Ahoj všem, byl jste někdo v posledních dnech, nebo se stále nacházíte na Fuerteventuře? Chci vypadnout z tohohle blázince a potřebuju kvůli online škole Evropu, aby nebyl časový posun. Jen mě zajímá, jak to tam teď celkově vypadá a jestli je dobrej nápad se tam teď vydat? Díky moc :)  .

Fuerteventura v době covidové

Založila ve fóru Cestujlevne.com

Ahoj všem, byl jste někdo v posledních dnech, nebo se stále nacházíte na Fuerteventuře? Chci vypadnout z tohohle blázince a potřebuju kvůli online škole Evropu, aby nebyl časový posun. Jen mě zajímá, jak to tam teď celkově vypadá a jestli je dobrej nápad se tam teď vydat? Díky moc :)

0

Zrovna vcera jsem cetl pravdepodobe nejaky reklamni clanek cestovky o Gran Canaria   jak je to tam vlastn  dobre ze jsou otevrene hospody  a je teplo a tak nejak v pohode  a ze ostatni ostrovy  to maji ruzne  ,ale potoze mam za to ze Gran Canaria a Tenerife melo nejvetsi nakazeni , ze Fuerteventura  bude v pohode , spis aby tam nebylo  moc vsechno  pozavirane  ale ono by to slo asi vyresit  i prejezdem na Lanzarote  kdyz by byl problem  FUE je nejlepsi ostrov na koupani ,ale je tam ,mene dalsich aktivit ale bude tam i mene lidi a klid  Bude to chtit ale vybrat neco s dobrym sihnalem wifi   My jsme byli  jednou v Costa Calma  ,tam si uz moc nevzpominam ,ale asi tam byl signal lepsi  ,a pak dvakrat v Esquinzu   z hlediska koupani  parada   ovsem  wifi signal tristni  ,tak na to je treba dat pozor  Leteli bychom okamzite  kdyby to slo  jak na Fuerteventuru nebo Lanzarorote i  na La Palmu  ...Kanaty jsou proste  jednicka .. V tom clanku ale upozornuji na  nutnost tri testu   jeden 72 hodin pred odletem PCR   ,pak  pri navratu pred odletem antigen a po navratu do 5 dnu  PCR Prakticky  prodrazeni o cca 5000 Kc / osoba  ,,,,Na to neni slusny komentar,,,,,

0 Citovat

Taky planujeme FUE, ale proste tech 20k navic za testy ne, pro nas rodinku s detma . A ani nas nepusti do Nemecka (BER). Takze doba covidova👎.

0 Citovat

Mikire jen technická, ty asi doted nechápeš, jak funguje WiFi, co?

K věci pokud ti nevadí ty testy, které cestu prodraží jak psal mikir a jedeš třeba na dyl, tak turisticka infrastruktura vesmes funguje, takže proč ne.

Slusne shrnuty informace treba zde.

https://www.ahojkanarskeostrovy....ronavirus/

0 Citovat

Tvl, ten Mikir je genialni troll. Nebo uplna pica.

Edit: genialniho na nem neni lautr nic

0 Citovat

Bič boží napsal(a):

Tvl, ten Mikir je genialni troll. Nebo uplna pica.

Edit: genialniho na nem neni lautr nic

 

Já bych řekl, že není nic z uvedeného, ale ty se chováš jako hovado.

0 Citovat

Dekujeme za dalsi nazor, we agree to disagree.

Ad FUE: wizz mi zrusil dubnove letenky KTW-FUE, tak asi az v kvetnu podam info.  Byl jsem jen na Tenerife v listopadu a lednu, ale vsude je to podobne. Kanary jsou bez turistu, dost hospod a hotelu je zavreno. Ale samozrejme zivot jede dal. Ubytko i hospodu najdes bez problemu, srandovni ceny autopujcoven, silnice prazdne. Rousky, venkovni posezeni na 50%, vecerka, zakaz vychazeni. Dodrzuje se vse a striktne. Pokud mas moznost tak urcite let. Nejsou tam ozrali anglani a ani iri s oslintanou rouskou pod nosem

0 Citovat

Hned bych se na Fuerte vrátila :) Navíc je v jedničce, Lanzarote naopak špatné a má Nivel 4. Je akorát třeba zkousnout Smartwings za 8900 Kč.

0 Citovat

Nám se zatim nejvic libilo Tenerife (z Tenerife, GC, La Palma, Lanzarote).

0 Citovat

Z Fuerte jsem se vrátil minulou neděli. Byl jsem na týden s cestovkou (Canaria Travel). Před odletem PCR (cestovka přispívá tisícovku), na Fuerte před odletem antigen (platí cestovka), hned po příletu PCR (patnáct stovek). Bydleli jsme v Morro Jable, spousta restaurací (zahrádek) otevřenejch, venku (s výjimkou pláží) všude roušky. Až na mírný nervy kvůli covidu (odletíme tam? nezkejsneme tam v karanténě?) to bylo dost bezproblémový, počasí boží (20–22 °C), moře krásný, vítr silnej, auto z půjčovny na tejden za babku (teda něco málo přes sto éček). Největší riziko spatřuju v hodinách strávenejch v letadle, zejména po cestě tam mě docela vysokej počet nalitejch účastníků zájezdu s respirátorama na půl žerdi nebo úplně dole trochu znervózňoval, ale zdá se, že jsme to přežili ve zdraví :). Takže za mě skvělej nápad a vynikající příležitost trochu si vyčistit hlavu od tuzemskýho koromordoru.

0 Citovat

Kájo, opravdu si myslíš, že cestovka ti bude přispívat na test a dokonce ho i platit ze svého? Ne, zaplatil jsi si ho sám a cestovka ti to prodala tak šikovně, že si myslíš, že jsi na tom vydělal. Dobrá práce.

0 Citovat

AlejandraS napsal(a):

Hned bych se na Fuerte vrátila :) Navíc je v jedničce, Lanzarote naopak špatné a má Nivel 4. Je akorát třeba zkousnout Smartwings za 8900 Kč.

Aktuálně je Fuerte ve 2 a Lanzarote ve 3, aktuální info tady pripadne i v tom prvním odkaze, ktery jsem dával vyse:

https://www.gobiernodecanarias.o.../semaforo/

0 Citovat

floodland napsal(a):

Kájo, opravdu si myslíš, že cestovka ti bude přispívat na test a dokonce ho i platit ze svého? Ne, zaplatil jsi si ho sám a cestovka ti to prodala tak šikovně, že si myslíš, že jsi na tom vydělal. Dobrá práce.

Floodlande, nikde jsem nepsal o tom, že bych na příspěvku od cestovky vydělal, sarkasmu fakt netřeba; zmiňoval jsem to spíš kvůli tomu, že někde výše v diskuzi padla zmínka o pěti litrech na osobu za testy a že ani v dnešní covidový době nejsou tyhle testovací srágory úplně prohibitivní. Kromě toho propočet nákladů cestovka vs. vlastní osa vycházel tak nějak nastejno, s tím, že cestovka navíc nabízela nějaký pojištění storna pro případ pozitivního testu.

[ironie]Kromě toho jsem zjistil, že si člověk k zájezdu může do letadla přiobjednat plato řízků. No neber to![/ironie]

0 Citovat

A kolik ten zájezd prosím stál, že vyšel nastejno jako po vlastní ose? Bez ironie, klidně bych využila, kdyby se to vyplatilo.

My se před měsísem vrátili z GC a hned bych jela zas

0 Citovat

Deny napsal(a):

A kolik ten zájezd prosím stál, že vyšel nastejno jako po vlastní ose? Bez ironie, klidně bych využila, kdyby se to vyplatilo.

My se před měsísem vrátili z GC a hned bych jela zas

Cca 18 tisíc včetně pojištění, bez testů (na osobu). Detaily bohužel neposkytnu, kalkulaci dělala přítelkyně. Velkou výhodou (pro mě) byla zacheckovaná zavazadla v ceně, takže jsem si s sebou mohl bez doplatků táhnout kajtovací vercajk.

0 Citovat

Plato řízků se dá normálně objednat. Smrtwings nepoužívám, ale někde jsem to viděl v ceníku. 

0 Citovat

@Karel Dík, to je na nás strašně moc, to bysme nevyužili

0 Citovat

Tak ony jenom letenky bez zavazadel jsou za 9-10k, takže taky vidím smysl v zájezdech pod 20k/týden/all inclusive ve 4* nebo pod 30k/2 týdny. A stejně teď člověk ani nemá za co jinýho utrácet :D 

0 Citovat

My bezne bez testu davame za 2+2, 10 dnu na Kanarech, komplet vc auta, utraty, nakupů - kolem 30k. Ale litame z Nemecka, coz ted je nemozne🙄. 

0 Citovat

eremi za to nemuzu ,kdyz nekdo hleda slovickareni a nepochopi jak jsem to myslel , dobre at je po tvem v Esquinzu byl proste mizerny signal 

Bic bozi neni nad to dat si nekoho do ignoru a pak ho castovat vulgarnimi vyrazy jsi fakt hlupak nic vic 

Hlavne ze se kvuli me Miguelasovi, Imovi a kdovi komu jeste zavedla funkce ignorace ,ale takove hovada jak spravne napsal Krakonos  majitelum webu evidentne nevadi  no me taky ne u me je taky v ignoru 

Ale zpet k tomu tematu zaujal me Karel s tou CK Canaria Travel   znam je ,pohyboval jsem se v mezi CK  5 let  a naprosto zodpovedne rikam po 11 navstevach Kanaru individualne ,ze s CK nemuze nikdy vyjit  Kanarske lip nez solo  ,Oni dobre vedi ze Kanary jsou i pro obycejne lidi ,ze rodina s dvema detmi si exotiku nekoupi ,ale  Kanary ano  a samozrejme to natahnou a predrazi 

Karle Morro Jable znam dobre Esquinzo je 8 km , protoze jsme predtim v Costa Calma  meli auto cely tyden ,tak jsem absolvovali dve  navstevy FUE bez auta  a  z letiste byl do Esquinza transfer  shuttle busem primo k ubytovaní Apathotel Esquinzo nabizeji i ceske cestovky ,   ,,dokonce naposledy nejaka cechosvycarka  koupila last minute  v CK a kdyz jsme porovnali cenu  ,tak nechtela verit,,,,a ubytovani jsem meli o dost lepsi nez ona ,,

Za 18000 Kc to mam v pohode pro dva i s polopenzi  solo bez cestovky  i v tom Morro Jable takze 50 % uspora 

Acko tomu dava taky korunu  na Kanary  letenky 9-10 K ?  to jako myslis v bussines i s gejsou ? -)) Ani na Silvestra jsme nedali vic jak kolem 4K  ,dobre i kdyz by 5K 

Jiste all to nikdy nebylo, ale k cemu all jestli se chci  tyden valet u bazenu s drinkama  ,tak na to  nepotrebuju letet na Kanary  a 4 hvezda ? aby mi portyr odnesl kufr na pokoj ? Nebo abych se frajeril ze na to mam  a pak chytil covid a hlidali me policajti a  zradlo mi nosili pred dvere ? 

Proste letet s CK na Kanary je jednoznacne vzdycky nesmysl  ,ale kdo chce jeho vec ,,,,

 

 

1 Citovat

andreko napsal(a):

My bezne bez testu davame za 2+2, 10 dnu na Kanarech, komplet vc auta, utraty, nakupů - kolem 30k. Ale litame z Nemecka, coz ted je nemozne🙄. 

právě, my taky. Ale netaháme rozměrné vybavení

0 Citovat

Mikire mel jsem za to, ze i ty už jsi pochopil, ze není standardní situace a než začneš rozumovat a do někoho se navázet, tak se nejdřív podívej, kolik stoji aktuálně letenky z Prahy na FUE.

A ze ty na to nemáš a smesne se to snazis shazovat neznamená, že někdo jiny se proste nechce válet u bazénu s drinkama, protože si treba chce odpočinout od práce a vypnout (ty mas vypnuto celorocne). A když " nefrajeris" ze na to mas, tak covid nechytnes? Mikir logika v praxi.

S tou WiFi to nema.cenu, ty jsi opravdu mimon.

0 Citovat

@eremi: nám běžným uživatelům (a já se mezi ně taky počítám) je srdečně jedno, na jakém principu funguje wi-fi, podstatné je, jestli funguje dobře (mám silný stálý signál) nebo špatně (je to pomalé a jsou výpadky) nebo vůbec. A podle hodnocení (dobré/špatné) volím/e ubytko. Kvůli tomu ses opravdu do mikira navážet nemusel. 

0 Citovat

Zjevne ale chápeš, že kvalita signálu WiFi nezáleží na tom, jestli jsi v Brně nebo v Praze, jak se nám tu mikir snaží tvrdit. Protoze v Costa Calma dle nej je lepší signál WiFi než v Esquinzu.

Ty a všichni ostatní voli ubytko, mikir město :)

0 Citovat

Tak jasně, to chápe každý, stejně jako každý chápe (doufám), že v některých oblastech je obecně wi-fi horší a jinde lepší, třeba z technických, finančních, historických nebo jiných důvodů... a na to asi chtěl mikir poukázat.

0