Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Samozřejmě není těžké nalézt studie, které dospěly k dost odlišným závěrům.

0 Citovat

@mxp: Odlišný závěr by musel být, že očkovaní šíří covid více než neočkovaní. Takže kdybychom měli proočkovanost 0%, tak teď nemáme nikoho v nemocnicích? 

Pirk a Šmucler se totálně zdiskreditovali, oni sami sebe, nikdo jiný za to nemůže. Stejně jako popírač Pollert a Soňa "covid zmizí do Vánoc 2020" Peková. Samozřejmě jsem proti cancel culture, ale ať se nediví, že jsou hejtováni.

0 Citovat

To mozna nebyla narazka na ten  obrazek ale na me  jenze  ja uz jsem tu jasne napsal ze ac jsem antivaxer a anti rouskar  ze nerozporuju vakciny jako vyslovene neucinne  i kdyz to mozna tak kolikrat vyznelo,ale zastavam nazor  ze neni mozne  lidi k ockovani  nutit a neni mozne delat vekove prumery i kdyz by statistiky dokazaly ze starsich se nakazi vic ,protoze kazdy ma jinou imunitu ,jiny zdravotni stav a nelze smahem rict ty mas 60 jsi rizikova skupiny  koukej se jit naockovat  A celkove porad jak uz jsem taky vicekrat napsal ,ti co to rozhoduiji  prosazuji porad stejnou ideu,  co nejvic zdeptat a zastrasit neockovane a co nejvic vyhod  umoznit ockovanym aby nektere neockovane  presvedcili a aby na ne ockovani nebyli nastvani ze jim vlastne  lhali a kdyz budu ostry  tak  lze rict ze vlada vedome siri tim  zamlcovani o ockovanych coronavirus a to by melo byt trestne a jestli jsou pocty tech ci onech takove nebo jine , to nehaje roli i par bezpriznakovych naockovanych  virus siri aniz by o tom sami vedeli 

A neuznavat  testy ktere se doposud 2 roky uznavaly je darabactvi nejvyssi sprosty vuci lidem Nekdo po par mesicich po  ockovani   je opravdu  mene rizikovy  nez ten, ktery ma cerstvy  PCR test dokazujici jasne ze je negativni ? Nelze pak tedy podat zalobu ,,ze jsem byl nucen se prokazovt nespolehlivymi  testy a chtit penize za ne zpatky  ??

0 Citovat

Mikire, že Babišova vláda jsou kreténi a patří za mříže, na tom se shodnou obě strany. Chao$$ Mak€r zvoral prakticky vše, na co šáhl a pomohl desítkám tisíc lidí do hrobu.

A i podporovatelé očkování od začátku říkají, že vakcína není 100%. I tupec by měl chápat, že když má mít vakcína účinnost třeba 90%, tak 10% lidí se nakazí. Dělat překvapení, že očkovaní TAKÉ mohou přenášet covid, je idiocie.

0 Citovat

JardaM napsal(a):

@mxp: Odlišný závěr by musel být, že očkovaní šíří covid více než neočkovaní. Takže kdybychom měli proočkovanost 0%, tak teď nemáme nikoho v nemocnicích? 

Odlišný závěr je i to, že obě skupiny šíří virus víceméně stejně. A ta tvoje otázke je logický nesmysl.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

A i podporovatelé očkování od začátku říkají, že vakcína není 100%. 

I "tupec" snad musí vidět dle počtu nakažených ,že ta vakcína má účinnost tak 20-25% - tečka!!

Nošení roušek/respirátorů je též naprosto zbytečná buzerace ,která neřeší vůbec nic viz. Maďarsko  kde se to čtyři měsíce nenosilo a počty jsou nakonec nižší než u nás ,ale třeba i oproti Rakousku ,kde by s tím někteří nejraději i jedli ..

 

0 Citovat

@lma: Tak to zkusíme znovu, ano? Od začátku se vědělo, že to naočkovaní dostanou, od začátku se vědělo, že to naočkovaní budou přenášet, ale méně. Statistiky ale jasně dokazují, že v nemocnicích jsou hlavně neočkovaní. Nejde o počet nakažených, jde o počet lidí v nemocnici. Protože od počtu lidí v nemocnicích se odvíjí posrané lockdowny a omezení, které přece štvou obě názorové skupiny. Kristepane vždyť tohle není o nějakém kritickém myšlení, tohle pochopí dítě.

@mxp: Tak jsem rád, že si sem dal odkazy na ty studie :)

0 Citovat

Je to marný, je to marný, je to marný. Tady opravdu jenom zbývá popřát všem odpíračům Covid pod stromeček. Denně umírá stovka odpíračů a pořád je to málo.

0 Citovat

Lma, máš tu účinnost 25% podloženou věrohodnými statistikami? Rád bych viděl zdroj a data. Jestli narážíš na "když má mít vakcína účinnost třeba 90%", pak si prosím všimni slov "má mít" a "třeba". Já reagoval na Mikira, který naznačoval, že všichni lhali o účinnosti vakcín. 

0 Citovat

Leosi ,to je porad dokola ,v podstate je jedno ,jestli je  ucinek vakcin 90 %  nebo 25 % Porad je to o tom ,ze at uz 10 %  nebo 75 % ockovanych nikdo nekontroluje a jeste porad budou lidem vtloukat do hlavy nesmysly o vakcinach a  podporovat  porad dokola  ockovane 

Jestli nekdo ma zajem snizit nakazu ,tak musi naridit  testy i ockovanym a to porad  nikdo nechce pochopit ani k tomu neni politicka odvaha a chut  Kdyz jsou ockovani tak zodpovedni , tak co je za problem aby se do restaurace ,na sportovni nebo kulturni akci dali otestovat stejne jako to museji udelat neockovani  a aby na tom nebyli ztratni  tak vratit vsem testy zdarma 

Navic by se zachranil nahled na testy,,ktere se braly jako dostatecne prukazne a najednou nejaky idiot  prohlasi  ze uz  to nestaci  

edit : Leosi samozrejme ze lhali a neni to  o procentu ucinnosti vakciny ,kdyby rekli pravdu , tak je pocet ockovynych  takovy ,  jako se lide nechavaji  ockovat proti chripce  Dobrovolne ,bez humbuku ,bez hysterie ,a mozna by sli i  vic nez kdyz je tenhle arogantni natlak  Tahle nabubrelost mocipanu  jen vyvola reakci a just nepujdu,,,,

0 Citovat

A tupec je ten, kdo nechápe, že když má vakcína účinnost menší než 100%, tak se někdo může nakazit a nemoc přenášet dále. Na tom se shodneme, ne?

0 Citovat

mikir napsal(a):

Jestli nekdo ma zajem snizit nakazu ,tak musi naridit  testy i ockovanym a to porad  nikdo nechce pochopit ani k tomu neni politicka odvaha a chut  Kdyz jsou ockovani tak zodpovedni , tak co je za problem aby se do restaurace ,na sportovni nebo kulturni akci dali otestovat stejne jako to museji udelat neockovani  a aby na tom nebyli ztratni  tak vratit vsem testy zdarma 

Mikire, snažím se být trpělivý, ale ty jsi fakt neskutečně hloupý. Do prdele, kolikrát máme zopakovat, že víme, že TAKÉ očkovaní mohou šířit virus. A jasně že se mají testovat. V práci se denně testujeme všichni, bez ohledu na očkování. Nemáš třeba Alzheimera, že si nedokážeš nic zapamatovat?

0 Citovat

@floodland: V tomhle případě je ještě největší ironie, že @lma tu psal, že je naočkovaný, ale beztak je názorově antivax. 

Já bych odpíračům taky popřál pod stromeček covid, kdyby mi nebylo líto zdravotníků a lidí, který je odložena prevence, plánované operace, atd.

0 Citovat

Paja _1 napsal(a):

Tonicu, vždyť ten obrázek ukazuje, že očkovaní nakazí méně lidí.

 

Veľa koňaku v Kyjeve...a videl som tie fejkove predtým.  Ospravedlňujem sa

0 Citovat

@niemandos: Já tam fakt nikde nevidím nařčení celé společnosti. Vždyť by ani nemělo logiku, že by si myslel, že se na tom shodnou i lidi se stejným či podobným názorem jako on. Pokud by si myslel, že všichni s jiným názorem mu chtějí vzít titul, asi by byl zralý na psychiatra, ale to z těch slov ani nevyplývá. To, že jsou někteří s jiným názorem považováni za kacíře, je ale pravda (neřeším, jak moc je to u koho oprávněné a podle mě taky záleží na době, kdy to říkali, protože i já sám jsem považoval nějaké postupy za vhodné dříve a jiné při dostatku vakcín, jiné v létě a jiné teď před vrcholem další vlny).

Tvé myšlenky vůbec nechápu, přijdeš mi nějaký podrážděný (asi absťák po JV Asii). Proč ti vadí, že se někdo vyjadřuje do médií, i když není odborník, když se ho média ptají (v tomto případě se navíc ani nevyjadřoval do médií). Asi ti vadí, že říká, co nechceš slyšet. Nakonec i CL je médium, kam se vyjadřují samí neodbornici (kromě pár lékařů, kteří jsou stejní odborníci na covid jako Pirk). A covid není jen otázka hygieny a imunologie, ale třeba i ekonomiky.

Když to přeženu pro lepší pochopení: Pokud by nějaký stát řídil striktní hygienik, který se bude obávat, že bude mít průšvih od diktátora (třeba Severní Korea, kde ho to může stát život), pokud se rozjede epidemie, klidně vše zavře na 3 roky a bude mu jedno, jaké budou dopady na celou společnost.

0 Citovat

Testování očkovaných ?! To je největší blbost! Kór když má být třetí posilující dávka - jako já na ní půjdu právě proto abych se nemusel testovat  (test za sebou nemám zatím ani jeden a hodlám u toho zůstat!).

V tomto jsem docela optimista pokud budou chtít aby se lidé očkovali a vypadá to že to bude třeba rok co rok ,tak nebude k testování očkovaných politická vůle.

0 Citovat

Mikir: velmi jednoduše. Za dva roky nikdo jiný nic lepšího než vakcínu na covid nevymyslel. Většina statu ma prioritu mit proockovane ideálně skoro všechny. U nas se dobrovolně dosáhlo skoro stropu. Jak sis asi všiml, ted poslední dva týdny pri tech hlášenych restrikcich opět stouply počty ockovanych. Kdyby neměli ockovani výhody, v našem státě je do toho jinak nikdo nedotlaci. Oni mají moc dobre spocitane ze vyjde epidemiologicky lip proockovat větší část lidí, ikdyz mezi tím to mezi sebou nekteri netestovani přenesou.  Oni moc dobre vi ze by bylo optimalni testovat všechny.

Btw i pcr testy nejsou 100%, jak bys chtěl mít všechno stoprocentní a mají význam jen, kdyby mely platnost max 3 dny. Kdyz to platilo tyden tak to bylo ve smyslu ze je lepší ze ze to zachytí aspon něco než nic, ale jak to není 100%, tak to dle tvých slov nema vyznam delat vubec. Na cez narazime na ekonomickou otázku, kdo by to platil? Kdyby sis to mel platit ty, tak budeš opět řvát, kdyby to platil stát vsem každé 2 az 3 dny, na to fakt peníze tezko stát da.  Cili i z ekonomického hlediska se dostáváme k tomu, ze tudy cesta asi nepovede. 

0 Citovat

Klasilka ,kdyz  nekdo nema  protiargument tak toho druheho nazve hlupakem  ,ano Leosi trpelivost mas ,ale do prace a v nekterych firmach ti nahore rekli  ze se budou ockovat vsichni  ,tak proc to vyzdvihujes ?

Proc se nezameris na vysvetleni ,proc  se nepujdes jako ockovany  otestovat  kdyz navstivis holice , kdyz  pujdes do restaurace ,do divadla  zasportovat si  atd  Nesnaz se to hodit do autu  tim , ze  se ockovani otestuji jen tam  ,kde to maji narizeno vsichni 

Musim souhlasit s floodlandem ,je to marny  ,je to marny , akorat nebudu prat  covid pod stromecek , ale kdyz  budou ockovani porad vyryvat tak at  je lockdown a zakaz pro vsechny ,uznavam je to sobecke kdyz nemuzu ja  tak nikdo ,,,ale jak lze docilit jinak toho aby covidovi hysterici a  podporovatele diskriminace a sikany neockovanych  pochopili  ze bud budou s neockovanymi na stejne lodi  a postavi se proti zlovuli  mocipanu nebo ta lod pujde ke dnu se vsemi 

0 Citovat

JardaM napsal(a):

Já bych odpíračům taky popřál pod stromeček covid, kdyby mi nebylo líto zdravotníků a lidí, který je odložena prevence, plánované operace, atd.

A v tom je právě ten problém. Neočkovaní jsou sobci, co uznávají pouze svojí pravdu. Že kvůli nim zemřou jiní, to je netrápí.

0 Citovat

JardaM napsal(a):

@mxp: Tak jsem rád, že si sem dal odkazy na ty studie :)

Přišlo mi, že vyhledání studie pro podporu víceméně jakéhokoliv názoru, je dostatečně triviální. Ale budiž...

https://www.thelancet.com/journa...4/fulltext

0 Citovat

Takže ještě jednou Mikire, on je totiž rozdíl mezi nakaženým očkováným a nakaženým neočkovaným. A rozhodně nemám pocit, že očkování nějak prudí, spíš je to obracene. Jinak mě jsou mrtví neočkovaní úplně ukradený, mě vadí, že kvůli vaší demenci zemřou neviní.

0 Citovat

Peetee ,ale uznas ze to znamena zidovskou hvezdu ,a vycleneni  nazorove mensiny  ze spolecnosti  a to je alespon pro mne neprijatelne  a bohuzel spolecnost uz je tak rozklizena  ze nelze verit ani cisla  o poctu  skutecne nakazenych ani cisla o poctu umrti Mnoho s tech zemrelych  evidentne na covid nezemrelo ,ale o tom se psat nesmi  misto toho se smi  zverejnovat  rakev a napis  nestihl se naockovat ...

0 Citovat

Covid je nebezpečný v tom, že zaútočí na slabé místo v organismu. Takže místo aby nekdo zemřel třeba za několik let, tak Covid vše nastartuje a uspíší. Ale mě je to jedno, klidně si testujte tu svoji perfektní kondici. Aby jste pak ale nebyli překvapení...

0 Citovat

Další kdo to bude srovnávat s židama. Ty fakt nemáš dno

0 Citovat

Libor_S napsal(a): To, že jsou někteří s jiným názorem považováni za kacíře, je ale pravda 

Taky "kacíř"???

https://www.forum24.cz/smucler-p...cit-tvrdi/

 

0