Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Leoš Literák napsal(a):

Škoda, že není studie kvantifikující, jak často proběhne opětovná nákaza Covidem. Už loni jsem jich pár viděl, včetně okruhu známých.

V jednom brazilském městě loni šíleně řádil Covid. Možná si pamatujete, jak vojáci stavěli masové hroby. Údajně covid chytlo 70% obyvatel. Teď přišla amazonská varianta a žádná imunita se nekonala.

 

Promořenost v Manausu reálně může být mnohem nižší a druhá vlna (resp. velký počet úmrtí při ní) nemusí být důsledkem nakažlivější mutace

https://www.echo24.cz/a/SeyUf/pr...-fake-news

0 Citovat

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...domaci_vlc

https://www.idnes.cz/liberec/zpr...va_recombe

+ bleší trhy + brutální zásahy policajtů proti dítěti a ženský s děckem v Ostravě a Berouně ......policejní stát v plné kráse opravdu k zblití !!

0 Citovat

By bylo zajímavé pro všechny tyhle popírače, odmítače opatření, bojovníky za svou a jen za svou svobodu a věčné ojebávače většinou s vysoko školou života vyhradit nějaké území a udělat pro ně vlastní stát. (podobně jako pro židy Izrael)

Byl by to nejzajímavější společenský experiment v dějinách lidstva. Sledovat, kdy by došlo k tomu triggeru a zatáhli by za zachránou brzdu, nebo jestli by tam pochcípali ve velkém, ale svobodně až do konce. Zda by začali hledat vnější nepřátele, kteří za ten jejich marasmus můžou, nebo by snad zavřeli vzdušný prostor aby jim tam DHL nerozprašovalo covid atd atd.

Nebo by nám možná vytřeli zrak a ukázali, že oni mají pravdu - to je taky samozřejmě možnost.

0 Citovat

@Vojta Slezsko: To by byla krása :D  To máš jak příspěvek místního inteligenta nad tebou. Kecy o policejním státě, přitom se tady věčně prohřešky řeší domluvou. Kdyby se začali před půl rokem rozdávat pokuty na horní hranici, tak nejsme v takovým průseru. Jako mi říkala známá z Rakouska - Vídeň, mají otevřená kadeřnictví, ale zákazník musí mít negativní test, střihala se a policajti přišli na kontrolu. V Česku nepředstavitelné, anebo by zase všichni řvali. No a stačí se podívat na rakouská čísla.

P.S. Ty dnešní demonstrace v Praze - mohli by si ty lidi do prdele demonstrovat v Brně, Olomouci, Ostravě a nevozit nám covid sem, když my jsme tady opravdu dnešní vládu nevolili?

0 Citovat

@lma My tady odjakživa umíme jen trestat a pokutovat. Pár lidem to asi vyhovuje. A nejlépe preventivně, jako se dělají (nemyslím v této době) kontroly vozidel, když nic nespáchas, tak přesto stopka a pane řidiči, kontrola dokladů.... Hodně daleko od civilizovaného světa. 

0 Citovat

@Miguelas: Máš smůlu, že na tohle téma zrovna píšu diplomku na právech. Namátkové kontroly jsou v ČR naprostá nutnost, kvůli lidem porušující zákaz řízení. Ať už ve formě trestu, správního trestu nebo po vybodování. I tak je recidiva v tomhle naprosto neskutečná. Bohužel morální úroveň našeho národa není na úrovni například USA (kde opravdu policisté mohou zastavit auto jen na základě domnělého protiprávního jednání), aby tady mohli policisté spoléhat pouze na ukázněnost osob bez řidičského oprávnění. A namátkové kontroly jsou v podstatě jediný nástroj dohledu nad zákazem řízení v jakékoliv formě.

Snad nevadí jeden offtopic příspěvek.

0 Citovat

Jarda napsal(a):

Jako mi říkala známá z Rakouska - Vídeň, mají otevřená kadeřnictví, ale zákazník musí mít negativní test, střihala se a policajti přišli na kontrolu.

A tohle chceš jako ? To ti přijde normální ?

Za chvilku budou chtít negativní test i do MHD .. Ne já tohle opravdu nechci nechci chodit s hadrem na hubě a být omezován na svých právech jen kvůli tomu ,že se z chřipky udělá "zabijácký" covid!

Dyť jde jenom o prachy to je vidět i s těma vakcínama Sputnik tu může být hned ,ale proč tomu nechce dát EU štempl no protože kdo by pak kupoval Modernu , AstraZenecu atd. žee ..

0 Citovat

lma napsal(a):

[citace="Jarda"]

Jako mi říkala známá z Rakouska - Vídeň, mají otevřená kadeřnictví, ale zákazník musí mít negativní test, střihala se a policajti přišli na kontrolu.

A tohle chceš jako ? To ti přijde normální ?

...

Dyť jde jenom o prachy to je vidět i s těma vakcínama Sputnik tu může být hned ,ale proč tomu nechce dát EU štempl no protože kdo by pak kupoval Modernu , AstraZenecu atd. žee ..

[/citace]

Situace je cokoli jen ne normální. Ostatně to vidíš i na sobě,  všem se nám chlubíš jaké jseš čuně a vedeš 4. odboj proti osobní hygieně.

Mně by zajímalo, kolik z těch, co tak horují za Sputnik a ten čínskej sajrajt, by nakonec doopravdy šlo a nechali si to píchnout do těla. 

  

0 Citovat

@Jarda  nemas pravdu,  napriklad na Floride nesmi policajt zastavit auto, pokud nespacha ridic nejaky prestupek ,proto treba bylo jednodussi pro ne  mrknout na auta na parovisti  ,kde snaze mohli najit neco zavadneho  Na druhou stranu je pravda ,ze kdyz byl zatah tak treba v n.p. Everglades megafonem  hlaseni , vystup z auta ruce na auto otocit se celem k auto roztahnout nohy a ruce  ,nakonec i RP nemuze byt v naprsni kapse, protoze sahnuti tam  muze byt povazovano  za pokus o vytahnuti zbrane 

V CR se v soucasnosti chova  policie  naprosto  neadekvatne , kontroluje neco na co nema pravo  zadrzuje lidi  neadekvatnimi zasahy , dneska dokonce  zadrzeli poslance Volneho ,ktery ma  jako poslanec  imunitu , nespachal zadny trestny  cin  a pro prestupek ho policie nema co zadrzet ,, Ustava se v CR nedodrzuje  tak co to je za stat ? Mocensky policejni stat v  cele s STB agentem a  prezidentem co uz je minimalne lehce dementni  ,,spis tak nejak uz vic ,,,

Jinak, aniz bych nejak Blatnemu fandil  je slaby ministr zdravotnictvi,  nemel to vubec prijmout , musel pocitat s tim ,ze se mu bude Babis  mstit za ten podpis pro Milion Chvilek ,ale je k smichu jak se ho chce ted Babis zbavit,aby to vypadalo ze odstoupil sam   O Razove si taky nedelam iliuze, ovsem v necem se musela vzeprit a najednou se Babis boji o jeji zdravotni stav  A cetli jste ty nesrovnalosti s tou ochranou Moniky v Dubaji ,,, tomu by neveril ani zak na zakladce  ,,, a prorad ma ANO 26 %  ,,.,

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

všem se nám chlubíš jaké jseš čuně a vedeš 4. odboj proti osobní hygieně.

 

?? Ty jsi další z těch ,kterým dělá problém psaný text !

Já tu napsal pouze ,že nepoužívám desinfekci!! Ale pokud ty a ostatní paranoici se v té desinfekci koupete (ne-li čistíte zuby) a ten sajrajt v těch nádržkách považujete za "osobní hygienu" tak to vás omlouvá ..

0 Citovat

@lma: Jo aha, já zapomněl, že tobě přijde normální mít nejvíc úmrtí na covid na světě v přepočtu na obyvatele a mít po Černé Hoře nejvíc nakažených na světě v přepočtu na obyvatele (když v obou případech nepočítám mini státy) a dále mít jeden z nejdelších pololockdownů a děti bez škol, atd. místo toho aby se okopírovala opatření ze států s nižšími čísly a udělal se lockdown pořádný, ale o to právě kratší. Je to opravdu tak těžké pochopit? Pro lidi jako ty je, já vím.

Jo a Sputnik? Tak proč si ho ani Putin nechce nechat píchnout? :D Aha.

@mikir: Nevím, kam s tou Floridou míříš, když si napsal přesně to co já předtím. Hele a co říkáš vůbec na to, že tvůj oblíbenec Volný vydělává statisíce a vlastně za ty roky už miliony na příspěvcích na bydleních, protože vlastní několik ubytoven plných Romů, kde neskutečným způsobem napálil nájemné/příspěvek na bydlení od státu? Ten váš hrdina. Ale chápu, ty seš asi typický člověk, co věří na chemtrails a DHL rozsýpající covid nad Brnem, atd.

Jinak poslance lze zadržet ty znalče Ústavy a LZPS. Sakra lidi, alespoň si to přečtěte, když tím chcete argumentovat. 

0 Citovat

Jarda: na lma nema cenu vubec reagovat ve smyslu pokusu o nějakou rozumnou argumentaci. To je přesně ten co má jen prava a je bud nad jeho mentální kapacity nebo sobectvi pochopit, ze s každým pravem souvisí i povinnosti. Realizuje se tím, že kazdy den hazi svoje mimozni výkřiky sem. Na zivo ty jeho hovadiny asi nechce nikdo poslouchat. 

0 Citovat

@eremi: Však já ho znám, nejvíc legendární je jeho příspěvek o tom, jak si NEMYJE RUCE (když je to takový trigger pro tebe, tak tady to máš velkým písmem, lmo) a je na to hrdý, jak už tady upozornilo několik uživatelů. Upřímně věřím tomu, že v reálu je to úplný beránek, ale tady si hraje na internetového hrdinu. Proto taky každý den minimálně jeden ubohý výkřik.

0 Citovat

Myslím, že když tu ubudou reakce na známé trolly, bude CL lepší místo. Kvalita > kvantita.

0 Citovat

lma napsal(a):

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...domaci_vlc

https://www.idnes.cz/liberec/zpr...va_recombe

+ bleší trhy + brutální zásahy policajtů proti dítěti a ženský s děckem v Ostravě a Berouně ......policejní stát v plné kráse opravdu k zblití !!

A co děláš proti tomu policejnímu státu, kromě toho, že tady blábolíš nesmysly. Doufám, že se nechceš na protest upálit před Úřadem vlády? Vážně, nedělej to. Škoda každého života :)

0 Citovat

@Jarda na Floride jsem byl naposledy pres 18 lety ,zakony se mohly trosku zmenit ,ale ja jen chtel pokazat na to ,ze  pokud clovek nic neporusuje  tak policajti nezasahnou 

Ale staci cist  treba tohle 

Poslanec Volný však demonstraci po několika minutách ukončil poté, co těžkooděnci vstoupili mezi demonstranty. Někteří z nich se pak vydali na magistrálu, odkud je policie musela vytlačit. Posléze se vydali na Staroměstské náměstí.

Další demonstrace byla svolána na Staroměstské náměstí, kde se sešlo několik stovek lidí. Někteří tam prorazili zátarasy a byli zpacifikováni

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Kde to jsme? tezkoodenci , zatarasy ...co bude nasledovat  tanky ? vodni dela ?  Jakym pravem vstupuji tezkoodenci mezi demostranty ? Ve snaze vyvolat rvacku ? ve snaze aby demonstranti  prorazili zatarasy a tam je mohli tezkoodenci napadnou a zpacifikovat ,,, kam se to CR dostala po vic jak 30 letech od revoluce  Clensky stat  EU ? 

Ale jen at zasahuji ,cim vic budou buzerovat a chovat se arogantne  tim vic se lide sjednoti a prestanou dodrzovat vsechno a vyjdou treba do ulic 

0 Citovat

&Leoš Literák

přesně tak. Já jsem si je všechny vymazal a je mi skvěle. Když to tak udělá každý, bude tu nakonec zase fajn diskuze. A oni at si vymažou nás a klebetí mezi sebou.

0 Citovat

https://www.novinky.cz/krimi/cla....seznam.cz

Tohle je normalni svobodny stat , podivejte se na ty fotky ,,, co ta zena na zemi dela ?  Co ten kordon tezkoodencu ,,, 

Vcera nadherne pocasi  Pustevny zavrene ,,  Krkonose , Orliclke hory , Sumava,  Jeseniky ,,, a to nemluvim o malych vesnicich kde se jedna obec kryje s katastralnim uzemim druhe obce ,,Stane pravo  ? Valka ? Ne  virus  chripkoveho charakteru ,,, 

Leos pise ze bude CL lepsi ,,ano bude ale az se zacne cestovat  a to nastane rychleji ,kdyz se lide vsem tem nesmyslum vzeprou nejen v CR  Dokud bude bussines s rouskama ,s testy, s vakcinmami . do te doby  se nic nezmeni 

0 Citovat

niemandos napsal(a):

&Leoš Literák

přesně tak. Já jsem si je všechny vymazal a je mi skvěle. Když to tak udělá každý, bude tu nakonec zase fajn diskuze. A oni at si vymažou nás a klebetí mezi sebou.

+1

0 Citovat

Mikire, prosím tě, nepoužívej slova o jejichž významu nemáš ponětí. 

0 Citovat

Petře, to nemá smysl. Nejlepší je ignorovat.

0 Citovat

Asi tak, ho to za chvíli prestane bavit ten samoklabos.

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

@Mikir Souhlas, bezúhonný, unavený, pracující, frustrovaný člověk, možná si u stánku v Porubě chtěla dát pivko. Každý na ni posílal Ospod a každý druhý by jí to děcko nejraději odebral. Potom zbytečně přišli pomáhat a chránit a chtěli OP, na což mají z titulu funkce právo. Obávám se, že s postupujícím časem těch zakleknutych lidí bude více. Mi se taky stalo v listopadu v Praze, že ty sracky v parku u hlavaku u opery legitimovali mne, bezuhonneho občana, a na opodál sedícího na lavičce nepřizpůsobivého delajiciho bordel se vysrali. A ještě jeli v parku po chodníku.

Jsem doma teprve měsíc, ale už spekuluju, kam z toho chléva vypadnout. Napadá mě jedině Madeira nebo Turecko tady v Evropě, inspirace Kačkou nebo i tim mladým borcem, co jel poslouchat výstřely k syrským hranicím. Za pár korun s Pegasus. Za pakatel si tam nalitas 10 letu a určitě to bude zajímavější než OSR-PRG.

A nejvíce úsměvné je, že premiér země řekne, že neví, co za 2 nebo 3 týdny bude a co udělá a Dlouhý ho za to ještě pochválí. A nejen odborářská prasata by se viděla nejlépe do smrti na home office.

A před náma druhé posrane Velikonoce a z Ostravy se dostaneš leda tak do prdele, z jedné strany končíš Vratimovem a z druhé Klimkovicema. Jedině si koupit třeba FR z Prahy do Marseje, když už tam lítá jen takové hovno, aspoň projedes všema okresama...

Ne, že by mě Kačka inspirovala, ale zavzpomínal jsem si na starý časy. K tomu se přidala víkendová akce turků a koupil jsem Irbíl. Tam moc turistů nebude. 

 

 

0 Citovat

@Ahmad Masud. Taky řeším buď Turecko nebo Madeiru na duben/květen. Spíše se rýsuje levné Turecko, udělat si bázi v IST a proletet všechny zajímavé destinace za pakatel + levné hotely a jídlo, Kapadokie, prý i pobřeží Černého moře stojí za to, a skončit to koupackou v Antalya. Nebo Madeiru na 2 týdny s autem, ale s TAP letět nechci, s LH raději taky ne a s EZY z Berlína kvůli viru se mi to taky nejeví jako dobrý nápad.

Sorry za OT

 

0 Citovat

niemandos napsal(a):

&Leoš Literák

přesně tak. Já jsem si je všechny vymazal a je mi skvěle. Když to tak udělá každý, bude tu nakonec zase fajn diskuze. A oni at si vymažou nás a klebetí mezi sebou.

přesně tak, nejlepší je všechny si je vypnout, hned je člověku lépe, protože nemusí číst ty jejich nesmysly :D  

0