Ahoj, poletím poprvé - Smartwings, a tak pár věcí nevím a ráda bych se vyhnula problémům.  Beru pár doplňků stravy: Kreatin - prášek  Alavis na klouby - prášek  Colafit na klouby - pěnové kostičky  Zinek a probiotika - kapsle  Je na toto nějaké omezení, jak se to smí převážet?  Nejradši bych to dala do odbaveného zavazadla nebo tyto věci musí být v kabinovém?  A mohl by být problém s Alavisem a kreatinem, kdybych si ho odsypala do nějaké menší nádobky? Originální balení je dost velké. A ještě se chci zeptat, kam zabalit tyto věci, jestli do odbaveného nebo do kabinového zavazadla. Pinzeta, nůžky na nehty, žiletka ořezávátko, tužka na obočí, řasenka, vatové tyčky do uší, čelovka a baterie do ní, powerbanka, paralen  Předem děkuju za odpovědi 😊            .

Co si můžu sebou vzít?

Založil(a) ve fóru Cestujlevne.com

14 reakcí

Ahoj, poletím poprvé - Smartwings, a tak pár věcí nevím a ráda bych se vyhnula problémům. 

Beru pár doplňků stravy:

Kreatin - prášek 

Alavis na klouby - prášek 

Colafit na klouby - pěnové kostičky 

Zinek a probiotika - kapsle 

Je na toto nějaké omezení, jak se to smí převážet?  Nejradši bych to dala do odbaveného zavazadla nebo tyto věci musí být v kabinovém?  A mohl by být problém s Alavisem a kreatinem, kdybych si ho odsypala do nějaké menší nádobky? Originální balení je dost velké.

A ještě se chci zeptat, kam zabalit tyto věci, jestli do odbaveného nebo do kabinového zavazadla.

Pinzeta, nůžky na nehty, žiletka ořezávátko, tužka na obočí, řasenka, vatové tyčky do uší, čelovka a baterie do ní, powerbanka, paralen 

Předem děkuju za odpovědi 😊

 

 

 

 

 

0

Ty doplňky stravy klidně odsypte a dejte kam chcete, pokud chcete, tak do odbaveného. 

Nůžky a pinzetu, raději do odbaveného, sice se smí v kabinovém mít čepel až 6cm, ale někdy narazíte na blbce a ten Vám to vyhodí a taky jsou země, kde to neplatí. 

Žiletkou myslíte holítko? To může do kabinového, stejně jako vše ostatní. Tu čelovku, baterky a powerbanku musíte dát do kabinového. 

 

0 Citovat

Připravte se na to, že prášek jim většinou na skeneru připadá podezřelý, takže možná budou chtít otevřít zavazadlo. Většinou jim stačilo vidět, že není bílý a že k tomu mám i shaker, ale naposled v Praze už chtěl aktivní agent volat i kolegu k podrobnější kontrole. Nakonec se nechal přesvědčit přičichnutím, že prášek voní po čokoládě. :)

0 Citovat

Dal bych to vše do odbaveného, sáčky s práškama bych popsal, co je co, powerbanky, čepele, taky do odbaveného. 

0 Citovat

powerbank urcite nie do podpalubia

3 Citovat

Karel napsal(a):

Dal bych to vše do odbaveného, sáčky s práškama bych popsal, co je co, powerbanky, čepele, taky do odbaveného. 

Powerbanku VZDY A JEDINE do prirucniho na palubu.

1 Citovat

ano, navic powerbanku nekde nahore, protoze se na bezpecnostni kontrole musi vyndat zvlast z batohu

0 Citovat

Powerbanku po me nikdy nikdo vyndat nechtel, ani jsem ji nikdy tedy nevyndaval - vzdy jen klasika, notebook, tablet... :)

0 Citovat

my ji vyndavame, treba tady to letiste praha i vyslovene pise:

https://www.flying-revue.cz/tipy...i-kontrolu

kazdopadne je lepsi mit ji po ruce, aby sla snadno vyndat, kdyby bylo nutne

0 Citovat

Tiez som zwtial powerbanku zatial nikdy nevytahoval. V poslednom case sa cim dalej castejsie stava, ze nechcu vytahovat nic. Teda s vynimkou Viedne, tam su pedanti okrem powerbanky.

0 Citovat

to, ze nechcou vytahovat nic nesouvisi ani tak s tim, ze by na to kaslali, ale ze v posledni dobe se konecne na letistich objevuji skenery, které jsou schpny si s elektronikou v baglu poradit i bez vyndavani.

2 Citovat

Přesně tak, já jsem v poslední době už několikrát nevytahovala ani elektroniku ani tekutiny, ale pořád se musí dodržovat pravidla pro odbavené a kabinové zavazadla.

0 Citovat

tonic napsal(a):

powerbank urcite nie do podpalubia



A jo, mea culpa, špatně jsem to napsal.

0 Citovat

Děkuji za odpovědi 😊 

0 Citovat

Na dva týdny na Madeiru 😀😊

Alavis se vyrábí i ve verzi pro lidi a beru ho, protože silově cvičím, zinek a probiotika mi pomohly s akné na doporučení doktora. A kreatin je doplněk pro cvičící, zlepšuje výkon. 

0
14 reakcí