Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Tady je další rozumný odborný názor proti nesmyslnému prosazování povinného očkování: https://www.novinky.cz/koronavir...g-40384405

Snad už se tu nenajde nikdo, kdo by to ještě dnes podporoval (alespoň v následujícím půl roce), ale postnout to tu chci hlavně kvůli příspěvku v diskuzi, který dávám do přílohy. Těší mě, jak ho ohodnotili diskutující. Zde by asi dostal víc mračounů než srdcí.


screenshot-20220119-143618.png

3 Citovat

Pro povinné očkování už v současné situaci nemůže být nikdo rozumný, také proto ho právě vláda smetla ze stolu.

Doufám, že až přejede za 2 - 3 týdny vlna omikronu, tak budeme následovat Británii - https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...anicni_tbr

2 Citovat

Ve Francii už to mají tuším dýl tři týdny a pořád trhají rekordy. U nás za včerejšek 28 tisíc pozitivních testů. Nelibuju si v tom, ale zatím to vypadá, že pokud jde o počet pozitivních testů, tak to za pár dní bude omezené jenom testovací kapacitou. A jestli bude ještě další vlna, tak ta kapacita bude ještě větší, protože je to zkrátka skvělý byznys. U nás v práci (ve zdravotní instituci) se ani neuvažuje o nějakém home officu. Tolik k tomu, jak to všichni kromě médií berou vážně. Znova musím opakovat, že viry máme v těle všichni, jde jenom o to, jak škodí. V Jižní Africe jim omicronová vlna žádné extra potíže nezpůsobuje. Francii dokonce počet lidí v nemocnicích klesnul. Začíná to být fakt bizardní a jakýkoliv návrat k "normálu" je podmíněný asi jenom tím, až ty ekonomické škody začnou vadit i těm nejbohatším.

1 Citovat

Libore, ten komentář z obrázku mi nepřijde jako rozumný názor, ale výplod magora. Btw doma už máme omicron taky (obě děti). Se ženou jsme po třetí dávce očkování, fit se necítíme, ale PCR byl negativní. V práci čtvrtina mého týmu má covid a to jsme všichni remote. Snad se to rychle přežene a nevrátí (leda endemicky).

2 Citovat

@Leoš: jestli je to rozumný názor nebo výplod magora se ukáže časem. Šance jsou tak 50/50. A ještě se zeptám - kde nebo jak se teda všichni nakazili, když pracujete z domu?

1 Citovat

Leoši, to mě nepřekvapuje, že se ti ten komentář nelíbí, ale to neznamená, že není rozumný. Jen prostě velká část společnosti není vnímavá k hrozícím rizikům, která se v poslední době ukázala. Ještě bych chápal, že je obtížné poměřovat rizika ztráty svobod, škod na majetku podnikatelů ve službách, škod u dětí atd. na jedné straně a rizika úmrtí hlavně u rizikových skupin u předchozích variant viru, ale když v tom bude Rakousko, Itálie a částečně další země pokračovat i po omikronu, jak to zatím vypadá, bude mít ten komentář v této stěžejní části pravdu určitě.

 

2 Citovat

mirjur napsal(a):

@Leoš: jestli je to rozumný názor nebo výplod magora se ukáže časem. Šance jsou tak 50/50. A ještě se zeptám - kde nebo jak se teda všichni nakazili, když pracujete z domu?

 

Děti asi z domu nepracují a chodí do školy/školky, ne?

1 Citovat

O dětech řeč nebyla. Tedy o dětech spolupracovníků. Covid mají Leošovy děti, ale Leoš ho nemá...

0 Citovat

Jak vidím klíčová slova totalita, test omezování svobody apod, vybaví se mi ještírci a čipová totalita. Já vidím zmatenou reakci na epidemii nemoci, nikoliv sofistikované spiknutí elit.

Mladší dcera to přinesla buď ze skauta nebo ze školy, nakažení byli na obou místech. 

2 Citovat

Alena Svobodová napsal(a):

[citace="floodland"]

Prázdný letadla se už řešili několikrát. Já osobně s tím problém nemám. Kdyby nebyl Covid, tak by byly ve vzduchu stejně a chápu, že je to pro společnosti pořád levnější varianta. Spíš je otázka, jak se změní celý letecký business. Začínám být víc a víc skeptický. Celé to vypadá, že se cestování stane  zase poměrně nákladným koníčkem. Ono to není jenom o té ceně letenky.

Nevím, čím si dneska člověk může být jistý? Palivo samozřejmě taky bude dražší, ale nejspíš ne na úrovni začátku roku 2021.

[/citace]

Palivo je mnohem dražší než bylo na začátku roku 2021. Tehdy stál barel ropy Brent kolem 55 - 70 USD, teď stojí téměř 90 USD. A před deseti lety stál 120 USD.

0 Citovat

Že je covid už vyloženě o tom prodat co nejvíce testů k ničemu a vakcín k ničemu tu už pochopilo dost lidí z druhé strany barikády vyjma např. LL ,který je přesně ten typ co ho někde píchne a hned běží na test ..

Ten jejich Omicron je neškodná rýmička a to doslova !

Jinak u nás ve firmě to pochopilo i vedení a kdo odmítne test ten se prostě podepíše a zaškrtne negativní ..

Anglie už to pochopila jsem zvědav kdo bude následovat ..

7 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Já vidím zmatenou reakci na epidemii nemoci, nikoliv sofistikované spiknutí elit.

Zmatená reakce to je bezpochyby a sofistikované spiknutí atd. jsou pro mě konspirace, z nichž se možná časem něco ukáže blíž k pravdě, než to teď vypadá, ale když už je tu vhodná situace, tak ji podle mě leckdo, kdo může a chce, rád využije.

Ovlivnění klimatu lidmi je taky částečně pravdivé, ale to, co vyvádí vedení EU a Německa zvlášť hlavně s elektromobily a Green Deal, se může projevit ještě hůř než covid, pokud se lidi nevzbouří. Akorát je to rozložené do delšího období, takže to nebude tak jasně vidět.

2 Citovat

Teď se nějaký imunolog Hořejší v TV vyjadřoval k plánovanému ukončení všech restrikcí v Anglii. Tak podle něj prý je to politické rozhodnutí a u nás si musíme rozmyslet, jestli je menší zlo, že budou umírat lidé nebo to, že někdo nemůže jít na hokej (!)... Zřejmě úplný vypatlanec, který nevidí, jaké škody ty restrikce u nás - a všude ve světě - způsobily. Hned po něm následovala reportáž, že během pandemie přestaly děti sportovat, ztratily zájem, že až 40% sportovních klubů má nedostatek členů. A prý jestli stát něco razantního v tomto neudělá, tak se rapidně zhorší zdraví celého národa a za 10-15 let se to projeví ve všech oblastech našeho života. Přitom to byl právě stát, který tento problém (a spoustu dalších) způsobil. Ono to všechno začne pomalu vyplouvat...

7 Citovat

Povinne ockovani  bylo zruseno  ! !  +1 Ted to chce jeste zrusit restrikce pro neockovane 

1 Citovat

Spíš zavedou restrikce i pro očkované...

3 Citovat

lma napsal(a):

který je přesně ten typ co ho někde píchne a hned běží na test ..

Říká se tomu odpovědnost, anonyme. Ne kvůli sobě, ale abych nenakazil někoho dalšího. Ale to tvůj sobecký mozeček nechápe.

8 Citovat

Tady je vidět, že to očkování starými vakcínami hodlají mnozí prosazovat i nadále:

Hlavní lékařský poradce Bílého domu Dr. Anthony Fauci řekl, že by FDA mohla schválit vakcínu od Pfizer a BioNTech pro děti od 2 do 5 let v příštím měsíci. Podle Fauciho ale budou děti pravděpodobně potřebovat 3 dávky, protože 2 dávky nevyvolaly v klinických studiích společnosti Pfizer adekvátní imunitní odpověď u dětí ve věku 2 - 4 let (CNBC)

2 Citovat

Libor_S napsal(a):

Tady je vidět, že to očkování starými vakcínami hodlají mnozí prosazovat i nadále:

Hlavní lékařský poradce Bílého domu Dr. Anthony Fauci řekl, že by FDA mohla schválit vakcínu od Pfizer a BioNTech pro děti od 2 do 5 let v příštím měsíci. Podle Fauciho ale budou děti pravděpodobně potřebovat 3 dávky, protože 2 dávky nevyvolaly v klinických studiích společnosti Pfizer adekvátní imunitní odpověď u dětí ve věku 2 - 4 let (CNBC)

Mě připadá, že politici občany už fakt mají za blbce. Očkování batolat starou vakcínou... natřikrát... to si myslejí, že na tohle se budou stát fronty? Nemůžou se divit, že lidi už na nějaká opatření dlabou a politikům nedůvěřují víc než kdy dřív. Po dvou letech už asi všichni pochopili, že naprosté většině z nich víc než virus uškodí stres, nedostatek pohybu, dlouhodobé nošení respirátoru a zanedbaná lékařská péče.

7 Citovat

Aha. A jak to víš?

0 Citovat

Dimiku, jsi prostě ubožák.

7 Citovat

Podle tónu jeho příspěvků by Dimiku klidně mohl být ten zmizelý DimikUK (že by UK jako Ukrajina?), který tady rok-dva zpátky všechny urážel a dělalo mu to evidentně dobře. Nejlíp na něj nereagovat nebo použít funkci Ignorovat .

7 Citovat

Taky je naprostý hlupák. Když se jdu testovat, tak napráskám v první řadě SEBE. 

1 Citovat

Technicky dotaz. Pokud potrebuji predcestovni PCR test a zajdu na nej dejme tomu v patek a vysledek by byl pozitivni, muzu na nej jit znovu treba v sobotu, abych vyloucil falesnou pozitivitu? A kdyz bude ten ruhy negativni, rusi karantenu zpusobenou tim prvnim testem?

0 Citovat

No já nevím, když bude ten první pozitivní, tak to laboratoř hned hlásí hygienické stanici a vše další se odvíjí od nich. Takže sám od sebe že by ses šel přetestovat, to asi ne.

0 Citovat

Jedině jít na dva PCR testy v ten samý den... 😁

0