Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Na svk ziadna diskriminacia nehrozi.

Ockovany, neockovany, test, netest, po covide, pred covidom, vsetci do karanteny :)

0 Citovat

Mikire, promiň, ale jak můžeš Tonicovi vyčítat tohle:

mikir napsal(a):

Napsat ze prodleva  v ockovani  zpusobi  nejake zvysene cislo umrti je proste nepodlozena myslenka  sorry

a přitom jako laik sám napsat naprosto nepodloženou myšlenku:

mikir napsal(a):

zadna vakcina neni bezpecna ,vsechny do jedne byly schvalene jen nouzove

Bylo několikrát jasně vysvětleno, že ve vývoji vakcíny se nejelo od nuly, navázalo se na podobné výzkumy proti jiným koronavirům a celý proces se zkrátil o administrativní kroky a zhuštěním jednotlivých fází. Kvalita samotného výzkumu nebyla nijak narušena a právě naopak - byly na něj vynaložené tak obrovské prostředky, a to jak finanční, tak i personální, že bylo možné výzkum zvládnout rychleji. Pouze období následného sledování (follow-up period) stále probíhá, zatímco v běžných situacích je před uvolněním léku na trh dokončeno. Jenže tohle běžná situace prostě není. A navíc si to můžou dovolit, protože to není nějaká neznámá vakcína vyrobená z nuly, ale je vyvinutá na pevných základech již předchozích vakcín, jak jsem psal výše. A můžu ti garantovat, že si nikdo nelajzne vypustit mezi lidi vakcínu, po které by lidé padali jako hrušky. Tohleto neustálé hledání senzací, konspirací a jednotlivých stébel, na kterých cokoli zpochybnit (jak správně tonic výše zmínil) je prostě na hlavu padlé, to se na mě nezlob.

A pokud na jedné straně řekne šéfka Evropské lékové agentury (EMA), že vakcína je bezpečná, a na druhé straně je mikir a pár dalších spolubojovníků, kteří tvrdí opak, tak snad nebude vadit, když budu raději věřit kapacitě v oboru.

0 Citovat

Proky, Tonic a další: Problém je, že jakákoliv reakce na toho blba je pro něj živá voda. Umí psát pořád dokola jen svoji "pravdu", nikdy nezmění názor, i kdyby mu někdo blízký zemřel (což mu samozřejmě nepřeji). 

0 Citovat

Asi tak. Proky obdivuji tvou trpělivost, ale on nechce pochopit/nedokaze? ani zbla z toho, co mu píšeš a jede si neustále to svoje. Jen smát se lze nad tím, jak tady pořád mele i to, ze dokáže změnit názor. Nekdo tady už v souvislosti  ním velmi trefně citoval Zemanuv bonmot: "Jen idiot nemění názory." a správně podotkl, že to vysvetluje proč on svůj názor nikdy nezmění i přes jakékoliv argumenty.

0 Citovat

Proky ja Tonicovi nic nevycitam , jen s nim proste nesouhlasim ,ze prodleva  kdy  vetsina zapadnich zemi stopla astru zvetsi nejak smrtnost,kdyz se na nekoho diky pauze nedostane  Porad je spousta lidi co se ockovat nechce 

 Ja ti neberu tvuj argument ze si nikdo nelajzne vypustit  mezi lidi vakcinu, po ktere lidi budou padat jako hrusky ,ale neda se poprit ,ze nejake umrti po ockovani  uz byly a  neni jasne proc se tak stalo Samozrejme je logicke ,ze budes verit kapacite v oboru ,ale dovol me jako laikovi abych sam zvolil riziko ockovani , nebude se tykat nikoho jineho nez me samotneho 

Je to stejne, jako kdyz budes nekomu dokazovat ze letecka doprava je nejbezpecnejsi  dopravou na svete a on stejne do letadla nikdy nesedne  A nemyslim, ze  pozustali po tech  par zemrelych  po ockovani by ti rekli ze ta vakcina byla bezpecna  A kdyz uz jsem zminil bezbecnost letecke dopravy ,,,jak dlouho se nic nedelo s Maxy  ? a  jak dlouho pak byly uzemene a zjistilo se  ze si Boeing potvrzoval  neco sam Myslis ze pri tak obrovskem bussines jako jsou vakciny  a vse kolem Covidu  neni ani spetka moznosti  ze se neco vyhodnoti ucelove  ? Nakonec dodnes neni dokazano   a ani se nikdy nedokaze ,zda je Covid  umele vyrobeny  a  unikl  z laboratore . nebo je to  prirodni zalezitost clovekem neovlivnena 

0 Citovat

Proky, jít na Mikira s argumenty je marné. Ztrácíš čas. Potřebuje si ulevit ze své frustrace, že nemůže lítat jednou týdně za pár liber po Evropě. 

0 Citovat

Mikir, ja mám skôr strach o vás starších. Akokoľvek si tu nadávame všetci do idiotov, koumákov a hadřikárov nechcem aby sme si prestali:)

Naši už sú zaočkovaní prvou dávkou, tak mám trochu pokoj.

0 Citovat

Leosi irska libra uz neni v Irsku hodne dlouho, takze litam za eura a frustrace u me rozhodne nehrozi  -)

Dnesek jsem si uzil skvele ,akorat jsem nemel odvahu jet na plaz ,ale u me na zahrade  bylo taky fajn 

Tonic, tak to je fajn ze jsou vasi zaockovani  prvou davkou  ,preju at je v pohode i druha  a o starsi se opravdu bat nemusis ,myslim ze je jich v pohode vic, nez  vas mladych  


photo0773-800.jpg
photo0998-800.jpg

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a): Proky, jít na Mikira s argumenty je marné. Ztrácíš čas. 

Naprostý souhlas. Jeho uvažování a la "má to 500 lajků na facebooku, tak je to pravda" je naprosto odzbrojující. 

0 Citovat

Má smysl odemykat články o covid a konkrétních lidech?

https://denikn.cz/582503/pandemi...a844ef8afa

0 Citovat

Tak jsem zacala googlit, proc rodice 70+ cekaji stale na sms s PINem 2 na rezervaci terminu?  Vybrali si totiz ockovaci centrum 2.kategorie🙄, okresni mesto, nemocnice. Takze ucitele 35 let napr. v Praze uz maji 1.davku a mamka s cukrovkou ceka. Fakt me ser... Zitra vyberu jine misto v okrese, kde cekaci doba je tyden. A udelam jim novou registraci, cekani na 1.vakcinu 8,8 tydne v jejich meste (dle statistiky) je silenost😤. Takhle se prerozdeluji vakciny do ockovacich center.

0 Citovat

Tak to sme na tom asi lepšie. Manželkine tety (60+) sa prihlásili do tej "čakárne" predvčerom a jedna už ide zajtra a druhá o týžden

0 Citovat

Matka 70+, celkem bez obtíží, se přihlásila u svého obvoďáka na vesnici a za 14 dní má první dávku. Za mě dobrý...

0 Citovat

V SR uz je otvorena registracia 55+ ,tipujem ze nie kvoli zrychlenym dodavkam vakcin, ale svoje robia bu bu bu reportaze o Astre, Sputnik V na sklade a (pre mna fakt unikat) ludia co veria reciam o cipoch. Minuly tyzden, ak by som bol vyckal do "zaverecnej" ,tak by sa mi 100% usla prva davka, kedze den predtym medialna masaz o Astre, a odhadom 200 ludi neprislo na ockovanie, takze uslo sa vsetkym nahradnikom roznych vekovych kategorii cakajucich pred budovou ockovacieho centra ... osobne to povazujem za zlyhanie statu. Preco nie je umoznene sa registrovat vsetkym a nasledne vyberat nahradnikov podla veku mi je zahadou, na druhu stranu od chaos diktatora Matovica sa asi nic ine cakat ani nedalo.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

 

Naprostý souhlas. Jeho uvažování a la "má to 500 lajků na facebooku, tak je to pravda" je naprosto odzbrojující. 

Nazorova pravda  ,tam mohou byt  treba i malicko odlisnosti  ale podstata je tim souhlasnym mnostvim  dokazana  Facebook nemam a nectu  vetsinou  jde o nejctenejsi zpravy  a komentare  k nim  obycejnych lidi  na  novinkach  Ne vsechno je pravda to je jasne ,ale proc verit za kazdou cenu  ruznym nazorum odborniku ,kteri se jen vzajemne prou a nedat radeji na nazor siroke laicke verejnosti ,ktera neni nicim zkorumpovana  Ano  budu tvrdit porad dokola ze Corona je obrovsky novodoby bussines , at uz je to s jeho zacatkem jak chce a pak jeste vic  logicky musim  predpokladat , ze nektere veci jsou  proste ucelove publikovane a predkladane laicke verejnosti  

0 Citovat

Dnes sa bola testovat sestra a na dverach oznam

Nove testy maju chybovost. V pripade pozit., test opakujte. Zodpovednost za to nenesie starosta, zdravotny pracovnici a ani okresny urad.

0 Citovat

Tak dnes se u nás v ČB konala demonstrace proti vládním nařízením :

Hamáčkovo gestapo neprodyšně zablokovalo všechny vstupy na náměstí a kdo chtěl třeba jen projít tak se musel legitimovat, nechat lustrovat, sundat roušku a do kamery říct, jak se jmenuje .. Ještě tu někdo chce tvrdit ,že nejsme policejní stát ??


cb-20-3.jpg

0 Citovat

Sundat respirátor? To jsou fakt tupci. A navenek si hrajou, jak je pro ně důležitá prevence šíření viru a že respirátor má smysl i na prázdné ulici.

0 Citovat

Fotky od chrbta, fuuu to je iny odboj :)

0 Citovat

Slyšeli jste o tom magorovi v nemocnici? Měl tam umírající matku. Byl za ní na pokoji a žádal doktora, aby ji píchl ten přípravek na odčervení koní, že ho na s sebou. Doktor odmítl. Pak začal šílet, že je doktoři všechny nepřímo zabíjí. A pak těm pacientům tvrdil, že žádný covid neexistuje.

Takže covid neexistuje, ale umírající pacienty zachrání jen neschválený přípravek pro zvířata. Makes sense.

0 Citovat

lma napsal(a):

Tak dnes se u nás v ČB konala demonstrace proti vládním nařízením :

Hamáčkovo gestapo neprodyšně zablokovalo všechny vstupy na náměstí a kdo chtěl třeba jen projít tak se musel legitimovat, nechat lustrovat, sundat roušku a do kamery říct, jak se jmenuje .. Ještě tu někdo chce tvrdit ,že nejsme policejní stát ??

Nejen policejni  ale i prezidentska diktatura  Babis  skace jak Zeman piska

https://www.seznamzpravy.cz/clan....seznam.cz

Blatny je od zacatku naivni ,ono to je ted stejne jedno, kdo tam bude sedet Horsi bude, jestli se dostane na ministerstvo zahranici kun Zemana ,tam nejde jen o Sputnik 

0 Citovat

@Leoš Literák: Tu zprávu ohledně toho přípravku pro koně v souvislosti s tím, že doktoři chtějí zabít své pacienty šíří Volný, kterého už sledují desítky tisíce bláznů na fb. Nechápu, že se tím nezabývá policie pro TČ šíření poplašné zprávy.

0 Citovat

Jestli Babiš dovolí, bez ohledu na Blatného, aby tady polomrtvý čínsko-rusácký (p)rezident de facto sestavoval vládu, tak je opravdový hlupák. 

0 Citovat

Petr76, eremi, Leoš, tbu: Víte, ono je to asi mou povahou. Pořád věřím v důležitosti osvěty a vysvětlování. Ale sám poznávám, že v poslední době to dost selhává. V době, kdy lítají hoaxy a konspirace ze všech stran a lidi je bez rozmyslu sdílejí, v době kdy má přístup k internetu každý pablb (což je vidět napříč sociálními sítěmi nebo diskuzními fóry médií), v době kdy se naprosto bezprecedentně útočí na Českou televizi apod., tak i mně pomalu dochází, že to je boj s větrnými mlýny. A upřímně to docela těžko koušu.

S Mikirem jsem měl trpělivost možná i proto, že je věkem jako můj táta, kterému je taky mnohdy těžké něco vysvětlit (ač tedy naštěstí ne v otázce covidu nebo aktuální situace). Ale jelikož mi tyhle diskuze žerou hodně času, tak ty snahy o vysvětlování nejspíš taky budu muset omezit. V konečném důsledku, "každý svého štěstí strojvůdcem" (jak říkával můj mladší brácha, když byl malý).

0 Citovat

Je to slaboch a zbabělec. I když, jeho souboje s Mrázkem by stály za film. Zůstat mohl jen jeden. Ať platil kdokoliv, Babišovi se muselo strašně ulevit. A Mrázkovi kompro na Babiše už nedorazilo.

0