Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Mikire mě je jedno, že neuznáváš jakákoliv opatření proti Covidu. Je to tvoje svobodná volba. Ale nemusíš to tady pořád všem tlačit. A, to že se tu vyhraňuješ vůči různým skupinám ve společnosti je fakt, to víš moc dobře. Dohledávat ti to nebudu, na to nemám čas. 

0 Citovat

S tou skleničkou mi to přijde spíš trapné, než vtipné, ale je to její věc. Když jí za to spousta fanoušků adoruje, proč ne. Co se týká těch špuntů, spíš si myslím, že to sebrala někde v koši nebo na ulici :-)

0 Citovat

floodland napsal(a):

Tak pokud máš pocit, že 38 lahví za 5 dní je naprosto v pohodě, tak pak se ti omlouvám. A je úplně jedno, že to bylo ve 3 lidech. Katka má v každém cestopisu poměrně hodně fotek se skleničkou v ruce a mě už to přijde docela dost za hranou.

Já její cestopisy nečtu. Jak jsem jednou psal feedback do komentáře, na mě byl Katčin styl moc ukecaný. Souhlas, takové množství je fakt hodně.

0 Citovat

@mikir: Tohle není o slovíčkaření nebo skulinách, tohle ani nemůže být dál od slovíčkaření. Tady máš prostě na jedné straně pouhé úřední rozhodnutí nějakého úředníka, která za a) nemá nic společného se soudním rozhodnutím, protože ten kdo ho vydal nebyl soudce, natož soudce Ústavního soudu, ale pouhý úředník a za b) které bylo vyvráceno ÚOOU a tečka, hotovo.

Se zbytkem tvého příspěvku ohledně demonstrací mohu klidně více méně souhlasit, jen mi opět přijde ironické a tak trochu i líto, že když demonstroval Milion chvilek proti ANO a bylo skoro 300 000 lidí na Letné, tak ti demonstranti byli nazýváni ovcemi a byli osočováni z toho, že jim bylo za demonstraci zaplaceno. Teď ti samí lidé, kteří je takto nazývali, se najednou ohání demonstracemi jako legitimním nástrojem demokracie a vyzývají k nim.

0 Citovat

Když se to tady ještě stále řeší, tak o mnohém vypovídá kradení alkoholu do petek v lounge nebo hotelu a ještě o tom napsat v cestopisech. Na vlastní oči jsem to viděl jednou v lounge a styděl jsem se jen při pohledu na toho člověka, kterého jsem viděl poprvé v životě, na tohle už musí mít člověk žaludek nebo "žízeň".

0 Citovat

+1

0 Citovat

Jardo nemyslel jsem konkretne to nove vyjadreni k tomu ,co jsem uvedl a co jsi poslal ,tam je to viceme jasne i kdyz neni uplne od veci pouzit to o slovickareni  treba v tom smyslu, jestli  ockovani je  nebo neni  infornace  o zdravotnim stavu cloveka , s tim urednikem mas  pochopitelne pravdu ,ale verim ,ze i kdyz by to rozhodnuti vydal Ustavni soud ,ze najdou neco jak neposlechnout  tak jak to udelal stat nebo tedy vlada vicekrat 

K tomu druhemu se tezko mohu vyjadrit ,nevim  jaci lide byli na Letne a jaci lide se dnes ohaneji demonstracemi jako legitimnim nastrojem ,Tak dalece jsem to nikdy nesledoval ,protoze podle meho jsou Cesi prilis nacionaliste a prlis jeste je tak nejak zahnizdeny  socialismus ,protoze jinak by se nemohl dostat k moci ani Klaus ,ani Zeman a pochopitelne ani Babis  Ja jsem to po revoluci vyhodnotil jako beznadejne a 20 let v CR neziju ,ale narodil jsem se  tam  ,mam tam rodinu  a dost pravdepodobne tam budu alespon cast roku  chtit zit az dostanu i irskou penzi ,takze deni sleduju 

0 Citovat

floodland napsal(a):

Mikire mě je jedno, že neuznáváš jakákoliv opatření proti Covidu. Je to tvoje svobodná volba. Ale nemusíš to tady pořád všem tlačit. A, to že se tu vyhraňuješ vůči různým skupinám ve společnosti je fakt, to víš moc dobře. Dohledávat ti to nebudu, na to nemám čas. 

Nemusis mi to dohledavat , ja vim na co narazis ,ale zase to je o nazoru skupiny nebo lekaru ,ktery mam v  danem pripade odlisny  a to neni o nenavisti  A to, ze sem davam  veci porad dokola a vybiram svou krevni skupinu ,tedy odborniky s vetsim vzdelanim nez mam ja , kteri jsou vlastne v mensine , to je snad normalni , kazdy ma svuj tym i kdyz neni zrovna na hristi 

0 Citovat

Ahoj, prosím vás má někdo aktuální zkušenost s cestou do Peru? Cca za tři týdny bych se tam rád vypravil a zatím to vypadá, že na místo bych se měl dostat v pohodě a cestovat po zemi by taky mělo být možné, zavírají se tam jen nějaké pozemní hraniční přechody, ale jinak OK. Ale samozřejmě bych uvítal jakoukoliv přímou zkušenost z poslední doby, díky moc za jakýkoliv postřeh nebo tip :)

0 Citovat

Nerad uz tu davam neco s novinek a ze seznamu ,ale tohle je naprosto jasny dukaz  o pomste Babise i Vojtecha,  aby nova vlada mela plno prace  s odstranovanim  vsech nesmyslu co  tihle sycaci jeste stihnou schvalit 

Jestlize nekdo vyda nejake opatreni co ma zacit platit od brezna  a druhy  prohlasuje ze  to v lednu zrusi ,tak to svedci o pomatenosti  toho co nehledi na nic ani vlevo ani vpravo nechce videt realitu a porad jede tu svou ,vubec bych se nedivil, kdyz by si nekdo na Vojtecha pocihal a rozbil mu drzku 

Misto aby nova vlada resila dost jinych  problemu tak se bude zabyvat rusenim toho co ti dementi  jeste stihnou schvalit  z duvodu sveho ega  a pomsty  hnus ....

https://www.novinky.cz/domaci/cl....seznam.cz

0 Citovat

Mikir +1 (!!!) :)

0 Citovat

Blog páně Kaliny už zmizel z webu.

0 Citovat

Teď ho ještě bonznou v práci, na okresním výboru a i domovní důvěrník se na něj bude významně mračit. Zlatá Čína...

0 Citovat

@mxp: Zlatá Čína si běž říct Ujgurům v koncentrácích. Řekni jim, že nějakému chudáčkovi šířícímu hoaxy o modifikacích DNA smazali blog, takže oni se oproti němu mají přece skvěle. V Číně by pan Kalina skončil v lepším případě v koncentráku pár hodin po zveřejnění. Mlčeti zlato. 

0 Citovat

Ve webcache článek zatím je a diskuze k němu je přístupná, z ní sem dávám jednu zajímavou oponenturu článku:

Očekávám velkou řadu mínusů, ale tento článek (a také přehledné review citované hned v úvodu) je myslím poměrně dobrým příkladem, jak se nemá dělat věda a jak se nemají používat vědecké výstupy.

1. Skoro tradiční propojení nebezpečnosti vakcín se zmínku o Ivermectinu, o kterém dokonce i výrobce tvrdí, že proti Covid-19 není účinný (a u kterého bylo v poslední době zaznamenané navýšení otrav) je typické pro všechny podobné články, stejně jako zmínka o tom, že jde jen o zisk farmaceutických firem. Poněkud se to přehlíží fakt, že schvalovací orgány, ať už evropská EMA nebo americká FDA jsou nezávislé odborné orgány, které musí prostudovat (a vyžádat si případně dodatečně) desetitisíce stránek dokumentace, zkontrolovat krok za krokem vývoj i výrobní proces atd. Proč jim nevěřit a proč věřit naopak podobným amatérským přehledům? Já jsem vystudoval biochemii a mikrobiologii (ne ale lékařství) a i tak si netroufám plně objektivně hodnotit všechno, co se píše o vakcínách a koronaviru. EMA na to má doslova zástup expertů všeho druhu...

2. Časopis International Journal of Vaccine Therory, Practice, and Research, ze kterého je citované review, vznikl teprve loni. Jeho zaměření je z vlastní definice přímo neobjektivní (viz cíle jmenované v prvním čísle "The Inaugural Issue of IJVTPR opens with global vaccine controversies accented by the on-going pandemic of COVID-19. Shaw shows how the valued peer review process has been hijacked by the "conflicted commercialization of medicine" to remove studies from academic publications that do not conform to vested interests"), není tedy z definice objektiví a přímo popírá použití vědeckých metod. I v informacích pro autory se zjednodušeně píše, že otisknou téměř všechno. V lčánku chybí informace o průběhu recenzního řízení (což je zcela standardní záležitost např. kvůli diskuzím o prvenství objevů). Atd. Proč věřit takovému časopisu více než oficiální agentuře?

3. V citovaném review jsou citované studie, které už jsou vyvrácené, zejména in-silico srovnání sekvencí s priony. Jisté riziko chování Spike proteinu jako prionu nelze vyloučit (stejně jako u dalších patogenů), ale právě konkrétním porovnáním sekvencí najdete mnoho dalších bílkovin s těmito sekvencemi a jako priony se nechovají.

4. Citovaný článek v časopisu Viruses je zajímavý. Rozhodně bych ho nenazval "šokující". Je to opět in-vitro studie na tkáňových kulturách, ze které vyplívá nutnost se tímto dále zabývat. Jde o potenciál snižovat účinnost oprav DNA, nikoliv o modifikace, to je hodně velký rozdíl.

5. Ano mRNA vakcíny, stejně jako ostatní vakcíny a léčiva nesjou 100% bezpečné. Jediná 100% jistota v životě je smrt. Používání pravděpodobnosti je jedna z věcí, které většině populace nejde.

6. Některé státy nezastavily použití Moderny, pouze přerušily. Stalo se tak v minulosti mnohokrát s Covid vakcínami i s dalšími léčivy.

7. Adenivirové vakcíny nicméně také používají geneticky modifikovaný virus, jejich riziko by z tohoto pohledu mělo být srovnatelné.

Možná ještě něco dalšího napíšu.

S čím si dovoluji jako liberál souhlasit je fakt, že očkování nemá být povinné a nakonec vyhodnotit si riziko proti přínosům musí každý z nás. Souhlasím i s tí, že bilance mezi riziky a přínosy se mění s věkem, u starších ukazují data zcela jasný přínos vakcinace k pravděpodobnosti dalšího dožití. U dětí to tak jasné logicky není, Covid-19 jim škodí méně a mají před sebou statisticky delší život. 

0 Citovat

V Covid sekci fóra se tady řeší zbytečně KO, jejíž chyba byla, že se příliš otevřela ve svých cestopisech i příspěvcích. Každé dobro musí být po zásluze potrestáno, aneb čin čertu dobře, peklem se ti odmění.

0 Citovat

@eremi, floodland, @ Ahmad Masúd

"Psi štěkají a karavana s rudou rtěnkou a skleničkou jede dál" 

:-)

Koukám, že na Facebooku má  Katka 6000 lidí, vydala knížku, má přednášky, každý měsíc je někde na cestě, plní to tu cestopisy, navíc ochotně odpoví, poradí.

A k tomu vypadá na fotkách hodně dobře, rozhodně ne jako nějaká využilá alkoholička.

Co vy borci? Předveďte se, ukažte se:-))

 

@ floodland

Co se týká mě, je mně jedno tvoje psaní mě/ mně, ale pokud budeš psát někdy nějakou milostnou zprávu, dávej si tam radši mne/mi.

 

 

1 Citovat

knizka, fejsbucik a prednasky, to su benchmarky jak oci :))

1 Citovat

@cizy: (OT) tak přinejmenším je z toho zřejmé, že na cestovatelském poli není žádný nýmand, a že jí ani občasná sklenka nečiní žádné problémy, jak si tady mnozí snad myslí. 

Hezky to zhodnotil Krakonoš. :-)

0 Citovat

to je v poriadku, len poznam x ludi co maju nacestovane nasobne viac, len nepisu ebooky alebo knihy a nemaju potrebu sa pretrcat na prednaskach, ci zbierat fanusikov na fejsbuku.

cize pre mna su to faktory, ktore nemaju absolutne ziadnu vypovednu hodnotu.

na slovensku mame take "cestovatelske" duo - vyskerenu hekerku  a chlapca s cakajucim coming outom, ti takmer do bodky splnaju vyssie uvedene a su to teda riadni tragedi.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

@cizy: (OT) tak přinejmenším je z toho zřejmé, že na cestovatelském poli není žádný nýmand, a že jí ani občasná sklenka nečiní žádné problémy, jak si tady mnozí snad myslí. 

Hezky to zhodnotil Krakonoš. :-)



On někdo tvrdil, že je na cestovatelském poli nýmand? Někdo ji hodnotil jako cestovatele? Nebo protože cestuje, tak jiné stránky osobnosti se hodnotit nesmí?

Mám-li dát jiný příklad, Marek Havlíček taky procestoval velkou část světa a to nic nemění na tom, že si o něm myslím, že je to podvodník. Nebo Daniel Pribáň, který je sice super cestovatel, ale ve spoustě jeho dalších názorech si o něm taky myslím svoje.

0 Citovat

jen teda chci vyslovit respekt všem důchodcům, co dokázali sami projít přes registraci. Zaregistroval jsem se na 3 dávku, vše OK. Po týdnu došla SMS, že mají volné kapacity, abych vybral termín. V SMS PIN2 + link. Link samozřejmě odkáže jen na domovskou stránku. Hledím kam zadat PIN 2, ve správě rezervace nevidím, zkusím se přihlásit znovu a dokonce se proklikám až k PIN2, abch tam zjistil, že se nepřihlásím, protože mám naráz už 2 registrace. Takže tu novou mažu a zkouším se přihlásit přes očkovací místo. Pořád nejde. Volám a po 20 minutách se dozvídám, že už ten PIN2 nemůžu použít, protože platí jen nejnovější registrace a ty předchozí to zneplatní. Takže ani nemám možnost se přes ně přihlásit na termín, jediná možnost je zase znovu provést registraci a čekat na PIN2, abych si vybral termín.
Asi nejsem debil sám, protože stejně dopadla kolegyně pro svou matku. Zatímco na první registraci jí přišel PIN2 druhý den, tak teď na něj čeká už dní 14 a to jsem na stejném očkovacím místě. Za 2 roky, nebo jak dlouho ta sranda trvá nebyly schopní ani vytvořit jednoduchý a funkční systém. 

0 Citovat

doctorex napsal(a):

On někdo tvrdil, že je na cestovatelském poli nýmand? Někdo ji hodnotil jako cestovatele? Nebo protože cestuje, tak jiné stránky osobnosti se hodnotit nesmí?

To jde jedno s druhým. A proč by vlastně někdo tady měl hodnotit jiné stránky (její) osobnosti? Zná je někdo tak dobře? Pokud si někoho vážím jako cestovatele (nebo z jakéhokoliv jiného důvodu), tak o něm nebudu na fóru rozhlašovat, že je alkoholik apod. I kdyby nakrásně byl.

0 Citovat

S tím souhlasím. To bylo i za mě přes čáru.

Ovšem třeba ve vztahu k očkování - když dám najevo nějaký názor veřejne, musím přeci očekávat reakci. 

A neberu ani argument "ona cestuje a napsala knihu, co Vy jste dokázali?"

0 Citovat

@Miguelas, @Krakonoš, @mirjur: Pokud se na internetu veřejně prezentuješ, navíc kontroverzním společným jmenovatelem pro tvoje výtvory, tak nemůžeš čekat, že tě všichni budou milovat, uctívat a respektovat. Byla to její volba a myslím, že nás, co ji s tím konfrontujeme, má absolutně na háku. Za chybu to určitě nepovažuje, ba naopak díky tomu se o ní neustále mluví, je to prostě její trademark. Navíc mezi jejími cestopisy (které já osobně čtu a využívám při svých cestách) a jejími příspěvky na fóru je diametrální rozdíl. Pro mě je to jak Dr. Jekyll a Mr. Hyde. Někdy vy tří ale už trochu připomínáte SIMPy, význam si najděte sami.

 

 

0