UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu

Založil před 6 lety Coinneach ve fóru Co se nevešlo

Ve Španělsku se proti opatřením nikdo moc nebouří, většina až fanaticky vše dodržuje a nezdá se, že by jim ta čísla zrovna klesala. Museli by zase zavřít lidi doma, což už nechtějí .

0 Citovat

Jsem čím dál tím více přesvědčená že to tlačí k těm vakcínám.

0 Citovat

Spíš bez nějaké účinné vakcíny se daleko nedostaneme a každý týden  bude nějaké to "otevření"/"zavření" . 

Jsem si odvážně koupil Estonsko na půlku Října z VIE v Červenci, kdy vše vypadalo v pořádku :D  Pokud nedostaneme naše číslo pod 12 ( a my máme 36,6 :( ) tak mi to za 14denní karanténu nestojí i s negativním testem.

0 Citovat

Nechodím po diskotékách koupu se v termalnim jezeře po zranění a i to mi chtějí vzít a nechat si píchnout cosi ,co není řádně odzkousené odmítám,strašení před rokem 89 bylo dost a teď je to horší ,je to celosvětové 😤.Qui bono?

0 Citovat

Doufam ,ze dneska bude v Berline na demonstraci  velka  ucast ,nikdo nebude  mit  rousku  ani  nebudou  dodrzovat  rozestupy   , bude zajimave  jestli  zverejni  kolik  lidi se nakazailo 

Nejsem presvedceny  ,ze  mohou nejakou  nejistou vakcinu naridit , povinne

Ani pri cestach mimo  Evropu  jsem se nikdy nenechal  nicim  naockovat 

0 Citovat

Přesně, nejsu blázen, abych si nechala píchnout něco, co nikdo neví, co to s tělem udělá za pár let, sice bude hezký, že neumřu na Covid, ale třeba ''jen'' na selhání jinýho orgánu a to je fakt výhra... léky než se podávají lidem, zkouší roky na zvířatech, ale teď budou dělat pokusy rovnou na nás.. je mi teď  tady z té situace na světě úplně zle, co se to děje. 

0 Citovat

Klid, nesmyslný svalování viny na všechny kolem byl pro některý lidi vždycky oblíbenej sport

0 Citovat

A to jsem napsal "učínná" vakcína, ne ten šlejdrján, co teď budou Američané zkoušet i v Česku než se prokáže, co to dokáže. Já tomu dávám rok ještě... 

A pak bude zajimavé jak to bude na světě, jak se bude cestovat, zda to dopadne stejně chaoticky jako teď, že každá země bude chtít vlastní formulář s potvrzením na tu vakcínu ( money, money ) nebo nějaké razítko do pasů či něco jako průkaz celosvětový :D To bude ještě sranda toto sledovat, jak se každá země k tomu postaví. To ještě z nás určitě nějaký ten peníz vydolují. 

0 Citovat

No, víc bych se obával, co zanechá v těle Covid, než vakcíny.

0 Citovat

Ahoj, 

pokud země požaduje pro vstup test na Koronavirus ne starší než 72 hodin, počítá se doba od otestování nebo od vydání certifikátu? 

0 Citovat

Vakcína podle mě bude spíše jenom z jedním kroků dopředu, a ne "zázračnou zbraní", která by způsobila radikální zvrat v boji c COVIDem. K takovému zvratu musí být splněno:

1. Neexistence závažných nežádoucích účinků - mohou se projevit i po letech, u vakcíny je toto ještě důležitější než u léků, protože je určena pro zdravou populaci, navíc u pro nemoc, kterou naprostá většina prodělá jako banální virózu nebo ji vůbec nezaznamená. Proto vývoj vakcíny trvá běžně roky a urychlení se na tomto musí podepsat

2.  Vysoká účinnost  - málokterá vakcína chrání stoprocentně a řada ji má pouze v nízkých desítkách procent. To, že u mladých zdravých dobrovolníků může být vysoká, nevypovídá o její reálné účinnosti v běžné populaci. Starší populace (tzn.právě ta nejrizikovější) má slabší imunitní reakci a účinnost proto může být výrazně nižší. 

3. Dlouhodobá ochrana - reálně nemusí imunita vydržet dlouho, může se rovněž lišit např. dle věkové skladby populace - viz bod 2.

4. Jednoduchá aplikace - nesmí být vysoká nutost hodnotit a rozlišovat dle konkrétního pacienta (různé dávkování, zda podávat opakovaně, po jak dlouhé době,...)

5. Snadná velkoobjemová produkce

6. Účinná distribuce - hrozba rivality jednotlivých států,...

7. Neexistence většího odporu k očkování v populaci - v daném případě nemusí jít o iracionální odpůrce, ale logicky se mohou bránit už kvůli tomu, že vakcína bude kvůli politickým tlakům vyvinuta urychleně. Pokud nejsem rizikový a pravděpodobnost těžkého průbehu COVIDu mám mizivou, mám se nechat očkovat něčím, když nevím, co to může udělat za několik let? Pokud bude velká část populace proti, nevznikne v populaci kolektivní imunita.¨

Šance, že by všechny tyto podmínky byly splněny, se limitně blíží nule.

0 Citovat

Deivoos napsal(a):

Ahoj, 

pokud země požaduje pro vstup test na Koronavirus ne starší než 72 hodin, počítá se doba od otestování nebo od vydání certifikátu? 

Ahoj, počítá se od otestování.

0 Citovat

To jsou zase hrdinsky reci. Az vam reknou, ze bez vakciny pojedete tak maximalne na Sumavu, tak si pudete vsichni stoupnout do fronty a budete soupat nohama. 

0 Citovat

mikir napsal(a):

Doufam ,ze dneska bude v Berline na demonstraci  velka  ucast ,nikdo nebude  mit  rousku  ani  nebudou  dodrzovat  rozestupy   , bude zajimave  jestli  zverejni  kolik  lidi se nakazailo 

Nejsem presvedceny  ,ze  mohou nejakou  nejistou vakcinu naridit , povinne

Ani pri cestach mimo  Evropu  jsem se nikdy nenechal  nicim  naockovat 

Demonstrace byla rozehnana v podstate driv nez zacala.

0 Citovat

Říkali na ČT...

ber2.jpg
ber1.jpg

0 Citovat

Na svk zatial poskromne

https://bit.ly/2YMP9Pe

0 Citovat

@cali: Správně. Takhle nějak si představuji promořování. Aspoň za týden budou mít v Německu zase vyšší čísla jak u nás. 

0 Citovat

baca12 napsal(a):

Na svk zatial poskromne

https://bit.ly/2YMP9Pe

Z jiskry vzejde plamen;-)

0 Citovat

No sešla se tam různá sorta lidí (viz foto). :)

Upřímně   by mě zajímala skutečná čísla o počtu protestujících.  Demonstranti mluví o milionech, média většinou o tisících. Při minulých demonstracích v Berlíně se pak internetem šířily fake fotky z jiných akcí a z jiných měst. Na druhou stranu ten pohled českých médií mi taky nepřipadá úplně objektivní.

Každopádně efekt může být takový, že v Německu vzroste počet nakažených, takže se zpřísní opatření. :D Zatím mají o polovinu méně v přepočtu na počet obyvatel.

fb-img-1598779963222.jpg

0 Citovat

Mauricius mal otvarat 1.9. tak si miestni povedali ze si ku koncu augusta vo velkom zaprotestuju tiez...
https://www.nwaonline.com/news/2...-response/

Ucast bola pekna, takze ak tam mali zopar bezpriznakovych v kombinacii s ich "vrchnostou" ktora kludne vsetko opat uzavrie pri par pozitivnych pripadoch tak si mozu uplne skrtnut aj sezonu 2020/2021...a to som potom zvedavy ci ich vsetkych uzivi pestovanie cukrovej trstiny...

0 Citovat

cali napsal(a):

Z jiskry vzejde plamen;-)

A potom príde Sereď a plameň uhasi:)

0 Citovat

jj, Sereď, tam jsem vždycky chtěl... Když jsem to jako dítě četl na sušenkách:-)

0 Citovat

Kromě Maďarska uzavřela hranice i Ukrajina: https://pelipecky.cz/ukrajina-uz...ice-covid/

0 Citovat

Už to tady bylo opakovaně minulý týden.

0 Citovat

Tak to sorry. Uniklo mi to 🥴

0 Citovat