Dobrý den dnes mi byla zrušene rezevce na Menorce konec řijna. Rezevaci jsem udělala v květnu tehdy jsem dostala potvrzení a byla mi stažena záloha. máte stím zkušenost ?? Dá se to ještě nejak řešit??   .

booking zrušení rezervace ze strany hotelu

Založila ve fóru Cestujlevne.com

14 reakcí

Dobrý den

dnes mi byla zrušene rezevce na Menorce konec řijna. Rezevaci jsem udělala v květnu tehdy jsem dostala potvrzení a byla mi stažena záloha. máte stím zkušenost ?? Dá se to ještě nejak řešit?? 

0

nedá

0 Citovat

to jste mě teda nepotěšil ,ale děkuji za odpověď

0 Citovat

Postup:

1. Kontaktujte ubytování a požádejte o zálohu

2. Kontaktujte Booking a informujte je, že ubytování nevrátilo zálohu

3. Kontaktujte banku, z jejíž karty byla stržená záloha a zároveň nebyla poskytnuta služba. Aplikujte tzv. Chargeback.

V kroku dva můžete ještě booking požádat o alternativní ubytování. Čas do odjezdu je už docela krátký.

0 Citovat

A důvod zrušení rezervace? To se běžně nestává...

0 Citovat

Důvodů může být více. Mě se to v minulosti už také stalo, dokonce mi to ubytovatel oznámil až v den příjezdu. Problém většinou není s vrácením zálohy, ale s náhradní variantou. Na druhou stranu, většinou ubytovatel spolupracuje, protože mu jde o dobré hodnocení na bookingu, takže s hledáním jiného ubytování mi vždy pomohl. 

0 Citovat

A kompenzace od booking,com ,pripadne ubytovatele ? Pokud to neni z me viny ? Jiste neni problem ve vraceni zalohy  Napriklad ,kdyz budu mit zajisteny nocleh na jednu noc  nekde u letiste  a odliitam casne rano a  zrusi mi to a vsechno kolem bude obsazene ,tak by mela byt  jakasi kompenzace 

Opravdu se  to ale bezne nestava  alespon mne nikdy ,naopak  prijeli jsme  v noci ,coz jsem vedel ,tak jsem bukoval az od dalsiho dne ,ze to uz nema cenu a  preckame to v aute ,ale sel jsem se zeptat a byl nam nabidnut nocleh  jen jsme museli pockat  do uz ted presne nevim jestli do 1 nebo 2 rano a pak nam pokoj dali  pochopitelne to nevykazali ,naopak moje puvodni rezervace  byla zrusena  (placeno  na miste )

0 Citovat

Kompenzace? Tak ten byl vtipnej. Nám se stalo, že nás ubytovatel odmítnul až při příjezdu (overbooking....asi zájezd), ale byl natolik slušnej, že s námi jezdil po okolí, než našel něco volného a ještě za nás tu noc zaplatil. My neplatili nic. Ani původní ubytko, ani to nové. 

0 Citovat

To se mi stalo nedávno, vybral jsem si na Maltě ubytování s platbou předem a pronajímatelem mi odepsal, že mě neubytuje. Řešil jsem to s bookingem a peníze do týdne posílali zpět.Nabídli mi možnost, že buď mi najdou podobné ubytování nebo si můžu najít ubytování sám a pokud bude částka za ubytování vyšší tak po uskutečnění pobytu mi doplatí booking případný rozdíl v ceně až do částky 75€.

0 Citovat

floodland napsal(a):

Kompenzace? Tak ten byl vtipnej. Nám se stalo, že nás ubytovatel odmítnul až při příjezdu (overbooking....asi zájezd), ale byl natolik slušnej, že s námi jezdil po okolí, než našel něco volného a ještě za nás tu noc zaplatil. My neplatili nic. Ani původní ubytko, ani to nové. 

Tak vidis, to je prece taky zpusob kompenzace kdyz  za vas zaplatili nocleh a puvodni jste neplatili 

@Premek ,platbu predem temer neberu nikdy ,nejcasteji platba az na miste a moznost zruseni co nejvic pred dnem prijezdu  kdyz uz neco platit treba do nejakeho data , ,ale kde je platba  v den vytvoreni rezervace tak takove ani moc dal nezkoumam 

0 Citovat

Jenže kompenzace nebyla od bookingu. Byla to i trochu smůla, protože ubytovatel nám psal mail den předem, ale neměli jsme data.

0 Citovat

mikir napsal(a):

platbu predem temer neberu nikdy ,nejcasteji platba az na miste a moznost zruseni co nejvic pred dnem prijezdu  kdyz uz neco platit treba do nejakeho data , ,ale kde je platba  v den vytvoreni rezervace tak takove ani moc dal nezkoumam 

A čeho se bojíš? Vždyť i předem zaplacený pobyt se dá bezplatně zrušit do určité doby obvykle pár dní před pobytem (pokud to je uvedeno, což u mě vždy bylo). Já jsem s Genius 2 těmito platbami hned při rezervaci něco i ušetřil, protože tam byla ještě vyšší sleva. 

0 Citovat

taky platím dopředu vcelku běžně, obvykle ta platba jde přes booking 1-2 dny před vypršením lhůty ke zrušení zdarma, a není problém to zrušit a peníze dostanu samozřejmě zpět

0 Citovat

No kazdy ma svuj zpusob, vim ze je pri platbe dopredu i jeste dalsi sleva ,nerikam ,ze jsem nikdy neobjednal  neco co se plati dopredu ale vyhovuje mi vic zaplatit az primo v ubytovani ,zejmena kdyz je to dele dopredu tak aby nekde zbytecne penize nelezely ..holt jich tolik nemam ,to same je vlastne proc se vyhybam pri pujceni auta depozitu 

0 Citovat

Mikire, já to moc dlouho dopředu nerezervoval a ještě to bylo kreditkou, takže mi peníze ani neubyly s předstihem.

0
14 reakcí