Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Tak Italové už taky mají nařízené roušky venku. Další z opatření, aby to jako vypadalo, že něco dělají. Upřímně - ne, nosit to nebudu a když, tak pod nosem. Už mi s virem polibte.

0 Citovat

Přijde mi to jako zoufalá reakce na nakažlivost omicronu.

0 Citovat

Alena Svobodová napsal(a):

Tak Italové už taky mají nařízené roušky venku. Další z opatření, aby to jako vypadalo, že něco dělají. Upřímně - ne, nosit to nebudu a když, tak pod nosem. Už mi s virem polibte.

Letime na Silvestra, tak som zvedavy ako to tam bude vyzerat. Kazdopadne zase si ide kazdy podla seba. Pred tyzdnom sa EK slavnostne dohodla, ze Kovid pasy budu platne od Februara v celej EU 9 mesiacov. Ale Taliani si ich uz skratili od Februara na 6. Takze zase bordel.

0 Citovat

Takže Italové zkrátili platnost pasu na 6 měs.  od února nebo do února?

0 Citovat

Od 1.2.22

0 Citovat

 

Tak to je super zprava. Už jsem dumal, že budu muset jít příští týden na třetí dávku, protože 29-30.1. mám přestup v Římě při cestě z Bogoty. Tak to je o prsa jak se říká.. Jen teda nechápu, že když všichni schválili těch devět, že Italové jdou proti a ještě od stejného datumu. Že by komedie. 

 

0 Citovat

skratili to, bo uz to nebude potrebne, covid zmutoval na neskodny omikron, ktory je ako silnejsia chripka, tak som volade ocul :)

0 Citovat

Očul či počul 😀 Já zese slyšel, že je to slabší chřipka. Šak uvidilme za pár týdnů.

0 Citovat

V Dánsku dělají tečku za covidem. Ode dneška povinné testy před příjezdem pro všechny.


dansko.png

1 Citovat

Ahoj, neví někdo když budu v Cancunu je možnost přeleť do USA na Estu s testem když nejsem očkovaný jen uzdravený za posledních 180 dní, nebo se na to vztahují stejné podmínky jako kdybych letěch z EU? Díky

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

V Dánsku dělají tečku za covidem. Ode dneška povinné testy před příjezdem pro všechny.

V vzorně proočkovaném Portugalsku taky. Očkování už nikoho nezajímá, na vše musí byt test. Na ubytování, do baru...teď už dokonce i do restaurace. Prostě opravdu Tečka  ....

5 Citovat

Hlavní smysl očkování je ochrana před těžkým průběhem a smrtí. Není 100%, ale výrazně pomáhá, což dokazují statistiky. Nezabraňuje ale nakažení, což je největší podzimní fail Babišovy vlády. A nově, Omicron ignoruje očkování a nakazí kohokoliv. Proto nemá smysl dogmaticky trvat na rozhodnutích EU z jara a reagovat na aktuální situaci. Tedy kdo nemá negativní test, může výt přenašečem. Kapišto?

6 Citovat

Jo,jo jen ze ho žádné antigenni testy, které  se tu ve velkém dělají, nemají šanci odhalit. A výsledky PCR testu chodí až za 48 hodin a to už můžeš byt 100x infekční prenašeč... kapisto?

6 Citovat

Testy jsou prostě obrr biznis nic víc nic míň za tím není !

Kurwa fakt nevidím jediný důvod pokud do sebe narvu třetí dávku očkování (pak čtvrtou atd.) proč bych se měl někde testovat!! Osobně nemám za sebou ani jeden test a hodlám u toho zůstat !

Apropó všimli jste si jak před vánoci ubylo v nemocnicích najednou na 1500 covidových pacientů - že by zázrak ?! 

3 Citovat

@Leoš: No tak budu přenašeč. A co? Když to přenesu na očkovaného, je to v cajku. Nebo ne? Když to přenesu na neočkovaného, je to jeho problém, měl se nechat očkovat nebo sedět doma. Já se taky nevyhýbám lidem, ani se nikoho neptám, jestli má test nebo je očkovaný nebo přenašeč... Můj problém, jestli se chráním nebo jak se chráním. Ale abych každý druhý nebo třetí den chodil na test kvůli tomu, abych nemusel sedět doma i přesto, že jsem kompletně očkovaný (a především právě proto očkovaný), mi přijde absurdní.

Edit. Nehledě na to, že když to náhodou chytnu, tak na 99% budu sedět doma a léčit se a nikde nic roznášet nebudu.

20 Citovat

Velký souhlas s mirjurem

7 Citovat

Dneska jsem se musel uz vazene smat  jakysi epidemiolog , kupdivu ne cesky,  prohlasil ,ze omicron dostanou vsichni neockovani ....Nechtel by se dotycny chytrolin vsadit ? Kdyz radoby odbornik prezentuje takove bludy  tak jak pak ma laik necemu verit Ale jen at pokracujou v tech nesmyslech ,cim dal vic lidi uz nebude verit o covidu nicemu a to je jedine dobre ,protoze  sance ze to vsechno v pristim roce skonci je jedine v tom, ze lidi prestanou dodrzovat vsechny nelogicke opatreni  

1 Citovat

Mirjur +1

Bude zajímavé, jak dlouho si budeme u nás a v Evropě hrát na covid pasy, šíření viru nebrání, ale čím dál víc štěpí společnost.

A idioti ještě přilévají olej do ohně, třeba tomuhle už opravdu jebe.

Bavorský ministr chce neočkované zbavit zdravotního pojištění

https://echo24.cz/a/S8pHy/bavors...-pojisteni

2 Citovat

Keby to nebolo take smutne, tak by to bolo az smiesne...

Paradoxne najvacie problemy maju najviac zaockovane krajiny. Kde bude asi chyba.

3 Citovat

Ahoj, chtěla bych vědět kdo se vrátil z Francie letadlem tenhle týden. Česka republika zpřísňuje podmínky návratu i pro očkované. Letím v sobotu s Volotea z Nantes a podle jejich web Češi nepotřebují prokázat test (do 3.1). Ale jaká je realita na boarding...jestli aerolinie se fakt dívá na národnost...podmínky jsou jasné napsané, ale nechtěla bych s rodinou být odmítnuta. https://www.volotea.com/en/healt...-republic/ Díky za info...

0 Citovat

Vždyť je tam napsáno, že lidé s českým občanstvím nepotřebují PCR test pokud jsou plně očkování.

0 Citovat

Ahoj, chci se zeptat na takovou obecno otázku, zdali někdo neví na co je pojištění PLUS od Europ assistance při koupi letenek Ryanair.. já si kupoval letenku před časem na leden do Anglie a byla tam možnost pojištění Plus EA u ní napsáno, že to pokryje případně vrácení peněz za letenky při zrušení :D Nebo jsem to možná špatně pochopil, každopádně odletět nemohu a nějaký refund mi nejde udělat u té dané pojišťovny Europ assistance. Nemá někdo podobnou zkušenost nebo radu a tip jak to vyřešit? Díky

0 Citovat

Phone Number : +1 (510) 929‑0883

https://t.me/convid19vaccinationrecordcard

Can I Get a Vaccine Passport Buy Real COVID-19 Passport in Australia , coronavirus vaccination certificates, Buy coronavirus vaccination certificates, Buy Covid-19 vaccination record card in London, Buy Original #COVID19 passport Australia, purchase Original # COVID19 vaccine card in Australia, purchase #COVID19 Vaccination Record Card, Buy Registered # COVID19 passport, Buy verified #COVID19 Passport in Australia, Buy COVID-19 Vaccination passport, Buy original CDC Card in USA Without being vaccinated, purchase #COVID19 Vaccination Record Card, Buy COVID - 19 Passport In UK, Buy COVID vaccine passports in United Kingdom, Buy COVID vaccine passports in Australia, Buy coronavirus vaccination Passport - Purchase COVID vaccine passports in Australia, Buy coronavirus vaccine passport in UK, Buy Covid vaccine ‘#passports '- Get strains of meningitis Certificate without being vaccinated, Get strains of meningitis certificate in Saudi Arabia, Buy #COVID-19 vaccination passport in Scotland , Buy Original Digital corona passport in England , Buy Covid-19 Digital passport in Denmark, Buy Covid-19 #Digital #passport, Get Covid vaccine 'passports, Do You Need COVID Vaccine Passport to Travel, Apply online for a UK passport COVID-19 immunity passports and vaccination certificates, How Can I Get A Vaccine Passport ?, How to use the NHS app as a Covid vaccine passport for travel, How does Australia's new digital vaccination-Get a vaccine passport buy #French Covid vaccination certificate #Buy #COVID19 Certificate Passport in Australia, Buy COVID-19 Vaccination passport

 

0 Citovat

Tak po delsi dobe zase pichnu do vosiho hnizda  

https://www.novinky.cz/koronavir...s-40383323

Myslim ze to mluvi  za vsechno  v diskuzi tam jeden rika ze  v Irsku je 20 tisic  nakazenych a vlada nic uz neresi  normalne se tu zije,   ja jsem se v Dublinu nezdrzoval  jel jsem z letiste domu a v te me oblasti  nenosim ani rousku  max do obchodu si ji vezmu pod nos  Rakusakum asi vlezl covid fakt na mozek....

3 davky a vesele se nakazi  siri to  a jeste ohrozuji  neockovane  Ja dva roky  nic  rouska kdyz uz  tak pod nosem  a pohoda a ted uz to reknu naplno zena byla na rehabilitaci  po operaci kolena a dva dny pred odchodem s to rehabilitacniho centra chytla covid  je  rovnez jako ja neockovana  chytla to od ockovaneho  premyslel jsem jestli se zkusim od ni nakazit  ale vzhledem k tomu ze by mi pak nemusel vyjit test  na odlet  a stejne bych musel byt v karantene tyden  tak jsme byli spolu az pozdeji  no a na test jsem sel 2 dny pred odletem a opet pohoda a negativni ...zena ma certifikat o prodelani covidu  a bude mit pul roku klid  a ja ty jejich testy preziju a naockovat se  nedam  uz tim tuplem kdyz vidim co se deje ....Spis abych se naockovanym zacal vyhybat  zacinaji byt nebezpecni....

0 Citovat

@mikir: Tento případ potvrzuje, že výhody oproti neočkovaným by už teď neměli mít ani očkovaní 3. dávkou (ale to by nebyla motivace k tomu udat co nejvíc vakcín).

Pokud měla tvoje žena omikron, možná jsi ho od ní chytil a měl průběh bez příznaků ( i u delty by to bylo možné, ale u omikronu mnohem pravděpodobnější). Jestli to je krátce po setkání, mohl bys jit na PCR test a mít půl roku klid taky.

I když se toto říkalo už u delty, což se nepotvrdilo, docela bych věřil, že omikronu se už vyhne málokdo, kdo chodí aspoň trochu mezi lidi, včetně očkovaných a po prodělání, ale většina si toho ani moc nevšimne a zjistí to případně na testu. Ti neočkovaní, co covid neprodělali a zároveň jsou nemocní, obézní nebo dokonce mají  komorbidity, na tom mohou být a mnozí budou špatně. Výborně dnes mluvil imunolog Thon a viroložka Zelená to potvrzovala:

https://cnn.iprima.cz/imunolog-o...ecne-54847

 

3