Prosím, kdo byl v poslední době v Thajsku, chtěla bych vědět, jak je to s příletovým formulářem. Dostanu ho v letadle nebo musí být nějak vyplněn předem? Naposledy jsem letěla do Thajska v roce 2019 přes Singapur a už si nevzpomenu, jestli jsem něco takového vyplňovala. Letím s Emirates PRG-DXB-BKK-USM, v březnu. Na stránkách mzv.cz píšou, že se příjezdový formulář vyplňuje, ale nic víc.  Předem moc děkuji za každou odpověď.  .

Přílet do Thajska.

Založila ve fóru Co se nevešlo

22 reakcí

Prosím, kdo byl v poslední době v Thajsku, chtěla bych vědět, jak je to s příletovým formulářem. Dostanu ho v letadle nebo musí být nějak vyplněn předem? Naposledy jsem letěla do Thajska v roce 2019 přes Singapur a už si nevzpomenu, jestli jsem něco takového vyplňovala. Letím s Emirates PRG-DXB-BKK-USM, v březnu. Na stránkách mzv.cz píšou, že se příjezdový formulář vyplňuje, ale nic víc.  Předem moc děkuji za každou odpověď.

0

V listopadu nic vyplnit nechtěli (přílet s AF do BKK)

0 Citovat

V polovici novembra som nič nevyplňoval, v lietadle z Jeddahu, ani z Kuala Lumpur ho nikto neponúkal, a nevidel som ho ani na letisku v Bangkoku, ani v Chiang Mai. Pasovák sa ma opýtal, či som turista, ako dlho budem v Thajsku, či mám zabezpečené ubytovanie a ktoré miesta v Thajsku plánujem navštíviť. To bolo všetko. Okrem pasu som mu podal aj spiatočnú letenku, ale poriadne sa na ňu ani nepodíval.

0 Citovat

Žádný příletový formulář už není. Musíte jen doložit, že do 45dni opustíte Thajsko (letenka, jízdenka na lod'/bus). Dále je povinnost doložit hotovost (20tis thb, nebo ekvivalent). Kontroluje se i ubytování na první dny a pojištění (tyto povinosti nikde uvedené nejsou, ale často se požaduje).

0 Citovat

Ta hotovost se fakt kontroluje? Prostě člověk u sebe musíte mít 20k bathu v peněžence?

1 Citovat

V decembri som nič nevyplňoval.

0 Citovat

Po mě hotovost nechtěli vidět, stejně tak ani potvrzení o ubytování ani pojištění

0 Citovat

Kontroluje se to zřídka. Nemusíte mít bht, ale ekvivalent v usd/eur. Je to sice asi 1 ze 100, ale pokud si vyberou vás, tak jste v P. Doporučuji dodržovat nařízení v jakékoliv zemi ;)

0 Citovat

Na druhou stranu, by mělo stačit se prokázat jen bankovní kartou, na které je aspoň ekvivalent té částky v bahtech.

0 Citovat

Takováto nařízení ohledně možné kontroly peněz má asi spousta zemí, ale v praxi to ve většině z nich použijí jen na lidi, u kterých mají nějaké podezření. S dostatečnou hotovostí dnes cestuje málokdo a jistě by stačilo přihlásit se do internetového bankovnictví a ukázat stav na účtu. U karty nevím, jak by se dalo prokázat. Kdo má obavy, asi by bylo naprosto dostačující, ať si před cestou vytiskne výpis z účtu.

0 Citovat

Když myslíte... už pár lidí letělo do okolních zemí si vybrat z bankomatu ;) v lepším případě s vámi k tomu bankomatu dojdou, když se dobře vyspí (před kontrolou nejsou)

0 Citovat

Sorry, ale máš na toto podivné tvrzení nějaký odkaz? Tady jsem třeba našel, že i u Bangladéšanů stačí výpis: https://www.vfsglobal.com/thaila...isa-TR.pdf

How much bank balance required for Thailand tourist visa?   Evidence of adequate finance e.g. Current Bank Solvency and Bank Statement of the last 6 months with satisfactory transaction ( at least 20,000 Baht per person and 40,000 Baht per family OR 60,000 Taka per person and 120,000 Taka per family )  
0 Citovat

Jako nenechat se pustit do země, protože nemám cash, když je 100 metrů za imigračním bankomat vyžaduje hodně velký komunikační neskill

0 Citovat

Tady je oficiální z thajské ambasády:

https://www.mzv.cz/jnp/cz/encykl.../visa.mobi

Je to tam celkem čerstvě aktualizované.

Kontroluje se opravdu výjimečně, ale i tak doporučuji dodržovat platná nařízení. Kterýkoliv Čech žijící v Thajsku vám to potvrdí (ve skupině na fb "Češi a Slováci žijící v Thajsku" si to můžete potvrdit). Určitě spustíte zajímavou debatu 😉 

 

P.s.: zde je to také: https://www.cestujlevne.com/pruv...ajsko/viza

1 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Jako nenechat se pustit do země, protože nemám cash, když je 100 metrů za imigračním bankomat vyžaduje hodně velký komunikační neskill

hele je to o náladě úředníka, někdo vás prostě za tu čáru pustit nemusí. Ale ať si každý dělá co chce. Hotovosti to moc není (cca 13tis Kč a směnárna Super-rich u vlakové stanice na letišti je velmi vyhodná)

1 Citovat

Já s tebou souhlasím Barney, jen jsem se fakt naučil, že všude na světě se stačí usmát ,chovat se slušně a snažit se domluvit. Lidi z 99 % nejsou hajzlové a tak se to vždy nějak  domluví.

Je jasný, že když tam celníka půjdeš hrotit, že to asi nedopadne.

2 Citovat

Barney1987 napsal(a):

P.s.: zde je to také: https://www.cestujlevne.com/pruv...ajsko/viza

Ale tam je napsáno:

Ve velmi ojedinělých případech můžete být požádáni i o předložení zpáteční letenky či prokázání dostatku finančních prostředků (20 000 THB na osobu nebo 40 000 THB na rodinu) např. výpisem z účtu .

To, že jinde píšou v hotovosti (a nejen u Thajska), neznamená, že neuznají výpis z účtu. Že je výhodné si do Thajska přivézt USD, je jiná věc.

0 Citovat

nedovedu si představit, že by mě celník otočil protože mám USD ale ne THB

0 Citovat

USD určitě bez problému. Na webu MZV se píše: ...(případně ekvivalentní částku v některé ze světových měn).

1 Citovat

uprimne sa mi zda toto zbytocna paranoja. ved ide sa do thajska kam prudili/prudia tisicky cestovatelskych analfabetov, ktori o takychto veciach nemaju ani sajnu. 

5 Citovat

Je zbytočné sa s tým trápiť. Na bezproblémový prechod je mať najlepšie pas s pečatkami a ktorý prešiel aspoň raz cez čítačku pasovákov. Na otázku koľko mám peňazí, vždy odpovedám, že platím kreditkou, hotovosť vybriem z bankomatu debetkou a mám asi 200 €/USD v hotovosti. Potom zvyčajne nasledovalo prelistovanie pasu s pohľadom na pečiatky a následné buchnutie vstupnej pečiatky.

Naozaj by som sa s tým netrápil.

2 Citovat

Moc děkuji všem za odpovědi ohledně příletového formuláře. Mrzí mě, že se teď diskuse zasekla na dohadování o tom, zda mít v peněžence 20k THB nebo ne. Nejsem zvyklá s sebou tahat moc hotovosti, ale pro jistotu ještě nějaké dolary dokoupím a budu mít výpis z banky, snad to bude OK.

0 Citovat

V roce 2018, kdy jsme byli v Thajsku poprve po nas chteli dolozit uplne vsechny podminky: letenka ze zeme do 30 dni; cash (mel jsem ekvivalent v EUR na osobu + vypis z uctu jako alternativu); platny pas; popis nasi planovane cesty vc. adresy prvniho ubytovani;

Letos, pred cca. 14 dny jsme prileteli do Thajska a imigracni urednik nechtel videt absolutne nic a rovnou nam dal jen razitko.

Takze zalezi na urednikovi a asi na aktualni situaci. Nemeni na tom ale to, ze lepsi je mit vse nachystane kdyby to "nahodou" chteli.

Rada, lepsi je jet do Thajska s hotovosti USD, nebo EUR, protoze temer vzdy se dostanete na lepsi kurz v  smenarne na THB, nez delat vybery z karet.

Kazdy bankomat vam nauctuje poplatek 200-500 THB za vyber + vam neda vice jak 10000 THB nebo 20000 THB; vyse poplatku a max limit vyberu zalezi na typu bankomatu. Samozrejme nepocitam do toho pripadne kurzy a poplatky vasi banky.

1
22 reakcí