Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Proc by ti musely laboratoře dávat certifikát zdarma? 

0 Citovat

Třeba kvůli tomu, že to patří k dobrému vychování a je to slovně deklarované přání vlády, které ti matlalové nezvládli přetavit do nařízení?

0 Citovat

Takže Elisabeth Pharmacon dělá dle nařízení vlády PCR testy zdarma, jsem objednán na pondělí ráno, tak uvidím, jestli k tomu bude zdarma i certifikát. Předpokládám, že ano. 

0 Citovat

Spadia PCR testy zdarma taky nabízejí, v režimu “preventivní testování”😀😀Samozřejmě že bez cizojazyčného certifikátu, ten je cit. “pouze dostupný v UZIS”

Klasické řešení ala chytrá horákyně... Všichni se snaží ojebat všechny..ale jasně, jakej pán takovej krám, teda vlastně jakej stát, takovej systém..

0 Citovat

Ja uz ted ani neresim to zdarma  ,cekal jsem ze to bude na zaklade OP a ne na zaklade  zravotniho pojisteni ,spis mi vadi  ten UZIS Otevru ten portal a vidim vlevo  prihlaseni  jednorazovym kodem  pres sms   pod tim rodne cislo obcanka ,,,vcera jsem to resil pro Americanku , ktera pochopitelne nema rodne cislo CR ani  ceskou obcanku ,,, ja  to tedy mam , ale zatim jsem se testovat  nedal  takze  tezko mi muze prijit  neco kdyz jsem nikde  zadny mobil neuvedl  a ted je otazka  k cemu potrebuje  UZIS muj mobil ???  Vlevo je pak eidentita.cz  ,ale ja nemam zajem  zdelovat  nejakou eidentitu  !!! 

Stat chce abych se jako zdravy  clovek nechal otestovat , nechci resit otazku jakym pravem ...dobra splnim podminku ,,EU narizuje ze ma byt test zdarma , aby  se to sjednotilo  s ockovanim zdarma ,,,kazdy stat si klade sve podminky  CR vymysli  2 testy PCR zdarma  4 antigenni ovsem limit 1x za 7 dnu  a cele to postavi na prukazu pojistence   zase problem .ale i kdyz bych tento  prukaz vlastnil  tak mi posle certifikat na UZIS  kde chteji dalsi  identitu (A,mericanka s dlouhodobym pobytem ma zdravotni pojisteni v CR ale OP ani rodne cislo  ceske nema ) na jednorazove prihlaseni se nedostane  a eidentitu nebude treba chtit   Leosi co na to tve prisne racionalmi mysleni ? 

Rekneme ze bych i  akceptoval  poplatek za  mezinarodni certifikat  i kdyz je to sprostarna chtit treba dalsich 200 Kc ale pak by mi mel prijit certifikat  do osobniho emailu a ne na nejaky UZIS !!!

 

0 Citovat

Mikire tvl … Jako samozrejme, ze to je typicky IT produkt ceskyho statu, ale frflat nad tim, ze je potreba zadat rodne cislo, kdyz to je cislo pojistence (a pojistovna to proplaci nemocnicim …) je fakt smesny. Jeste smesnejsi je brekot nad tim, ze nekdo chce Vas telefon. Ono je to pro Vase bezpeci, protoze ten certifikat Vam prijde do mailu, je zaheslovany a to heslo Vam prijde rovnou do mobilu. Vcera jsem sam vyzkousel po ockovani a funguje to super, jeste jsem ani neodesel or registrace a uz jsem ten certifikat mel … (samozrejme platny az za 22 dni) …

0 Citovat

Presne a v případě když vyjdes pozitivní, tak na tebe musi mít hygiena kontakt.  Hlasi se to do isinu, kde je to samozřejmě vázané na rodné číslo... Naopak mi přijde, že se u nas po dlouhé době vytvořil docela propracovaný systém, který funguje... Nejdřív ti vadilo, že to není zdarma, ted ti vadí, že máš na sebe udávat udaje. Poplatek za certifikát je sprostárna. Si představ ze v soukromé laboratori te někdo musí vytrit, pak to všechno zadat někam do systému a speciálně pro tebe by meli ještě vytvořit certifikát a poslat ti ho na mail... Nějaký symbolicky 200kc administrativni poplatek by v tomto případě mel byt naopak samozřejmost. 

 

0 Citovat

Možná se to tu už probíralo, ale stalo se někomu, že by někde řešili rozdíl RT-PCR vs jenom PCR? Třeba Portugalsko má v požadavcích RT-PCR, může se stát, že by dělal někdo problém, že je test ze slin? Případně uvádí se vůbec někde na certifikátech, jestli je test RT-PCR nebo PCR?

0 Citovat

No ja tam mam napsano RT- PCR. Ale myslim, ze pokud ten test nikam nenahravas, jenom ukazujes, tak je zajima jen negativ, moc to nezkoumaji, horsi je to treba, pokud to nahravas a nekdo to validuje…. tam by mohli prudit.

0 Citovat

Děkuju, je to cesta do Porta, takže tam se to nenahrává. Akorát to budou kontrolovat na letišti v Praze, pak asi při přestupu ve Frankfurtu a pak teda v Portu. Ale je pravda, že v nějakých materiálech mají jen PCR, tak je snad nulová pravděpodobnost, že by někde mohl být problém.

0 Citovat

No je jeste jedna moznost🙄😂, nechci nikoho navadet, ale ty certifikaty upravi i cvicena opice.

0 Citovat

https://www.prehledne24.cz/koron...d=12069521

A smyčka se stahuje. Ale třeba si budou léčbu platit i alkoholici a feťáci. A taky ti, co jsou postižení obezitou (přeloženo do češtiny, ti, co žerou víc než se hýbou).

0 Citovat

Někde je očkování proti obezitě? Můžu si ho vzít i preventivně? Občas s vahou docela bojuji. A ještě pár lockdownu a bude se mi hodit i to na alkoholismus. 

0 Citovat

@Jakub S  ,nic ve zlem ,ale ty asi  nectes co pisu ,kritzoval jsem to, ze do te registrace se nejde jednorazove prihlasit  kdyz sice nekdo ma prukaz pojistence ,ale nema  cesky OP ani  ceske rodne cislo  Ten telefon je diskutabilni , pisou: prihlaseni je mozne jen pro osoby , ktere absolvovaly ockovani ci test a uvedly cislo mobilniho telefonu  Je prosim  nejaky zakon ze jsem povinnen vlastnit mobilni telefon ??? stejne tak nejsem povinnen vlastnit PC ani mit emailovou adresu .. ale bavme se jen o mobilu a tom systemu ,v cem je problem ,kdyz uz zaplatim 1510 Kc abych obdrzel certifikat na muj email a ne na nejaky co me v podstate vubec nemusi zajimat ,,,? Spravne by to mel byt tak, jak nabizi Vseobecna fakultni nemocnice  v Praze , otestuji  i bez predchoziho objednani , pokud nechci cekat vytvorim si objednavku na den a hodinu na miste zaplatim 1510 Kc kartou (pokud budu puntickar, tak  ani karta neni povinnost ) no a pro certifikat si prijdu osobne  druhy den (vysledek je do 24 hodin ,takze zadne posilani ,zadne dalsi udaje  a zadna dalsi platba za  certifikat !

@Peetee247 Precti si co pisu Jakubovi , pokud vyjdu pozitivni ,tak chapu ,ze to laborator musi nekde nahlasit ,co se deje na hygiene dal, jak si s tou informaci poradi ,je jejich vec, ja jen vim , ze neexistuje zakon ,ktery by mi narizoval vlastnit mobil ...a tech 200 Kc ?  Ten test ma byt zadarmo , cizinec co prijede do CR a utraci tady penize  neprispiva tim ceskemu hospodarstvi ? a pokud potrebuje  do sve zeme pak zpatky test,  tak si ho ma zaplatit ? Navic u me konkretne je to ,ze porad jsem ceskym obcanem ,byt s dvojim obcanstvim ,ale jde o EU,  ale budiz nastaveny system je zdarma, jen pro majitele ceskeho  zdravotniho pojisteni ,ale samoplatce  ten test zaplatil !  Proc ma platit jeste neco navic ??? Nikdo ty laboratore nenuti aby to delaly, kdyz si mysli ze se to nevyplati takze to sprostarna skutecne je, jde o princip ,ne ze to je nebo neni symbolicka castka 

0 Citovat

cestik napsal(a):

https://www.prehledne24.cz/koron...d=12069521

A smyčka se stahuje. Ale třeba si budou léčbu platit i alkoholici a feťáci. A taky ti, co jsou postižení obezitou (přeloženo do češtiny, ti, co žerou víc než se hýbou).

Na takove hajzly by bylo treba okamzite podat trestni oznameni ... podilet se na necem co je schvalene  jen v nouzovem rezimu ? Nikdo nema pravo me diskriminovat tim ,ze by me donutil se nechat naockovat  Taky v diskuzi pod clankem je  jasne vyjadreni  co si o tom lide mysli ....

Pokud vim ,zasadni podminka pro vznik celoevrpskeho covid pasu byla ,ze testy budou zadarmo ! Coz se stejne zatim dodrzuje jen nekde  ,nebo si staty vymyslely  sve systemy ,kde to vlastne  obejdou  tak, aby se  vlk nazral a koza zustala cela ,,,

Jedna z perfektnich reakci na  ten  navrh 

Vážený lékaři Šmatláku, zřejmě jste asi nikdy neslyšel, že očkovaní v žádném případě nechrání neočkované, neboť i naočkovaný může být přenašec žijící v iluzi, že jako očkovaný nemůže nikoho ve svém okolí nakazit a tak paradoxně očkovaní mohou být pro společnost rizikovější, než neočkovaní.Největším přínosem očkování je skutečnost, že za vedlejší účinky či dokonce úmrtí způsobené vakcínou nikdo nenese žádné následky ani odpovědnost Každý se totiž nechává očkovat na vlastní žádost a na vlastní nebezpečí. Co vakcinace udělá s lidským orgánem za dva či tři roky nikdo neví, neboť vakcíny neprošli žádným řádným dlouhodobým testem či pozorování.Jisté je nyní pouze to, že už se mluví i otřetí dávce vakcíny a lze očekávat, že ani tato nebude tou poslední.

0 Citovat

Mikire, ono je docela těžký číst co píšete, ale to je na jinou debatu. Kazdopadne pri komercnim pojisteni cizincu, pojistovny generuji i cislo pojistence, takze to bych tam zkusil natukat … 

Nikde v zakone neni dany, ze musite mit email nebo telefon, nic Vam nebrani vyzvednout si certifikat osobne na testovacim/ockovacim miste. Fakt nechapu, proc hledate buzeraci ve snaze ten proces zjednodusit.

P.S. Narozdil od Vas odvadim do statniho rozpoctu desitky tisic mesicne, ale ten kdo tady frfla, ze to neni zadarmo jste Vy … 

P.S.S Nebudte takovej zapsklej dedek a nehledejte problemy kde nejsou. Konecne se s Vami da normalne bavit v jinych vlaknech o skutecnym cestovani, tak si to nezkazte. Akorat hledate problemy, kde nejsou …

0 Citovat

@Jakub  S  , do statniho rozpoctu jsem odvadel  v jine dobe  a je smutne ,ze staty ,nejen cesky ,nuti v mem veku jese lidi pracovat  ,misto zaslouzene poradne  penze ,ale to je taky na jinou debatu Zapskly nejsem urcite , jsem velky pohadar a flegmatik ,jen nemam rad ,kdyz  mam pocit nespravedlnosti ,ale v tom se asi neshodneme  

Zjednoduseni si predstavuju trosku jinak ,a tezko si mohu prijit nekam pro vysledek,toto jsem nasel jen u  te Fakultni nemocnice v Praze ,nemyslim ,ze bych to jeste chtel resit , uz dost na tom ,ze musim  resit nejake priblble testy, abych mohl odletet za rodinou do CR a zase se  vratit  A pochopitelne i to abych  mohl odletet  kam me napadne na dovolenou a nevyhazoval jsem penize za nesmysly  Cekal jsem ,ze alespon od toho cervna  do zari ze se ti ,co o vsm rozhoduji vzpamatuji  a  skonci s temi vsemi  blbostmi,  asi jsem v tomhle prilis naivni a poctivy 

0 Citovat

Test není potřeba před vstupem do Česka pokud pobyt nepřekročí 12 hodin. 

Říkám to proto, že pořád platí nesmysl, že očkování co jedou z neEU země, musí mít pořád test před návratem.

Takže kdyby - hypoteticky - někdo chtěl podvádět tak si může koupit jízdenku na vlak a měl by být v klidu. Jízdenku stornuje a tradá. Určitě to ale nedělejte. 

0 Citovat

Tidýt zavelel k nové taktice: píše tak otravné a dloooouhé bláboly, že už je nejsem schopen číst ani před spaním na pobavení ...

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Takže Elisabeth Pharmacon dělá dle nařízení vlády PCR testy zdarma, jsem objednán na pondělí ráno, tak uvidím, jestli k tomu bude zdarma i certifikát. Předpokládám, že ano. 

Potvrzeno, právě mi přišel výsledek testu včetně certifikátu do zahraničí, vše zdarma (tedy na VZP).

0 Citovat

Zdravím cestovatelé,

s přítelem se na začátku srpna chystáme na 2 dny do Barcelony a odtud letíme na 2 dny do Lisabonu. Moc se nám nechce do očkování teda. Dá se v pohodě cestovat s pcr testem? Popřípadě má někdo s formuláři co chtějí Španělé i Portugalci před příjezdem? Kontroluje je někdo? 

0 Citovat

Nic jiného než test vám tedy nezbývá. Interval mezi dvěma dávkami je 42 dní (u AstraZenky je to rovnou 90 dní) a dalších 14 dní potřebujete, abyste byli uznaní jako plně naočkovaní. K tomu se ještě musíte zaregistrovat, počkat na PIN2 a pak teprve vybrat termín první dávky. Za jak dlouho to bude, záleží na očkovacím místě. Občas to ale může trvat i pár týdnů. Čili očkování už nestíháte.

0 Citovat

Stíhají Johnsona, který je platný 4 týdny po aplikaci, a praktici ho (alespoň u nás v SM kraji) nabízejí i široké veřejnosti, neb už často mají své pacienty zaočkované.

0 Citovat

kuzan43 napsal(a):

Zdravím cestovatelé,

s přítelem se na začátku srpna chystáme na 2 dny do Barcelony a odtud letíme na 2 dny do Lisabonu. Moc se nám nechce do očkování teda. Dá se v pohodě cestovat s pcr testem? Popřípadě má někdo s formuláři co chtějí Španělé i Portugalci před příjezdem? Kontroluje je někdo? 

 

Jojo, testy jsou fpoho a stačí. Očkování netřeba. Formuláře kontrolují (ptají se) pokud letíte letadlem v místě odletu. Ve Španělsku většinou i na příletu. 

0 Citovat

@kuzan 43  taky jsem odpurce  ockovani , tak sleduju co vse se deje kolem testu ,casu  je do srpna dost a kdovi co se jeste  u Spanelska nebo Portugalska zmeni . Taky zalezi jak dopadne ta vec kolem covid pasu  Nikdo vlastne jeste porad nevi od kdy by mely byt  Ja mam treba info z Irska  ze by mely  byt od 19 cervence  Jak to bude fungovat a co tam bude uvedeno presne  je ve hvezdach  Zatim  plati ze PCR test musi byt do Spanelska i do Portugalska   Dulezite by treba bylo ,kdyz by se do toho prestaly  montovat letecke spolecnosti a prestali by chtit test pred odletem, ,protoze verim ze vetsina zemi ,kde je turistika  podstanym prijmem  nabidne  testy zdarma po priletu do zeme  pro kazdeho navtevnika  a nebude s toho delat takovo kovbojku jak s toho dela CR 

0