Japonsko - zákaz vstupu cizinců do konce ledna.  .

ZPŘÍSŇOVÁNÍ restrikcí a cesta z normálu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Jarda napsal(a):

[citace="Alena Svobodová"]

Viděl jste opravdu jeho příspěvky? Není mentalita oběti, že bych byla radši, aby se tu něco tak arogantního vůbec neobjevovalo.

Mně by se zase líbilo, kdyby lidi dokázali za blbých 11 měsíců pochopit:

že covid není chřipka (i když jsou někteří lidé bezpříznakoví),

že nejde o to, že bychom z covidu dělali mor (ale jde o to nepřetížit zdravotnictví),

že opatření nesnášíme všichni (a opravdu si v tom ani naše druhá názorová strana nelibuje),

že je nutné začít hlavně u sebe, od mytí rukou, po poctivé nahlášení kontaktů, pokud člověk onemocní (a ne jenom vyřvávat o svých osobních svobodách a o tom, jak za vše můžou politici),

že rouška není symbol útlaku a nosí se i na nosu (i dítě se dokáže za 11 měsíců naučit chodit na nočník),

že cestování není základní lidské právo (každá země si může nastavit jaké chce podmínky pro příjezd)

že nikdo dopředu neví, jak dopadne, v nemocnicích jsou i mladí lidé (takže bacha na karmu, viz Boris Johnson nebo momentálně rektor Zima),

že je lepší to raději Burešovi spočítat v říjnových volbách, než dělat zbytečné shromáždění na demonstracích zrovna teď a ještě k tomu v Praze, která ho nevolí.

ale taky se tu objevují stupidní příspěvky, které tohle popírají. To raději tu aroganci.

[/citace] 

Boris Johnson? To není žádný mladík. 56 let...

0 Citovat

Jarda -tvl to je  snůška blábolů s tebe by měl Flegr radost ..

Nebudu tady tu tvojí pravdu pitvat na to nemám čas ani náladu snad jen k tomu tzv. poctivému hlášení kontaktů - to kdyby jsme měli "poctivě" dělat u nás ve firmě,tak to můžem z fleku zavřít...naštěstí tam pracují rozumní lidé!

0 Citovat

Ze vas tahle debata o "hovnu" bavi. Clovek zasne.

0 Citovat

@Jaroslav - to byl příklad té karmy.

@lma - O tobě jsem si udělal obrázek už dávno a už mě nic nepřekvapí, takže v pohodě :D Pokud jsou tohle podle tebe bláboly, tak se nediv, že se z toho nemůžeme vyhrabat :) A možná protože se spoustu firem chová jako ta vaše, tak jsou čísla tam kde jsou ;) A příště to napiš tučným písmem prosím tě celé, abych náhodou něco nepřehlédl.

A co meleš o Flégrovi? Copak vyvolávám paniku nebo co a píšu něco o mrtvých na ulicích nebo mrazácích na mrtvoly? Wtf?

0 Citovat

Jarda: pokud jde o snusku blábolu,tak lma o tom musí něco vědět,to je mistr v blábolech o covid tady na CL :)

0 Citovat

lma - No vy jste úplný novodobý DISIDENT! Škoda, že nebylo za komančů víc takových jako jste vy! To by ten režim padl nejméně o 20 let dříve. To byste ovšem držel hubu a krok a nedovolil si, co si dovolíte teď.

0 Citovat

eva.vaver napsal(a):

lma - No vy jste úplný novodobý DISIDENT! Škoda, že nebylo za komančů víc takových jako jste vy! To by ten režim padl nejméně o 20 let dříve. To byste ovšem držel hubu a krok a nedovolil si, co si dovolíte teď.

 

Disidenti komunismus opravdu nezborili, slo o domluvene predani moci.

0 Citovat

To předání moci bylo domluvené pod tlakem okolnosti... Ale to už je zcela mimo téma vlakna.

0 Citovat

Takže možná se budou testovat děti ve školách a zaměstnanci v továrnách, třeba každé pondělí. A bylo by to pořád špejlí do nosu, nebo se konečně začnou používat testy ze slin? Každopádně s takovým odstupem to bude mít minimální efekt a nakažených bude pořád stejně. Akorát některé podniky zavřou kvůli celým směnám a oddělením v karanténě a nakažených dětí bude víc. Ale tak na dva měsíce se vláda bude moct tvářit, že se něco dělá.

 

0 Citovat

ra.pav33 napsal(a):

Ze vas tahle debata o "hovnu" bavi. Clovek zasne.

prostě chybí ty hospody... musí se to ventilovat na diskuzních fórech

0 Citovat

cywe, přehoďte výhybku, už mi došly křupky

0 Citovat

Dojdi pro další a užívej, že není starý pes, podle kterého covid chodil jen v neděli 😁

0 Citovat

Tak minimlne 3 stranky jsem do tohoto vlakna nenapsal ani radek v  cemz hodlam pokracovat,  jen se jaksi  pripomenu,  kdyz jsou me prispevky debilni ,ze nazory jsem nezmenil   a kez by v CR byli lidi  alespon na urovni Rakouska a vylezlo jich do  ulic proti  vladnim opatrenim alespon tech 10000 jako  v Rakousku 

Ale bohuzel je jasne ,ze to nezmeni ani tech 10000  Komanci zase podpori nouzovy stav  a opozice nema sanci to prehlasovat  

Nejhorsi ale je, ze se takto chova cela EU a v podstate cely svet,  kdy pod zaminkou  Covidu chteji zlikvidovat stredni tridu a rozdelit svet jen na chude a bohate ,ne taky to neni u me zavist, jak se tu snazite vnutit Alusce,  je to proste realita   Bohati potrebuji jen chude  ,stredni trida je nebezpecna ,protoze si dovoluje nesouhlasit a vymysli porad nejake potize,,,,

Kazdou chvili ctu o celebritach  jak  prozivaji  dovolenou u more , do  hodne uzavrene Australie  leti spickovi  teniste na turnaj ,ovsem 40 tisic obcanu Australie se nemuze dostat do svych domovu  ,,,tak kde jsme  ???  .KoliK  partneru  a manzelskych paru musi zit oddelene , kolik lidi si musi poridit predrazeny PCR test,  kdyz chce nekam letet  ??? 

Ano ,kdyz by to bylo kratkou dobu a byly by opravdu smysluplna opatreni , tak to lidi prijmou a dodrzi, ale kdyz to pomalu je rok a na kazdem kroku se clovek setkavat  s naprostym nesmyslem ,  tak  nezbyva nez to ignorovat, obchazet jak se  da  a  s a snazit se zit normalnim zpusobem .... 

Uz vidim jak se do me zase  vsichni  obujete  ,,ano jsem na druhe strane barikady ,,,,,a vidim , ze  demontsraci se ucastni i stari lide ,takze je videt ,ze ne vsichni se nechali uplatit 5000 rouskovnym ...i kdyz diky  za nej 

0 Citovat

Díky mikire za připomenutí, fakt bylo třeba a teď už zase nepiš.

0 Citovat

Ok :)


5ef1903c296caf4a81fcd84a-picture-1.png

0 Citovat

“Uz vidim jak se do me zase  vsichni  obujete  ,,ano jsem na druhe strane barikady ,,,,,a vidim , ze  demontsraci se ucastni i stari lide ,takze je videt ,ze ne vsichni se nechali uplatit 5000 rouskovnym ...i kdyz diky  za nej “

WTF???

Ne všichni se nechali uplatit rouškovným, ale díky za něj?

0 Citovat

Jakub S: neřeš to, časem si zvykneš, že každá první věta nedává smysl :)

0 Citovat

Jakub S,  cemu na tom nerozumis ? Dostal jsem ho taky ,ale Babise nepodporuju ...podekovat snad muzu 

0 Citovat

mirjur napsal(a):

prostě chybí ty hospody... musí se to ventilovat na diskuzních fórech

Naprosto trefne. Dříve zajímavá fóra jdou do sraček. 

0 Citovat

Jakube S, obdivuji tve zapaleni, jsem rad ze jsou porad lidi, kteri s hlouposti bojuji... a trochu se stydim, ze ja jsem boj s dementy vzdal dlouho pred tim, nez jsem zacal psat tady na forum, nechci si ani predstavit jake hadky bych za svych mladsich (mlady jsem porad) vedl s mistnimi pseudobojovniky za svobodu ve smyslu “ja jsem nejchytrejsi, vim sve, mocipani nas chteji znicit. Nikdo mi nic nesmi prikazovat a vsechno v souladu s bojem proti establishmentu ojebu, tim jim to strasne natru”. Bohuzel si serou jen do vlastniho hnizda, ale to hnizdo sdilime vsichni spolecne.

0 Citovat

Trocha osvěty, odemykám zajímavé články z Deníku N:

Zaujalo vás to? Má to smysl čas od času, třeba jednou týdně, sem vložit zajímavé články z Enka? Hlavně Petr Koubský je machr.

0 Citovat

Zaujalo, ale takových článků je i na jiných webech víc. Žádný nenabízí řešení. Nejmíň do podzimu "zatnout zuby" (trademark) a čekat na každý týden, kdy bude něco otevřené? Dělat si test, když budu chtít do fitka nebo kina (jestli některá ještě vůbec otevřou)? Předraženě cestovat do evropských měst, kde je všechno zavřené a na pokoji mám být v šest? Docela mě děsí, že nikdo už nemluví o cíli, ke kterému se chceme dopracovat. Mělo by to být snížení úmrtnosti na minimum. Co to znamená, to minimum? Kdo to rozhodne? Nebo se spíš bude v první půlce roku omýlat téma senioři a pak do konce roku prudit, aby tu vakcínu prodali i mladým a zdravým a lidem, co už protilátky mají, zatímco se v televizi rozjedou zoufalé reklamy na cestovky a aerolinky a naopak sebevědomé reklamy na prášky na hubnutí a snížení tlaku?

0 Citovat

Finálním cílem je kolektivní imunita, kdy sice budou probíhat lokální ohniska (neočkovaných), ale většina lidí bude v pohodě a staří/nemocní nebudou s Covidem blokovat nemocnice a márnice, jako teď (černý humor). 

A ten lockdown máme primárně proto, že naše slavná vláda posrala, na co šáhla. Měla na jaře černé na bílém seznam úkolů, co je třeba udělat před druhou vlnou, neudělali absolutně nic. Jsou to binární tupci, kteří znají jen dva stavy:

  • klesá to, budeme zvolňovat!
  • roste to moc, všechno a všechny zavřít
  • 0 Citovat

    Leoš Literák napsal(a):

    A ten lockdown máme primárně proto, že naše slavná vláda posrala, na co šáhla.

    No když sleduju, kolik zemí už mělo/má lockdown, tak bych z toho našeho nedělal nějakou nekompetentní výjimku. Zas nedělejme jen z naší vlády tu nejhorší.

    Pár km ode mě na východ je Slovensko a skoro mám pocit, že by byli rádi, kdyby to u nich šlo alespoň jako u nás. 

    0 Citovat

    Tak to rozporovat opravdu nemůžu. Když se kouknu, že ve Francii je zákaz vycházení od šesti, jako by se snad bojovalo s upíry, co čekají na ty hordy lidí, co se vracejí z nočních pitek... Ale ta laťka je zatraceně nízko, jestli by v téhle chvíli někdo chtěl radši být v Česku.

    0