Ahojte! Za pár týždňov sa chystáme na cestu Omán (1 týždeň) - Keňa (2 týždne). V Keni si plánujeme booknuť safari ale keďže to nie je najlacnejšie, radi by sme si k tomu niekde zaplatili aj poistenie prípadného storna (čisto len toho safari, nie celej cesty). Čo sa týka poistenia storna, zaujíma ma hlavne jedna konkrétna situácia. Keňa momentálne nezohľadňuje očkovanie a na vstup do krajiny je treba negatívny PCR test. Hoci sme očkovaní, stále existuje možnosť, ze by nám pred letom do Kene vyšiel pozitívny test (v Ománe) a teda by sme nemohli letieť a safari by sme museli zrušiť. Pýtala som sa na to v Allianz, ale ich poistenie storna sa vzťahuje iba na pozitívny PCR test v Česku ale nie v zahraničí. Neriešili ste náhodou niekto podobnú situáciu? Vedel by mi niekto poradiť, či toto ide niekde poistiť?  .

Poistenie storna

Založila ve fóru Cestujlevne.com

3 reakce

Ahojte! Za pár týždňov sa chystáme na cestu Omán (1 týždeň) - Keňa (2 týždne). V Keni si plánujeme booknuť safari ale keďže to nie je najlacnejšie, radi by sme si k tomu niekde zaplatili aj poistenie prípadného storna (čisto len toho safari, nie celej cesty).

Čo sa týka poistenia storna, zaujíma ma hlavne jedna konkrétna situácia. Keňa momentálne nezohľadňuje očkovanie a na vstup do krajiny je treba negatívny PCR test. Hoci sme očkovaní, stále existuje možnosť, ze by nám pred letom do Kene vyšiel pozitívny test (v Ománe) a teda by sme nemohli letieť a safari by sme museli zrušiť.

Pýtala som sa na to v Allianz, ale ich poistenie storna sa vzťahuje iba na pozitívny PCR test v Česku ale nie v zahraničí.

Neriešili ste náhodou niekto podobnú situáciu? Vedel by mi niekto poradiť, či toto ide niekde poistiť?

0

Pořád můžete ještě letět ze Slovenska...

0 Citovat

V Keni jsem nebyl, ale osobně bych si za současné situace drahé safari nebo něco jiného nerezervoval předem, pokud to není vyloženě nutné. Pochybuju, že chcete být na Safari od 1. dne až do konce, když tam máte 2 týdny. Určitě tam teď nemají plně vytížené kapacity CK na safari (to neměli asi ani v nejvyšší sezóně před covidem) a nejspíš nebude rezervace levnější než na místě, takže podle mě není důvod na rezervaci.

0 Citovat

V sobotu letíme na týden do Keni, takže jsem to safari chtěl řešit ještě před odletem. Komunikoval jsem s vícero agenturami a většina se dala ukecat na safari bez zálohy. Takže pokud to nechceš řešit na místě, tak jim napiš a uvidíš. K hledání agentury používám safaribooking.com a oslovim ty s nejlepšími recenzemi. 

0
3 reakce