PRŮLOM! Vláda zrušila hanebný a ve světě unikátní zákaz vycestovat vlastním občanům. Využijete této možnosti a navštívíte třeba Vídeň?  " Po zrušení zákazu volného pohybu osob bude možné opět cestovat do zahraničí, dosud to bylo až na výjimky zakázáno. Podle Vojtěcha přitom budou platit stejná pravidla jako pro pohyb po Česku. „Pokud se člověk vrací, tak buď musí být covid negativní prokázaným testem, nebo musí absolvovat čtrnáctidenní karanténu, “ uvedl Vojtěch. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_aug" Snad v tomto vlákně budou dobré zprávy rychle přibývat :-)  .

UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu

Založil ve fóru Co se nevešlo

Někdy mi na tomto fóru chybí admin. Takovéhle nadávky bych čekal někde na Novinkách :/

0 Citovat

@ Dimik nechtel jsem uz na tebe reagaovat a ani jsem poprve nereagoval, ted napisu jen, hled si sveho v UK a o me se nestarej  V UK se tvarili  ze se nic nedeje,  az najednou  z nich vylezlo  ze Boris   je na tom blbe a je dost mozne ,.kdyz by neslo  zrovna o nej  ,tak by ten clovek zemrel  .

Nestaram se o cisla  protoze  jsou to irelvantni udaje ,ale co nejvic nakazilo  Irsko je to ,ze  se celou dobu nezavrely  hranice mezi  UK a Irskem a  byl porad pohyb obyvatel  a to Irsko ma karantenu ,. ktera ovsem nebyla zakonem vymahatelna    A  proc by v UK mela byt karantena az od 8.6., kdyz celou dobu nebyla,  to neni skutene  normalni  ( to cim to obhajujes  je nesmysl )

A proc chci letet  do CR a zase zpet do toho ti skutecne nic  neni a vubec nic tim  neporusuju ,protoze socialka o tom vedet bude  a  hranice v Irsku jsou otevrne   jak pro odlet  tak pro prilet , mozna az se vratim budu  14 dnu v karantene  a do CR budu mozna muset mit test  nebo taky karantenu  tak stejne zatim cekam   Vic se vyjadrovat nebudu  

Nepatri to sem  ,prospesny  je ten odkaz  MZV  a ne tve urazky 

0 Citovat

Polská ostuda...

"Lidé se autobusem dostali k autům, která čtvrt roku stála u polských letišť"

Zdroj: https://www.idnes.cz/ostrava/zpr...zpravy_jog

0 Citovat

@DimikUK: bez citování příspěvku, na který bezprostředně reaguješ, by to vážně nešlo?

0 Citovat

V jednom vláknu prakticky kompletní výkvět současné CL. To se jen tak nevidí. 

0 Citovat

Aluška napsal(a):

Proč by matky, který můžou dát děcka do školy, měly dostávat 80%? To je jasný, že raději budou s děckem doma než chodit do práce....


Ty nemáš děti školou povinného věku, že? :-)
0 Citovat

Španělsko ruší od 1.7. povinnou karantény pro zahraniční turisty https://www.reuters.com/article/...SKBN2311BV

0 Citovat

V podstatě je potvrzeno, že nejčastější koupacké destinace - Chorvatsko, Itálie, Řecko a Španělsko budou na léto otevřené. Minimálně zkraje budou, tipuju, ty destinace pořád ještě relativně bez turistů. Takže taková červencová Barcelona nebo Madrid zní neobvykle lákavě:)

0 Citovat

Uvidíme co Azory, kam mám v červenci letět. Už mi minulý týden jeden let zrušili a z jednoho z ubytování mi jen o den dřív napsali, že doporučují abych cestu odložil nebo zrušil kvůli opatřením, která lokální vláda na Azorech aplikuje.

Moc šancí té cestě nedávám :-(.

0 Citovat

musíš být megamejkšůrovač a všecko triple posichrovat. Třeba jako já. Na první 2 červencové týdny mám VIE-Palermo-VIE, Milan-Bogota-Milan a VIE-Zakynthos-VIE. Vše ve stejných termínech samozřejmě. To je základ. Zatím oficiálně zrušen pouze segment Palermo-VIE, jinak vše drží! Někam to musí vyjít! Ale Kolumbie je zavřená do konce prázdnin, tam to nebude. Zpátečka Palermo byla na jedné rezervaci a Ryan slíbil, že to do několika let refunduje oba lety. Na Zakynthosu zatím hrozí jen namátkový stěr a další po návratu do ČR a pak ještě 14dnů karanténa po návratu do UK. To se zdá jako nejschůdnější cesta k ukojení cestovatelských choutek, byť před pár měsíci bychom  si mysleli, že se někdo zbláznil pokud chce něco takového podniknout.

0 Citovat

Pokud mi budou po návratu něco strkat do nosohltanu, nikam neletím. Ale karanténu bych zvládl.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Pokud mi budou po návratu něco strkat do nosohltanu, nikam neletím. 

Ty jsi nějaký cíťa :-). Pokud to není do análu, tak se to dá zvládnout ;-). Samozřejmě někdo bude mít jiný názor.

0 Citovat

https://www.denik.cz/ekonomika/c...DbcjZxLHhw


autor odpovědí je nějaký David Eiselt

0 Citovat

"Češi mohou na Slovensko na 48 hodin bez omezení, dohodli Babiš a Matovič"

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_remy


0 Citovat

Od středy na Slovensko, YES! 

0 Citovat

Coinneach napsal(a):

"Češi mohou na Slovensko na 48 hodin bez omezení, dohodli Babiš a Matovič"

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_remy


V článku zas chybí, zda to jde bez předražené štětičky v nosu.

Včera jsem ve videohře viděl, jak podobným způsobem Egypťani tahali zbytky mozku z mumií.

0 Citovat

Jde to bez testu i karantény 

https://www.novinky.cz/koronavir...s-40325323

0 Citovat

Je to bez testů. Osobně si myslím, že jakmile se otevřou 15. června hranice se sousedy, tak se jim nosohltanový byznys rozpadne jak domeček z karet a bude jedno, zda se vracíš ze Slovenska nebo Itálie.

0 Citovat

keby frajeri aspon napisali, ci budem musiet mat so sebou danove priznania za poslednych 5r a niekolko notarsky overenych vypovedi obcanov CR, ktori ma poznaju, alebo mi konecne postaci pracovna a najomna zmluva bez colnikovych kecov, ked sa chcem zo Slovenska vratit ako rezident, nie ako 48hodinovy navstevnik .. 

0 Citovat

@Coinneach: Případů jako Důl Darkov bude jistě dost, aby testy byly třeba i nadále. Ohledně té Itálie, tobě asi dodržování zákonů nic neříká, ale většina lidí asi nebude chtít riskovat při vykašlání se na test či karanténu po návratu ze zemí, kdy to bude povinné, postih podle § 153 trestního zákoníku (trestný čin šíření nakažlivé lidské nemoci z nedbalosti).

0 Citovat

Libore, já jsem velmi rád, že má někdo péči o 200 horníků, kteří byli tak nemocní, že raději dál fárali, a o mě. Osobně budu využívat domácí karanténu, práce mi to umožňuje. Jen mně to připadá nefér vůči lidem, kteří tuto možnost nemají, a například Sicílie je jim zapovězena jako trpaslíkům Moria.

0 Citovat

V případě tohoto paragrafu platí presumpce neviny nebo je to jak u znásilnění? Pokud žalobce musí dokázat, že se člověk nakazil mimo bezpečnou zemi, nemá šanci a laboratorní byznys se i tak rozpadá a paragraf je např. pro takové přílety do Vídně nevymahatelný. I proto čekám velmi brzo druhou vlnu. 

0 Citovat

@Michal: Už jsem to sem jednou dával včetně citace tohoto odstavce. I kdyby takový soud dotyčný vyhrál, tak kvůli ušetření za test by se to nevyplatilo. Myslíš, že se nikdy nedá zjistit, že někdo byl v nějaké zemi? Vymahatelnost paragrafu s příletem do Vídně podle mě nesouvisí.

https://www.epravo.cz/top/clanky...10964.html

Na místě trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci z nedbalosti podle ustanovení § 153 trestního zákoníku jde o nedbalostní ohrožovací trestný čin, postačí přitom i nedbalost nevědomá. Trestný čin je spáchán z nedbalosti, jestliže pachatel a) věděl, že může způsobem uvedeným v trestním zákoně porušit nebo ohrozit zájem chráněný takovým zákonem, ale bez přiměřených důvodů spoléhal, že takové porušení nebo ohrožení nezpůsobí, nebo b) nevěděl, že svým jednáním může takové porušení nebo ohrožení způsobit, ač o tom vzhledem k okolnostem a k svým osobním poměrům vědět měl a mohl. Měřítkem nedbalosti je zachování určité míry opatrnosti. Nedbalostně přitom jedná ten, kdo nedodržuje míru opatrnosti, ke které je i. v rámci okolností povinen (objektivní vymezení), a ii. podle svých subjektivních možností je také schopen ji dodržovat (subjektivní vymezení)


0 Citovat

Libor_S: já netvrdím, že se nedá zjistit, kdo v jaké zemi byl, ale že se nedá zjistit např. Kde ses mezi Českem, Vídní a Tuzlou nakazil, pokud jsi tam byl třeba 5 dní. V tom je ten kámen úrazu u respiračních virů.

Čímž neříkám, že někoho nabádám nebo něco takového plánuji dělat. 

0 Citovat

"Černohorský premiér Duško Marković dnes označil svou zemi za první evropský stát bez koronaviru. Na tiskové konferenci v Podgorici v této souvislosti mimo jiné sdělil, že počátkem června se otevřou hranice turistům ze zemí, jež splňují epidemiologická kritéria, přičemž mezi nimi jmenoval i Českou republiku."


via idnes.cz


"He announced that Montenegro would open its borders with Croatia, Slovenia, Austria, Germany, Poland, the Czech Republic, Hungary, Albania and Greece on June 1st."


https://www.b92.net/eng/news/reg..._id=108556


0