Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Což je naprd, když odlítáš z Vídně a přistáváš třeba v Katowicích...

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

To, že by očkování rizikových a starších ročníků by mělo být dobrovolné, by bylo akceptovatelné, kdyby se kvůli nim neplnili nemocnice a neomezovala se běžná péče, potažmo celý veřejný život. Takže pokud by to mělo být i nadále na dobrovolnosti a zároveň by se neměly plnit nemocnice, jediné řešení je, takovým lidem, co se vědomě rozhodli takto riskovat, tu péči neposkytnout.

Souhlas. V zemích s nezodpovědným obyvatelstvem jako je ČR existují v podstatě 3 možnosti jak z těchto sraček ven. 1) Neposkytnutí péče neočkovaným, 2) Neočkovaní si budou léčebné výdaje platit, 3) Povinné očkování dejme tomu 40 nebo 50+

Z právního i lidského hlediska je nejschůdnější varianta 3, na to stačí blbá vyhláška.

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

[citace="Michael."]

„Turistické cesty do Rakouska nebudou během lockdownu možné,“ uvedl turistický portál Austria.info s tím, že bližší informace sdělí, jakmile budou k dispozici.

Tak jsem zvědav, zda zachovají tranzit. 

Tak to bude ještě zajímavé. Transit na letiště ale zachovat podle mého názoru musí. Jen to nemusí být hromadnou dopravou, ale jen autem, jako svého času v Německu, jestli se nepletu. 

[/citace]

V pondělí večer se mám vracet Řím - Vídeň - Čr, očekáváte problém?

0 Citovat

Jestli se z Vídně vracíte autobusem/vlakem, můžou být značně ořezané spoje.

 

0 Citovat

myslíte že bude možné 27.11 z Vídně odletět? letenky vypadá že vrátit nepůjdou.

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Což je naprd, když odlítáš z Vídně a přistáváš třeba v Katowicích...

Když vidím jak kontrolují vlaky nemám vůbec obavu, že by transit byl nějaký problém 

0 Citovat

No ovšem pokud nějaký vlak pojede :-)

0 Citovat

Do spousty zemí je povinné očkování proti žluté zimnici. Fašismus, diktatura, zlá EU, zapomněl jsem něco?

0 Citovat

@Leoš Literák: To je zase propaganda tohle od tebe, seš hrozný hejl

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

[citace="Martin Vícha"]

Což je naprd, když odlítáš z Vídně a přistáváš třeba v Katowicích...

Když vidím jak kontrolují vlaky nemám vůbec obavu, že by transit byl nějaký problém 

[/citace] V úterý v S7 z letiště razie jak za gestapa. Do každého vagónu 6 policajtů s nějakou stráží OBB a skenování kovid pasu a kontrola ID... 

0 Citovat

Já si nejsem jist, zda má být očkování proti Covidu povinné. Ale dělám si srandu z odpůrců.

0 Citovat

To už není vtipné. Po Rakousku Bavorsko a teď s tím samým jako přes kopírák Sasko. Zrušeny vánoční trhy, zavřeny bary, některé okresy úplně v lockdownu a jako bonus i noční zákaz vycházení pro neočkované.

0 Citovat

... Nepomohlo to loni a oni si myslí, že to pomůže letos? 

0 Citovat

Tak mě napadla taková věc... Pokud se shodneme, že se situace zhoršuje všude, ať jsou opatření jakákoliv a proočkování jakkoliv vysoké, co mají všechny země (pokud vím) společné?  Tzv. "bezinfekčnost" očkovaných. Jestli on to nebudete tak trochu Trojský koník. 

0 Citovat

Pořád je bohužel dost zájemců o lůžka na JIPce. Naštěstí se jejich počet každým dnem o cca 50 snižuje.

0 Citovat

@Kuffenbach: Aha, klasická teorie o epidemii očkovaných. A viděl si ten dnešní graf, který srovnává situaci v ČR a v brutálně naočkovaném Irsku? Nebo situaci v Portugalsku? Na Maltě? Ono když máš absolutní většinu populace naočkovanou, tak sice ano, můžeš mít teoreticky pořád velké počty nakažených, ale o ty už teď nejde. Jde o počty lidí v nemocnicích. Jako tohle vysvětlovat lidem po roce a půl s covidem, po 3/4 roku s očkováním... uf, trojský koník tak možná v mozku.

A jak už jsem psal předtím v diskuzi s tonicem, mně jako očkovanému je absolutně jedno, že nakazím neočkovaného, jeho opravdu nelituji, byla to jeho volba, teoreticky lituju jenom zdravotní personál, co se s ním bude muset zatěžovat v nemocnici. Pokud nakazím očkovaného, s nejvyšší pravděpodobností to dá doma.

Země v Evropě, které jsou nejvíc v háji mají společnou jednu věc, nízkou proočkovanost. Rumunsko, Bulharsko, Slovensko, ČR...

0 Citovat

Ono je asi pro těžké pochopit to,ze to očkování by mělo primárně snižovat pravděpodobnost že daná osoba skončí v nemocnici/JIP/ventilátoru a to v nasobcich.

0 Citovat

https://www.reflex.cz/clanek/kom...upaci.html

 

https://www.novinky.cz/koronavir....seznam.cz

 

https://echo24.cz/a/Sc427/varova...ou-kratkou

 

a pak mi tady bude nekdo neco vykladat  jak jsou vakciny skvele , jak ockovani za nic nemohou  a ten clanek z refkexu je  krasna ukazka  kdo tomu veli ....

0 Citovat

Snad se vliv očkování v Portugalsku prokáže v následujících týdnech.

Koronavirus se rozmáhá i v Portugalsku, které má proočkovanou populaci

https://echo24.cz/a/SwdRH/korona...u-populaci

0 Citovat

Nuny napsal(a):

Snad se vliv očkování v Portugalsku prokáže v následujících týdnech.

Koronavirus se rozmáhá i v Portugalsku, které má proočkovanou populaci

https://echo24.cz/a/SwdRH/korona...u-populaci

Jj brzo se ukáže, jak to bude nebo nebude fungovat. Každopádně, když nic jiného,pro mě je benefit i v tom,že se dá už relativně normálně aktivne fungovat i cestovat (v roce 2021 jsem absolvoval vše planovane).

0 Citovat

https://pelipecky.sk/lockdown-rakusko/

0 Citovat

Aspon jedna dobrá zpráva.

0 Citovat

A inak Gibraltar 115% zaockovanost, a dnes zrusili cele Vianoce. Takze niekde bude chyba.

Som zvedavy na to Portugalsko.  S novorocnym Rimom sa uz pomaly lucim.

0 Citovat

K tomu Giblartaru cituji "Podle epidemiologů jsou také na Gibraltaru, podobně jako v České republice, hlavním tahounem této pandemické vlny mladí neočkovaní lidé – Gibraltar totiž až do minulého měsíce nenabízel vakcínu osobám mladším šestnácti let."... "A přestože počet nakažených roste, jen málo se to projevuje v nemocnicích."

0 Citovat

Za rok 2021 jsem taky odletěl vše, co bylo plánované, spíše ještě mnohem více, než bylo plánované. Zítřejší Dublin z Bratislavy mi taky letí, doufám, že mě Slováci zítra nebudou kamenovat za to to že si během krize vyfotím město. O Kanáry z Vídně za týden nemám strach, tranzitní koridor zůstává a na velké rušení busu ani vlaku to zatím nevypadá. Naopak, zda se, že ceny letenek z Vídně jdou lehce nahoru, Rakušané nejsou hloupí a kdo bude mít možnost během locku vycestovat za svobodou, tak to udělá.

0