Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Takže bez :/

0 Citovat

https://www.seznamzpravy.cz/clan....seznam.cz

2x jsem tady vlozil petici o tom jednani policie v UH   2x byla  smazana  ? To se jako netyka Covidu ? Nebo to bylo proto  ze  to je petice ? Nebyla umyslne cela  ,nebyla tam moznost ji podepsat ,jen zneni petice a oduvodneni  To uz se nasmi ani to ?

Blatny rika ze nejedna jako lekar ale jako ministr zdravotnictvi , to prirovnani k alkohlu za volantem  je smesne ,pak se nelze divit ze lidi nedodrzuji nic , jako lekar uznava  ze je to na liduprazne ulici zbytecne na druhe narizuje  doldrzovat zbytecnosti  ,aby se to mohlo lepe kontrolovat   ,, asi tak jak to predvedli ti dva ? 

0 Citovat

Zajímavé že jak dnes v Hradišti,tak předtím v Berouně,Ostravě či Jablonci v hlavní roli měšťáci,tady je vidět že tam chodí odpad co se nedostane k PČR ! .Jinak ten zákrok samozřejmě naprosto mimo mísu - ty dvě paka by měli okamžitě skončit ! On neměl jen blbou roušku přitom to je zákrok jak kdyby spáchal dvojnásobnou vraždu ,že nechají pak tříleté dítě samotné na ulici to hovoří za vše .

0 Citovat

A co s ním jako mají dělat v případě, když porušuje nařízení a přes opakovanou výzvu není schopný poslechnout. Nechat ho jen tak odejít? Pokud by chtěl spolupracovat, tak by to určitě nedopadlo takhle...

0 Citovat

Přistupovat k tomu rozumě (lidsky) neřešit takovou kravinu jako je rouška venku na čerstvém vzduchu!

Roušku ve městě zásadně nenosím (ostatně jako každý druhý v ČB) na měšťáky jsem tedy zatím nenarazil,ale hlídku PČR jsem již potkal a nic bez zájmu mě minuli.

0 Citovat

https://www.novinky.cz/krimi/cla....seznam.cz

Oproti předchozím případům kdy měšťáci nedostali div metál alespoň obrat.

0 Citovat

Každý si o tom konkrétním nařízení může myslet co chce, ale opravdu by mě zajímalo co očekává v momentě, kdy odmítne uposlechnout výzvu. Ještě před dítětem... Fakt nechápu, za co se tady kdo omlouvá...

0 Citovat

mikir napsal(a):

 

2x jsem tady vlozil petici o tom jednani policie v UH   2x byla  smazana  ? To se jako netyka Covidu ? Nebo to bylo proto  ze  to je petice ?

Ne, netyka. Bez si agitovat treba na Parlamentni listy, ale tyhle sracky sem fakt netahej. Uz jsi to tady rozhodil dost, nejsi sice sprosty, jak podotkla napr. KO, ale jsi schopny degradovat jakoukoliv ne/smysluplnou diskuzi. Proto te zahy vylili z AL, mysli si co chces... Bohuzel, komercni baze je komercni baze. 

0 Citovat

Jednou jsou platná nějaká nařízení, tak je má dodržovat, platí to snad pro všechny. Kdyby si ten respirátor nasadil alespoň na těch pár vteřin v přítomnosti strážníků, tak by to takhle nikdy nedopadlo. 

0 Citovat

Tohle není teoreticky vůbec o covidu. Pokud se prostě budete chovat při policejní kontrole takto, tak taky takhle dopadnete. A ty lidi můžou být rádi za hmaty a chvaty, v USA by to byl taser. Pokud budete slušní, budou z valné většiny případů policisté slušní i na vás.

Když si budete hrát na privilegované sněhové vločky, tak počítejte s následky.

0 Citovat

Jo, jo a nechat tříleté dítě na ulici, to je taky super. Ty dva, pokud se skutečně potvrdí, že zanechali tříleté dítě bez dozoru na ulici a odvezli jeho otce na služebnu, by měli okamžitě od MP vyhodit.

0 Citovat

Chovat se takhle před malým dítětem je normální? Ne není. Na hodinu vyhodit.

0 Citovat

Jarda napsal(a):

Tohle není teoreticky vůbec o covidu. Pokud se prostě budete chovat při policejní kontrole takto, tak taky takhle dopadnete. A ty lidi můžou být rádi za hmaty a chvaty, v USA by to byl taser. Pokud budete slušní, budou z valné většiny případů policisté slušní i na vás.

Když si budete hrát na privilegované sněhové vločky, tak počítejte s následky.

+1

0 Citovat

speedy7cz - Souhlasím, sama mám dvě malé děti a v životě by mě nenapadlo se před policajtama chovat takhle. To má být pro to dítě příklad, jak se chovat k autoritám, ano? To z něj vyroste velice hodnotný člen společnosti, asi jako z jeho otce.

0 Citovat

Tohle samozrejme me dva rozmery, ktere spolu v podstate nesouvisi ...

Kdyby si bud nasadil respirator nebo se prokazal, tak to takhle neskonci. To je jedna vec a za tu situaci jenom on. Nechapu, jak si nekdo muze myslet neco jinyho ... Proste debil ...

Druha vec je, jestli tam straznici nechali to dite, tak samozrejme konec na hodinu atd.

0 Citovat

Jakub S: presně tak!

0 Citovat

Nikdo dítě na ulici samotné nenechal. Dítě si převzala druhá hlídka MP, která s ním za pár minut dorazila za otcem na nedalekou služebnu. Lidi, vyndejte si hlavu... no... prostě nevěřte všemu, co kdo napíše na Facebook.

Přepíšu tady, co jsem psal po zákroku na Twitteru: "Mám dcerku 2,5 roku a ten pláč toho malého mi nedělá vůbec dobře. Ale sakra, to se ten chlap prostě nemohl jednou vykašlat na svoje ego a ukázat občanku? Musel dělat hrdinu, zrovna když měl s sebou dítě? Nebo ho dělal právě proto, protože si myslel, že mu nic před malým neudělají?"

A ještě dovětek – ten zákrok nebyl primárně kvůli roušce. Ten byl kvůli odmítnutí legitimace a hraní si na machra. Což ostatně potvrzují i slova starosty: "Když se ke mně včera večer dostalo to video, byl jsem v šoku. Pláč dítěte, zákrok policistů, muž na zemi. Tuhle část jsme viděli všichni. Video ale nezachycuje celý příběh tak, jak se stal.

Policisté viděli muže bez roušky. Vyzvali ho, aby si ji nasadil. Byl na ulici a, i když to na videu vypadá, že je prázdná, nebyl na ní sám. Podle nařízení, které bychom měli všichni dodržovat, měl mít tedy nasazenou ochranu dýchacích cest. Muž odmítnul. Opakovaně. Po chvilce dohadování ho policisté vyzvali k legitimaci. Někteří z vás psali, že to šlo přece vyřešit třeba pokutou. Měli byste pravdu, ale pokutu nemůžete udělit člověku, jehož identitu neznáte. Muž se odmítl legitimovat, vzal do náručí svého syna a začal se od policistů vzdalovat. Policisté mu zastoupili cestu, muž je začal odstrkovat. Co se dělo pak, už všichni víte. Muž skončil na služebně, kde byl nakonec i legitimován.

Někteří z vás upozorňovali na to, že dítě zůstalo na ulici samo. Není to pravda. Na místo dorazila druhá hlídka, ta dítě do pár minut přivedla za otcem na služebnu, která se nachází asi 30 metrů od místa. "

Já z toho prostě primárně viním otce. I kdybych si myslel cokoli, nikdy bych nedopustil to, aby musela moje dcerka sledovat, jak jí na tátu někdo kleká. Prostě bych si tu roušku třeba na chvilku nasadil a za rohem si ji zase sundal a řekl si, že jsou policajti kokoti. A pak bych pokračoval dál a dcerce bych v klidu vysvětlil, co to jsou ti kokoti.
0 Citovat

Zcela souhlasím s posledním odstavcem.

O samotne věci vím celkem málo, nicméně stejný starosta, kterého tady citujes MP a zasahující strážníky ze dne na den zrejme  "podelal" a na dnešní TK, kterou jsem nahodou viděl, zasah odsoudil a dal podnět k prošetření PCR, uz asi příběh pod vlivem mediální masáže viděl dneska zase jinak. Typicky politik.

0 Citovat

Proky má pravdu, vypadá, že se to událo tak, jak popisuje, o dítě bylo postaráno, i vy ostatní viz výše máte pravdu.

Jsem to tady psal před pár dny, že frustrovanych lidí, odmítajících se legitimovat, bude přibývat. Respirátor nosím a na vyzvání se legitimuji, anarchista nejsem, jak mě tu někdo v jiném vlákně obviňoval, autority uznávám, ačkoli v Ostravě jsem v menšině, kdo bydlí třeba v Zábřehu a pozoruje lidi bez ochrany úst, dospělé, ale hlavně tlupy školou povinných děcek, mi dá za pravdu.

Jestli by se spíše (až vše pomine) neměla provést reorganizace policie, vydali jsme se italskou cestou, existuje deset různých policií, nebylo by lépe MP zrušit, aby ti lepší z nich přešli k PČR, kde by požívali plnou autoritu a měli plnohodnotné pravomoce, v případě nedostatku přibrat nové uchazeče. Asi by to ale stálo hodně peněz. Začal bych zrušením MP Lázně Bohdaneč, co si tam hrají na divoký západ. Práci MP, jako třeba vybírání pokut za parkování atp. by mohli zastat pracovníci města, třeba invalidé, stačí fotoaparát a pokutu strčit do sáčku, aby se nepromocila. Funguje to v hodně evropských metropolích.

 

 

0 Citovat

Proky, to jak to popisujes je vysvetleni  sefa MP a starosty ,ovsem pravnik toho muze predkada jinou verzi a nikdo nevi ,alespon tady , ktera je pravdiva , z toho jak to popisuje ten pravnik  mi to prijde logictejsi , vylezu z obchodu,kde mam rousku ,nebo respirator , pochopitelne ji hned sundavam kdyz jsem na vzduchu a nikdo v blizkosti neni ,, dobre ulice nemusi byt liduprazna ,ale evidentne tam  2 m ode me nikdo neni , jdu do auta , MP rika at si nasadim rousku ,,jdu do auta ,,tam ji mit nemusim, MP chce at se legitimuju ,rikam ,ze usadim dite do auta a pak  se prokazu ,,a co nasleduje  Neadekvatni utok 2 na 1..muz se vubec nebrani ,,To ti u MP nemaji zadnou kondicku  aby 2 zadrzeli  muze co se nebrani   jinym zpusobem ,nez ze ho srazi na zem a zalehnou ho ? 

Prave v te petici co jsem se tu pokusil dat, bylo oduvodneni  proc byla sepsana a zasadni vec tam je jasna ,MP nema zadne pravo takovymto  hulvatskym  zpusobem zautocit na normalne jdouciho chodce ,,,neni to vrah ani nejaky zlocinec , jen proste nema rousku ,spachal maximalne prestupek  A v te petici  je spravne napsano ,jestli nekdo haji tu MP  ,tak pak zijeme v totalite a ne ve svobodne demokracii , bez ohledu,  jesli si ten muz chtel ,nebo nechtel nasadit rousku  a pokud jasne rekl MP ze  napred usadi dite do auta  tak to je normalni, aby na nej vystartovali jako protiteroristicke komando ? Co te MP branilo jit s nim k autu ,tam by v klidu usadil dite do autosedacky a mohl se venovat MP v klidu jim ukazat  doklad totoznosti  a  vyrizeno,,,A s tim ze to dite odvezla hned hlidka to pravnik taky rika jinak ,ze se ho musela ujmout prodavacka s pekarny ,, na tom videu jsem mysel ze jde o matku 

Takze naprosto neadekvantni hloupy zasasah dvou prislusniku MP ,kteri si jen dokazuji svou prevahu  .Proc takovym ma  clovek ustupovat  ,ze maji uniformu ? ,ze zastupuji  moc ,kterou si  dokazou vynutit jen silou  jako nejaci teroristi ? Takovym chovanim si nikdy  nevybuduje MP a ni ta PCR  nejaky respekt 

Jenze oni nejsou na vinne jen ti dva hlupaci co by se jinde neuzivili ,ale i jejich nadrizeni a tam je ten kamen urazu ,, nezvladas sve podrizene ,neumis  je vychovat ,, odstoupeni nebo odvolani ...Co dela vlastne starosta nebo ten sef tech dvou ? Tvari se naoko ze je v soku ,ale zaroven je haji proc ? Protoze haji sebe, aby se neukazalo jak je neschopny 

A Blatny tomu dava korunu a vysetluje  ze nechce vyjimku ,protoze by se to spatne kontrolovalo a dokazovalo  Takze priste toho chlapa rovnou zastrelit ,,,Kam se to CR po vic jak 30 letech po revoluci dostala ?  Pod rouskou Covidu  prejde CR  na totalitni rezim ? 

0 Citovat

Kdyby lidi trochu premysleli, tak pri potrebe se nadechnout jako tady nebo treba na prestupu mezi 2 dopravnimi prostredky, si stahnou respirator niz a v pripade potreby ho mohou vratit a nebude zadny problem.

Mikire, pokud to bylo, jak rika ten pravnik, tak policejni excesy se stavaji po celem svete. Je snad totalita napr. v USA? Jdi uz s temi tvymi kecy nekam jinam.

0 Citovat

No to je zajímavé, já bych čekal, že advokát toho chlapa bude argumentovat v jeho neprospěch a on podává verzi, která je pro něj příznivá? To jsem snad ještě neviděl.

0 Citovat

Jsem v Mexiku. Když jsem odjížděla, roušky venku povinné nebyly. Teď už jsou všude i respirátory? 

V Mexiku jsou roušky povinné všude na veřejnosti. V principu to znamená, že ve službách je mají nasazené skoro všichni ( někdy k tomu i štít). Když teda přijedete do nějaké odlehlé cenoty, kde 2 dny neviděli návštěvníka, tak samozřejmě ne.

Obecně je více nosí lidí v Yucatanu než v Quintana Roo, kde je situace s Covidem lepší- žlutá, na jejich semaforu. 

U návštěvníků to nechávají na jejich volbě, v obchodě či vstupu do restaurace si ji nasadíme, když jsme skoro sami na mayských památkách, tak ne.

Covid tady obecně není vůbec téma (případů v porovnání s námi zas tak moc neměli, od ledna to klesá a nemocnice jsou prázdné) což je super, nervové lázně. Jen teda nevím, co nás čeká za cca týden doma.

0 Citovat

mikir napsal(a):

Proky, to jak to popisujes je vysvetleni  sefa MP a starosty ,ovsem pravnik toho muze predkada jinou verzi a nikdo nevi ,alespon tady , ktera je pravdiva , z toho jak to popisuje ten pravnik  mi to prijde logictejsi , vylezu z obchodu,kde mam rousku ,nebo respirator , pochopitelne ji hned sundavam kdyz jsem na vzduchu a nikdo v blizkosti neni ,, dobre ulice nemusi byt liduprazna ,ale evidentne tam  2 m ode me nikdo neni , jdu do auta , MP rika at si nasadim rousku ,,jdu do auta ,,tam ji mit nemusim, MP chce at se legitimuju ,rikam ,ze usadim dite do auta a pak  se prokazu ,,a co nasleduje  Neadekvatni utok 2 na 1..muz se vubec nebrani ,,To ti u MP nemaji zadnou kondicku  aby 2 zadrzeli  muze co se nebrani   jinym zpusobem ,nez ze ho srazi na zem a zalehnou ho ? 

Prave v te petici co jsem se tu pokusil dat, bylo oduvodneni  proc byla sepsana a zasadni vec tam je jasna ,MP nema zadne pravo takovymto  hulvatskym  zpusobem zautocit na normalne jdouciho chodce ,,,neni to vrah ani nejaky zlocinec , jen proste nema rousku ,spachal maximalne prestupek  A v te petici  je spravne napsano ,jestli nekdo haji tu MP  ,tak pak zijeme v totalite a ne ve svobodne demokracii , bez ohledu,  jesli si ten muz chtel ,nebo nechtel nasadit rousku  a pokud jasne rekl MP ze  napred usadi dite do auta  tak to je normalni, aby na nej vystartovali jako protiteroristicke komando ? Co te MP branilo jit s nim k autu ,tam by v klidu usadil dite do autosedacky a mohl se venovat MP v klidu jim ukazat  doklad totoznosti  a  vyrizeno,,,A s tim ze to dite odvezla hned hlidka to pravnik taky rika jinak ,ze se ho musela ujmout prodavacka s pekarny ,, na tom videu jsem mysel ze jde o matku 

Mikire, ne, takhle to nemá fungovat. To, co popisuješ a co popisuje ten právník (jak poznamenal Jarda, ten samozřejmě bude tvrdit vše, jen aby svého klienta bránil a policajty očernil) jsou jen kličky, aby se zbavil odpovědnosti. Napsal jsi dva odstavce, které popisují, kde a jak měla MP ustoupit. Hloupost. Chlap má povinnost na vyzvání předložit doklady. Tečka. MP nemá povinnost s někým chodit k nějakému autu. Tečka. Chlap nenesl v každé ruce jednoho kojence, aby nemohl normálně vyhovět jejich požadavku. Když si v té situaci představím sebe a svou dceru, nevidím jediný důvod, který by mě nutil se vymlouvat na to, že nejprve půjdu usadit dceru do auta. Jsou to prostě jen kličky, vytáčky a výmluvy a to já nesnáším. Kdyby chlap chtěl, měl policajty za pět sekund z krku a celé tohle divadlo se nemuselo řešit. Včetně navazujících keců o totalitním státě apod.

mikir napsal(a):

Neadekvatni utok 2 na 1..muz se vubec nebrani ,,To ti u MP nemaji zadnou kondicku  aby 2 zadrzeli  muze co se nebrani   jinym zpusobem ,nez ze ho srazi na zem a zalehnou ho ? 

Kdyby se nebránil, nebylo by nutné na něj zalehávat. Evidentně kladl odpor a to i na zemi. Kdyby si nasadil aspoň na chvíli roušku, nedošlo by k tomu. Kdyby jim ukázal občanku, nedošlo by k tomu. Kdyby s nimi šel bez odporu na služebnu, nedošlo by k tomu. Fakta, nic víc.

Pokud tomu ještě stále nechce někdo rozumět, na přiloženém obrázku nabízím tři možné scénáře. Doporučuji vytisknout a nosit s sebou jako tahák.


mp.jpeg

0 Citovat

lma napsal(a):

Roušku ve městě zásadně nenosím (ostatně jako každý druhý v ČB)


jen bych rád vyzdvihnul.. a přesně proto jsme "best in covid" :) je to prostě o přístupu a větší procento to má u nás prostě u prdele :) 

0