PRŮLOM! Vláda zrušila hanebný a ve světě unikátní zákaz vycestovat vlastním občanům. Využijete této možnosti a navštívíte třeba Vídeň?  " Po zrušení zákazu volného pohybu osob bude možné opět cestovat do zahraničí, dosud to bylo až na výjimky zakázáno. Podle Vojtěcha přitom budou platit stejná pravidla jako pro pohyb po Česku. „Pokud se člověk vrací, tak buď musí být covid negativní prokázaným testem, nebo musí absolvovat čtrnáctidenní karanténu, “ uvedl Vojtěch. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_aug" Snad v tomto vlákně budou dobré zprávy rychle přibývat :-)  .

UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu

Založil ve fóru Co se nevešlo

Paráda, tak to už jde otočit i Švédský Nykoping. Pondělí přílet s Ryanem v 13:20 a úterý odlet W6 9:05. 😁👍

0 Citovat

V nykopingu som bol na začiatku svojej leteckej kariéry. Lacné letenky, drahé Švédsko a študentský príjem. Ubytko bolo fajn v Nyköpings Vandrarhem AB. Ale v tomto ročnom období asi len tma čaká:)

0 Citovat

Tak hlavně se dostat k moři, sice jedno, že studené. Letecké muzeum F11 je otevřený v úterý, v pondělí soukromě za 250Kr. Hotel, přímo na letišti se snídaní 1300Kc což je ok. Letenky za voucher. No hned je mi líp :-)

0 Citovat

@ Martin Vicha   odkud mas s FR let do Svedska,  ja zadny v soucasne dobe  nevidim 

0 Citovat

Pondělí 23.11. z Vídně FR4787 

Edit: horší je, že W6 právě zrušila zpátečku, mě picne 😰😰  doprčic. No nic, aspoň chvilku to vypadalo....

0 Citovat

No Vidni bych moc neveril  ja mel mit  s FR 23.11. Viden  -Dublin a bylo to zruseno ,ale to jsem uvital ,protoze  jsem mel puvodne na 10.11.  let  do Prahy ,ale Irsko bylo jeste tehdy cervene a musel bych mit test,  tak jsem to stihl  vymenit 

Ale tech zmatku je plno  zrovna ctu   ,,,tak  co vlastne bude platit ?

17:15 - Do zemí označených červenou barvou na cestovatelském semaforu bude možné od úterý cestovat v nutných případech až na 24 hodin bez testu na covid-19, uvedlo ministerstvo zahraničí na Twitteru.

18:35 - Sasko od úterý výrazně omezí malý pohraniční styk s ČR a Polskem, cesty přes hranice bez karantény nesmí přesáhnout 12 hodin. Pendleři mají výjimku.

 

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Pondělí 23.11. z Vídně FR4787 

Edit: horší je, že W6 právě zrušila zpátečku, mě picne 😰😰  doprčic. No nic, aspoň chvilku to vypadalo....

Wizz má lety na Skavstu zrušený už asi 14dnů, vím to, protože jsem měla taky něco za lubem, zatím to proškrtali do 19.12., tak uvidíme, co bude dál.

0 Citovat

mikir napsal(a):

 

17:15 - Do zemí označených červenou barvou na cestovatelském semaforu bude možné od úterý cestovat v nutných případech až na 24 hodin bez testu na covid-19, uvedlo ministerstvo zahraničí na Twitteru.

18:35 - Sasko od úterý výrazně omezí malý pohraniční styk s ČR a Polskem, cesty přes hranice bez karantény nesmí přesáhnout 12 hodin. Pendleři mají výjimku.

 

Tu první část vymyslely naše hlavy dubový, jenže to se nemusí líbit ( a asi nelíbí) ostatním zemím a ty si můžou dát svoje požadavky.

0 Citovat

No prave a kdo se pak ma v tom vyznat  ,mne  treba staci i tech  12 hodin ,ale vim ja   jestli treba pro Nemecko nebo Polsko je  Irsko  brano stejne  jak v CR  ,tedy  jakp zeme s nizkym rizikem a bez  restrikci? A kdyz  pojedu  pak z Nemecka nebo Polska vlakem ,nebude problem uz na letistich  a co pak v CR  ( neberu do uvahy to , ze reknu ze jsem byl v Nemecku nebo Polsku, neni pro to duvod  ,Pro Nemce ci Polaky by to mohlo byt  brano jako transfer ,ale kdyz tam treba bude v tom noc a  i kdyz by nebyla tak stejne opoustim letiste 

0 Citovat

Je to na hov... žádný zjednodušení v tom nevidím, jen buzerace, stejně je skoro všechno červený a podle těch jejich nesmyslných limitů bude dalších několik měsíců či let. Jooo pardon, pak vlastně bude ta vakcína (možná letos, možná za rok za dva), která prej všechno spasí a bude zase svět v pořádku.... cháchá

0 Citovat

No u nás rozhodně nic  vakcína nezmění,  protože se lid nebude chtít naočkovat, jejilož nechtějí být sledování, sterilizováni, zdravotně poškození atd. Někde jsem četl, že to je  okolo 2/3 populace.věř ale průzkumům. Osobně hádám, ze to bude menší polovina. Aspon teda v příštím  roce. Všichni budou vyčkávat, co se stane s těmi,  kteří se naočkují. Ti sami ale budou nadávat na to, že se stav nelepší a že nemůže cestovat. A přitom čip už mají dávno v těle ( nosní dirce), jak včera potvrdil Baca a Cali, sterilizace jim nevadí, páč na děti nemají čas ani náladu a zdravotních komplikací mají i tak dost.

Já doufám v to, že se minimálně EU domluví a ti,co budou naočkováni schválenymi vakcínami, budou moci cestovat již bez rousek a testu.

chacháááá

0 Citovat

Kolik taková vakcína bude stát 5tis. nebo 10tis.? Bude na jak dlouho, teď mluví o 6měsících možná roce... Další tahání peněz z našich kapes :-(

A co ti, co se nechcou nechat očkovat nebo na něj vakcína nezbyde? Budou do smrti běhat po testech a nosit roušky? Trochu diskriminace...

0 Citovat

@Aluška: Kristepane jaké diskriminace? Bude to úplně jednoduché, buď se člověk nechá naočkovat a bude pak těžit výhody s tím spojené, a nebo ne a nebude. Není co řešit. A pokud se opravdu tolik lidí naočkovat nechce, tak alespoň zbyde dříve na nás, co chceme ... chachachacha

0 Citovat

Ne každej do toho chce jít, když neví, co to se zdravím udělá za pár let... samozřejmě budou všichni tvrdit, že je to absolutně bezpečný, že vedlejší účinky má třeba jen 5% lidí, ale všechno se uvidí za pár let.

Mě třeba osobně bylo extra špatně po očkování na břisní tyfus, min. 24hod. jsem nebyla schopná fungovat, takže se mi fakt do toho nechce, už třeba jen kvůli této zkušenosti, o ztrátě plodnosti, raději ani nepřemýšlím.... Kdo se chce nechat očkovat, ať se nechá, nikdo mu to nebere, ale nejde to přece někomu vnucovat a vyhrožovat, že pokud nebude naočkovanej nebude žít jako dřív.

0 Citovat

No ti co se naočkovat nechtějí, ti budou sedět doma a nadávat nebo dál platit za testy na Covid a sedět v letadle a kde vsude možně v rouškách. To je přece jasné. 

0 Citovat

Do očkování te nikdo nutit nebude,ale zit jako dřív ve smyslu volného cestování se taky nějakou dobu bez očkování nebude.Je to úplně jednoduché a volba je zcela na tobě.Jiste sis všimla,že ono jaksi momentálně nic není jako dřív a myslím,že očkování je to nejmenší,co člověk může udělat proto,aby mohl zase bez omezení cestovat. Do některých zemi se člověk nedostal bez očkování na urcite nemoci ani před covidem,takže zase úplně zbytecna hysterie.A to očkování/test ted bude vyžadovat většina zemi.

0 Citovat

Očekávám, že to bude nezbytnost jako očkování proti žluté zimnici při cestě do tropů. Ale na rozdíl od něj nebude mít celoživotní platnost a bude ho potřeba co rok opakovat.

...aby se do nás všechny ty čipy vešly, co?

0 Citovat

No já jsem slyšel názor jednoho odborníka či zástupce vlády, teď nevím přesně, že ti, kdo budou očkování, nebudou muset nosit roušky tam, kde se teď nosí a nenaočkovaní je naopak budou muset nosit. To byl asi ten nejnaivnejsi nápad, co jsem v poslední době slyšel. Ten člověk asi nežije v ČR, jinak si to neumím vysvětlit 

0 Citovat

@Aluška: Jo, mně taky bylo hrozně blbě po očkování na břišní tyfus. Bylo mi docela špatně i po žluté zimnici a každý rok je mi špatně po chřipce. A předpokládám, že mi bude blbě i po očkování na covid (doufám, že mám ještě místo na čipy). Ale za tu cenu žít si jako normální člověk s tím nemám nejmenší problém. 

A upřímně pokud se do toho lidem nebude chtít, tak alespoň bude cestování stejně fajn (bez lidí) jako letos.

0 Citovat

A dokud se nebudou lidi do očkování hrnout, tím líp pro nás a bude lehčí sehnat vakcínu "pro cestování". Naši šášulové jich zatím naobjednali tolik, že zatím nepokryjí ani všechny kobliháře v důchodovém věku.

0 Citovat

Chci vidět váš optimismus, když bude vakcína stát xtisíc a budete se muset nechat 2x ročně přeočkovat.

chá chá

0 Citovat

Pořád lepší, jak se nechat testovat před odletem a po návratu. Navíc i ta drahá od Pfizeru má stát do 200 euro. 

0 Citovat

No podle současné cestovatelské mapy by mohlo stačit jednou nebo dvakrát kamkoliv vycestovat a vakcína se oproti testům vyplatí. Jaký další problém máme? Nebezpečí autismu? Alespoň by člověk nemusel nosit roušku :D 

0 Citovat

Aluška napsal(a): Ne každej do toho chce jít, když neví, co to se zdravím udělá za pár let... samozřejmě budou všichni tvrdit, že je to absolutně bezpečný, že vedlejší účinky má třeba jen 5% lidí, ale všechno se uvidí za pár let.

Budete muset opatrně smrkat, aby z vás nevypadnul ten čip od Billa Gatese. Vy a mikir jste sourozenci? 

0 Citovat

eremi ano zbytecna hysterie  ,ale s covidem , projel jsem skoro celou jizni Ameriku ,sice pred  18 lety ale to je jedno ,zadne ockovani jsem nemel Tehdy jsem chtel s Bolivie do Brazilie ,tam jsem vedel  ,ze bych musel mit ockovani proti zlute zimnici ,ale nakonec jsem mel plnou stranku razitek v pase a propadle vizum do Brazilie  a nove  nemeli kam dat , tak odmitli ,tak  jsem jedno razitko vymazal chlebem a sel na ambasadu Peru a pokracoval do Peru ,ani v Argentine , Chile a v Equadoru jsem nemel zadne ockovani  Ani do Maroka jsem se nenechal nicim naockovat a ted v poslednich letech by  doktori taky rekli  ze mam nejake ockovani mit ,,, (Jamajka ,Oman , Mauritius ,Thajsko) zadna povinnost ,ale urcite by se nejake doporuceni naslo  Covid je virove onemocneni a neni mozne nutit do ockovani ,  aniz to bude  opravdu proverene a bezpecne a diskriminovat ty  co odmitnou  neni spravne  i kdyz verim , ze muze nastat 

Nejde prece porovnavat  urcite dlouhodobe zname  nebezpecne nemoci s nejakym malo znamym virovym onemocnenim  Kolik lidi se nechavalo pred Covidem ockovat na chripku ?  Stejne to bude s Covidem Spis horsi .protoze nikdo  nezna  negativni nasledky   A dalsi buzerace  zacina bujet  ,povinne pojisteni ,,,,

0