Ahoj, chceme koncem září vyrazit na dovolenou, někam dál (ne Evropa) a rádi bychom jak cestovali, tak si někde odpočinuli. Oba očkovaní. Máte nějaké tipy, kde je hezky a kde je to v pohodě s covidem? ☺️ My máme v hledáčku: 1. Tanzánii (hl. safari) + Zanzibar - ale pro cestu zpět je Tanzánie černá (sice jsme očkovaní, ale trochu nás to odrazuje 🙈) 2. Mexiko - ale hodně nových případů za poslední dobu (kdybyste někdo v poslední době byl nebo tam žijete, budu ráda za info!) 3. Jordánsko Děkuju za všechny rady a informace ☺️ A za nové tipy, kam vyrazit.  .

Kam koncem září na dovolenou?

Založila ve fóru Cestujlevne.com

14 reakcí

Ahoj, chceme koncem září vyrazit na dovolenou, někam dál (ne Evropa) a rádi bychom jak cestovali, tak si někde odpočinuli. Oba očkovaní. Máte nějaké tipy, kde je hezky a kde je to v pohodě s covidem? ☺️ My máme v hledáčku:

1. Tanzánii (hl. safari) + Zanzibar - ale pro cestu zpět je Tanzánie černá (sice jsme očkovaní, ale trochu nás to odrazuje 🙈)

2. Mexiko - ale hodně nových případů za poslední dobu (kdybyste někdo v poslední době byl nebo tam žijete, budu ráda za info!)

3. Jordánsko

Děkuju za všechny rady a informace ☺️ A za nové tipy, kam vyrazit.

0

Je otazka ,jestli  koncem zari letet nekam  mimo Evropu ,kdyz  jih bude za babku a bez problemu. Z tech tri napadu  je tezko rict co je nejlepsi  Tanzanie a Zanzibar by mohl byt pri odletu  z Rakouska nebo Nemecka bezproblemovy , Mexiko  je prilis daleko i kdyz se jevi jako v pohode bez buzeraci  ,ale co neni dneska nelze rict ze nebude zitra  V pohode by  bylo Jordansko  ,jenze  nastala situace v Afganistanu 

Napadl me z hlediska pocasi  i  zameru  Mauricius byli jsme tam pred covidem prave na prelomu zari a rijna  15 dnu a bylo to super  Od 1..10 se otevira  Mauriscius  ockovanym a bez nutnosti karantemy 

0 Citovat

Mohu jednoznačně doporučit Jordánsko. Není to daleko, je tam levno, bezpečno, příjemné počasí a je to nádherná země. Navíc předpokládám, že stále bez turistů... ideální čas využít to pro návštěvu masových záležitostí, jako např. Petra nebo Wadi Rum.

0 Citovat

@ mirjur me to  uz lakalo loni a zene by se  to libilo urcite,  jak to vyslo  cele cenove  ? Vim ze letenky jsou za babku  a co opatreni pro neockovane ? A fakt bezpecno a prijemne pocasi ?

0 Citovat

@mikir: letos v červnu na týden (7 nocí) ve 3 lidech to vyšlo na moji konkrétní osobu cca 12500 Kč. Letenka 300, doprava na letiště 300, ubytování 4000 (3x beduínský kemp AI vč. celodenní tour po Wadi Rum, 4x hotel), nájem auta 3250 (za všechny), benzín 2400 (za všechny), vstup na pláž v Akabě 450, Jordanpass 2450, covid testy + pojištění 2200, spropitné a suvenýry 900, jídlo za pár korun. Navštívili jsme Ammán, Jerash, Bethany Beyond Jordan, Mount Nebo, Madaba, Mrtvé moře, Malá Petra, Petra, Wadi Rum, Akaba, Kerak.

Bezpečno je tam stoprocentně, neměli jsme nejmenší pocit jakéhokoliv ohrožení. Počasí - v červnu bylo hodně teplo a sucho, celý týden ani mráček, takže neustálá nutnost pít... počítám, že na konci září už to tak žhavé nebude. Petra, Wadi Rum - minimum lidí, pohoda. Před covidem v Petře cca 8000 návštěvníků/den a pouštěli jen omezené množství, takže ostatní museli čekat před branami... ve Wadi Rum si taky moc nedovedu představit, jak dělali ty tour, když byl kemp plný (asi nemá hostitel 20 džípů a 20 řidičů)... my jsme měli celý kemp sami pro sebe, jediní hosté. Určitě využijte.

0 Citovat

v předkovidové době jsme lítali v září Korfu nebo Mallorku(ta se dá i v říjnu). Ty vzdálenější destinace bych si nechal až bude tady tma a hnusně.  Hlavně v současnosti je nejlepší koupit letenku tak 2-3 dopředu max protože člověk nikdy neví. A to u Mexika asi moc nepůjde...

0 Citovat

Koncem září bude v Jordánsku přes den vedro na chcípnutí... klidně +35, 40 i více. 

 

 

0 Citovat

Konec září je ideální čas na poznávání Reunionu. Sice tam teď řádí delta a lockdowny, atd, ale snad za další měsíc se stihnou pěkně promořit a bude klid.

0 Citovat

@mirjur diky za  info  uvidime co bude  Silvestra chceme  na Kanarech  a na Rhodosu jsme byli 14 dnu misto planovaneho tydne , tak trochu pokulhava budget , to auto plus benzin neni zrovna  nejlevnejsi , ale muselo to byt dobre ,do penez lezou ty zatracene testy ,jasne  vim, muzeme se nechat naockovat,ale nechci......

0 Citovat

Otazka je, jestli OP chce letet s detma nebo jen ve 2 - co mi rikali kolegove, tak Jordansko neni uplne friendly co se tyka zazemi pro rodiny s detskama - pry jsou lepsi Emiraty / Oman, stejne tak bych se s detma rozhodne netahl do Mexika - zatimco kdybych jel se zenou / kamosema, tak si klidne 3-4 tydny pod ruinama v Tulumu v horizontalni poloze se Solama a quacamole dokazu predstavit ;)

0 Citovat

Co třeba Keňa? Nedávno jsem koupil za 10k flexibilní letenky s Lufthansou z Vídně do Mombasy. Vidím to na pár dní safari a pak moře. 

0 Citovat

mikir napsal(a):

@mirjur diky za  info  uvidime co bude  Silvestra chceme  na Kanarech  a na Rhodosu jsme byli 14 dnu misto planovaneho tydne , tak trochu pokulhava budget , to auto plus benzin neni zrovna  nejlevnejsi , ale muselo to byt dobre ,do penez lezou ty zatracene testy ,jasne  vim, muzeme se nechat naockovat,ale nechci......

My sme boli v Jordansku+Izraeli na Vianoce 2018. Mozem odporucit presne ako pise Mirjur. Pocasie idealne na cestovanie, pri mrtvom mori 24° takze sa v pohode dalo kupat. Ten benzin je tam trosku drahsi, ale teda hlavne sa poziciavaju auta s vysokou spotrebou. My sme mali okolo 9/100 km. A to bolo male auto. Znamy mali este mensie, a spotrebu podobnu. Do Petry je idealne ist hned rano vzdy. Bez ohladu na Covid. Ma to svoje caro. Bezpecnost uplne v pohode. Ani naznak nejakeho ohrozenia, a to sme jazdili vselikade. Krajina nadherna. 

0 Citovat

Jen pozor na děti házející kamínky na auto, když jedete přes nějakou malou dědinu. Tímto způsobem žebrají - peníze nebo budeme házet. Naštěstí jsem se s tím osobně nesetkal, ale jednou jsem minul partičku zamračených dětí, co by něco chtěly, kdybych jel pomaleji a nemohl je objet. Zpětně jsem četl o této technice a sedělo to jak (_)!(_) na hrnec.

0 Citovat

V Jordánsku kamínky v JARu kameny a jinde zase rovnou kulky. Kdo má strach ať sedí doma nebo si nepůjčuje auto. Jo a na kamínky stačí dobrá pojistka, ale to je zase výdaj navíc :-))) To že jsi viděl partu zamračených dětí a usoudil jsi z toho, že ti chtěli zdemolovat auto, mě před oběden fakt pobavilo. Jojo jsi hoden přezdívky legenda, nebo jak tě to otituloval Tonic 😀.

0 Citovat

V Irsku jednu dobu litala  z mostu nad dalnici nebo  z auta  vodni bomba se smrdutym obsahem  strasne to pachlo kdyz se to rozplesklo na skle ,,, zabava pubertaku  na osobaku jsem to chytnul jednou , na kamionu asi dvakrat 

0
14 reakcí