Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

https://www.bundesgesundheitsmin...Zpd1S5qSg4

0 Citovat

Tak dalsi svinarna a  donucovaci  prostredek aby se lidi nechali naockovat  konci placeni testu ,osobne mi to muze byt jedno ,protoze jsem stejne platil ,ale prece jen je rozdil kdyz jsme leteli dva a  jeden to mel zdarma 

https://www.novinky.cz/domaci/cl....seznam.cz

Samozrejme  s temi restauracemi je to jen dalsi poskozeni  jejich podnikani  personal jednak nema pravo na takovou kontrolu a pak ani cas 

0 Citovat

Tak a maji po ptakach ,  pokud  po me nebude chtit nikdo  test  tak prijezdovy formular jim soud zatrhl,  to jsem zvedavy co ten chytrak Vojtech s tou slepici  Svrcinovou stihnou jeste vymyslet nez skoci  

https://www.novinky.cz/domaci/cl....seznam.cz

0 Citovat

Uff, Lotyssko dobry ulet. Latvia enters month-long Covid lockdown, pri zaockovanosti 52% a minister zdravotnictva vyhlasi “I have to apologise to the already vaccinated,” Kariņš said, adding that only essential manufacturing, construction and critical jobs would be allowed to continue in person. ... 

0 Citovat

Dodatek ke zrušení bezplatných PCR testů:

Dva PCR testy měsíčně a jeden antigenní test týdně bude i nadále k dispozici zdarma všem těm, kteří jsou plně očkovaní, takže jedinou vyloučenou skupinou zůstávají neočkovaní.

Kocourkov :D

0 Citovat

Z pohledu zabránění šíření nelogické, z pohledu nátlaku na očkování to dává smysl. Tím nehodnotím správnost.

0 Citovat

Takhle - motivaci chápu, postup je příšerný. Pokud někdo důvěřuje nezávadnosti Viagry, tak by mu od Pfizeru neměla vadit ani vakcína. Ta kampaň měla od začátku být zaměřená spíš pozitivně než to lidem vnucovat čím dál směšnějšími prostředky. Vlastně jediné nové opatření, které mi připadá efektivní, je nemít zdarma testy pro lidi, kteří se očkovat můžou, ale z různých důvodů nechtějí. Samozřejmě by pak měla být i nižší cena - kdysi ve zprávách měli vyjádření z jedné laboratoře, že cena za antigen jde srazit na třeba dvě stě korun.

0 Citovat

@Leoš: Možná v tom jistá logika a správnost je, i když si nemyslím, že by takto uvažovali (smyslem je ten nátlak). Když se budou neočkovaní a zároveň nepromoření míň testovat, rychleji se promoří a covidová omezení skončí dřív. Ale bývalo by to lepší provést u části této populace už přes léto, kdy lidi chytnou obvykle menší dávku a mají lepší imunitu, jak jsem psal někdy začátkem léta. 

0 Citovat

Alena Svobodová napsal(a):

Ta kampaň měla od začátku být zaměřená spíš pozitivně než to lidem vnucovat čím dál směšnějšími prostředky. Vlastně jediné nové opatření, které mi připadá efektivní, je nemít zdarma testy pro lidi, kteří se očkovat můžou, ale z různých důvodů nechtějí. 

Hlavně by musela vláda komunikovat důvěryhodně a ideálně i být důvěryhodná dlouhodobě. Na malou část nerozhodných lidí to zafunguje, ale odmítače (a u mladších a promořených to plně chápu) to naštve ještě víc a projeví se to negativně do budoucna v rozdělení společnosti a v nedůvěře v úřady a mezi lidmi, což se těžkých časech vymstí ještě víc. I přes zvýšení proočkovanosti o pár procent, což zas tolik kolektivní imunitě nepomůže, bude celkový výsledek negativní. Ale je fakt, že u nás je to ještě v pohodě oproti některým západním zemím.

0 Citovat

Tak já bych spíše od Vojtěcha očekával ,že veškeré ty covid nesmysly zruší a nechá "čistý stůl" tomu blbečkovi Válkovi co tam nejspíše přijde (to bude z bláta do louže !!).

Jinak ty testy mě jako očkovaného nevzrušují a že ten ,kdo dosud pracoval bez hadru na hubě si najednou vezme respirátor ,tak tomu snad nemůže věřit ani Vojtěch v tom nejbujnějším snu ..

Jinak jsem na to docela zvědav co předvede ten Fialovo ancábl ,bohužel se bojím ,že šaškárna kolem toho kašlíku hned tak neskončí a ve stopách Maďarska a spol. se nevydáme.

0 Citovat

Nikdo nečekal, že se to stane zas a zas. https://www.youtube.com/watch?v=qIeTw7dX8bE

0 Citovat

Vyplňuji formulář My Safe Azores a vyskačilo na mě okénku, že prý musím na PCR test. Kdo jste byli na Azorech, fakt to chtějí?

Procedures to contain the spread of SARS-CoV-2 According to the Government Council Resolution n. 112/2021, of May 14, the procedures to contain the SARS-CoV-2’s spread regarding travelling to the Azores are: 1. Passengers are obliged to carry out a RT-PCR test to SARS CoV 2, on the arrival at the final destination island, except if they provide proof, on paper or digital format, of a PCR test NEGATIVE result, issued by a Portuguese or international accredited laboratory to carry out tests on Covid-19, which attests to the conduct of a RT-PCR test to SARS CoV 2 within 72 hours before their flight or boat departure. 2. If the result of the SARS-CoV-2 screening test is positive or inconclusive, the passenger must respect the local Health Authority’s instructions.
0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Dodatek ke zrušení bezplatných PCR testů:

Dva PCR testy měsíčně a jeden antigenní test týdně bude i nadále k dispozici zdarma všem těm, kteří jsou plně očkovaní, takže jedinou vyloučenou skupinou zůstávají neočkovaní.

Kocourkov :D

Doufam,ze tuhle neuveritelnou sprostarnu a absolutni diskriminaci soud  zrusi  Zatim zrusena soudne karantena  i  vyplnovani  prijezdoveho formulare  ( do urciteho data to mohou jeste upravit )   Ockovani vesele roznaseji covid vsude protoze nemaji zadnou kontrolu  ,nic nemusi  a  zdravy  neockovany  je  diskriminovany  vsim moznym a jeste si bude test platit  Bud at si ho plati vsichni nebo nikdo ! 

Vypada to ze jeste bude veselo  na Ryanairu vypsany Christmas Market  a ceny letenek od 5 do 10 euro  Lanzarote z Vidne v prosinci za  18 euro  jeden let ,  Jordansko z Vidne nebo z Bergama  8 euro jeden let takze parada ,ovsem tem nenazrancum  porad ty prachy co nahrabali  nestaci a budou porad vymyslet restrikce

  Zatim poctive platim pred kazdym letem test,  pochopitelne rousky a respiratory  ignoruju co to jen jde a karantenu  pochybuju ze nekdo dodrzuje ,testy uz vetsino nikdo nechce videt ,alespon pri mojich poslednich 4 letech nikdo videt nic nechtel ,tak uz mam chut se na to vykaslat 

0 Citovat

A víš, proč ty ceny jsou tak nízké? Aerolinky a potenciální pasažéři moc nevěří, že se bude lítat a nebudou lockdowny, a cenou se je snaží přesvědčit ke koupi letenky.

0 Citovat

V mnohych zemich se proti lockdownu uz lidi masove vzbouri  a kdyz uz nic jineho tak nebudou  restrikce dodrzovat a rozumne letecke spolecnosti  nebudou uz  pasazery buzerovat ,ale mas asi pravdu , vsechno je ale o lidech , ted jsem mel rousku v Ryanairu celou cestu nejen pod nosem ale jen na brade a nikdo nic ...na test a na prijezdovy formular se jen zeptali  v  Praze  v Dublinu  jsem prosel  jako pred covidem ...Samozrejme  ti co ovladaji bussines s covidem se snazi  vydelat  co se da ...a jen tak to nevzdaji  Ti co se chteli naockovat jsou naockovani  tem co nechteji at uz daji konecne pokoj,  stejne ted covid roznaseji vic ockovani viz priklad Velka Britanie i ty nesmyslne vyhody vsude, co maji ockovani ,ktere nikdo nekontroluje 

0 Citovat

Že některé jedince baví pořád dokola popisovat, že neměli v letadle (nebo jinde) roušku nebo ji měli pod bradou... Koho to zajímá? Ať to každý dělá tak, jak může, jak mu to vyhovuje, jak to cítí.

Před pár dny jsem seděl vedle slečny nebo mladé paní odhadem 25-30, která po celý let měla nasazenou roušku a na ní ještě respirátor! Někdo měl naopak celou cestu roušku pod nosem. Jejich volba - cítí to tak, tak to tak dělají...

0 Citovat

Protože to je to jediné o čem se dokáže a může bavit, pořád papouškovat dokola ty svoje pitomosti. Sedí na prdeli, nikam necestuje (kromě lítání mezi ČR a Irskem), nemá o čem povídat, tak pravidelně oblažuje svými výlevy ty, co ho ještě nemají v ignoru. 

0 Citovat

A hele pan eremi vylezl  z nory  dlouho  byl klid co ? Tak to upresnim  letos jsme byli na Rhodosu 14 dnu  ted v listopadu jsme chteli bud na Kanary nebo jsem zvazoval  to Jordansko  ,ale bohuzel zena pujde na operaci kolena tak  to musime posunout na  na leden, nebo unor a treba bude Zanzibar  Jinak i v Irsku jsme si to dost uzili  bez buzerace ,kterou v CR vnimam vic  a dalsi duvody ? Sice po tom nikomu nic neni ale 5 let nepracuju a prijmy i kdyz mam uz ceskou penzi ci spis almuznu ,  nejsou zase tak zvlastni jako kdyz jsem makal  ,zena ma taky jen penzi

 No a zrovna jsem se dival na me lety za tech 5 let  tak 2017  59 letu .2018 46 letu  ,2019  52 letu  a tam byly i Kanary  ,Recko , Mauricius  Jamajka   Thajsko  a vsechno za sve, zadny home office  a podobne  ,zadne letistni salonky  proste socka,   az teprve loni  jen 25 letu jen mezi Irskem a CR a naskakalo to jeste z kraje roku prestupama ,,pak se 4 mesice nedalo nikam, letos to vypada  jen na 15 letu vsechno prime lety . vcetne toho Rhodosu a zbytek jen mezi Irskem a CR , ted  poprve to bylo pres Viden A zase 5 mesicu bez mounosti   Takze bez 3 letu za  5 let  200 letu,  to myslim o sezeni na prdeli  moc nesvedci  ...Kolikrat pan mistr sveta  co vsechno vi nejlip  nekam letel  ?

A ze  porad  visim v posledni dobe jen na 59 zemich  a vlastne vsech kontinentech  je proste i o tom ze sam letet uz nikam nechci ,ani za takovych podminek kdy jsem musel cestou pracovat abych mel na jidlo a na noclehy a cestu dal , to jsem si uzil pri mych dvou  rocnich  cestach kolem sveta  za narocnych podminek jen z batohem a prazdnou kapsou  pred vic jak 20 lety No a za to, ze me kazda cesta stoji  kolem 2000 Kc za zbytecne testy  taky nemuzu , respektive je moji svobodnou volbou se nedat naockovat  ,treba  me casem  ta situace donuti  ,ale zatim se dari nepodlehat donucovacim prostredkum 

Jo a jen tak mezi nama eremi proc me ctes kdyz me mas  jiste taky v ignoru a proc na to odpovidas ? Jinak v posledni dobe jsem opravdu moc nepsal, jen info o probihajicich kontrolach na konkretnim letu a info o buzeraci  k tomu patri  at si udela usudek kazdy sam, nedavno tu bylo o Nemecku, tak jsem napsal ze bych tam ted nejel ani zadarmo , stejne tak vnimam to info o Kypru  a o vyhazovani z busu za sundani rousky  i kdyz tam byla i jina zkusenost  Ted jsem se nechal vyhecovat tou neskutecnou sprostarnou  ze ockovani si  platit testy nemusi a neockovani ano...ale pevne verim ze to nova vlada zrusi  i kdyz osobne me to moc nepomaha  ,ale zene ano 

0 Citovat

divan napsal(a):

Že některé jedince baví pořád dokola popisovat, že neměli v letadle (nebo jinde) roušku nebo ji měli pod bradou... Koho to zajímá? Ať to každý dělá tak, jak může, jak mu to vyhovuje, jak to cítí.

Před pár dny jsem seděl vedle slečny nebo mladé paní odhadem 25-30, která po celý let měla nasazenou roušku a na ní ještě respirátor! Někdo měl naopak celou cestu roušku pod nosem. Jejich volba - cítí to tak, tak to tak dělají...

divane .souhlasim s tebou ,ze je to kazdeho vec ,jak pises at si kazdy dela jak to citi  ,ale neni to kvuli zabave ,porad dokola ,ale protoze nektere staty i letecke spolecnosti si delaji  co chteji a tak je dobre na to upozornit ,aby si kazdy vybral kam poleti a s kym .. kdyz treba melo  Spanelsko rousky i na plazi a dokonce chvili i v mori tak bych tam neletel  Stejne tak kdyz Nemci chteji test pred vstupem do muzea. nebo   kdyz Wizz upozorni ze  budou na Kypru  znovu testovat kazdeho,kdo prileti na Kypr, nebo kdyz  sofer busu zdeli ze  kdyz si nekdo sunda rousku tak ho vyhodi z busu ,,, To jsou prece dulezite informace abych se rozhodl zda mi ta zeme stoji za podstupovani takovych buzeraci a nesmyslu 

I tyhle veci sehravaji  roli  proc  je me cestovani ty 2 roky tak nejak fadni  i kdyz si nestezuju  ale v Ryanairu vim co si muzu dovolit a  V Irsku i v CR jsem vlastne doma a taky vyhodnotim  kdy se mohu na nejaky nesmyslny  predpis a narizeni vykaslat  a kdy to je  prilis riziko

0 Citovat

Cestuji výhradně za své, prohlásila nepracující socka přisátá na sociálních dávkách v Irsku.

0 Citovat

@mikir: ve svém příspěvku jsem nerozporoval, že jsou důležité informace kde se (ne)musí nosit roušky, kde je jaká buzerace při vstupu do hospody, muzea apod. Ale k těm důležitým informacím zcela jistě nepatří (aspoň pro mě tedy) informace o tom, že někdo konkrétní letěl s rouškou pod bradou - informační hodnota takového sdělení se blíží nule (aspoň pro mě tedy).

0 Citovat

floodlande  obcas jsi i vtipny  ,jako napriklad  s tim poslednim ze  zavidis Nemcum :-) ovsem s timhle jsi vedle jak ta jedle  Bleda zavist ? proste tady takovy system je  a pochybuju ze by jsi se v 64 hrnul do prace  ,ber to jako zaslouzenou mzdu  stejne jako je penze ,ze vsude zvedaji hranici odchodu do penze je smutne  V CR jsem si vzal i za cenu  osekani  penzi v 60, tady takova moznost neni, tak musim vydrzet s tim co mi davaji do 66 respektive do 67, ale porad to jsou moje penize na ktere mam zakony narok a praci mi uz nenabizeji, ani me do ni nenuti jak to funguje v CR kdyz ti seberou podporu kdyz odmitnes  praci , tady ti naopak doporuci ze to je pro tebe nevyhodne,  ze to nemas brat Navic me uz od 62 nic nenabizeji a nadrel jsem se od 18 az az ,,, V CR mam uznanych 38 let vcetne prace v Irsku pro vypocet penze a  to mi jeste  4 roky nezapocetli  protoze jsem to nemel jak dolozit Tak az nekdo bude mit odpracovano 42 let  tak s nim klidne podiskutuju ,ale sem to nepatri  

0 Citovat

@divan OK ,budiz ,ale tech nesmyslu je dneska tolik,ze je dobre vedet kde si co muzes dovolit  i kdyz muzes namitnout  ze treba mi  pokutu za nenoseni rousky  nedaji,  nebo me treba nevykazou  z letadla a ty budes mit smulu na blbce co si bude chtit  dokazovat sve ego a  budes mit smulu ,takze pro nekoho to urcitou hodnotu ma byt se to neda brat jako berna mince a riziko si musi vyhodnotit kazdy sam 

Mozna by se to dalo napsat nejak jinak ,neber to tak ze si hraju na geroje co porusuje predpisy ,treba test jsem absolvoval  i kdyz me uz na 4 letech  nekontrolovali ,ale  vim jak to myslis  s tim konkretnim clovekem .ale na druhou stranu kdyz by vsichni prestali ty narizeni  respektovat  co by  udelali ? Nechali vyvest vsechny z letadla  nepustili bez testu atd... Proste je treba  se temhle restrikcim branit  a psat o tom 

0 Citovat

42 let dřiny při uklízení kelímků na stadionu?

0 Citovat

mikir napsal(a):

... ted v listopadu jsme chteli bud na Kanary nebo jsem zvazoval  to Jordansko 

Jordánsko raději nezvažuj viz nové info na webu MZV:

Počínaje druhou polovinou října 2021 začíná být kontrolován vstup (ne)očkovaných osob do nákupních center, restaurací a hotelů; jordánská vláda plánuje zavést vstup do veřejných míst pouze pro osoby očkované proti COVID-19.

https://www.mzv.cz/amman/cz/zpra...pdate.html

Ani dosud asi není moc vhodné pro neočkované, ale nevím, jak dlouho platí neočkovaným test a jestli se pak musí obnovovat:

Od 1. července 2021 jsou zavedena nová pravidla pro oblast tzv. Zlatého trojúhelníku (starověké město Petra, údolí Wadi Rum a přímořské letovisko Akaba). Oblast je nově přístupná pouze pro cestující s ukončeným očkováním, nebo pro ty, kteří se prokáží negativním PCR testem (neplatí pro děti do 6 let).

0