Dobrý den, snad nám tady někdo pomůže, protože my si už nevíme rady 1.3. letíme z JFK-MXP (Milan-Itálie) s AA, následně z MXP-VIE se společnosti Wizz a následně autem domu, jsme plně očkování, 3 dávky. Otázka zní, zda-li potřebuje PCR testy na cestu zpět a nebo nikoli? Popřípadě i průjezdový formulář, jestli se děla v Itálii a Rakousku, když jsme pouze tranzit. Předem moc děkuji  .

Návrat z New Yorku

Založil(a) ve fóru Cestujlevne.com

1 reakce

Dobrý den, snad nám tady někdo pomůže, protože my si už nevíme rady

1.3. letíme z JFK-MXP (Milan-Itálie) s AA, následně z MXP-VIE se společnosti Wizz a následně autem domu, jsme plně očkování, 3 dávky.

Otázka zní, zda-li potřebuje PCR testy na cestu zpět a nebo nikoli? Popřípadě i průjezdový formulář, jestli se děla v Itálii a Rakousku, když jsme pouze tranzit.

Předem moc děkuji

0

Test u plně očkovaných Itálie nevyžaduje. Italské PLF si raději udělejte viz web MZV: Pokud máte na italském letišti pouze přestup, nesmíte opustit transitní prostor.  Musíte dodržet italská nařízení pro vstup, tj. splnit vstupní podmínky Itálie. Nepotřebujete PLF formulář, pokud neopustíte transitní prostor.  Doporučujeme si jej přesto vyplnit a vyhnout se tak případnému zbytečnému vysvětlování personálu letiště.

S tranzitem ve Vídni by neměl být žádný problém, zvlášť při příletu že Schengenu.

0
1 reakce