid to očekává (že nad tím odborníci kroutí hlavou je vedlejší, kdo by je také poslouchal že).

0 Citovat

Zlatý komunisti, ta jejich totalita byla hodně slabá proti tomuhle

0 Citovat

A vůbec nejlepší by bylo omotat hranice ostnatým drátem a povolat pohraničníky. Před deseti lety tu byla prasečí chřipka a skutečně si nepamatuji, že by se takovýmto způsobem šílelo. Přitom fakta říkají, že dle souhrnných statistik na ni prokazatelně onemocnělo 1 632 187 lidí a 18 550 osob nákaze podlehlo. Podle oficiálních údajů se mexickou prasečí chřipkou nakazilo v ČR 2477 osob a do března 2010 na ni 102 lidí zemřelo. Umírali i mladí lidé. No nic, snad nejsem sama, komu připadá, že se svět zbláznil.

0 Citovat

Michal napsal(a):

• Dále registrace DROZD, údaje z čísla mobilního telefonu registrovaného na tvé jméno, kamery s rozpoznáváním SPZ na dálnicích (minimálně pro příjezdy z Německa a Slovenska).

Tohle všechno je možné, ale lze to v rámci EU technicky dělat plošně, nebo by musel být konkrétní dotaz na určitu osobu s podezřením? A pokud jde o mobilního operátora, co mohou zjistit, pokud se vyndá simka a koupí nová v Itálii?

0 Citovat

Ahoj chtěl bych se zeptat, s ohledem na doporučení necestovat do Itálie a povinnou karanténu po příletu. Zakládá mi toto nárok na vrácení letenek u Ryanairu? Díky

0 Citovat

Jsem ve stejné situaci a řekla bych, že ne. Ale mám ke kreditce pojištění storna a to uplatnit můžu. Počkám ale, jestli mi let nejdřív nezruší Ryanair, protože u storna je 20 % spoluúčast.

0 Citovat

Lukeo napsal(a):

Dost hloupé a ubohé plácání. Např. v Izraeli mají komunisty nebo totalitu?

Jinak nevím, co tu řešíte s tím, jak poznat, kdo byl v Itálii. V práci lidi nahlašují, kam jedou. Důchodci budou raději sami opatrní. Takže zbývají OSVČ a spíš ty bezdětní, protože o těch okolí nemusí tolik vědět.
0 Citovat

Lukeo napsal(a):

Chlapče, nevíš, o čem mluvíš... úplně mimo mísu.

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Jinak nevím, co tu řešíte s tím, jak poznat, kdo byl v Itálii. V práci lidi nahlašují, kam jedou.  

No, nevím. U nás v práci se tedy nikdy nic nenahlašuje.

0 Citovat

Libor_S napsal(a): V práci lidi nahlašují, kam jedou.

Nikdy jsem neměl zaměstnání, kde by se nahlašovalo, kam člověk jede. Je to osobní věc každého. Prostě dovolená a šmitec.

0 Citovat

Libor napsal(a):

No, nevím. U nás v práci se tedy nikdy nic nenahlašuje.

Nikdy nic? Jako ani termín dovolené? Já mám zkušenost, že tato kolonka na formuláři je, a říkal to i ministr Vojtěch s Prymulou včera na dotaz v TV. Je možné, že se v mnoha firmách formuláře nevyužívají a asi nikdo neví, jaký je to podíl. Min. někteří kolegové ale asi vědí, kam dotyčný jel.
0 Citovat

Žasnu nad některými příspěvky v tomhle vlákně, to snad nemůžete lidi myslet vážně. Jeden člověk přijde s tím, že aerolinky budou hlásit českým úřadům pasažéry s českým občanstvím, i když tito poletí z Itálie do jiné země než ČR. Další rozvine teorii, že Itálie bude předávat ČR fotografie všech českých SPZ zachycených na italských hraničních přechodech - kdyby české úřady Itálii o něco takového požádali, tak se jim vysmějí, tohle nemá absolutně žádnou oporu v unijním ani mezinárodním právu. A dorazí to Libor s tím, že se v práci nahlašuje, kam jede zaměstnanec na dovolenou. To už je fakt moc.

0 Citovat

JJ, je to samozřejmě nesmysl. Pojede se na starém dobrém bonzáctví, kterého ve velkém využívá už teď Bureš na EET. :)

0 Citovat

Breathe napsal(a):

A dorazí to Libor s tím, že se v práci nahlašuje, kam jede zaměstnanec na dovolenou.

Opakuju. Já ze svých zaměstnání takovou zkušenost mám, že tato kolonka na formuláři je, a říkal to i ministr Vojtěch s Prymulou včera na dotaz v TV, jak se to dá kontrolovat.

0 Citovat

Já jsem v životě nenahlašoval dovolenou jinak než zcela neformálně ústně nebo max jednou větou v e-mailu.

0 Citovat

Přítel pracuje v korporaci a jejich vyhláška předběhla  i Babiše- zaměstnanci nesmí do celé Itálie, pokud si to předem nedomluví se šéfem a ten jim po návratu nedovolí práci z karantény.

0 Citovat

@Mandarinka tak to by mě zajímalo, jestli na to mají právo. Přikazovat kam můžeš a kam ne. Dost pochybuju. 

Edit: není to myšlený jen na pracovní cesty?

0