Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Mně už zrušil Flix večerní autobus z Vídně 😂

0 Citovat

Michal, tak to je v p*deli, v nejhorším vykesuju České dráhy za včasne jízdenky a pojedu autem do Fischamendu, doufám že mě na hranicích nebudou prcat za částečně sjeté celoroční zimní gumy.

0 Citovat

Mikir: podrobne si článek o Portugalsku prostuduj. Portugalsko a čr mají srovnatelný počet obyvatel, v Portugalsku je v nemocnici 528 lidi (79 jip), v čr 4750 lidi (700 jip). Vidíme rozdíl?

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Mně už zrušil Flix večerní autobus z Vídně 😂

To je ten  v 22.55 ?  a co Gepard 0.20 ?  A ten vlak v 23.35 ?   Ja se jen ptam nebudu se nekde s Rakusakama pak hadat 

0 Citovat

Peetee 247 napsal(a):

Mikir: podrobne si článek o Portugalsku prostuduj. Portugalsko a čr mají srovnatelný počet obyvatel, v Portugalsku je v nemocnici 528 lidi (79 jip), v čr 4750 lidi (700 jip). Vidíme rozdíl?

 

Takový věci on nechce vidět. Vtipný je, jak dává články ze seznamu jen takový co se mu hodí. Ale jiný jako třeba tenhle už sem nehodí :-D

https://www.seznamzpravy.cz/clan....seznam.cz

0 Citovat

Takže za včerejšek je počet nakažených cca o deset tisíc vyšší než loni toto dobou a to máme více jak 60% proočkovanost oproti loňské nule...Holandsko ,Portugalsko  proočkovanost nad 80 % a čísla tam též raketově rostou - tady něco nesedí nee ?!?!

0 Citovat

Jo, varianta delta.

0 Citovat

Paja _1 napsal(a):

Vtipný je, jak dává články ze seznamu jen takový co se mu hodí. Ale jiný jako třeba tenhle už sem nehodí :-D

V každém případě je na těch článcích vidět, jak jsou neustále (a snad i stále víc) názory odborníků rozdílné, což jistě nevzbudí důvěru mezi váhajícími a antivaxery to ještě víc upevní v jejich pozicích.

0 Citovat

PL čtu jen výjimečně přes nějaký odkaz a Google mi nabídl tento dobrý článek, se kterým se těžko dá zásadně nesouhlasit: https://www.parlamentnilisty.cz/...zem-683880

 

0 Citovat

Tak ten článek zkopíruj, ať na to nemusíme klikat...

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

PL čtu jen výjimečně přes nějaký odkaz

:-) 

Nemám s PL problém a jsou tam občas i dobré články a rozhovory, akorát musí člověk vybíral a používat, nejen zde, kritické myšlení...

0 Citovat

Kopíruju a zdravím z marocké části Sahary, kde po víc než 24 h. slabého deště, prvních asi 12 h. souvislého, prý prvního za dobu covidu, už zase svítí slunce:

Epidemie? Sen mocných. Profesor Pirk mrazí 46 let starým důkazem 18.11.2021 9:52 | Ze sítí

U příležitosti oslav výročí 17. listopadu 1989 se sešli i odborníci a členové Zdravého fóra a Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků, a to na pražské Letné. Mezi těmi, kdo na setkání hovořili, byl i profesor Jan Pirk, který parafrázoval francouzského filozofa, jenž o výhodnosti epidemie pro mocipány napsal už v roce 1975. „Umožňuje jim absolutní kontrolu nad každým jedincem, izolovat města, nakupovat, co potřebují, a ještě jsou jim lidé vděční,“ řekl.

Pirk se přiznal, že se byl podívat na demonstraci na Staroměstském náměstí, ale „rychle z ní utekl“. Zmínil myšlenku francouzského filozofa Michela Foucaulta, že „epidemie infekční nemoci je snem všech mocipánů“. „Umožňuje jim absolutní kontrolu nad každým jedincem, izolovat města, nakupovat, co potřebují, a ještě jsou jim lidé vděční,“ přiblížil tuto myšlenku Pirk a připomenul, že pochází už z roku 1975.

 

Vadí mu, že se s „bolševickou jistotou“ tvrdí, že jedna cesta je správná a nedovoluje se dialog. „Profesoři z deseti nejlepších univerzit na světě se sešli v Anglii, jedna skupina byla pro tvrdý lockdown, druhá pro liberální přístup. Týden spolu odborně diskutovali, nenadávali si, a na konci týdne napsali společné prohlášení, ve kterém napsali, že obě cesty se neliší ani v počtu zemřelých, ani v počtu nemocných, a jediné, co zůstává otázkou při tvrdých a dlouhodobých restrikcích, je, kolik lidí zemře na jiná zanedbaná onemocnění,“ řekl na Letné a doplnil: „A nikdo jim neříkal, že jim mají sebrat titul.“

Pirk by si přál, aby slovo dostali odborníci, jako je profesor Beran. „Který je od nás jediný mezinárodně uznávaný,“ doplnil na závěr.

0 Citovat

Považujme za fakt, že jde o doslovné citace (pravděpodobnost: 1%, protože PL). Pár týpků si sedlo, diskutovalo a vyšly jim stejné výsledky dvou variant řešení? Pravděpodobnost, že se takto shodli, je 1:1000. A pravděpodobnost, že jejich odhady od stolu mají relevanci, je 1:000000000000.

0 Citovat

Ach bože... "rýmečka" Pirk.

0 Citovat

Děsí mě cancel culture po česku, bez ohledu na jeho názory, toto vyšlo v jiném rozhovoru s ním včera:

"Tady se všichni upnuli k tzv. rakouské a bavorské cestě, ale zapomíná se, že existuje také britská cesta. Mě mrzí, že se tady nepřipouští diskuze. Jeden pan profesor z lékařské fakulty vystoupil na vědecké radě ministerstva zdravotnictví s návrhem, abych já přišel o profesuru a docent Roman Šmucler o docenturu, protože máme jiný názor... Kde to jsme? Kde to žijeme, když nemůže člověk říct názor a nemůže diskutovat? To mě mrzí nejvíce, že považují svou cestu za jedinou správnou a všichni ostatní jsou kacíři,"

0 Citovat

Tak nějaký debil přijde s tím, aby mu sebrali titul a on nařkne celou společnost. Něco to o něm svědčí. Stejně jako to, že dává hovory do podobného plátku, jako jsou PL. Kde jen bere čas na ty věčné hovory s novináři :-).  A najít si nějakého filozofa, co se mi jeho myšlenka hodí do krámu, to už je jen třešnička na dortu manipulace. Já teda nevím, ale třeba zrovna naše vláda, at současná nebo budoucí, by byla nejradši, kdyby už žádný Covid nebyl. Ale možná jsem naivní hlupák a pletu se.

A britská cesta je jistě možnost, ale pan profesor jaksi taktně zapomíná na to, že v Anglii mají naočkováno o 13 procent víc lidí. 

0 Citovat

@niemandos: Nedal rozhovor PL a nenarknul celou společnost. S tím, že zrovna naše vlády z toho nemají radost, souhlas, ale to nic nemění na obecné platnosti. Dobře je to vidět u některých vlád australských států, kde už se proti nim obořil i premiér Austrálie.

@LL: Já bych řekl, ze zkušeností z mnoha zemí tomu dávají za pravdu 

0 Citovat

Nuny: Ano, jak dokazuje sám pan profesor Pirk, akademický titul nosí po lidské stránce roztodivné persony. Reálně odebrat ak. titul možné není, ale proč to neomílat stále dokola a pěstovat si image "covid disidenta" (který je tak umlčován že obíhá všechny možné televizní a jiné redakce).

A pak je tu to nesnesitelné pokrytectví... Samozřejmě, že lze diskutovat, ale  co přínosného může kardiochirurg nebo zubař přinést do debaty ryze imuno- a epidemiologické? Radí se snad kardiochirurg Pirk před implantací mitrální chlopně s ortopedem nebo urologem

0 Citovat

Dle MZV - od 18.11.2021 MAROKO pouze pro OČKOVANÉ.

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

A britská cesta je jistě možnost, ale pan profesor jaksi taktně zapomíná na to, že v Anglii mají naočkováno o 13 procent víc lidí. 

O 10%, což je pořád rozdíl, ale mají třeba úplně stejně jako Německo a rozdíl v přístupu je jasně vidět.

0 Citovat

No tak jsem si  zase precetl par nazoru i  ty  PL a vyslechl cele video s te akce  Hodne se me tu vycita, ze tu davam jen  odkazy z novinek , co se mi hodi . naposledy jsem tu dal reflex , v tech PL ,nebo tedy v tom videu  ti  co vystupuji na mikrofon je  i dost doporuceni at se lide daji ockovat , jsem antivaxer ,ale jsem ochoten uznat  jiny nazor ,ovsem ne tim stylem toho prumeru,   hodit vsechny  starsi  50 ci 60 let do jednoho pytle  a  nutit je k ockovani bez ohledu na jejich kondici a jejich smysleni a dalsi okolnosti te pravdepodobnosti toho mozneho sireni a hlavne ne stylem vyhruzek a  trestani  tim ,ze  jsou vyclenovani ze spolecnosti  Jsem pochopitelne i antirouskar o respiratoru ani nemluvim

Nejhorsi ze vseho je ale prave to co zaznelo v tech proslovech na tom videu  vlady a nejen ta ceska , nechteji uznat skutecnost ze i ockovani  covid siri  a nejsou ochotni   zavest stejne podminky jak pro ockovane tak neockovane

Chapu ze to je tezke  a ze  kdyz by rekli pravdu ,tak se pujde naockovat jeste mene lidi  nez nyni ,ale jina cesta neni aby se  nakaza snizila  Pokud budou tvrdosijne stat na svem a budou podporovat i samotne ockovane v tom ze oni prece jsou ockovani   a nic nemusi, tak  to bude jen voda  na mlyn Flegra  a dalsich strasicu   byt se jeho cisla mohou ukazat i pravdive  ,ale skuecna realna pricina se proste nezverejni  a  v tom je  hlavni problem 

0 Citovat

Mikir: ano, i ockovani siri virus. Koukni pečlivě na obrázek, dole máš i odkaz na studii, anglicky umíš jistě perfektně, můžeš si ji prostudovat 


257758797-10158572931938087-8339824865979707447-n.jpg

0 Citovat

@Nuny 

10 nebo 13%. To je jedno. Mají prostě daleko víc než u nás a hlavně nejdůležitější je proočkovanost důchodců a tam si tipnu, že ten rozdíl bude ještě větší jak 10 nebo13%. To, že Německo má jiný přístup, je pravda, ale Pirk mluvil o ČR.

@Libor_S 

Nevím, ale pokud řekl to co je citováno dole, tak nařknul celou společnost. Nebo máš pocit, že na tom odebrání titulu byla shoda napříč společností. Řekl to jeden trouba a Pirk to vytahuje, aby byl za chudáka. O tom jak složité a nepravděpodobné je odebrat titul se ani nezminuji a i Pirk jistě ví, že za něco podobného je to nemožné. Pan profesor je takový Václav Klaus mezi vědci. Všeználek, co touží po pozornosti. Já znám spoustu akademiků  (vědců) a většina z nich nemá absolutně žádnou potřebu se do médií vůbec vyjadřovat a pokud ano, tak pouze k problematice kterou se zabývají. Takže asi tak.

"Mě mrzí, že se tady nepřipouští diskuze. Jeden pan profesor z lékařské fakulty vystoupil na vědecké radě ministerstva zdravotnictví s návrhem, abych já přišel o profesuru a docent Roman Šmucler o docenturu, protože máme jiný názor... Kde to jsme? Kde to žijeme, když nemůže člověk říct názor a nemůže diskutovat?"

0 Citovat

Peetee 247 napsal(a):

Mikir: ano, i ockovani siri virus. Koukni pečlivě na obrázek, dole máš i odkaz na studii, anglicky umíš jistě perfektně, můžeš si ji prostudovat 

Takže vlastne keby nebola vakcína, tak covid už rok nemáme... Kktina roku

0 Citovat

Tonicu, vždyť ten obrázek ukazuje, že očkovaní nakazí méně lidí.

0