Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Já jsem posera. Nebo znám teorii her a minimalizuji maximální ztráty. Tudíž bych na tvém místě si počet test udělal raději zbytečně, než řešil na přepážce, zda mě pustí do letadla či ne.

S variantou soudruha Xi fakt nevíte, co se stane zítra. Ta exponenciála v JAR je působivá.

0 Citovat

Za chvíli budou všechny vakcíny fakt ZA KAČKU... :) 

https://robertkalina.blog.idnes....x?c=779449

 

0 Citovat

Mě taky nedostanou, ani kdyby mi slíbili za čipování vodku.

Antivaxeři všech zemí, spojte se! 

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

Mě taky nedostanou, ani kdyby mi slíbili za čipování vodku.

Antivaxeři všech zemí, spojte se! 

 

Jak říkáš  - s mojí inteligencí a tvojí krásou - nás nedostanou! 🔝😁

0 Citovat

A sakra... tak mikir měl pravdu... co budeme dělat?

0 Citovat

mirjur napsal(a):

A sakra... tak mikir měl pravdu... co budeme dělat?



No já osobně doufám, že Mikir pravdu neměl a že dosah nebude takový, jak se naznačuje v článku. Na druhou stranu si myslím, že na tom něco pravdy být může a že to třeba pár lidí trochu zpochybní a místo náruživého prosazování svých pravd a mouder a útoků na ty, co prostě nejsou hrdiny této doby, začnou víc přemýšlet, ptát se a třeba i trošku vyčkávat... Minimálně u dětí!
Každopádně text dává smysl, všechny odkazy fungují a i když mě to úplně netěší, protože očkování v podstatě podporuji (u ohrožených a rizikových skupin!!), text mi doslova vyrazil dech...

0 Citovat

@mirjur  ty jak ty  ,ty uz se s tim nejak popasujes  a ostatni rozumne smyslejici taky , ale predstav si takoveho Vojtecha  kdyz nastoupi soudce Lynch  ,to mu zadna ochranka nepomuze   

A jinak snad uplne pravdu nemam ,nakonec cast rodiny je naockovana  ,vnucky nastesti  jeste nemaji  vek i kdyz uz je snaha  pod 12  ,ale bude mi stacit, kdyz nova vlada  opatreni Vojtecha  zrusi  pokud ho vyhlasi 

Babis uz je nalomeny  ze ne  a Vojtech uz se nezmeni, ten musi  ted uz  hajit jen to sve  Finsko se  mu vzdaluje  a  kdovi jestli mu nehozi pondekud zamrizovana trafika, ale on si s tim poradi  tak rychle korupce nemizi v zadne zemi  

Edit: a jinak  takova ty hlasky o potizich po vakcinaci a uvadeni  0,07 %  oproti  13 milonum  vyockovanych davek je mi zcela lhostejne,  ja vidim 10000 lidi s potizema a to jeste  se mnoho potizi nehlasi  .protoze vyplnovani formulare bere lekarum cas  nic za to nedostanou a za tu dobu  treba prohlidnou 2 lidi  

0 Citovat

Pan Kalina bude dobrý duševní gigant... Aby nepadl v boji jako první.

 

0 Citovat

Tak už i Anglie bude vyžadovat po všech při příletu negativní test, od neočkovaných i očkovaných. Tak nějak napříč Evropou se ty výhody pro očkované začínají oklešťovat. Jestli to tak půjde dál a bude se to dít plošně, na boosteru případně dalších ockovanich mě už nikdo neuvidí. 

0 Citovat

Miguleas: předpokládám že je to dočasně přes tu aktuální vlnu, ale tak předpokládat muzu co chci..

0 Citovat

Peeetee, taky předpokládám, že je to kvůli tomu. Ale k čemu mi to je, chtěl jsem udělat tečku 😀, nechal se očkovat, přistoupil jsem na možná rizika a najednou zjišťuju, že je mi to k ničemu, že to nestačí a v čím dál tím více zemích certifikát nic neznamená a  potřeboval bych ještě podstupovat  testy. 

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

Tak už i Anglie bude vyžadovat po všech při příletu negativní test, od neočkovaných i očkovaných. 

Opravdu komedie ! Plné očkování + test ?! Tím se vlastně ukazuje ,že to očkování je na dvě věci .. což potvrzují i čísla v těch nejproočkovanějších státech.

Takže žádná tečka se nekoná a ač jsem stál na první dvě dávky v první řadě ,tak na tu třetí se hnát rozhodně nebudu - uvidím až dle vývoje. Jako tam kde budou chtít pro očkované i test tam mě nikdo neuvidí a obávám se že ten seznam se bude rozšiřovat jelikož podobné blbosti se šíří rychle ..

0 Citovat

@Miguelas: prostě byls oklamán jako miliony dalších... ale třeba to očkování přece jen k něčemu dobré bylo, nikdy nevíš.

0 Citovat

Mirjur, tak o mě tady nejde, mám důvodné podezření, že jsem Covid měl už vícekrát, ještě v 2019 když jsem byl v zimě v Miláně, Zanzibaru a Benátkách, a už tehdy byly jejich odpadní vody plné sraček, po návratu tři týdny kašel jako nikdy předtím, potom po návratu v únoru 2020 z Jamajky a Baham kdy se zavíraly hranice tak jsem fakt 10 dnů byl mimo a nemohl se ani doplazit na hajzl, v izolaci na půdě dva týdny a test negativní. No a letos v únoru jsem měl další podezření, kdy jsem byl zas na Zanzibaru a měl jsem nechutenství a sracky. Už to tu někdo přede mnou i psal, že ty samé příznaky měl při cestě z Číny.

0 Citovat

Zrovna vy, co tu teď brečíte, jste nazývali covid chřipečkou. Na chřipku se přeočkovává každý rok. A to už nemá tak nevyzpytatelné mutace jako covid.

A pokud jste primárně nechali očkovat kvůli cestování a ne kvůli vašemu zdraví, tak to už samo o sobě něco vypovídá :)

K odkazu výše. Asi si taky založím blog na idnes a napíšu, že většina neočkovaných zemře na rakovinu, mrtvici, anebo infarkt. Podpořím to odkazy na vědecké studie o tom, jak si lidé ničí zdraví (stres, kouření, obezita, alkohol, drogy, málo pohybu) a budu mít asi stejně hodnotný článek jako pan Kalina.

0 Citovat

Jardo, přiznávám se, primárně jsem se nechal očkovat kvůli cestování, a to ještě jako rizikový pacient po prodělání rakoviny s nejistým výsledkem. Pokud to tak půjde dál a restrikce vůči očkovaným budou pokračovat, tak místo desítek zbytných letů po Evropě dám přednost opravdové exotice, tam mi to za tu námahu na test navíc bude stát. Před týdnem jsem byl na víkend v Dublinu, pokud teď Irsko vyžaduje po očkovaných i test tak mě tam nikdo neuvidí.

0 Citovat

@JardaM: Tak pokud má ten článek pravdu a já jsem se nechal očkovat kvůli zdraví, tak jsem byl podveden, jelikož si to zdraví očkováním pravděpodobně zhorším. A pokud článek nemá pravdu a já se nechal očkovat kvůli cestování, tak jsem hlupák, protože jsem se měl nechat očkovat kvůli zdraví. No, vyber si... :-)

A jinak na chřipku jsem se nikdy nenechával očkovat, natož každý rok přeočkovávat.

0 Citovat

@Miguelas: Chápu tvůj přístup, samozřejmě se mi taky nechtějí dělat PCR testy kvůli destinacím po Evropě. U Islandu jsem to akceptoval, protože ten je fakt mega. Doufám, že do jara se tohle zase změní. Ale upřímně se divím, že s tvojí diagnózou ses nenechal primárně očkovat kvůli zdraví.

@mirjur: Vyberu si nevěřit tendenčnímu článku. Už jenom ta zmínka o strašidelném spike proteinu to celé shazuje na úroveň hoaxu. To jsme už fakt někde na úrovni Hvězdné brány, kde nanoroboti měnili DNA. No však, tak se nepřeočkovávej ani na covid, v klidu :) Mně bylo od začátku jasné, že se pojede očkování každý rok.

Každopádně můj největší problém s touhle celou záležitostí ohledně nebezpečnosti vakcín (a už jsem to zde psal mnohokrát) je ten, že spoustu lidí má najednou hrozný strach o své zdraví a o to co, se jim stane za 10, 20, 30 let kvůli vakcíně na covid. Ale cigarety, uzeniny, alkohol, nadváha, obezita, nechození na prevenci (prostata, kolonoskopie, znamínka, tlak, cukr, cholesterol, gynda, mamograf) to je všechno ok :) Pak sem dá ten odkaz zrovna Kačka, která má více než pozitivní postoj k alkoholu (velice politicky korektně řečeno) a já už se té ironii musím fakt smát :D 

0 Citovat

Mirjur👍

0 Citovat

Jardo, můžeš žít zdravě jak chceš, ale pokud máš v rodině genetickou zátěž a třeba rakovina prostaty byla diagnostikována u otce, tak je velká šance, že ji dostaneš i ty. Třeba i v nižším věku kolem 45 let. To si potom do batohu při cestování budeš muset pribalovat i pleny, pokud jsi cunas, vydrží ti i jedna na dva dny.

0 Citovat

@Miguelas: Ano, však já jsem nikdy nikde nenapsal, že za každou rakovinu si může člověk sám. Jen poukazuji na tu ironii, že najednou ve státě, který je v TOP 10 nejtlustších státech na světě, úplný TOP v alkoholu, v TOP 3 v kouření v Evropě a v TOP 10 v rakovinách tlustého střeva na světě (donedávna první) a vyhlášeným kašláním na prevence jak ze strany lidí, tak praktických lékařů je hlavním tématem posledního roku: "Co s vámi udělá očkování na covid za 20 let"

0 Citovat

@JardaM: problém je, že laik (jako třeba já) neví, co je tendenční článek. Může to být tento, ale může to být i ten, co tvrdí opak. Osobně beru všechno s rezervou a nepodléhám nějakým hysteriím. Netuším, co je spike protein, takže neodhalím jako ty, že je to hoax, ale na druhou stranu mě zmínka o spike proteinu nepřesvědčuje o tom, že v článku je všechno pravda. Jen prostě některá tvrzení mi zní více pravděpodobně, a některá méně pravděpodobně. A pak konfrontace s realitou. Třeba to, že naočkováním jsem původně měl mít od covidu pokoj. Proč nemám? Vím, o něčem to svědčí...

0 Citovat

mirjur napsal(a):

@JardaM: Tak pokud má ten článek pravdu a já jsem se nechal očkovat kvůli zdraví, tak jsem byl podveden, jelikož si to zdraví očkováním pravděpodobně zhorším. A pokud článek nemá pravdu a já se nechal očkovat kvůli cestování, tak jsem hlupák, protože jsem se měl nechat očkovat kvůli zdraví. No, vyber si... :-)

A jinak na chřipku jsem se nikdy nenechával očkovat, natož každý rok přeočkovávat.

+100

Znam tě už nějaký ten pátek a hlupák rozhodně nejsi. Naopak. Už jen to, že zuřivě nekopeš jak "Malej JARDA", ale přemýšlíš a pochybuješ, je známkou inteligence. Z toho plyne jediné...byl jsi podveden.

Jinak Jardu M chápu. Mít v sobě dobrovolně a s naprostou oddaností napícháno to, co on, k tomu tady víc než rok bojovat za NEdobrovolné očkování, taky pana Kalinu shazuji jak jen to jde 🤷‍♀️🙃

0 Citovat

@Kačka: Já už jsem tu psal, že mi je to jedno.  Nevšímám si, že bych nějak zuřivě bojoval. Ať si každý očkuje a neočkuje jak chce. Jestli nakazím neočkovaného a skončí v nemocnici, je mi to jedno. Nejsem finančně zainteresován v testování, očkování, anebo v čemkoliv se teď děje, takže opravdu, whatever :) Ale hezký protiútok, opravdu originální s tím Malým Jardou, kdybych pokaždé, když jsem to slyšel, dostal korunu, tak už si dám minimálně nějaký stát ZA KAČKU. Jo a mám v sobě AstraZenecu, takže článek od pana Kaliny se mě netýká.

@mirjur: Tvůj problém a to se týká hodně lidí, že jste uvěřili tomu, že jedno očkování bude opravdu ta TEČKA. Já od začátku říkal, že to není chřipečka, srali mě lidé s tím přirovnáním, ale i tak mi bylo celou dobu jasné, že se bude očkovat každý rok, protože covid funguje svými mutacemi jako chřipka. 

0 Citovat

@Kačka: děkuji.

@JardaM: proč sem pořád taháš nějaké rakoviny, kouření, alkohol... to už máme dávno vyřešeno, kvůli tomu nás nikdo nenutí se testovat, očkovat, nezakazuje cestovat - stačí před letem vystřízlivět. Tady se bavíme o něčem úplně jiném.

0