Japonsko - zákaz vstupu cizinců do konce ledna.  .

ZPŘÍSŇOVÁNÍ restrikcí a cesta z normálu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Člověk je už v podstatě od narození stvořen pro smrt. Já ji měl na jazyku to na prstech jedné ruky a ani na dvou nespocitam. Každému ta svíčka hoří jinak dlouho. Paradoxně některým starým lidem, samozřejmě i ti mají právo na ochranu, viz tam ta torza z reportáži z DD, byznys na tom postaveny, vysavani příspěvků na péči, hodně z nich jen dožívá, a kdyby si mohli vybrat, tak raději smrt. Jsme starým lidem prodloužili životy, teď si to příroda vybrala po větším počtu zase zpět. Tak jsme je tam zavřeli bez návštěv, stejně se to tam všude dovleklo. Jsme těm seniorům fakt udělali medvědí službu. 

Člověk má být rozumně nastavený, proč by nemohli do zoo v rozestupech a zavřené pavilony, na hokeji si tam posílají puk sami pro sebe, stačilo tam pustit skalní co mají permanentky třeba v 3 metrových rozestupech nebo turné můstku, to tam taky pár lidí nemohlo na tom sněhu stát? 

To už z toho fakt lidem hrabe, pak je druhý extrém, kdy volající mi položil otázku, že čeká balík a samozřejmě se ho 3 dny nedotkne a chtěl poradit jestli nemá použít pro jistotu ještě vápno.

 

0 Citovat

Doporučoval bych najít si nějaké kamarády, případně aspoň jednoho kamaráda, aby jsi nemusel všechno co tě napadne telit sem, ale mohl to třeba někomu povykládat, kdo by byl schopen tě poslouchat a koho by to zajímalo... Určitě by to prospělo tobě i fóru. 

Jako nasypat sem během dovolené  cca 100 příspěvků během pár dní, z nichž tak 80% je absolutně mimo téma a rozsahem kratší slohové práce ala "mikir", to jsme tady asi ještě neměli. Doteď to bylo tak, že když se někdo na nějakou dobu odmlčel, tak se dalo předpokládat, že je někde na cestách. Trochu se děsím toho, co nastane, až budeš doma...

Osobně už mě přestává bavit prodírat se x tvými příspěvky pokaždé, co po pár hodinách otevřu CL a kliknu na jakékoliv téma. Příspěvky, které jsou zpravidla o čemkoliv jiném než o čem je dané vlákno. On i ten mikir má aspoň tu výhodu, že píše výrazně méně často. Až v souvislosti s tím, co tady předvádíš ty si poprvé říkám že by nebylo od věci to, po čem tady někteří volají už dlouhou dobu - moderace fora a pokud to není možné, tak možnost blokovat si příspěvky některých uživatelů.

0 Citovat

eremi +2

0 Citovat

petrcb napsal(a):

To@Mikr Odhadují že ceská penze nebude moc vysoká a nedělal bych si iluze o budoucí výši Irské.,Pobytem v ČR, Španělsku  či jinde kde je laciněji než v Irsku setris

 

Ano ceska je smesna ,navic  osekana o to, ze jsem sel do penze o 3 roky a 8 mesicu driv nez jsem mel ,ale tim , ze nemam potrebne roky v CR, ale v zahranici  by ten rozdil nebyl tak velky ,tak bylo lepsi jit v 60 a brat aspon neco nez cekat  a brat pak jen o trosku vic  ,letos mi to konci ,ale zmeni se jen to ,ze bych mohl v CR do prace bez omezeni Ten system odpracovani tolika let pro stat  a sankce za par let drivejsiho odchodu je neskutecne vyderacska a verim ze se ten maly zaklad  jednou zmeni  

A ano v Irsku jsou statni penze  celkem male ,alespon na irske pomery ,to neni Nemecko ,ale jednak k tomu mohou byt zase ruzne priplatky , pak zamestnavatele prispivaji nejakymi procenty ,cimz se  penze zvedne , no a na tu zakladni  tady stacilo 10 let a dosazeni duchodoveho veku,ted to zvedli na 15 let ,ale me uz se to netyka ,me staci tech 10 a to mam vic  bohuzel se me tyka to zvedani roku  takze mi nestaci 66 ale musim mit 67 

A jasne  CR ,Spanelsko , Portugalsko , Slovensko i treba Recko a pochopitelne i dalsi staty byvaleho vychodniho bloku by byly na usetreni proti Irsku   Ja pocitam s tim ,ze to budou pak aspon na pul roku  Kanary  a sectenim mych dvou penzi  a k tomu penze manzelky  ,bude dostatecne slusna castka na pohodovy zivot v penzi   

0 Citovat

mikir napsal(a):

Asi by nebylo od veci to presunout do mikiruv svet  ale ona je to svym zpusobem taky cesta z normalu a plakat ani stydet se neni treba ,,,ja se za svuj zivot nestydim ani nebrecim 

A na jednom hokejovém foru je pro takové případy vytvořena diskuzní skupina, kterou pojmenovali chlívek.

0 Citovat

AlejandraS napsal(a):

častokrát nosím respirátor a přes něho třeba nějakou hezkou roušku, je to úplně normální

 

To je hezké, ale do Krkonoš mi tyhle móresy netahej, vlastně vůbec bych s tím nechodil ven, možná doma, pokud tě to rajcuje..

 

 

 

 

 

0 Citovat

Krakonoš napsal(a):

[citace="AlejandraS"]

častokrát nosím respirátor a přes něho třeba nějakou hezkou roušku, je to úplně normální

To je hezké, ale do Krkonoš mi tyhle móresy netahej, vlastně vůbec bych s tím nechodil ven, možná doma, pokud tě to rajcuje..

[/citace]

Po semilské části Krkonoš zatím i nadále bez respirátoru, ale po té trutnovské si jej radši zítra vem. Možná na furt nebo jen do pondělí. A v části Karkonosze jistě i více optimismu a povyražení najdeš 😉

0 Citovat

Krakonoš napsal(a):

To je hezké, ale do Krkonoš mi tyhle móresy netahej, vlastně vůbec bych s tím nechodil ven, možná doma, pokud tě to rajcuje..

V přírodě jedině bez a naostro! Do Lídlu ale minimálně dvě a v dezinfekci se koupu před i po :D

0 Citovat

Eremi a spol. Tady nemám potřebu psát vůbec, mi tady nikdo nepomohl a meritu věci, kvůli kterému jsem sem lezl jsme se nedobrali. Par lidem jsem napsal co jsem potřeboval, pár lidi pochválilo mně, pár zase ja. Já aspoň tady desítce lidi poradil a minimalne další desítce na ZNZ za těch pár hloupých dní. A na rozdíl od Mikira netrpim ctnosti být splachovací.

Pokud tady převažují lidé tvého smýšlení, bych spise už jen z logiky měl za to, že zde budou lidé přesně tvého opaku, když jsme na cestovatelském fóru. 

Kdybych chtěl být jedovatý, tak tě pošlu po nějaké tvé životní situaci, kdy přijdeš o dobře placenou práci s hypo na krku právě do toho špitálu, uklízet za minimálku a budeš jinak mluvit.

Ano, něco sem napsat nemusel, něco s mikirem jsme mohli probrat soukromě a to by zas neviděl nikdo jiný bohužel. Furt kdybych měl vybírat souseda, hádej kdo by to byl. Tady je zrovna vlákno o viroze, tak mimo mísu ty příspěvky asi nebyly... Třeba nebereš dávky ale taky si vybereš, co ti od státu náleží, ok opět srovnání hrušek s jabkama. A nemusíš ani hledat, co jsem kde psal, ani reagovat... Já doma na vypisování do fór zrovna třeba čas nemám.

 

0 Citovat

Ano to opravdu nemusim hledat, protože tvoje eseje jsou vsude. A dokonce jsem se ti to snažil slusne vysvětlit. Pokud sis myslel,ze na cestovatelskem foru převažují lidé, které musí zajímat právě tve volne úvahy na jakékoliv téma te napadne,tak sis to myslel spatne. Jeden mikir tady stačí až až.

0 Citovat

tramin napsal(a):

[citace="mikir"]

Asi by nebylo od veci to presunout do mikiruv svet  ale ona je to svym zpusobem taky cesta z normalu a plakat ani stydet se neni treba ,,,ja se za svuj zivot nestydim ani nebrecim 

A na jednom hokejovém foru je pro takové případy vytvořena diskuzní skupina, kterou pojmenovali chlívek.

[/citace] 

Chlivek nebo spis chliv si muzes pustit v primem prenosu ,jak se ted jedna o schvaleni nebo neschvaleni nouzoveho stavu Babis uz skemra aspon o 14 dnu ,nesleduju to  ta banda je pro me  takova ,ze je ji treba nahazet do jednoho pytle, nikomu tam nejde o lidi ,ale vysledek si rad prectu a vypada to zatim ,ze by to mohlo v nedeli padnout  a bude celkem veselo ,jak se asi zacne vlada mstit ,,,

0 Citovat

@Miguelas: A co třeba alespoň dodržovat téma daného vlákna? Napíšeš k cestopisu o Pyrenejském poloostrově X komentářů absolutně nesouvisejících s daným cestopisem. Kromě Zanzibaru píšeš šílené elaboráty všude o něčem absolutně jiném. Ano, nikdo mě to nenutí číst, ale za poslední týden seš opravdu všude a je to otravné. A i kdybych s tvými názory 100% souhlasil, tak je to pořád stejně otravné.

A to, že jsme na cestovatelském fóru a neexistuje tady bohužel žádná moderace na rozdíl od 99% jiných fór na internetu neznamená, že tady je nějaká tvoje nástěnka, kterou budeš tapetovat svými slohovými pracemi. Nebo si pro to alespoň vyhraď nějaké svoje speciální téma nebo napiš cestopis a nech si diskuzi pod něj.

0 Citovat

Jediný chlév ty chlíve tu děláš Mikire ty a tvůj nový brácha. Běž už s těma politickýma kecama do prdele prosím. Nikdo kromě pár vypatlanců tady o to nestojí. Toto jsou cestovatelské stránky. Jestli nemáš čím přispět, protože sedíš  doma na prdeli, takže nemůžeš psát o tvých dechberoucích cestách do ČR a zpět s FR, tak navštěvuj diskuze novinek nebo podobné a tam hlásej ty tvoje bludy přírodní obludy. Děkuji uctivě předem. 

0 Citovat

Tak Německo už koná: https://www.ceskenoviny.cz/zprav...ly/1994861

Je to ale zatím hodně nejasné, podle článku se to má týkat jenom některých regionů, jinak ale média většinou mluví o celé ČR. Hodně by mě zajímalo, jestli bude možný transit a za jakých podmínek. Je sice pěkné, že Itálie otevírá skiareály a z ČR tam stačí ag test, ale možná se tam kvůli hysterickým Němcům, kteří navíc nevynechají příležitost si do nás kopnout, vůbec nedostaneme...

0 Citovat

Pokud nás skutečně přiřadí k zemím s vysokým výskytem mutace, tak stejně jako pro Portugalce, nebude možný ani tranzit. 

Good bye, Mexico:-(

0 Citovat

Zkus si zavolat a pokusit se změnit místo odletu. Pokud chcete letět,tak i kdyby tam byl nějaký doplatek, tak by to mohlo byt řešení.

0 Citovat

My letíme z Krakova.Problém je ale v tom, že nás nepřepraví, protože jsme čeští občané. Stejně jako ty Portugalce.

0 Citovat

Teď na to koukám, a asi by nás i tak přepravit měli, jen je potřeba test (stačí antigenní). Alespoň tak to tam Lufthansa má- pokud tedy přes Německo tranzitujete mimo Schengen (kromě Číny).

Vymyšleno jsme to měli pěkně- leč z  původního jednoho testu po návratu jsou 3 + karanténa.

 

0 Citovat

Matouš napsal(a): ale možná se tam kvůli hysterickým Němcům, kteří navíc nevynechají příležitost si do nás kopnout, vůbec nedostaneme...

No já nevím, dostat se do zpráv že polovina Němců není s to respektovat ani ty nejzákladnější pravidla, jako že když jsem nemocný tak sedím na prdeli doma... tak všichni tzv. "vlastenci"  komouši & Okamurou počínaje a Kikinou konče, už teď stojí na hranicích se sudlicemi v rukou. 

 

Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. 

0 Citovat

Petr76 napsal(a): Z hruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. 

Neříká se tomu náhodou normální rozdělení?

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Jediný chlév ty chlíve tu děláš Mikire ty a tvůj nový brácha. Běž už s těma politickýma kecama do prdele prosím. Nikdo kromě pár vypatlanců tady o to nestojí. Toto jsou cestovatelské stránky. Jestli nemáš čím přispět, protože sedíš  doma na prdeli, takže nemůžeš psát o tvých dechberoucích cestách do ČR a zpět s FR, tak navštěvuj diskuze novinek nebo podobné a tam hlásej ty tvoje bludy přírodní obludy. Děkuji uctivě předem. 

niemandosi ,nevim cim jsem te zas tak nasral , protoze jsem zadne kecy nevedl , jen jsem  tu napsal jak  je to uzasny kabaret co predvadi vlada a nakonec i snemovna ,ano mas pravdu je to cestovatelske forum a ukaz mi nekoho, kdo opravdu dneska  svobodne a bez nejaky  priblbych restrikci cestuje  a nesedi na prdeli  a kvuli komu se necestuje ? Volny s Bojkem jsou extremisti , ale ten Volny  nerekl nic  co by se nejak vymykalo ,a jestli je narizeni ze i ockovany co se setkal s nakazenym ma jit do karanteny , tak ucast Babise ve snemovne je  skutecne ciste papalastvi  a jestli Blatny  rekl  ze, v Hradci jsou nemocni i na chodbach a nemocnice to poprela, tak zase jen lze  A tak se to deje napric Evropou  

Kdyz je tu neco k cestovani tak se do toho zapojim , napriklad ted tu byl dotaz k  Ryainaru ,tak jsem tam napsal jak to donedavna fungovalo ,s tim ze nedam ruku do ohne ze  to tak je  Nevim koho nazyvas vypatlancem ,ale proste ty politicke  svinstva co tady predvadeji vlady ,vcetne te irske  nebo treba anglicke co vyhrozuje 10 lety vezeni k tomu vsemu  patri a cestovatelske forum sleduje vic lidi nez politiku tak co ti vadi sem dat vec  ,ktera lidem pomaha aby si udelali usudek 

A za to ze ted  uz rok litam mezi Irskem a CR  nemuzu ,nakonec kam litas ty ? Prijde mi ze  jsi dneska ozraly  nebo sjety a vylivas si zlost za to ze nemuzes do Thajska na me  Takze dekuju  uctive taky predem ja si budu psat o cem ja budu chtit a kde budu chtit  cau Mano 

0 Citovat

Někteří jedinci jsou svérázní.. Jsou mi vytýkány eseje, počet příspěvků od věci viz fórum s Čeňkem, co sem napsal že ho obdivuju a dal mu radu, ať v opuštěných objektech nespí, na to se nabalilo téma hostelu a další věci, ale já jen na příspěvek reagoval odpovědi, nikam jsem sám od sebe nevlezl a nezačal trolit. 

Pak mě tady někdo poslal na ARO pro facku, že se tam mám jít podívat, že tam byl. Já bych to viděl tak, že tam byl a z toho se opravdu pobobcil, to se mu nedivím, se tam mohl jít podívat před dvěma roky, to tam taky byli lidi v terminální fázi. Já tam byl tak 25x ať za bližními nebo na HBO komoře, to tam přes to ARO taky chodíš a vidíš.

Oni asi všichni ty finanční rezervy mají, zase si myslím, že člověk jejich typu je znevýhodněn před někým, kdo začínal s dolarem a jejich životnost pod mostem nevidím na delší dobu.

A rád bych si o lidech udělal i další názor, čtením co kdy napsali, v kolika byli zemích, ne 50 a dalších. Já se přes mobil nedostanu ani na stará témata, ani na vyhledávání. Tak možná dělám něco špatně, nebo je verze na PC lepší, ale to já používám jen na práci.

0 Citovat

Tak ted bude teprve sranda  nouzovy stav  v CR v nedeli konci  -))) Super !!!

0 Citovat

https://www.seznamzpravy.cz/clan....seznam.cz

No vyhlásit znovu nouzový stav není snad možné ?!

Co obnáší ten avizovaný "stav nebezpečí" netuším ,ale obávám se že se od pondělí asi nic moc nezmění oni si něco najdou jak dál buzerovat a škodit ..

 

0 Citovat

Kéž by padly ty stupidní povinnosti po návratu ze zahraničí. Aspoň částečně.

Jinak transit přes Německo by snad měl s testem jít, minimálně autem snad bez diskuze...

0