Ahoj, začínáme přemýšlet o podzimním dobrodružství a zdá se nám celkem otevřený Karibik - Kuba, Dominikána, Jamajka, Bahamy, ale klidně i menší ostrůvky... byl jste tam někdo od začátky korony, nebo znáte někoho, kdo vám o tom vyprávěl? Zajímalo by mě, jestli je nějak výrazněji omezený ostrovní život, jak se místní koukají na turisty a podobně. Budeme mít asi víc času a chtěli jsme stihnout třeba dvě země, ale co jsem koukala, tak "island hopping" se praktikuje asi spíš u menších ostrovů (?), mezi Kubou/Jamajkou/Dominikánou atd. to není žádná sláva. Nevím, jestli to tak bylo vždycky, nebo až teď s koronou. Máte nějaký postřeh nebo tip ohledně cest mezi většími ostrovy?  .

Karibik během korony

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Ahoj, začínáme přemýšlet o podzimním dobrodružství a zdá se nám celkem otevřený Karibik - Kuba, Dominikána, Jamajka, Bahamy, ale klidně i menší ostrůvky... byl jste tam někdo od začátky korony, nebo znáte někoho, kdo vám o tom vyprávěl? Zajímalo by mě, jestli je nějak výrazněji omezený ostrovní život, jak se místní koukají na turisty a podobně. Budeme mít asi víc času a chtěli jsme stihnout třeba dvě země, ale co jsem koukala, tak "island hopping" se praktikuje asi spíš u menších ostrovů (?), mezi Kubou/Jamajkou/Dominikánou atd. to není žádná sláva. Nevím, jestli to tak bylo vždycky, nebo až teď s koronou. Máte nějaký postřeh nebo tip ohledně cest mezi většími ostrovy?

0

Kubu si rovnou škrtni, tam fakt teď nechceš...

0 Citovat

Klidně to můžeš rozvést : )

0 Citovat

Stoupají covidová čísla a dneska jsou reportovány velké protivládní demonstrace.

0 Citovat

Ok. Jinak nikdo v Karibiku během korony nebyl? : )

0 Citovat

Jo, párkrát jsem tam byl. Hezký, málo lidí, ale sakra draho... včetně testů a opruz splnit podmínky cestování. Taky celkem pakarna, kde byly jen essential shops open. Ovšem stálo to za to, teď už to asi bude masovka. 

0 Citovat

Před týdnem jsme se vrátili z Dominikány, ale byli jsme v hotelu s Al s německou CK na jižním pobřeží. Krom dvou výletů po moři jsme jinde nebyli, od jiných turistů jsme dostali informaci, že se nedoporučuje v současnosti půjčovat auto z bezpečnostních důvodů. Jinak roušky ve vnitřních prostorách všude a ani v plážovém baru bez roušky nikoho neobsloužili. 

0 Citovat

Ahoj. Můžu se zeptat, jaký karibský ostrov byste doporučili, co se týká bezpečnosti pro samotnou ženu? A nejlépe kde by se mluvilo anglicky a španělsky. Chtěla bych odjet tak na 2-3 měsíce a zažít si tamější život plus by bylo super, kdybych tam alespoň za trošku peněz mohla někde pracovat...samozřejmě spíš načerno...Díky za tipy.

0 Citovat

Ahoj, Dominikánská republika se mi zdála poměrně dost bezpečná, navíc v Las Terrenas existuje česká hospoda s českým majitelem, který už to tam provozuje řadu let, Zubr Beer House & Restaurante, u něj by ses určitě mohla poradit o práci.

0
8 reakcí