Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

mikir napsal(a):

Jeste tu dam tenhle clanek  mrknete i na na komentare k tomu 

https://www.seznamzpravy.cz/clan...zke-146375

Článek je to dobrý, ale nechápu, proč ho sem dáváš zrovna ty, když kritizuje tvůj zabedněný způsob myšlení (ale nejen tvůj, i opačné strany, pokud se nesnaží pochopit důvody jednání těch, co opatření porušují). Cituju závěr: To nejlepší, co můžete udělat pro sebe i pro ostatní, je upravovat své názory tak, aby co nejlépe odpovídaly realitě. Je to schopnost, která se nám bude vážně hodit. Nejen během světové pandemie.

Diskuze pod článkem určitě nesouzní s tvými obvyklými kecy. Zaujaly mě v ní např. tyto příspěvky (jedny z nejlépe hodnocených ostatními):

- Dnes mi moje vcelku normální sousedka ve věku cca 55 let vykládala, že musí odejít z práce, protože se nechce testovat. Odmítá šťourací testy, protože podle posledních zjištění lékařů nás tím uměle infikují. Jsme v biologické válce a na moji otázku, kdo s kým válčí, mi tajuplně sdělila, že elity nás chtějí zničit. Nevěděl jsem jak reagovat, jestli se smát nebo se divit. Nakonec mi ji bylo jen lidsky líto. Zakončila to tím, že brzy se vše dozvíme. Tak mám pocit, že opravdu začínáme blbnout.

- vcelku souhlasím, ale.... v mém okolí je poměrně hodně lidí, kteří nařízení nedodržují nikoli proto, že by je přivedla na mizinu a rodinu uvrhla do trvalé bídy, ale proto, že se jim nechce. Jsou příliš pohodlní a své jednání obhajují povětšinou právem na osobní svobodu jednání či relativizují účinky opatření atd... podotýkám, že žádný z nich není vystudovaný epidemiolog či virolog.

- Dobře napsané zamyšlení, které pochopí jen ti, kteří stejným způsobem tápali a tápou a kteří informace hledají, přijímají a srovnávají. Pro ostatní, kteří vidí jen svou pravdu je to samozřejmě ztráta času, které vychází z podstaty toho textu. Já se pod názor autora podepisuji, mluví mi z duše.

0 Citovat

Líbí se mi, jak vláda drží slovo. Na konci února ze dne na den otočili a místo otevření škol začali fňukat, jak hrozná situace je. Že všichni musíme zatnout zuby a vydržet jen tři týdny a na to, že zavírají okresy. Žába už je ve vodě, tak se pod ní postupně přihazují další polínka znatelně komplikující život a situaci řešící minimálně.

https://www.novinky.cz/domaci/cl...i-40353798

0 Citovat

Vždyť je to v podstatě chudák, který se v tom plácá jako nudle v bandasce. 

 

0 Citovat

@Libor_S   protoze  ja na rozdil  od Coivid hysteriku  klidne snesu jejich nazor  i kdyz si myslim neco jineho a taky jsem si vybral  jine  ohlasy  napr.

-Ano asi není pochyb o tom, že kovid může být nebezpečný a je nutné se ním zabývat a bojovat proti němu. Pro mne je ale zásadní otázka JAK? Respektive jakým způsobem, bez předsudků, přehnané medializace a ideologie. Ano, nikdy to nebude ideální a vždy se najde skupina, které ne všechno bude po vůli. Ale ruku na srdce, jsou i jiné a daleko horší nemoci a dokonce i psychosomatické důsledky mohou být ve výsledku ničivější než samotný kovid.

-Je mi líto všech mladých lidí, kteří jsou vyděšeni, jako autor tohoto propagandistického článku. Nechápu, že ještě po roce některým jedincům nedošlo, jak to doopravdy je. Zároveň mě ale štve, že tito zarytí covidobojovníci přilévají stále do ohně, čímž způsobují velké škody na lidském zdraví a lidských životech. Bohužel oni si to neuvědomují, to je první skupina, a druhá skupina jsou ti, co si to uvědomují, ale touha po senzacích a sebezviditelnění je větší.

-Že jste změnil názor je vaše věc a ostatním dop toho nic není. Ale nesnáším když někdo jiný přesvědčuje své okolí o své pravdě a nic než své pravdě. Já měl a nyní mám opět ve své rodině CIVID, celá rodina dcery je v karanténě a protože bydlí 20km od nás, jezdím vlastním autem je zásobovat potřebnými věcmi k životu.

A vidíte, já jsem názor na COVID nezměnil, ani na vládu a současnou politiku restrikcí a dokonce ani nato, že drtivá většina vládních omezení postrádala hlavu a patu, neboli oponenturu zdravého rozumu. A to je mi 65+ a strach z COVIDu nemám. Každý tam jednou musí!

A ten tvuj zaver co pises tomu memu smysleni nijak neodporuje , jen kazdy vidime a vnimame jinou realitu a myslim ,ze ty reakce co jsem uvedl celkem souzni s mymi nazory 

0 Citovat

@mikir: Nechci tu s tebou diskutovat nad jinou diskuzí, ale pokud bys měl názory (včetně písemného projevu), jako jsi tu teď vybral, tak je to celkem v pohodě. Jiný názor sneseš, ale vůbec si z něj nic nevezmeš, když meleš jen tu svou už rok. 

Jako odpovědi na ten druhý příspěvek tam byly mj. 2 příspěvky (ten první výrazně lépe hodnocený než původní):

- zdá se, že jste četl úplně jiný článek

- Jasný příklad toho, o čem pojednává článek. Za žádnou cenu nezměnit názor a nepřijmout realitu.

0 Citovat

@Libor_S  Ciste akademicka otazka : Ty si vezmes neco z neceho cemu neveris ? 

0 Citovat

@mikir: To je špatně položená otázka. Přečti si znovu ten článek, pokud jsi ho vůbec četl. Ocituju ještě další věty ze závěru:

Přeji proto sobě i vám, abychom uměli změnit své názory na základě nových informací. Abychom si uvědomovali svou iracionalitu, a naopak připouštěli, že zdánlivě iracionální chování ostatních může mít vnitřní logiku vycházející z konkrétních okolností.

Tímto se já řídím a můj názor na koronavirus se postupně vyvíjel. K ničemu v životě nepřistupuju, že tomu určitě nebudu věřit.

0 Citovat

Jarda napsal(a): @Michal: Už to slovo "fašizace" je za hranou, stejně jako jakékoliv přirovnání k minulým režimům, Židům, atd., co se používá v souvislosti s covidem

Inflace brizantních slov je typická pro tzv. pokrokovou levici zpovykaných mileniálů. Každý napravo od Lenina je "fašista", což je ostatně i v ruském narativu kdokoli z okupovaných území, kdo měl to "štěstí" být "osvobozen".

Dosavadním, nekorunovaným "králem" podobných stupidit byl Ransdorf (nebo to byl Uhl?), který na počátku devadesátých let pobíhal po Sněmovně s rudou "Davidovou" hvězdou v době, kdy se projednával Lustrační zákon. Není asi pak až tak divu, že hlupákům, kteří si zahulákají na demonstraci uprostřed zimy a pak jdou zpět do vyhřátých domovů a nacpou si papuli tlačenkou a Braníkem a jdou spát do teplé postele, namísto aby šli na nádraží Praha-Bubny a nastoupili několikadenní cestu v dobytčáku kamsi na východ, to připadá jako naprosto srovnatelná situace.

0 Citovat

@Petr76: Je to zvláštní, podle mého názoru já přesně spadám do kategorie zpovykaného mileniála, ale absolutně nejedu (a ani nikdo z mých vrstevníků) v tom trendu, který tady popisuješ. Hodně generalizuješ, ale tvůj pohled chápu. Podle mě za to mohou silně média, kteří popisují naší generaci jako novodobé bolševiky, při tom ta levicová část jsou maximálně studenti různých humanitních oborů (mimo práva naštěstí), kteří se vyžívají v tzv. cancel culture. Prostě SJW, social justice warriors, sněhové vločky, které se aniž by si to uvědomovali neliší od pána zakleknutého policií.

Bohužel média z každého příspěvky na twitteru jakéhokoliv dementa/trolla udělají kauzu a my všichni mileniálové pak vypadáme jako blázni, kteří by nejraději squatovali v nějakém domě, navezli sem tunu migrantů a zakázali soukromé vlastnictví.

0 Citovat

@Libor_S   Ta otazka byla  polozena dobre  a cilene , ale napsal jsi ze se nechces bavit se mnou o jine diskuzi coz beru Beru i to, ze o Covidu premyslis a ze se ten nazor u tebe menil Ale pokud napises ,ze k nicemu v zivote nepristupujes tak , ze tomu urcite nebudes  verit , da se jinymi slovy rict , ze treba budes premyslet i nad konspiracnimi  teoriemi a tam se dostanes na hodne tenky led 

Ale to uz bychom se dostali  do jinych nazorovych dimenzi ,tak to radeji nechci rozebirat ,Ja pristupuju v zivote k ruznym informacim  tak , ze necemu  urcite verit nebudu ,coz logicky vysvetluje muj konstantni a nemenny nazor na ruzne situace 

0 Citovat

https://www.novinky.cz/krimi/cla....seznam.cz

Tak takove zabery  jak jsou na tom videu  jasne deklaruji policejni stat a ukazku totalitni moci ,ze je nakonec obvinen jen jeden ,je dukaz ze demonstranti  se chovali normalne , na rozdil  od  toho zasahujici komanda 

A pri tehle tragedii  jeste jedna ukazka proc normalne uvazujici clovek nebude dodrzovat  nic  i kdyz by  to treba smysl melo ,tohle je opravdu k smichu ,kdyby nebyla situace spise k placi  

https://www.seznamzpravy.cz/disk...kou-146952

Nejsmutnejsi na tom je to , ze Ustavni soud neco resil  a je mesic pryc a nic se nestalo  Co se jeste musi stat aby lide vysli do ulic a vyhnali tu bandu darmozrotu ze svych koryt ,,,

0 Citovat

mikir napsal(a): Ja pristupuju v zivote k ruznym informacim  tak , ze necemu  urcite verit nebudu ,coz logicky vysvetluje muj konstantni a nemenny nazor na ruzne situace 

Tomu se obvykle říká natvrdlost .

mikir napsal(a): Tak takove zabery  jak jsou na tom videu  jasne deklaruji policejni stat a ukazku totalitni moci ,ze je nakonec obvinen jen jeden ,je dukaz ze demonstranti  se chovali normalne , na rozdil  od  toho zasahujici komanda

Problém je, že ty si představuješ pod pojmem demokracie anarchii a vždycky máš plnou hubu práv, ale o povinnostech nechceš ani slyšet. 

0 Citovat

Jardo, stejný problém mají Piráti. Hromada chytrých a šikovných lidí a pak Nožička plácne nějakou volovinu a už se jede shitstorm, že jsou to komunisti atd.

0 Citovat

@Petr76  ,takze kdyz jsem ateista a neverim v boha tak jsem natvrdly , kdyz neverm na ufo a martany  totez a kdyz nekdo prokazatelne lze tak je to taky natvrdlost kdyz mu neverim ...?

A ano  povinnost vynucena silou a nasilim ,neni povinnost  A kdyz jsou zakony vytvorene protiustavne ,nezakonne  nebo treba podvodem kupcenim   neco za neco a podobne  tak  nikdy nebudou  pro me povinnosti  

0 Citovat

Mikire, ty neznabohu! Skončíš v pekle.

0 Citovat

Já si Mikira zablokovala, ale přes mobil koukám nepřihlášená, takže všechno vím :)

Líbila se mi ta část o tom, že by policajti měli přehlížet porušování zákona. Mozkový trust z SPD znova zasahuje! Tenhle topic je opravdu Hardcore Guilty pleasure :D

0 Citovat

Mikira tady už nikdo nečte, ale je dobré vědět o čem píše. Protože až se Mikir odmlčí, tak možná přejde od slov k činům a pak bych raději patřila mezi ty co s ním vycházejí.

0 Citovat

Koukam, ze soudní soustava se nám tady rozrůstá o dalšího arbitra ústavnosti právních předpisů. Vůbec nechápu, ze na tom US plati tolik darmožroutu, kdyz to tady dokáže od stolu a na počkání rozhodnout jeden důchodce.

0 Citovat

mne sa paci ze najvacsi koumaci a antisystemovi bojovnici od klavesnice, ktorych zivotne poslanie je "osulit" system, sa ku koncu aj tak ohanaju ustavou a ludskymi pravami, najma ked zacne system sulit ich :D

0 Citovat

tohle by mikirovi slušelo, co?

https://www.novinky.cz/cestovani....seznam.cz

0 Citovat

dyť píšu, že jsem si to omylem přecetla na mobilu nepříhlašená :D LOL

0 Citovat

@Zdíša: Vy jste zase avizovala, že tady končíte a ptala jste se na to jak smazat účet :D

0 Citovat

Náhodou je dobře ,že je Zďíša opět aktivní a  nenechala se umlčet zdejším klanem nejmoudřejších co mají vždycky pravdu ..

A něco k covidu - dle očekávání šaškárna - jediný cíl je prodat co nejvíce těch antigenních nesmyslů !

https://www.seznamzpravy.cz/clan....seznam.cz

0 Citovat

[citace="Надежда Константиновна Крупская"]

Mikira tady už nikdo nečte, ale je dobré vědět o čem píše. Protože až se Moikir odmlčí, tak možná přejde od slov k činům a pak bych raději patřila mezi ty co s ním vycházejí.

[/citace

Neboj Nadezdo nejsem nasilnik a babu mam  i kdyz ted kvuli  tem ceskym ale i irskym zmetkum k sobe nemuzeme A s Padrinem bych klidne lyzovacku treba ve Francii dal  A je to tak jak pise Zdisa ,musim se smat  vsem co si me dali do  ignoru a pak me tajne ctou a kdyz reaguji  ,tak asi logicky ocekavaji  ze jim odepisu co si  o tom myslim 

Priznam ze jsem vcera uz i nahlizel ke konkurenci  na AL mam tam stejny nick ,ale nakonec jsem tam nic nenapsal  je tam nuda a nikoho tam neznam,takova uzavrena particka , ani zadne tema jsem si nevybral , oni tam nekteri odsud chodi ktere znam ,ale zrovna tam nikdo nebyl  a co se deje tady nebudu vynaset  nejsem udavac 

0 Citovat

Zdíša napsal(a):

Libore prosím vás, Vy jste covid prodělal sám osobně?  Jen se ptám, abych si nějak srovnala vaše názory , které čtu všude pečlivě ve všech vláknech. Máte sám zkušenosti třeba s lékaři , hygienou, trasováním apod? Kromě toho , co čtete v různých mediích? Děkuji za odpověď.

Nevidím žádný důvod, jak by má případná vlastní zkušenost s covidem mohla ovlivnit něco z toho, co jsem tu psal třeba za poslední půlrok. Nepsal jsem nikdy o pocitech nakažených nebo s post covidem, nepsal jsem asi ani o fungování lékařů nebo hygieny a trasování, které stejně u většiny případů nefunguje dostatečně (lidi nenahlašují vše a stejně by se nestíhalo). I kdybych covid měl, nějaký telefonát s doktorkou a hygienou by mě moc informací nedodal.

Covid jsem tedy neměl, ale měla to sestra s rodinou a mnoho kolegů v práci. Tam jsme v 1 středisku měli v půlce ledna během několika dní rozjetou britskou variantu (potvrzenou později, ale předpokládal jsem to), která postihla přes čtvrtinu zaměstnanců a většinu klientů z těch, kteří do té doby covid ještě neměli.

Nejsem doktor v 1. linii nebo TV či novinový reportér, abych měl info na vlastní oči, nejsem ani vědec, abych znal nějakou studii před její publikací, takže kromě výše uvedeného samozřejmě musím čerpat z médií (a sleduju nejen mainstream). Občas si čtu různé diskuze pod články a rozhovory, což je sice v médiích, ale přímo od spousty lidí mj. i se zkušenostmi s covidem.

0