Ahoj, prosím o radu, máte-li někdo tipy. V prosinci loňského roku jsem přes booking rezervovala ubytování v belgickém Ghentu, kam jsme měli jet na festival. Ubytování mi po nějaké době strhlo půlku částky jako zálohu, rezervaci nicméně mělo být do 4. 7. 2021 zrušit zdarma. Festival byl ten byl kvůli covidu zrušen. 2. 5. jsem tedy ve lhůtě zrušila rezervaci a přišel mi tento e-mail (screen níže). Máme 9.6. a peníze nikde. Do ubytování jsem volala, mají nějakou linku, kde jsem tak dlouho klikala na čísla, aby mě spojili s operátorem, až jsem se samozřejmě dozvěděla, že na covidové dotazy reagují pouze mailem. Na mail zatím žádná odpověď. Začínám ztrácet naději, že se mi peníze někdy vrátí, ale vzdávat to zatím nechci, nejde o tři stovky.  Můj dotaz zní - máte zkušenost, nebo víte, jestli je za takové situace možné se v takové situaci nějak obrátit na booking jakožto zprostředkovatele ohledně asistence, a nebo je to nyní pouze na mě a ubytovateli (a tudíž, jak se zdá, jsem pěkně namydlená)? Díky moc, T.    .

Booking.com zrušená rezervace zdarma - záloha ale nikde

Založil(a) ve fóru Cestujlevne.com

8 reakcí

Ahoj,

prosím o radu, máte-li někdo tipy. V prosinci loňského roku jsem přes booking rezervovala ubytování v belgickém Ghentu, kam jsme měli jet na festival. Ubytování mi po nějaké době strhlo půlku částky jako zálohu, rezervaci nicméně mělo být do 4. 7. 2021 zrušit zdarma.

Festival byl ten byl kvůli covidu zrušen. 2. 5. jsem tedy ve lhůtě zrušila rezervaci a přišel mi tento e-mail (screen níže).

Máme 9.6. a peníze nikde. Do ubytování jsem volala, mají nějakou linku, kde jsem tak dlouho klikala na čísla, aby mě spojili s operátorem, až jsem se samozřejmě dozvěděla, že na covidové dotazy reagují pouze mailem. Na mail zatím žádná odpověď. Začínám ztrácet naději, že se mi peníze někdy vrátí, ale vzdávat to zatím nechci, nejde o tři stovky. 

Můj dotaz zní - máte zkušenost, nebo víte, jestli je za takové situace možné se v takové situaci nějak obrátit na booking jakožto zprostředkovatele ohledně asistence, a nebo je to nyní pouze na mě a ubytovateli (a tudíž, jak se zdá, jsem pěkně namydlená)?

Díky moc,

T.

 


snimek-obrazovky-2021-06-09-v-7-23-22.png
snimek-obrazovky-2021-06-09-v-7-23-14.png

0

Urcite sa treba obratit na Booking s tym, ze ubytovanie nekomunikuje. Mali by to zacat riesit.

Nedavno som mal podobnu skusenost cez Hotels.com. Tiez mi hotel nevratil po storne zalohu. Kontaktoval som Hotels, a behom 14 dni som mal peniaze na ucte. (ze vraj im to neslo vratit na kartu, tak som im potom dal cislo uctu, a peniaze vratili.)

0 Citovat

Taky už jsem něco podobného zažil.

V prvním případě mi ale částku vrátili v € a já to čekal na Czk účet. No dokázal jsem se s bookingem hádat 3 týdny než jsem to našel na eurovém. Tzn doporučuji začít tím :)

V druhém případě booking tvrdil, že ubytovatel vrátil. Ten mezitím přestal fungovat, takže 3 týdny po údajném odeslání jsem s bookingem a bankou dohledával. Nakonec mi to vyplatil booking.

Proklikej se znovu k tomu operátorovi a covid vůbec nezmiňuj. Rušila jsi v řádném termínu pro zrušení zdarma. Určitě najdete cestu jak peníze dohledat, jen se obrň trpělivostí. Určitě to nevyřešíš napoprvé a budeš muset řešit s více lidmi.

Nevím jak je to teď ale já vždy volal zde:

+420239018307

0 Citovat

Ak nereaguje ani booking (podľa printscreenu z bookingu máš kontaktovať ubytovateľa) ani ubytovateľ, obráť sa na banku s reklamáciou.

Ja som takéto problematické situácie, ak nereagoval dodávateľ služby, napr. nevrátenie peňazí za ubytovanie alebo letenky, riešil vždy s bankou. Napíšem dodávateľovi služby 2 - 3 emaily, napíšem, že budem od banky požadovať vrátenie platby, on samozrejme nereaguje alebo odpisuje hlúposti. Niekedy sa stane, že naozaj nemôže poslať peniaze na kartu, v takom prípade peniaze pošle na účet. Ak nevráti peniaze, vytlačím komunikáciu s dodávateľom služby a podám reklamáciu v banke za neoprávnene stiahnutú platbu, za nedodnú službu alebo neoprávnené zadržiavanie peňazí a pod. (Je treba doložiť banke dôkazy o tom, že dodávateľ odmieta vrátiť peniaze, v tvojom prípade by to boli vytlačené e-maily a printscreeny). Pri platbe kreditkou to funguje, pri debetnej karte neviem.

Covid nikde nespomínaj, ubytovanie si stornovala v bezplatnom termíne z osobných dôvodov, a tie ich nemajú čo zaujímať.

 

 

 

0 Citovat

Taky se mi to stalo jednou na hotels.com, ubytko v Brazílii, zrušeno v řádné době, komunikace s ubytováním téměř nulová, odpovídali tak jednou za týden a ničeho jsem se s nima nedobrala, hotels.com komunikace taky bída, pořád psali, že to řeší. Nakonec podána reklamace v bance a za pár dnů byly peníze zpátky na kartě.

0 Citovat

Doporučuji soustředit co nejvíc screenshotů, mailů atd. ze kterých je jasné že máš nárok na vrácení peněz a že s tebou nekomunikují a reklamovat ve své bance karetní transakci.

EDIT: pokud jsi komunikovala jen s ubytkem a s Bookingem ještě ne, začal bych Bookingem a až v případě neúspěchu bych reklamoval karetní transakci.

0 Citovat

U mna zase Hotels.com boli az prekvapivo ustretovy. Sami mi vyvolavali,, ze to riesia, a nech chvilku vydrzim. A nakoniec za cca 14 dni aj vyriesili.

Kazdopadne ak som to dobre pochopil, tak ona este Booking nekontaktovala.Skusala iba ubytko. Takze by som zacal asi tym.

0 Citovat

hugonovak napsal(a):

Pri platbe kreditkou to funguje, pri debetnej karte neviem.

 

Funguje aj pri debetnej karte. V banke reklamacie vyskusane na obe verzie kredit aj debet minuly rok. Naviac okrem screenshotov, som pridaval aj tel. cislo ak bolo, kam som volal.

0 Citovat

Všem moc díky, vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo!

0
8 reakcí