Japonsko - zákaz vstupu cizinců do konce ledna.  .

ZPŘÍSŇOVÁNÍ restrikcí a cesta z normálu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Presne tak skoda psat ..jak se Babis ohanel ferovosti ,ze neobejdou snemovnu a najednou kdyz hrozi ze ten nouzovy stav neprojde uz otaceji  ....ale mam pocit ze nekoho necim podplati  i kdyz to asi nebude do 16,brezna jak zadaji 

Ano duchody je jeste s ceho vyplacet i kdyz je to s problemy alespon u me ,,vcera jsem poslouchal jak se snazi vsechno delat on line na kritizovani ,ze  urady jsou otevrene jen dva dny v tydnu ,,, dovolat se na duchodove je horsi nez volat na Mars a posilat kazdy mesic potvrzeni ze ziju ,kdyz posta mezi staty funguje mizerne a pak to jeste dalsich 14 dnu resi  tak kdyz bych nemel prijem v Irsku tak uz bydlim pod mostem a vybiram popelnice 

0 Citovat

mikir napsal(a):

... a posilat kazdy mesic potvrzeni ze ziju ,kdyz posta mezi staty funguje mizerne a pak to jeste dalsich 14 dnu resi  tak kdyz bych nemel prijem v Irsku tak uz bydlim pod mostem a vybiram popelnice 

Ty nemáš finanční rezervu na 2 týdny (nebo zásoby jídla na tu dobu) a z bytu by tě hned vystěhovali, pokud bys včas nezaplatil nájemné nebo zase jen hloupě kecáš?

0 Citovat

Aspoň, že mládež už snad půjde do školy. Jsem z učitelského prostředí a jak ty děcka tou distanční výukou zvlcila... Číst neumí, psát neumí, mají to na háku... paní učitelko, mi nejde obraz, mi nejde zvuk, já jsem se přihlásil do jiné skupiny, ostatní v 8 ještě v posteli... bez se okamžitě umýt, obléct. A učitele mají třikrát tolik práce. To lituju pak hlavně lidi, co je pak dostanou ve 3 a 4 třídě, i později jak kamarádka zemepisarka kdy při testu o Americe ji tam na otázku která je nejznámější silnice co vede státy tak ti mamlasi ji tam psali místo Route66 D1 a podobné perly.

 

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

Aspoň, že mládež už snad půjde do školy. Jsem z učitelského prostředí a jak ty děcka tou distanční výukou zvlcila... Číst neumí, psát neumí, mají to na háku... paní učitelko, mi nejde obraz, mi nejde zvuk, já jsem se přihlásil do jiné skupiny, ostatní v 8 ještě v posteli... bez se okamžitě umýt, obléct. A učitele mají třikrát tolik práce. To lituju pak hlavně lidi, co je pak dostanou ve 3 a 4 třídě, i později jak kamarádka zemepisarka kdy při testu o Americe ji tam na otázku která je nejznámější silnice co vede státy tak ti mamlasi ji tam psali místo Route66 D1 a podobné perly.

bych docela brzdil. Jestli někdo na výuku sere, tak jsou to právě učitelé. Jak může první online hodina začínat až v 10 dopoledne? Nebo mít ve čvrťáku na střední za den jen 2 online hodiny? To jako vážně? Kdyby jim dali aspoň domácí úkoly, ale to ne, to by musel zase někdo opravovat. 

0 Citovat

Je fakt, že někteří lidi, asi hodně z těch, co tady chodí na fórum, protože cestování a zvlášť létání stojí 💰, beztoho aniž bych kohokoli chtěl urazit, myslím si, že žijou v bublině. Znám hodně lidí, kteří nejenže nemají žádnou rezervu, nebyli ani na tom Machaci, musí nosit věci do záložny, pokud vůbec mají to štěstí, že mají co do toho frcu zanést.

 

0 Citovat

Ze mas takovou péči o "chudáky ucitele", ale o zdravotniky,kteří padají na hubu uz mesice v kuse uz ne a ještě k tomu mas hloupe reci,ve kterých situaci zlehcujes. Až si přijedeš z dovolené,tak se zastav na covidovem jipu treba v Náchodě, Chebu nebo Plzni a bez jim tam povykladat,jak se to zvelicuje a taky se jich můžeš zeptat,kdy oni byli naposledy na dovolené. Třeba pak od nich slovy klasika ani "nedostaneš flakanec".

0 Citovat

Jo, tak článek, který se o turistickém ruchu snaží být aspoň trochu pozitivní, ale nedaří se to.

https://ct24.ceskatelevize.cz/ek...-byznysove

Do cestování se pak zřejmě nadlouho dostanou dříve nevídané prvky – nejrůznější testy, očkovací pasy. „Pokud věda neobjeví spolehlivý okamžitý test, budou očkovací pasy jedinou cestou, kterou budou vlády podmiňovat překračování hranic. Proočkování však bude trvat ještě měsíce, někde i roky. Vznikne zde proto ,nespravedlnostʼ, když nebudou moci cestovat ti, na které se ještě nedostala řada,“ předpokládá Bartoň. 

Křeček očeká větší důraz na hygienická pravidla. „Lidé se zřejmě z počátku budou vyhýbat masovým akcím a budou preferovat více soukromí. Zřejmě zažijeme odklon od sdílených služeb, které se však později opět prosadí díky nižším cenám.“

Analytik se pak výhledově obává, že bude nutná nějaká obdoba covidového pasu, tedy dokumentu prokazujícího očkování. Představa, že tato politika bude diskriminovat občany na základě proočkovanosti, je sice nepříjemná, ovšem mnoho alternativ pro cestovní ruch k tomu Křeček nevidí.

Takže abych pány realisticky krotila. Návrat ke stavu podobnému roku 2019 nebude ani v roce 2022, jestliže budeme tak hrozně chtít brojit plošnými uzávěrkami proti všem mutacím. Do té doby, než se naučkuje většina populace proti jedné mutuci, se už začnou řešit další mutace. A přeočkování. A zápis do nějakého covid pasu. Nedej bože abyste jeli do země, kde zrovna převládá mutace, na kterou očkovaní nejste. Ve výsledku bude covid pas, který bude mít smysl tak nejdřív za půl roku, lepší než drátem do oka, ale masové turistice nepomůže. Navíc čím dýl tyhle omezení budou trvat, tím víc lidí se začne realizovat jinak než cestováním.

Ano, to je hezké, že se máme smířit s nespravedlností a čekat. Čekat na co? Jestli mě pustí na polouzavřené vánoční trhy do Drážďan? Mezitím budou během hlavní turistické sezóny očkovaní hlavně lidi, co skoro necestují. Proto se obávám, že letošní turistická sezóna bude ještě tragičtější než ta loňská a sezóna v roce 2022 přinejlepším na úrovni roku 2020.

Lidé se budou budou vyhýbat masovým akcím? Jakým akcím? Žádné nebudou.

Mnoho alternativ pro cestovní ruch než covid pas není... No, to je pravda. Jenom pak najít nadšence, co se nechají naočkovat na tři mutace viru, vyplní čtyři formuláře, nahlásí se policii a hygieně a po městě, kde se všechno zavře v devět večer a na každou vnitřní atrakci si kvůli omezení počtu lidí vystojí hodinovou frontu. Protože to na mě působí, že to má být nový normál v dohledné době.

0 Citovat

Floodland já mluvil o základních školách, tak těch mých deset učitelů z rodiny i mimo už jsou tak znechucení a unavení, že čekají na dovolenou. A u těch nižších ročníků, tam jedeš podle plánu a jak se něco neprobere tak už to nemá kdo dohnat. Se často scházíme a ty historky to je k neuvěření, to jim dáš do ruky atlas, v testu otázka napište jedno z velkých jezer v Kanadě, oni to nejsou na té mapě schopni najít, když už to najdou tak to neumí ani správně opsat, neví, co se po nich chce, a pak napíšou Tichý oceán. Já to vidím pesimistický.

0 Citovat

@Alena Svobodová: Tenhle článek bych zařadil do skupiny "hranice budou zavřené dva roky", nesmyslné strašení. Taková Itálie, Chorvatsko, Černá Hora, Bulharsko, Španělsko, Portugalsko, Francie, Švédsko a dalo by se pokračovat jsou pořád země otevřené pro turisty. Někde je potřeba PCR test, někde ag, někde nic. Rozhodně to není tak, že by se bez očkování nedalo cestovat. Pokud se někdo chtěl zavřít, už do udělal, do léta se bude jen rozvolňovat, jak začnou zabírat vakcíny a sníží se tlak na nemocnice, takže bude i mít smysl tam jet. V Chorvatsku, Itálii, Švédsku je i teď skoro všechno otevřené.

Samozřejmě zůstanou hysterické země, ale tyhle obavy, že nikam nepůjde jet, jsou vážně zbytečné. Bylo by ale fajn, aby ústavní soud zrušil ten požadavek testu před vstupem do ČR, to už je zbytečná komplikace.

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

Eremi, mě nemusíš do Chebu posílat, já ve špitále kdysi dělat byť ne jako zdravotník. Mě samotného se ta situace dotkla, ve 2020 jsem různé špitály navštívil tak 30x, včetně procedur magnetu, CT, operace, jipka, odběry krve, rehabilitace to úplně zapomeň, nebyli lidi. A letos mě čekají další kontroly a jelikož se mi vše zpozdilo o 2 měsíce, protože na nás s rakovinou jaksi nezbyl čas, a že z bezproblémového nádoru GS3+3 byl najednou GS3+4 s prognózou do budoucna statisticky horší.. Takže já poučen jsem dokonale.

Zjevne nejsi,jinak by jsi nevedl ty hloupe reci. Kdysi nebyla bezprecedentní pandemie to zaprvé a zadruhé ja ti psal ať si zajedes popovídat o svých názorech a dovolené na covidovy jip a ty mi na to napíšeš že jsi byl v nemocnici jako pacient....Ja taky predstav si ,naposledy dnes a vůbec bych nepoznal,ze se něco zásadního děje,pletes hrušky a jabka.

0 Citovat

Eremi, Ok, to dále nemá cenu rozebírat. Jsou dvě názorové skupiny lidí a mezi sebou se nedomluví. S náma s rakovinou sanity ani nehoukaji. Rakovina je horší než ten Covid. To můžeš čekat jestli ti meta vleze na plíce páteř, kosti se ti budou lámat, v posledních stádiích pokud budeš při smyslech budeš volat Krista. A rakoviny plic a jater co sem rodině s nimi byl až do konce, to jsou lahůdky. A statistika těchto lidí a dalších, co na to dojedou teprve... samozřejmě nebude. Takový Pavarotti, co měl zlato v hrdle a peníze...a nepomohli mu ani všichni svatí. Diskuzi dále na téma odložené, zanedbané péče bych tímto ukončil, některým vysvětlit to je marné.

0 Citovat

A myslíš,že když budeš říkat,že covid nic není,tak ti lidi z nemocnice zmizí nebo co? Pokud by se to neresilo bude jich tam ještě vic a ještě víc se omezi elektivni péče a na tu rakovinu umře ještě víc lidi. Takze ano,máš pravdu,zjevně to někomu vysvětlit nelze.

Jinak nechápu,co ma společného rakovina se situaci zdravotníků na jipech,což je to,co jsem psal,ale zjevně se to od tebe nedozvíme a pojedeš si dal to svoje jako mikir,ale aspoň se to da cist.

0 Citovat

floodland napsal(a):

[citace="MIGUELAS"]

Aspoň, že mládež už snad půjde do školy. Jsem z učitelského prostředí a jak ty děcka tou distanční výukou zvlcila... Číst neumí, psát neumí, mají to na háku... paní učitelko, mi nejde obraz, mi nejde zvuk, já jsem se přihlásil do jiné skupiny, ostatní v 8 ještě v posteli... bez se okamžitě umýt, obléct. A učitele mají třikrát tolik práce. To lituju pak hlavně lidi, co je pak dostanou ve 3 a 4 třídě, i později jak kamarádka zemepisarka kdy při testu o Americe ji tam na otázku která je nejznámější silnice co vede státy tak ti mamlasi ji tam psali místo Route66 D1 a podobné perly.

bych docela brzdil. Jestli někdo na výuku sere, tak jsou to právě učitelé. Jak může první online hodina začínat až v 10 dopoledne? Nebo mít ve čvrťáku na střední za den jen 2 online hodiny? To jako vážně? Kdyby jim dali aspoň domácí úkoly, ale to ne, to by musel zase někdo opravovat. 

[/citace]

Pravdu máte oba!

Učitelé si z toho udělali dobře placené prázdniny ,ale že mají málo budou kvičet pořád ..

Byl jsem svědkem online výuky synovců (druhý stupeň ZŠ) a to byla hezká komedie to se nemusí ani připojovat stačí jim poslat cvičení děti si to vyhledají na netu obšlehnou to a je vymalováno ..

Denně tři maximálně čtyři hodiny v pátek dvě - to je tvrdá robota ..

Fakani to mají samozřejmě na háku a hrají při tom Fortine či Minecraft ..

0 Citovat

https://www.ceskenoviny.cz/zprav...2102101516

Vláda tu sněmovnu vlastně nepotřebuje - opravdu k zblití !

0 Citovat

@lma: Přesně proto nechápu, proč pořád všichni tak lpí na nouzovém stavu. A to nejenom laici, ale i vláda. Kdyby tam měli šikovné právníky, tak mohou pokračovat v tom samém režimu i bez nouzového stavu. Bohužel nebo bohudík podle názorové skupiny, většina schopných právníků se stane spíš advokáty než že by dělali ve veřejném sektoru. Takže z toho zase bude totální bordel.

0 Citovat

Je třeba najít nějakou rovnováhu, aby to bylo únosné pro všechny profese. Já o zdravotnícich nikdy nic špatného nenapsal, ale není to udržitelné pro většinovou společnost ani ekonomiku. 

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

[citace="mikir"]

... a posilat kazdy mesic potvrzeni ze ziju ,kdyz posta mezi staty funguje mizerne a pak to jeste dalsich 14 dnu resi  tak kdyz bych nemel prijem v Irsku tak uz bydlim pod mostem a vybiram popelnice 

Ty nemáš finanční rezervu na 2 týdny (nebo zásoby jídla na tu dobu) a z bytu by tě hned vystěhovali, pokud bys včas nezaplatil nájemné nebo zase jen hloupě kecáš?

[/citace]

Nejde prece o mou financni rezervu i kdyz  nejsem z tech co  maji zadni vratka ,ale o princip  ,ze  urad funguje jen dva dny v tydnu , dovolat se na nej jde velice sporadicky a se stestim a adekvatni nahrada systemu neni  V CR dostava duchodce penzi v urceny den ,ale lide zijici v zahranici musi predkladat  potvrzeni o ziti ,to by se snad dalo pochopit ,protoze stat nema  asi uplne moznost zjistit ze ten clovek zije Ale pri urovni dnesni techniky ,kdyz evidente posta mezi staty nefunguje tak jak ma ,by slo udelat nejake opatreni  ,jak tu skutecnost overit nejak zjednodusene 

A to ,ze v CR neplati  jeden podnikatel druheme ,ze je plno dluzniku ,ze i stat dluzi ,to neznamena ze to jinde funguje stejne ,ano jsou mozne dohody ,kdyz se clovek dostane do financnich potizi a Irsko treba patri k zemim , kde jde mnoho dluhu splacet  postupne malymi castkami  Na dum mam smlouvu a protoze zde bydlim mnoho let, tak vypoved z najmu mi muze dat  vlastnik  dlouhodobe dopredu ,ale nezaplacenim najmu porusuju smlouvu a vlastnik mi vypovi smlouvu bez te lhuty ,Nejspis i jidlo bych tady u nas v obchode dostal na psi knizku nebo jak se tomu kdysi rikalo ,ale proc bych mel podporovat slendrian statu 

To ze v CR nemuzes dat okamzite vypoved i kdyz ti zamestnavatel nevyplati mzdu je tezke uz pro me pochopit, tady se vyplaci mzda kazdy patek  zpetne za predchozi tyden a pracoval jsem i ve firme kde platili bezici  tyden ,takze kdyz bych nedostal mzdu v patek tak v pondeli uz do prace neprijdu 

A jestlize je pomalu pulka unora a ja jsem jeste nedostal penzi za leden ac jsem vcas  splnil to co pozaduji tak mam plne pravo na stat potazmo na jeho duchodovy urad nadavat a kritizovat to ,navic kdyz se to deje opakovene a je naprosto irelevantni  ,zada mam nebo nemam financni rezervu do toho nikomu nic neni  ,jestli ziju od vyplaty k vyplate a covidem to taky nejde okecat navic kdyt si tam papalasi rozdavaji miliony ,,,

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

Je třeba najít nějakou rovnováhu, aby to bylo únosné pro všechny profese. Já o zdravotnícich nikdy nic špatného nenapsal, ale není to udržitelné pro většinovou společnost ani ekonomiku. 

V tomhle mas pravdu s tím nalezením rovnováhy,akorát mám obavy,jestli to je vůbec možné.

0 Citovat

Vypněte ho někdo...

0 Citovat

Na svk od pondelka pravdepodobne konci cestovatelsky semafor, neni kde kupit zarovky, a kazdy kto pride z cudziny ide automaticky do karanteny.

Predpokladam, ze to schvalia aj s vynimkami, osobne od hl.hygienika,  v nedelu vecer.

0 Citovat

Mikir, pravda. Kolik lidí ve státech v pátek vybralo sek a v pondělí se po nich slehla zem, to bylo specialitou hlavně černochů. Takže mi tam nikdy nikdo nedlužil ani niklák. Zato tady v ČR už i dvě výplaty to už bych za ty roky i s uroky, kdyby to bylo vymahatelné, dostal tak sto litrů.

A s úřady, bohužel k velké nevoli některých přispěvovatelu, tady ti dávám zase za pravdu.

A řeknu ti hned proč to tak je a budu mluvit za úřad práce, s tou osobou žiju ve stejném domku. Byli několik měsíců na home office na začátku, takže průběh za den tak 20 minut na počítači, vyřízení mailu, jeden telefonát a jinak lebung, hraní se zvířaty atd. Už sama chtěla zpět do práce. Teď už chodí každý den, ale tam je problém ještě větší, sedí v kanceláři celý den u PC a nemají do čeho píchnout. Naštěstí je tam nehlídají takže ani nemusí dělat, že delaji. Tak se nediv. A nemysli si, že odtamtud nějakého úředníka vyhodí. Ti to mají jiste do smrti.

0 Citovat

Miguelas  ,tak ja se u ceskych uradu nedivim nicemu, kdyz  jsem se sel nahlasit po roce v USA na urad prace  ,tak mi rekli ,ze jsem rok  nikde predtim v CR nepracoval  a ze tedy nemam narok .. kdyz jsem se slusne zeptal s ceho mam zit , tak mi jedna  ze slepic co tam sedi  rekla ze jsem byl v USA a ze oni vi jak to chodi ..jen jsem ji rekl ,ze jsem byl v USA na turisticke vizum a podal na ni stiznost  Nakonec mi rekli ,ze me ma zivit manzelka ,na muj argument ze jsme v rozvodovem rizeni  jen pokrcili rameny ,nakonec mi  priznali 80 Kc mesicne ,kdyz jsem pak odmitl naprosto nevhodnou praci  vyradili me a chteli tech 80 Kc vratit ,vykaslal jsem se na ne a za cas prisel exekutor ze soudnim prikazem si ma odnest neco za 200 Kc  Dal jsem mu 200 Kc  a cele to nechal zverejnit v dennim tisku  Co mi tam odpovidal reditel uradu prace si uz moc nepamatuju  

S odborama jsem se za totality taky pekne chytnul ,delal  jsem predaka a kdyz podnik nestihal kvuli nesmyslu co vymysleli pri nakladce a chteli po nas praci v sobotu  ,tak jsem zorganizoval stavku ,,to bylo vyhruzek ze uz si nikde neskrtnu a tak ...skoda psat  

Snad to zitra dopadne a nouzovy stav skonci ,ale nedelam si iluze ,ta banda nekoho koupi aby jim to hodil 

0 Citovat

Mikir, já byl UP hodnekrat, byť jsem si v Česku stále platil minimální sociální a zdravotní, taky mi nedali ani korunu, mi to žíly netrhalo. Ještě mi taky vzali, a stížnosti na ministerstvo zbytečné. Ale kámoš, co legálně dělal skladníka v Londýně, začínal tam bez koruny způsobem života že aby ušetřil tak každý den chodil do práce 5 kilaku tam a pěšky a po cestě sbiral vajgly, a pak z toho sulal cigarety, ten na tom vydělal, po návratu mu ještě poslali z Anglie 2000 liber co tam měl přeplatek. Ten český UP nepotřeboval, ten si sám po návratu našel práci hned.

0 Citovat

mikir a čemu se divis,proč by tě měli živit cesti daňoví poplatníci,kdyz jsi makal na cerno v USA (což tě nikdo nenutil),neplatil odvody a pak se vrátíš s natazenou dlani? Ty jsi fakt úplně mimo,by tě poslali do prdele snad v kterékoliv zemi na svete. Podpora v nezaměstnanosti je dávka na kterou ma narok zaměstnanec, který přišel bezprostredne před tím o práci a pracoval myslím aspoň rok.A dávky sociální pomoci nebo jak se to tenkrát jmenovalo,pokud jsi na ne mel narok, by jsi dostal.

0 Citovat

Eremi, já odvody platil, podnikání jsem nepřerušil, stejně jsem dostal drek. 

0