Ahoj, naskytla se mi možnost čerpání příspěvku z FKSP a ačkoliv jsem si původně myslel, že jej využiji na koupi letenek, tak jsem tvrdě narazil a nakonec by snad benefit mohl padnout na ubytování. Vyvstalo mi ale několik dotazů. Chystám se do Thajska, ubytování mám již rezervované přes Booking.com, přesto jsem ale bohužel zjistil, že čerpat z FKSP nelze - nejsou mi schopni vystavit fakturu předem a fakturu zahraničního hotelu mi zaměstnavatel nevezme.  Zde na fóru jsem se dočetl, že například web "nacesty" tuto službu poskytuje, ovšem mnou hledaný hotel tam bohužel není - máte někdo zkušenost, že by na poptávku hotel zařídili? Dále jsem při hledání narazil na stránku e-booking.cz, podle toho, co tam píší, tak by byli schopni vystavit fakturu na teoreticky jakýkoliv hotel na booking.com a tím pádem bych tak mohl čerpat FKSP (pokud tomu správně rozumím). Máte s tímto portálem někdo zkušenost? Stránka na mě nepůsobí na první dojem úplně důvěryhodně. Je mi jasné, že toto téma se tu částečně již řešilo, ale budu rád, pokud s tím někdo máte aktuálně zkušenosti a byli byste mi schopni dát tip třeba i na další portály, které by fakturu byly schopny vystavit. Díky, Vokoun :)        .

Možnosti čerpání FKSP na dovolenou + zkušenost s e-booking.cz

Založil(a) ve fóru Slevové kupóny a vouchery

4 reakce

Ahoj,

naskytla se mi možnost čerpání příspěvku z FKSP a ačkoliv jsem si původně myslel, že jej využiji na koupi letenek, tak jsem tvrdě narazil a nakonec by snad benefit mohl padnout na ubytování. Vyvstalo mi ale několik dotazů.

Chystám se do Thajska, ubytování mám již rezervované přes Booking.com, přesto jsem ale bohužel zjistil, že čerpat z FKSP nelze - nejsou mi schopni vystavit fakturu předem a fakturu zahraničního hotelu mi zaměstnavatel nevezme. 

Zde na fóru jsem se dočetl, že například web "nacesty" tuto službu poskytuje, ovšem mnou hledaný hotel tam bohužel není - máte někdo zkušenost, že by na poptávku hotel zařídili?

Dále jsem při hledání narazil na stránku e-booking.cz, podle toho, co tam píší, tak by byli schopni vystavit fakturu na teoreticky jakýkoliv hotel na booking.com a tím pádem bych tak mohl čerpat FKSP (pokud tomu správně rozumím). Máte s tímto portálem někdo zkušenost? Stránka na mě nepůsobí na první dojem úplně důvěryhodně.

Je mi jasné, že toto téma se tu částečně již řešilo, ale budu rád, pokud s tím někdo máte aktuálně zkušenosti a byli byste mi schopni dát tip třeba i na další portály, které by fakturu byly schopny vystavit.

Díky,
Vokoun :)

 

 

 

0

Me vezmou rezervaci z bookingu a fa od ubytovani, zalezi jak se to u zamestnavatele domluvi. Cena na fa je stejna jako na rezervaci, kde to je i v Kč.

0 Citovat

A komu pak ale pošlou peníze? Pokud tomu správně rozumím, tak z FKSP zaměstnavatel nemůže proplatit náklady přímo zaměstnanci, ale musí to být právě zaměstnavatel, co uhradí hotelu danou částku. Na rezervaci z bookingu bohužel platební údaje chybí. Nejspíš to tedy pak bude na zaměstnavateli, jak se k tomu postaví, jak píšete. 

Díky za reakci! :)

0 Citovat

U nas to probiha hotove pres pokladnu, takze je jedno, kdy a komu to vyplati. Zadny prevod. Ale je to pravda, ma to platit primo zamestnavatel.

0 Citovat

Dobrý den, řeším teď něco podobného, chtěli bysme využít FKSP na ubytování v zahraničí. Web e-Booking.com na mě vyskočil také. Chci si zeptat zdali jste tuto možnost nakonec využil a jestli ano jestli bylo vše ok a v pořádku. Nebo jestli nemáte nějaké info i pokud jste to přes ne neřešil. Děkuji Anna

0
4 reakce