UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu

Založil před 6 lety Coinneach ve fóru Co se nevešlo

Tak to vypadá, že jsme letos docestovali :/

0 Citovat

Coinneach napsal(a):

Tak to vypadá, že jsme letos docestovali :/

Kdyby jen letos....

0 Citovat

Nedocestovali, ale holt se vyplatí jen vícedenní cesty. Holt si zaplatíme i za vytírání holubů z nosu, no. 

0 Citovat

Být vámi, napíšu na FB ministrovi nebo premiérovi. Až to uvidí Mára, bude to zase jinak. 

0 Citovat

Tohle covidové cestování mělo své kouzlo a vidět prázdný Madrid nebo liduprázdné albánské pláže stálo za to. Testování je ale asi na mě moc a tak se budu dále jen kochat zážitky ostatních:)

0 Citovat

Michal napsal(a):

Být vámi, napíšu na FB ministrovi nebo premiérovi. Až to uvidí Mára, bude to zase jinak. 

kiezby si mal pravdu

0 Citovat

To záleží na tom, kolik rozhořčených reakcí jim tam přijde :D

0 Citovat

idem verbovat ceskych kamaratov a kolegov, aby picovali za mna :D

0 Citovat

Hovada nic jineho se neda  napsat , tenhle napad na sjednoceni Evropy  timhle  stylem uz byl pred casem v irskem tisku ,,,toho jsem, se bal , ale  melo by prece platit ,bud karantena nebo test ,ne  narizeni  testu ,,,

0 Citovat

Iniciativa Re-open Europe má v současnosti spíš opačný efekt 😀 To se von Leyenové podařilo 😁

0 Citovat

Tak to by se mohlo Irsko, Kypr a země, které pro nás byly striktně zavřené, otevřít za předpokladu testu.

0 Citovat

Nevíte náhodou co bude zapotřebí při návratu z oranžové oblasti? 

0 Citovat

[citace="Jan Vidim"]

Tak to by se mohlo Irsko, Kypr a země, které pro nás byly striktně zavřené, otevřít za předpokladu testu.

A k cemu by ti to bylo dobre ? Jako ze jeden test v Irsku  a pak druhy po navratu v CR ?  

Ktera zeme v EU ma  tech 25 aby splnovala  zelenou  ? Mam pocit ze uz zadna  

Jinak v Irsku uplne v pohode , napsal jsem kde 14 dnu budu do formulare jednou prislo at to potvrdim, ze na te adrese jsem , pak prisla jeste jedna pripominka ,ze mam byt porad  izolovany  a pak uz jen podekovani a at sleduju nove informace 

Jiste  byl jsem, protoze tu bydlim , ale  mohl jsem v podstate byt kdekoliv  ....

0 Citovat

Ze států, které jsou zelené, by měl být umožněn vstup. U oranžových a červených států záleží na členském státu, jestli bude vyžadovat test, karanténu nebo nic. Zároveň by nemělo docházet k zákazům vstupu, tedy jak už tady někdy psal, státy by měly otevřít hranice. Vždy by se mělo brát posledních 14 pobytu a ne občanství. Pro tranzit by test ani karanténa neměly být vyžadovány

Informace jsou tady https://ec.europa.eu/info/live-w...ures-eu_en

Je to spíš záměr ty hranice otevřít. Nicméně se jedná o doporučení, takže to není právně závazný

0 Citovat

Bude to dobré k tomu, mikire, že se tam vůbec bude dát jet

0 Citovat

Jenomze  to se uvazovalo 13.rijna  ,uvadel jsem to tady s clanku , ktery vysel v Irsku  ,od te doby tech  25 nesplnuje asi uz nikdo v EU, 50 splnuji nekteri Prevazne bude ale EU cervena 

A jak to bude vypadat v praxi ?  Kdo maze ten jede ,,, ?   Orban na neco co rika EU kasle  a Madarsko necha  zavreno ..,,  Caputova me zklamala a neumela se postavit  tomu saskovi  a  uz vyhlasili od 9.11. testy  ..Petricek pise ,.ze to od 9. 11. to vlada schvalila ...   V tichem duchu  .... 

Pokud neni neco pravne zavazne  tak  ten chaos bude  v ruznych statech  tezko  vymahatelny 

0 Citovat

[citace="Jan Vidim"]

Vsak ti tu nikdo nebranil prijet  .jen chteli  aby jsi byl 14 dnu v karantene  samozrejme me to zvyhodnovalo  do CR v pohode bez testu a zpet karantena ... kdyz by zavedli testy  tak prakticy  budes muset mit dva....

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

To je sice hezký, že můžu jet všude, ale taky s dvojnásobným testováním. Nyní jsem mohl sice jen někam, ale zato buď výjimečně i bez testu, nebo jenom s jedním testem. Tohle odradí i to minimum lidí, kteří byli ochotní někam jet, ale asi je to záměr....

0 Citovat

Mandarinka napsal(a):

Tak už ani do Polska se nepodíváme, to je fakt posun k lepšímu...

Tu informaci máš odkuď?

0 Citovat

no europskom semafore je Polsko cervene, takze pri navrate si zacvakas covid test

0 Citovat

mikir napsal(a):

Jenomze  to se uvazovalo 13.rijna  ,uvadel jsem to tady s clanku , ktery vysel v Irsku  ,od te doby tech  25 nesplnuje asi uz nikdo v EU, 50 splnuji nekteri Prevazne bude ale EU cervena 

A jak to bude vypadat v praxi ?  Kdo maze ten jede ,,, ?   Orban na neco co rika EU kasle  a Madarsko necha  zavreno ..,,  Caputova me zklamala a neumela se postavit  tomu saskovi  a  uz vyhlasili od 9.11. testy  ..Petricek pise ,.ze to od 9. 11. to vlada schvalila ...   V tichem duchu  .... 

Pokud neni neco pravne zavazne  tak  ten chaos bude  v ruznych statech  tezko  vymahatelny 

Nevymahatelný? Úplné stačí, když vás orgáni někde zapíší do přestupkové databáze a následně pošlou výzvu k zaplacení pokuty (dle jejich sazebníku). 

0 Citovat

Ano, pojedu se v sobotu projít (či budu chtít strávit víkend) v polských Beskydech a budu potřebovat test tam i zpět, jestli to dobře chápu. 

0 Citovat

Nebudes potrebovat

0 Citovat

A existuje už v ČR ohledně toho nějaký nařízení nebo je to jenom mediální prohlášení?

0 Citovat

Je to informace z twiterru ministra Petříčka.

0