Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Libor_S napsal(a):

https://cnn.iprima.cz/imunolog-o...ecne-54847

+1 Nejvyšší čas tu hysterii odpískat😎

Hostomský: Omikron přefrčí jako bouře. Klidně zrušme opatření

https://www.novinky.cz/koronavir...i-40383104

Imunolog Stříž: Prodělání omikronu může být výhodné

https://www.novinky.cz/koronavir...i-40383269

 

3 Citovat

Nuny napsal(a):

+1 Nejvyšší čas tu hysterii odpískat😎

Z pohledu lidí, kterým zbyl ještě zdravý rozum, ano, ale těch zmanipulovaných a vystrašených, kteří to politikům žerou i s navijákem, bude asi i za měsíc, až bude ve většině Evropy po omikronu, stále dost. A pochybuju, že politici, kteří objednali pro letošek asi víc vakcín, než je v jejich zemích obyvatel, možná i 2x tolik (nevím přesně, ale v Západní Evropě to tak asi bude a o jejich přeprodej jinam nemusí být zájem), změní svou naplánovanou strategii jako platnost covid pasu na 9 měsíců nebo i míň (že by ho zrušili, to by byl zázrak, i když to už říkají skuteční odborníci), povinná vakcinace určitých skupin nebo i všech, dokonce starými minimálně účinnými vakcinami a klidně třeba půl roku před případnou další vlnou v zimě, když i Prymula říkal, že účinnost 3. dávky je max. na 2 - 2,5 měsíce.

Ve 2. půlce února se uvidí, jestli jsou politici ochotní řídit se zdravým rozumem nebo jestli je ovládá farmakologická lobby či bůhví kdo. Pokud nezruší do března většinu omezení alespoň na úroveň Švédska (ideálně úplně), bude čas vyjít do ulic po celé Evropě, respektive v zemích, kde nedojde k návratu do normálu.

Podle mě (a hlavně čerpám od jednoho člověka, kterému předpovědi na půl roku až rok dosud vycházely včetně té z června 2020, že nejhorší to bude po novém roce, nebo z loňského července, že v zimě bude opět umírat mnoho lidí a že účinnost očkování bude slábnout, ale nebudu jmenovat), je vysoká pravděpodobnost, že další sezónu respiračních chorob přijde v Evropě další silná vlna či vlny covidu (to asi čeká víc odborníků, otázka je síla vln), takže snaze očkovat podobně jako na chřipku začátkem podzimu se určitě nevyhneme a ani bych ji nekritizoval, pokud by to bylo dobrovolné. Ochota k dobrovolnosti ale asi bude nižší. Vakcíny i jiné léky budou dle mého zdroje ještě méně účinné než teď na omikron. Za sebe dodávám, že pokud by převládal stále omikron tj. novým variantám by se ho nepodařilo vytlačit, asi by se vlna týkala jen těch se slabou imunitou a mohly by už být i nové účinné vakcíny a léky.

4 Citovat

@Libor_S : bohuzel mela deltu a neslo risknout nakazeni,  musel bych byt tyden s ni v izolaci,  nebo tedy karantene, pak jit na dalsi test , pochopitene placeny kdyz nejasem v ceskem zdravotnim systemu ,nebyla zadna jistota, ze to chytnu hned a pak  by to zasahlo do doby, kdy uz jsem potreboval odletet a to neberu do uvahy ,kdybych nahodou mel horsi prubeh a potreboval  doktora , tak se nedoplatim  Ale dal jsem to tu jen jako dukaz ze ockovani s treti davkou jsou stejne nebezpecni  a testy jednou tydne v takovych zarizenich, jako je napriklad rehabilitacni  stredisko kde se pohybuje x lidi  jsou naprosto nedostatecne  hlavne ze jsou zakazy navstev atd..ale zasobovani  a vsechny sluzby co  se v nemocnich  ,rehabilitacich atd  musi uskutecnovat  prinaseji tolik moznosti, ze ty ostatni restrikce jsou uplne k nicemu 

Po vyse uvedenych skutecnostech odmitam jak ockovani, tak jakakoliv opatreni , noseni rousek a dalsi blbosti ktere jsou absolutene k nicemu   Jinak souhlas s omikronem  i kdyz nejsem presvedcen, ze se s nim nakazi kazdy  to je opet jen blabol  aby se lidi jeste nechali naockovat  Rakousko je krasny priklad jak lidi absolutne odradit od ockovani a  jakekoliv obcanske poslusnosti   O Francii, nebo tom zasahu policie v Amstru  skoda mluvit ,ale jsem optimista  a verim ze do leta bude po vsem , mozna uz i do jara ,spousta lidi co fandily restrikcim a ockovani dostava rozum a to snad vlady v EU  musi videt a  musi si uvedomit ze  zlaty  dul  konci.....

3 Citovat

Tak že očkování je naprosto k ničemu vidíme v těch nejpročkovanějších zemích co nám tu byli ještě na začátku podzimu dávány za příklad a teď ticho po pěšině ..

Testování je další zlatý důl naprosto k ničemu ! Soudruh Válek ten strčí v blbosti do kapsy komplet všechny za Babiše! Když budu mít pozitivní antigen ,tak pět dní karanténa a jsem zdráv a některé profese můžou v klídku do práce.....tím vlastně řekl ,že covid žádné nebezpečí nepředstavuje ,ale je třeba z toho vytřískat co nejvíc ! Sám jsem zvědav zda ten omrikon příští týden konečně dorazí....má nějaké zpoždění jelikož dle různých "odborníků" už tu měla být dávno apokalipsa a zhroucení systému ..

Kdyby se od zítřka zrušila veškerá covid opatření ,tak se nestane vůbec nic !! 

mikir - že bude do léta po všem tomu nevěřím  jelikož kdo má víc bude chtít ještě víc a tento covid-biznis náramně nese .. 

3 Citovat

mikire, fandím ti, ať máš pravdu s tím koncem, ale obávám se, že tak jednoduché (a rychlé) to nebude... drápky jsou zaťaty příliš hluboko :-(

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

[citace="Nuny "]

+1 Nejvyšší čas tu hysterii odpískat😎

Z pohledu lidí, kterým zbyl ještě zdravý rozum, ano, ale těch zmanipulovaných a vystrašených, kteří to politikům žerou i s navijákem, bude asi i za měsíc, až bude ve většině Evropy po omikronu, stále dost.

[/citace]

Gratuluji, délkou i kvalitou příspěvků jsi doklesal na úroveň mikir.

4 Citovat

@Petr76: Myslím, že prognóza na rok v takto komplikované situaci se stručněji napsat nedá a že tomu někdo nevěří nebo nerozumí, ještě neznamená, že to tak nějak nebude.

Já ti zase gratuluju, že se zřejmě udržíš i za měsíc nebo za půl roku ve zmíněné skupině, kam jsi za poslední 2 roky doklesal z dříve celkem rozumného přispěvatele (byť bručoun jsi už dlouho). Vyděržaj pioněr.

2 Citovat

Ten brutálně nakažlivý a nebezpečný omikron je asi tak nakažlivý, že  manželka, ač leží vedle mě, pijeme ze společné lahve atd. to za 10 dní nechytla. A průběh omikronu, je takova rýma, jen ucpaný  nos byl dva dny, ne jako při rýmě tyden. Kdybych nechtěl znovu do Portugalska a netestoval se, ani bych to nevěděl.

1 Citovat

To ale ještě nepotvrzuje, že není silně nakažlivý. Je část lidí (nevím přesně, ale může to být kolem 10 %), kteří covid nikdy nedostanou díky své předchozí imunitě. U někoho asi dopomůže krevní skupina 0 díky nepřítomnosti antigenu A a B a tím tvorbě protilátek, které jsou na sliznicích (je to zatím hypotéza, ale podpořená statistikou). Pokud už covid měla, její imunita vstupu viru může zabránit taky. Nebezpečný je omikron jen malé části lidí, jak jsem psal výše.

2 Citovat

Zajimava hypoteza ,sice neznam svou krevni skupinu, ale  zda se ze bych mohl patrit k tem 10 % .hodne jsem vahal jestli to nezkusit ,zda se od zeny nakazim nebo ne ,ale nakonec jsme do toho nesli ,ne ze bych se bal tezkeho prubehu ,ale byla obava ze to nechytnu hned  ,jestli teda vubec  a pak by to nemelo smysl a privodilo by to jen komplikace a omezeni  Mela deltu ,omikron bych mozna i zkusil  Treba se postesti tady ,ale neverim tomu  

Record 26,122 new Covid cases, 917 people in hospital Updated / Saturday, 8 Jan 2022  

Dnesni hlaseni z Irska  ,ale kdyz ctu Martina  tak by mi nejspis nepomohlo ani kdyz bych si lehnul vedle nejake Irky :-) Myslim ,ze bych tak leda chytnul tichou domacnost :-)

@mirjur bohuzel mas asi pravdu s temi drapky ,ale kdyz vidim ten rekord  a pri priletu z CR si me nikdo ani nevsiml a za tech par dnu co tu zase jsem, nepozoruju zadne nove restrikce ani paniku. ze by se neco melo dit  Tak si rikam ze to  zanikne samo v sobe 

V kazdem pripade pozoruju zmenu  i na CL, ze covid bojovniku rapidne ubyva i kdyz tim nerikam. ze  vsichni souhlasi s mym nazorem na vakciny a rousky 

1 Citovat

@mikir: Svou krevní skupinu bys měl ve vlastním zájmu znát, zvlášť když jsi v minulosti závodně lyžoval.

Důležité je, že covid bojovníků ubývá mezi odborníky v ČR, protože omikron situaci zásadně mění. Dokonce i snad nejarogantnější z nich Šebo už mluví podobně jako ti dlouhodobě rozumní:

https://www.novinky.cz/koronavir...u-40383344

0 Citovat

@Libor_S  Asi nekde v nejake me zdravotni dokumentaci bude ,vazny uraz sice ,zadny nebyl ,ale operace ano ,takze  nekde maji mou skupinu 

Jinak  souhlas ,ale tak optimisticky nejsem ,ze by ubyvalo covid bojovniku mezi odborniky ,tedy pokud nektere za odborniky lze  povazovat, coz si kolikrat jisty nejsem ,porad tam vidim ten zlaty dul  

0 Citovat

@mikir: https://www.nastartu.cz/svou-kre...-vite-proc

Za měsíc už nebudou moct obhájit nic jiného, min. do léta, kdy se bude debatovat o síle vlny v další sezóně. V posledních dnech podobně mluvili např. Prymula, Hořejší i Flegr, jen chtěli pro jistotu pár týdnů počkat. Horší to bude s politiky v západoevropských, východoasijských a podobných zemích.

0 Citovat

Španělská vláda už začíná opatrně uvažovat, že bude brát díky omikronu pandemii za obdobu chřipky:

The Spanish government is considering changing how it tracks the pandemic's evolution to instead use a method similar to how it follows the flu, without recording every case and without testing all people presenting symptoms, El Pais reported on Monday.

https://www.reuters.com/world/eu...022-01-10/

0 Citovat

Světlo na konci tunelu? Možná.... ale spíš ne

0 Citovat

To sa tyka len omikronu, po omikrone dojde dalsia verzia a sme tam kde sme boli, som zvedavy na novy nazov a tiez ako premenuju booster, ked sa bude davat dalsia posilnujuca davka :)

0 Citovat

Tak schválně, za jak dlouho Pedro Sanchez onemocní kovidem s velmi těžkým průběhem a bude se z nemocnice kát a volat, že jedině 3 až XXX tá dávka je ta jediná správná cesta?

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Španělská vláda už začíná opatrně uvažovat, že bude brát díky omikronu pandemii za obdobu chřipky:

The Spanish government is considering changing how it tracks the pandemic's evolution to instead use a method similar to how it follows the flu, without recording every case and without testing all people presenting symptoms, El Pais reported on Monday.

https://www.reuters.com/world/eu...022-01-10/

 

Omikron mění pravidla hry a do budoucna to zcela jistě je jediné možné řešení.

0 Citovat

@baca12: To by jmenovalo asi 2. posilující dávka.

Další varianta koronaviru je možná, ale větší rozšíření v Evropě by nebylo nejspíš dřív než v říjnu. Díky vysoké nakažlivosti omikronu blížící se spalničkám, tj. nejvíc co existuje, je menší pravděpodobnost, že omikron převálcuje jiná varianta tak, aby se masivně rozšířila po světě. Musela by být ještě nakažlivější.

@MV: Jako vtípek dobré, ale jinak by to byla už hodně konspirativní úvaha.

0 Citovat

speedy7cz napsal(a):

Omikron mění pravidla hry a do budoucna to zcela jistě je jediné možné řešení.

Jestli myslíš tím do budoucna třeba za 3 měsíce nebo za rok, tak to je trochu pozdě. Mělo by se s tím začít nejpozději, jak přestanou růst počty pozitivně testovaných. Hostomský navrhuje změnit přístup hned.

0 Citovat

Nepsal jsem žádný časový údaj. Pouze tvrdím, že je to jediná cesta.

0 Citovat

@Libor_S 

Libore jasně, byl to vtip, ale víš, jaky je dnes rozdíl mezi konspirační teorií a realitou?...půl roku 😀 

0 Citovat

@MV: Jasně, ale to už bych spíš čekal, pokud by se mělo dít něco v tomto smyslu, nějaký skandálek jako v Rakousku. :-)

0 Citovat

Tak už i biochemik Šerý, který patřil k těm nejvíc varujícím odborníkům a i teď varuje před zkrácením karantény na 5 dní (ale trochu nesmyslně, když říká, že omikron chytí všichni, tj. jde jen o rozložení v čase) a varuje před možnými dalšími variantami příští sezónu, mluví velmi rozumně:

Podle Šerého se postupně ukazuje, že prodělání současné varianty delta tolik nechrání před omikronem, ale prodělání omikronu chrání před deltou a před dalšími variantami. Už dříve také uvedl, že očkování nijak nepostihuje šíření varianty omikron. Z tohoto pohledu jsou nyní podle něj zbytečné covidové pasy a zakazování vstupu někam neočkovaným.

Pokud jde o zaplnění nemocnic, Šerý nepředpokládá, že by se kvůli šíření omikronu dostaly za hranu kapacit. „Je dost pravděpodobné, že se opět dostaneme na nějaké hranice zaplněnosti, ale nemělo by to takzvaně přetéci. A to i díky tomu, že spoustu lidí covid už prodělalo. Prodělání covidu chrání lépe než očkování ,“ uvedl Šerý.

Promoření, které podle něj už nyní nelze zastavit, ale podle něj zajistí klidné minimálně letošní léto.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-d...111002_pik

 

Tak doufám, že se tím začnou řídit aspoň naši politici a co nejdřív zruší třeba tu protiprávní a z dnešního pohledu už nesmyslnou vyhlášku o povinném očkování (starou vakcínou se slabou a krátkou účinností chránící z části před smrtí hlavně u rizikových skupin, ale ne před šířením viru a navíc po skončení pandemie, alespoň dočasném) některých profesních skupin, kdy je reálně vyhrožováno vyhazovem z práce už v lednu mj. i mladým zdravým policistům, hasičům, vojákům atd. nebo nemožností provedení praxe studentům zdravotnických oborů a tím dokončení jejich studia. Často se jedná o lidi, kteří už covid prodělali a mají lepší imunitu než očkovaní.Akorát se tím rozeštvává společnost. Docela by mě zajímalo, jestli tu zůstal ještě někdo natolik zabedněný, že by třeba tuto vyhlášku stále podporoval. A doufám, že se tu nikdo nebaví nad frustrací jiných, jak tu ještě před měsícem jistý Jarda psal (vlákno jsem si přečetl až nedávno). Sorry za délku příspěvku, další delší příspěvky k tomu už psát nehodlám, pokud nebude nějaký nečekaný vývoj.

3 Citovat

Pff, jako správný idiot mám tři dávky a tu rýmu, co jí říkají omicron, jsem nejspíš už taky měla, když nás ženou do práce covid necovid (ale chodit se bavit je nebezpečné, vy tažní volové). Přesto by mě ještě někdo otravoval s testy. Ať už si fakt politici i epidemiologové políbí.

0