Ahoj, je možný bez testu tranzit na letiště vlakem do Berlína? Pokud jsou ve vlacích hraniční kontroly, stačí ukázat letenku?   .

Německo tranzit

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ahoj, je možný bez testu tranzit na letiště vlakem do Berlína? Pokud jsou ve vlacích hraniční kontroly, stačí ukázat letenku? 

0

Na 99 % ano. Všechny spolkové země mají pro tranzit výjimku, dopravní prostředek nespecifikují. Do Saska se může dokonce na 24 hodin úplně volně, takže vážně není důvod, aby byl problém. A ve skutečnosti hlavně žádné kontroly nejsou, vlastní zkušenost cca před měsícem.

0 Citovat

Tady to najdeš popsáno poměrně podrobně:

https://www.auswaertiges-amt.de/...us/2317268

 

0 Citovat

vlastní zkušenost cca před měsícem. - v tejto dobe vlastna skusenost dva dni dozadu uz nemusi platit :))

0 Citovat

Dobry den, tak odpoved na tuhle otazku by me presne taky zajimala:-) Chteli bychom na konci listopadu na Kanary a zvazuju koupi letenek z Berlin Brandenburger. Na letiste bychom se ale z CR potrebovali dostat busem/vlakem. Dokonce jsem psala na Nemecke velvyslanectvi, ale poslal mi jen takovou obecnou odpoved...

Takze predem diky vsem kdo by vedeli jak to je a napsali to sem :-)

0 Citovat

Já budu mít čerstvou zkušenost od známého v pátek, tak můžu dát nejnovější info. Kombinace vlak na Berlin Hbf a letadlo z Tegelu. Ale skutečně předpisy mluví jasně, transit je povolen, jakým dopravní prostředkem se nespecifikuje. Jistější je ale vlak než autobus, tam kontroly nejsou, člověk se stejně hned za hranicí smíchá s lidmi z Bad Schandau a pak z Drážďan.

Nicméně těžko říct, jak to bude v listopadu, to se může stát cokoliv. Není ale na Kanáry potřeba taky test? Pak by byl vstup do Německa úplně bez problému.

0 Citovat

Jezdím přes Německo dvakrát týdně autem a ještě jsem žádnou kontrolu neviděl.

0 Citovat

Tranzit je bez testu a není uvedeno jakým dopravním prostředkem.

https://www.berlin.de/corona/mas...einreisen/

Před chvílí jsem se z Berlína vrátil, pracuji tam. Jezdím denně autem s českou značkou a za 23 dnů mě nikdo nezastavil, natož kontroloval. Šance, že by tě někdo kontroloval, při přesunu nádraží - letiště je skutečně nulová. 

0 Citovat

mxp napsal(a):

Jezdím přes Německo dvakrát týdně autem a ještě jsem žádnou kontrolu neviděl.

Před pár dny na A8/A3 na vstupu z Rakouska mnohakilometrová kolona a filcung každého PKW/LKW... Opačně nikde nikdo. 

 

0 Citovat

Tam měli policajti stanoviště už dávno před covidem a každý tam musel téměř zastavit, aby se mohli podívat, kdo sedí v autě. Ovšem kdo se jim nezdál dostatečně opálený, ten mohl volně pokračovat. Teď nejspíš jen využili toho, že tam ta kontrola už byla. Na krušnohorských přechodech určitě nikdo nekontroluje a ani kontrolovat nebude, tím víc že Sasové to mají na salámu a umožňují 24 hodin pobyt bez udání důvodu. To pak samozřejmě každý Čech řekne, že jede nakoupit do Chemnitz a čau.

0 Citovat

Přesně tak. Německo má výjimku (schengenskou) na kontroly na rakouských hranicích už roky a teď požádalo o prodloužení o dalšího půl roku. To s covidem ani Čechy nijak nesouvisí. A málokdo asi pojede na letiště do Německa přes Salcburk nebo Kufstein.

(i když teda z Blavy přes Pasov by to smysl dávalo, to musím uznat)

0 Citovat

Tak slíbený report od známého. Cesta vlakem prý naprosto v pohodě, za celou cestu nikoho nezajímalo, odkud, kam a proč jede. Ve vlaku jen normální kontrola jízdenek, na nádraží samozřejmě nikde nic. Na Tegelu také všechno úplně normální, národnost nikoho nezajímala.

Takže ano, opravdu transit na letiště je možný bez testu. Ale raději vlakem, o autobusu jsem někde četl, že vystupující v Berlíně nepěkně lustrovali. Na druhou stranu, s největší pravděpodobností je normálně pustili dál, jen to mohly být zbytečné nervy.

0 Citovat

Zasílám zprávu ze stránek MZV.


img-20201008-wa0001.jpg

0 Citovat

Keellim napsal(a):

Zasílám zprávu ze stránek MZV.

Tohle tam visí už dlouho. Je otázka, jak to je. 

0 Citovat

Keellim napsal(a):

Zasílám zprávu ze stránek MZV.

Psal jsem kvůli tomu na ambasádu, odpověděli dost vyhýbavě, prý tam je ten podmiňovací způsob, protože to každá spolková země má jinak. Co jsem ale našel, tak Sasko, Berlín i Bavorsko tranzit povolují bez omezení. Na tom webu není ani dost zásadní zpráva o tom, že se může na 24 hodin volně do Saska, což dost jednoznačně vypovídá o kvalitě těch informací.

0 Citovat

Ahoj, je v rámci tranzitu bez testu možné přiletět do Německa z Portugalska (Faro) a odjet do ČR? A je vůči Německu nutné vyplnit nějaký formulář jako je to při příletu do Rakouska? 

0 Citovat

https://www.novinky.cz/krimi/cla...s-40352632

Škoda, že je maximální pokuta jen 5k €. 

0 Citovat

Ne, že bych nějak souznil, ale pokud někdo zfalšuje originál, tak by na to asi nikdo z nás, natož německej policajt, nikdy nedošel. Tam je snad jediná šance to udělat tak neprofesionálně, že na pohled vidíš, že to je fejk nebo zavolat na místo testování. A to si zase nejsem jistej, jestli to skrz GDPR mohou sdělit? 

Aby bylo jasno, tak s falšováním nesouhlasím, ale tohle mě zaujalo a kromě totálně odbytýho falsifikátu si nedokážu představit, jak by na to došli.

0 Citovat

A čo si, vojíne Kefalín, představujete pod falenešným testem? A ako to Skopčák může poznat, keď nemáme žádnou centrálnou databázu?

0 Citovat

Michael napsal(a):

https://www.novinky.cz/krimi/cla...s-40352632

Škoda, že je maximální pokuta jen 5k €. 

A pak se tu někdo diví, že nás ostatní mají za nebezpečné idioty.

0 Citovat

@Petr76: dobře jim tak, jen ať zaplatí pokutu. Ale že by jen občané Česka byli "nebezpeční idioti" a všude jinde byli lidé 100% čestní? Toho bych se nebál. Stačí se podívat na https://www.bbc.co.uk/bbcthree/a...9917178e30 a další podobné zprávy...

0 Citovat

+1

0 Citovat

https://www.google.com/amp/s/amp...a-56069833 - prostě nejsou to jenom Češi 😀 kdo to chce ojebat

0 Citovat

divan napsal(a): že by jen občané Česka byli "nebezpeční idioti"

Čeští turisté v Tatrách a Alpách,  čeští vodáci ve Slovinsku a Rakousku, čeští řidiči všude, čeští jachtaři v Chorvatsku, čeští horolezci v Chile,  atd. atp.

Když o tom člověk uvažuje, tak je hluboce příznačné, že tvůrcem Švejka byl komouš a ochlasta.

0 Citovat

A bigamista, ať je to kompletní.

0