Japonsko - zákaz vstupu cizinců do konce ledna.  .

ZPŘÍSŇOVÁNÍ restrikcí a cesta z normálu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ja si myslím, že do Thajska, Kambodži, Malaisie a Filipíny se bez očkování turisticky nepodiváme. Vidím to po období děšťu listopad 2021.

0 Citovat

úplně souhlasím s Taclíkem a je to vlastně dobře. Přidám Singapur, kam se už hrozně dlouho chci vrátit na delší dobu.

0 Citovat

Singapur na delší dobu? Co se tam dá dělat třeba týden? Tam lidé jezdí max na 2-3 dny. 

0 Citovat

Kateřina Ostrá napsal(a):

Poprvé v životě (a doufám, že naposledy!), píšu 1A Ahmadovi.

A Jardo, tvoje cestopisy si i přes rozdílný úhel pohledu na vakcinaci ráda přečtu. Ovšem nyní  s jizvou na rtu, jak by řekl pan Nohavica..

Za mě - vakcinace proti Covidu - nikdy. TEČKA.

Nikdy neodstoupím, NIKDY! Nech si to všichni zapamatují."

I ten mikir se alespoň snaží normálně argumentovat.

 


6e50bfd194c4a3cecb234fbfcbb62373.jpg

0 Citovat

Docela me tohe vlakno pobavilo, at uz jsou nazory jakekoliv ,hlavne ze eremi me nadava ,ze pisu same zvasty a najednou je tu 7 stranek  kdy to vypada , ze prevlada nazor tech, co zatim o ockovani  nejsou presvedceni ,nemyslim ,ze bych musel nekoho presvedcovat at  se nenecha ockovat ,je to kazdeho vec , pedpokladam ,ze sem v mem veku chodi minimum  ,tak jde tezko dokazat  ,jaky prisup ke covidu maji seniori ,ale reci o nezodpovednosti  na jinych servrech  vnimam spis u mladych ,coz me neprekvapuje ,protoze v dnesni dobe se vek a zivotni zkusenosti prilis neuznavaji 

Docela me zaujal nazor niemandose ,ze tento server neni dost kvalitni ,ja si myslim opak ,jinak bych sem  nepotreboval chodit, spis me vadi arogance nekterych jedincu , co se domnivaji ,ze sezrali nejvetsi moudrost sveta, jsou nejchytrejsi a jakmile nekdo vyjadri opacny nazor ,tak ho napadnou  A je jen dobre ze dneska muze cestovat kazdy   Tim ze bude cestovani dostupne jen bohatsim tim se nejak zvdne  urovem  nejakeho  servru ?  Nebude to nahodou o snobech ,co do sve  skupiny  nechteji nikoho pustit ? Uzavrena kasta ?

Podle toho jak tu ctu, ma mnohem vetsi strach s covidu mladsi generace a vnucuji tem starsim  vakcinu , nevim proc .opravdu se boji  o sve rodice ,ńebo o vlastne o sebe Chci samozrejme taky cestovat ,ale nejaky covid pas  a takove dobovolne povinne ockovni  rozhodne nepodporuju 

0 Citovat

eva.vaver: To ale hodně naštveš její followery :-)

Nemyslím si, že minimálně země EU budou vyžadovat očkování. Spíš si myslím, že bude na výběr:

- PCR test 

- očkování

- karanténa

Bude na každém, co si vybere.

Můj názor je, že očkování bude o několik řádů bezpečnější, než riskovat covid (i s ohledem na své blízké). Ano, moc o očkování nevíme a docela mě mrzí, že se o tom málo píše, ale nemyslím vyvracení různých nesmyslů, ale shrnutí závěrů ze studií. Můžu si je vyhledat sám, ale jsem pohodlný a bojím se, že bych se utopil v latinských pojmech. Co mě napadá (už to tu někdo zmínil):

- doba ochrany? - odhaduje se několik let minimálně, nevěřím, že by to bylo jen 6 měsíců

- bude očkovaný "nenakazitelný" nebo bude mít v sobě vir a bez příznaků?

- pokud bude mít v sobě očkovaný vir, může ho šířit dál? Předpokládám, že ne, pak by to celé nemělo smysl

Co se týká časového plánu, myslím, že lidé, kteří budou mít důvod, aby byli očkovaní (mimo ohrožené skupiny a kritickou infrastrukturu) se k očkování dostanou už v první polovině roku. Jestli mezi ně budou patřit cestovatelé jako zde, je otázka :-)

 

 

 

0 Citovat

Mikre, minimálně s druhým odstavcem naprosto souhlasím 1+

0 Citovat

eva.vaver  diky za hodnoceni mych nazoru  i kdyz v tom je ironie a napadani Kateriny a jeji srovnavani s Babisem  Ten opravdu neodstoupi , bohuzel mam obavu ,ze se stane prezidentem  Katka pise prinosne cestopisy a prakticke rady ,lidem co v dane zemi nebyli  ,Babis  a jeho vlada vymysli jen kraviny a  restrikce  

Mozna se mylim ,ale mam pocit ,ze Katka letos nebyla ani v zadne zemi  ,ktera by mela pozadavek testu , nebo ji to nejak vyslo se trefit , kdy nemusel byt   Ani ja jsem letos nebyl nikde ,kde bych se musel nechat otestovat  a rouskam  se vyhybam jak je to jen mozne 

Jeji nazor nedat  se ockovat plne podporuju  a chapu ,ze jako mlada holka nema  duvod  k tom zdelovat argumenty ,ktere se tezko nekdy formuluji a kazdy neni jako ja splachovaci  a nepotrebuje si nechat nadavat  od priznivcu  ockovani 

0 Citovat

@mikir: Kupodivu to ironie nebyla. Argumentuješ a s něčím se dá občas souhlasit. Takže za mě stokrát lepší než výkřiky do tmy. A nejde o to, jestli to byla Kateřina nebo kdokoliv jiný. Vím, že cestujlevne dala hodně, ale to z ní snad nedělá nějakého místního nadčlověka, kterému se nesmí nic vytknout, ne?

A ukaž mi, jak tady nějaký příznivec očkování nadává někomu, kdo je proti očkování. Ukaž mi, kde tady někdo pro očkování někoho nutí do očkování. Ne, lidi tady normálně argumentují.

0 Citovat

Je tady spousta odmítačů očkování, ale naším místním "hvězdám" leží v žaludku Katka. Ještě nám musí sdělit "vtipným" obrázkem, jak je to vůbec, ale vůbec nezajímá, fakt vtipné 😁.

Mikre, znova 1+

0 Citovat

A pak si padli do náruče a založili sektu “Kateřina za kačku”

0 Citovat

@Martin Vicha: Zkusím to vysvětlit tak, aby to pochopil i jeden z místních fan boys :D Ano, je tady několik lidí proti očkování (Ahmad, Zdíša, Alena, mikir, atd.), ale všichni z nich nějakým způsobem argumentují a alespoň člověk vidí důvody, proč lidé očkování nechtějí.

Kdyby tu větu, co napsala Kateřina, napsal kdokoliv, tak to pro mě nic nemění a pořád je ten člověk pro mě ubohý.

Už jenom čekám, kdy vytáhneš obligátní internetový argument, že ji závidím :D 

0 Citovat

@niemandos Rozhodně raději, než mít něco společného s tou tvou partičkou..

@eva.vaver nevytáhnu na tebe vůbec nic, protože veškerá pozornost a čas, ktery jsem byl ochoten na tebe obětovat, byla právě vyčerpána.

0 Citovat

No jestli to bude tak, že jí budou z ciziny vozit polští soukromí dopravci s vysoutěženou cenou 7 Kč/km jako ty první dávky, tak se jí příznivci možná nedočkají a odpůrci budou mít klid:-)))


133490827-859203178189807-7170400673933170540-o.jpg
133202583-859203254856466-2556677868539371704-o.jpg

0 Citovat

Kdo by to byl řekl, že Mikir tady získá tak zdatného parťáka :-).

 

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

@eva.vaver nevytáhnu na tebe vůbec nic, protože veškerá pozornost a čas, ktery jsem byl ochoten na tebe obětovat, byla právě vyčerpána.

Zkusím tu tvoji větu za tebe přepsat, jo? Bránil jsem Kateřinu, i když to vůbec nebylo potřeba, ztrapnil jsem se a teď absolutně nevím, co na to napsat. Tak raději napíšu větu ve stylu "podívejte se na mě, jak jsem nad věcí" abych nebyl za hlupáka, i když to už tady vlastně dávno se svým cestovatelským absťákem jsem. 

0 Citovat

@niemandos A vůbec s tím nemám problém, být Mikrovi ve věcech, se kterým s ním souhlasím, parťákem. Není mi, na rozdíl od některých, lidský odporný. A to i přesto, že s mnohým co dělá, nebo píše, nesouhlasím.

0 Citovat

Nevím, co znamená spojení lidsky odporný, ale věz, že já mám Mikira docela rád :-). Dokonce jsem mu poradil, kde trávit dovolenou v Thajsku :-). Můžeš se ho zeptat ;-).

0 Citovat

Myslel jsem to tak, že mi osobně Mikr jako člověk nevadí, což se nedá říci o jiných zde, kteří mi osobně vadí (jsou mi odporní). I když uznávám, že ta moje formulace nebyla zcela jasná...

0 Citovat

eva.vaver napsal(a):

Ano, je tady několik lidí proti očkování, ale všichni z nich nějakým způsobem argumentují a alespoň člověk vidí důvody, proč lidé očkování nechtějí.

Prosim tebe, prip. ostatni, o jeden jediny argument proti ockovani. Zatim jsem zadny od nikoho necetl ani neslysel. Staci opravdu alespon jeden srozumitelny a jasny argument

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Myslel jsem to tak, že mi osobně Mikr jako člověk nevadí, což se nedá říci o jiných zde, kteří mi osobně vadí (jsou mi odporní). I když uznávám, že ta moje formulace nebyla zcela jasná...

Jen poznámka-docela odvazne tu lidi skatulkujes do skupin (místní hvězdy, tvoje partička atd.) a používáš silne výrazy (viz vyse) i s ohledem na to,jak dlouho se v této komunitě pohybujes a čím jsi ji přispěl.

0 Citovat

Rozhodně nejsem proti očkování a sám ho, hned jak to půjde, absolvuji také, ale je mně z duše odporná jakákoliv diskriminace či omezování lidí, kteří se očkovat nechtějí nebo nemohou. Covid není mor a ani právně si nedokážu v normálním stavu(nenouzovém) představit, jakým způsobem by šlo legálně někoho omezovat. A nějaké sdílení seznamů odmítačů už opravdu zavání těmi hvězdami na šatech. Protože příště mohou klidně následovat seznamy lidí, co pijí alkohol, kouří, jedí maso atd...

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_chtl

0 Citovat

Souhlasím s Tebou,ze seznamy odmítacu dobrovolne vakcíny je zcela absurdní protimluv a právně zcela mimo. Ockovani by muselo být povinne,aby se to mohlo jakkoliv řešit.

0 Citovat

Mikir: co ted,kdyz ti i takova autorita jako Ryanair rekne,ať se naockujes a letis? :))))))

https://metro-co-uk.cdn.ampproje...3815697%2F

0 Citovat

nestraš, nebo Mikir nebude několik dní spát :-)

0