Ahoj, pokud na Maltu přiletím po 28.8. z Vídně, budu díky občanství považován za "přijíždějícího z ČR", nebo je směrodatné místo odletu? Ve formuláři, co se musí před vstupem vyplnit, stvrzuji svým prohlášením, že jsem se posledních 14 dní zdržoval pouze v "koridorových zemích", které ale nejsou rozděleny podle toho, ze kterých je třeba test a ze kterých ne (na rozdíl třeba od prohlášení pro vstup na Kypr), takže nestvrzuji, že jsem byl pouze v "beztestových" zemích.    .

Test na Maltu od 28.8.

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

Ahoj,

pokud na Maltu přiletím po 28.8. z Vídně, budu díky občanství považován za "přijíždějícího z ČR", nebo je směrodatné místo odletu? Ve formuláři, co se musí před vstupem vyplnit, stvrzuji svým prohlášením, že jsem se posledních 14 dní zdržoval pouze v "koridorových zemích", které ale nejsou rozděleny podle toho, ze kterých je třeba test a ze kterých ne (na rozdíl třeba od prohlášení pro vstup na Kypr), takže nestvrzuji, že jsem byl pouze v "beztestových" zemích.  

0

nejspíš bych se v tomhle případě radši obrátil na ambasádu :)

0 Citovat

Malta od začátku řeší posledních 14dní pohybu. takže pokud jsi byl v posledních 14ti dnech v pro ně bezpečných zemích, test nepotřebuješ.

Pokud vím, tak malta má jen jeden seznam, na kterém pokud dotyčný stát není, tak je potřeba test. narodzíl od kypru, který řadí státy do tří skupin.

0 Citovat

Jenomže v tom "Health Declaration Form" je v těch zemích, o kterých mám prohlásit, že jsem v nich byl posledních 14 dnů, i ČR, takže jsou smíchány země "beztestové" s testovými.

0 Citovat

No, Malta taky rozdělila země do třech kategorií. Green, Amber a Red - s tím, že cesty z Green zemí jsou ok bez restrikcí, z Amberu (kde je také ČR) jsou vyžadovány testy a cesty z Red zemí jsou zakázány. Ve finále to je tak, že člověk nesmí strávit žádný z posledních 14 dní v Red zemích, i kdyby přilétal z nějaké Green nebo Amber země.

Pak mají tzv. Safe corridor countries, kde také ČR, odkud se lety normálně provozují, nicméně ČR současně dominuje na Amber listu. Takže posledních 14 dní strávených v ČR jsou ok, ale musíte mít test.

Zítra na Maltu letím z PRG, snad to bude bez problémů. Dám pak echo, jak to probíhalo.

0 Citovat

Právě že pokud odlétám z Vídně, nikde neuvádím, zda jsem se v posledních 14 dnech zdržoval v ČR nebo ne. V "Health Declaration Form" stvrzuju pouze pobyt v "safe corridor countries", aniž by se mezi nimi dále rozlišovalo na ty, ze kterých je potřeba test (amber) a ze kterých ne (green). 

0 Citovat

Po sáhodlouhé korespondenci s maltským ministerstvem zdravotnictví, kdy napřed tvrdili, že pokud jsem byl posledních 14 dnů v "green", a ne "amber" zemích (což je pravda) , nemusím mít test, se na moji otázku, kde a jak to uvedu, když "Health Protocol Form" má jenom "corridor countries" a ty jsou jak "green", tak "amber", vyjádřili v tom smyslu, že na letišti poznají, z jakého letadla jsem vystoupil a že "amber" se vztahuje na stát odletu letadla přilétajícího na Maltu. Takže nevím, nakolik mám spoléhat, že mě pustí do letadla a že na Maltě neskončím v karanténě, jejich odpověď na ho...

0
6 reakcí