Ahoj, Už nějaký ten měsíc, spíš rok... si hraji a kreslím novou podobu webu. Netvořím zcela nový web, ale spíš dávám do jednotného kabátku všechny nové věci, které tu za ta léta přibyly nebo se změnily, s cílem je zpřehlednit. Covid nám taky hodně otevřel oči a proto je potřeba změnit i priority jednotlivých typů obsahu na webu (akce, cestopisy, průvodce, diskuze) a trochu změnit kurz v té podobě, že akce už prostě nejsou číslo jedna. Mám hotovo asi 80 % a u většiny stránek vím, co by měly předávat. Jsou tu ale i takové stránky jako výpis Cestovatelů nebo samotný profil cestovatele, kde se vlastně ztrácím a proto se jdu ptát vás - co byste od webu chtěli ? Zdejší cestovatelská komunita je něco, na čem web vyrostl, přežil a snad i dál díky tomu přežije Covid. Na druhou stranu cítím z naší strany dluh, že se s touto částí webu aktivně nepracovalo. To chceme změnit. Máte nápady čím stránky okořenit? Co vám tu chybí? Co nefunguje podle vašich představ Házejte návrhy k čemukoliv - akcím, průvodcům, cestovatelům... Právě teď je šance ovlivnit směřování CL :) Pro přehled ještě uvádím body, které tu rezonují nejvíc: vyhledávání na webu nefunguje jak má - víme, změníme chcete staré phpBB fórum - víme, nevrátíme je potřeba vyřešit správu fóra - shlukování dotazů do jednotlivých témat, moderování diskuze Díky  .

Cestujlevne.com verze 2022 - kam by měl směřovat?

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Znemožnit citaci příspěvku, pokud na něj někdo bezprostředně odpovídá. Bohužel celkem častá praxe, která výrazně zapleveluje a znepřehledňuje vlákno. 

1 Citovat

padrino11 napsal(a):

Já mám ještě připomínku k genderu. Web není genderově vyvážený a působí diskriminačně, protože nabízí pouze možnost cestovatel/cestovatelka. Třeba nebinární Alžbětko by si tady prostě nevybralo.

Tak si založí dva profily, no bože....

1 Citovat

divan napsal(a):

Znemožnit citaci příspěvku, pokud na něj někdo bezprostředně odpovídá. Bohužel celkem častá praxe, která výrazně zapleveluje a znepřehledňuje vlákno. 

Obecně by poslední příspěvek neměl citaci umožňovat. S citacemi tu na druhou stranu bojují stále ti stejní uživatelé. A jak se k tomu přidá ještě vnořená citace, tak jsou už úplně v koncích. Pak je hodně těžké pochopit, na co vlastně reagují. 

1 Citovat

Alžbětko ať si trhne nohou. Hlavně sem nezatahovat tu současnou "hyperkorektnost", je toho dost všude jinde.

2 Citovat

Přidávám se k Dannyho nápadu ohledně autopůjčoven. Hledat v každé destinaci zkušenosti lidí s půjčovnou je fakt opruz a recenze na RentalCars beru jako fake, tam má i GoldCar celkem slušný hodnocení. AVIS může v jedné destinaci být top půjčovna, ale v jiné, kde ji provozuje zmrdský franšízant, to může být jedna z nejhorších. Plus samozřejmě ten faktor místních autopůjčoven, které se hledají ještě složitěji, respektive najít mezi tunama noname půjčovnama nějakou solidní. Pro spoustu destinací se tady tyhle informace válí zakopaný ve fóru, komunita jako taková ty zkušenosti má, chtělo by to jen nějak vytěžit a utřídit. Dobrý nápad je i těma datovýma simkama, samožřejmě mimo EU, v rámci EU se tím nemá smysl vůbec zabývat.

1 Citovat

cizy napsal(a):

O tretej poobede sa uz popija?

:-) Pochopil jsem tvůj špatný vtip, Pelnáři. 

1 Citovat

padrino11 napsal(a):

 Třeba nebinární Alžbětko by si tady prostě nevybralo.

Tak tady je ještě svět normální,asi (krome ..... však víte)

1 Citovat

K laikování:

U některých příspěvků (jako byl třeba ten můj) je to i jako jakási anketa, zda se mnou ostatní souhlasí nebo nesouhlasí. Možná by i Mikira ve vlákně o covidu zajímalo, kolik lidí s ním souhlasí a kolik ne. V jiných vláknech (třeba Kdo se teď odkud vrátil) se asi laikovat nebude, ale může se tam laikováním vypíchnout příspěvek s podstatnou informační hodnotou. A pokud někdo bude trollit, dostane dislaiky a třeba ho to trochu zabrzdí v jeho projevech (ale v to moc nedoufám). V každém fóru je "mlčící většina" (třeba já, který tu má za 11 měsíců druhý příspěvek), ale souhlas či nesouhlas některým příspěvkům bych dal.

5 Citovat

Animace lajků je docela overkill 👍

(hned jsem teda objevil bug při kliknutí na hamburger menu) 


screenshot-20211213-214558-samsung-internet.jpg

12 Citovat

Ta srdíčka (aspoň v mobilu, přes PC sem nechodím), jsou strašně moc velká, jak pěst na oko.

 

7 Citovat

A hele, srdíčka... záporná hodnocení tedy nebudou? Já bych kromě počtu srdíček uvítal i informaci, kdo lajkoval...

3 Citovat

Mirjur, lajky by snad mohly stačit, nutně bych nepotřeboval adresně vědět, kdo konkrétně dává plus nebo mínus. Budou to vždy ti stejní lidé, aneb žáby versus myši. Navíc sám sobě jde dát like.

2 Citovat

Tie srdiecia je riadna chmulina, radsej sa zamerajte na veci co nefunguju a nevymyslajte novinky co su uplne k nicomu

9 Citovat

Vivat, můžu si sám sobě dát lajk 😂

6 Citovat

Tak a bude to tu jako na novinkách :-(. 

2 Citovat

Bral bych Wiki, kde jezdí Uber, Bolt atd. Blbě se to hledá a dávám jim přednost před taxikáři z ulice.

3 Citovat

Bylo by hezké přidat i něco např. o cenách taxi a jestli se v tom směru má cenu spoléhat na romerio. Např. v Káhiře stále tvrdí, že jízda z centra Káhiry k pyramidám vychází taxíkem na 45-60 Kč. Uber za to nepřistaví ani vůz.

2 Citovat

A také by se hodil astrologický koutek, kde by byly vyznačeny dny příznivé pro cestování, podle jednotlivých znamení zvěrokruhu. 

9 Citovat

Ptejte se věštce - půjde v únoru letět do USA a v dubnu do Peru? A když to koupím po segmentech, vydrží mi všechny neposunuté a nezrušené a kolik testů k tomu budu potřebovat?

1 Citovat

padrino11 napsal(a):

A také by se hodil astrologický koutek, kde by byly vyznačeny dny příznivé pro cestování, podle jednotlivých znamení zvěrokruhu. 

Naděžda prý umí věštit z plamínku hořící pálenky...

Potřeboval bych se jí zeptat, jak zdejší osazenstvo vezme nový vzhled fóra. Nebo jestli mám připravit šablonu z phpBB.

2 Citovat

inak vyriesil sa ten "problem" ze rozni uzivatelia fora mozu mat rovnake meno?

2 Citovat

Vyřešil. Jen já jsem z niemandosa byl přeřazen na niemandos_1. Asi že jsem jednička :-)))

1 Citovat

v tomto pripade ano :D

0 Citovat

Fórum zatím směřuje v roce 2022 slušně řečeno do háje. Vážně ho nezabanujete? Slušná katastrofa.

5 Citovat

Bylo by možné banovat pisatele vulgárních příspěvků? Konkrétně teď myslím uživatele Dimiku, viz jeho příspěvek ve vlákně Kdo se teď odkud vrátil atd. 

Děkuji.

8