Ahojte cestovatelé, rád bych se s Vámi podělil o svou zkušenost s pojišťovnou AXA v Moskvě během studijního pobytu. Navazuji na téma Sleva na cestovní pojištění. Předem upozorňuji, že nechci dělat reklamu této společnosti, ani s nimi nemám sjednané žádné bonusy za výbornou recenzi  .

Pojišťovna AXA- zkušenost

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Mám čerstvou zkušenost s výběrem cestovního pojištění. Protože v pátek jedu do alp dnes jsem to zkoumala a vybrala pojištění od OZP, rychle zjednané, hezky přehledné a výhodné. Myslím, že můžu doporučit.

0 Citovat

Doporučovat pojištění byste měla,až budete mít pozitivní zkušenost s plněním- jinak je to tak trochu "chyméra" smiley

0 Citovat

Ty podmínky pojištění jsou někdy opravdu "matoucí".
Máme pojistku od AXA a tohle mě docela udivilo:

Pojištění odpovědnosti
...dále nepokrývá ani škody způsobené provozem anebo řízením motorového či nemotorového vozidla, plavidla nebo letadla. Současně se nevztahuje ani na škody na věcech půjčených, pronajatých či svěřených k užívání za úplatu (např. věci na leasing nebo vypůjčené od známého či kamaráda).

Člověk by čekal, že to bude právě naopak platit, pokud třeba zničím/poškodím soupravu na potápění, kajak, nebo pokud při řízení motorky odřu lak na autě, do kterého jsem nedopatřením vrazil.

0 Citovat

Od toho máš pojištění "zákonné" odpovědnosti, tedy u škod způsobených dopravním prostředkem (a třeba motorovým plavidlem). U nemotorových plavidel už je to odlišné pojišťovna od pojišťovny, některé to mají kryté. A odpovědnost na věci cizí nebo v užívání je vcelku standardní výluka. Pochopitelně pokud si půjčíš kajak, a nebudeš mít zrovna Axu, pak škoda, kterou způsobíš provozem kajaku může pojištění krýt, ne ale na tom vlastním kajaku.
Líbí se mně, jak se tu vždy vychvaluje cena (a často chválí právě AXA) smiley

0 Citovat

AXU máme, protože ji vybrali spolucestující. A souhlasím, je to teď strašně moderní boom, hlavně díky ceně. Podmínky většina lidí čte, až už má zaplaceno smiley

0 Citovat

Mě překvapilo, že cestovní pojištění k platební kartě v ceně 35 Kč/měsíc má méně výluk a stejné, nebo vyšší limity plnění než cestovní pojištění od Axa v ceně 735 Kč/21dní.

0 Citovat

Tak asi to bude chtít konkrétní porovnání. Ta Axa tam má i odpovědnost a úrazovku, plus zavazadla a podobné smetí.

0 Citovat

Zrovna to mám před sebou, to ostatní pojištění mají obě, ale to není pro mé účely podstatné.

Jestli má někdo chuť porovnávat jedná se o mbank.

0 Citovat

Zkusmo jsem mrknul i na svou banku a má to podobně. Na jak dlouho se pojištění ke kartě sjednává? Tam to bude na rok ne? Nebo si určím, že to má být na duben, srpen, prosinec? To nepředpokládám.

0 Citovat

Sjedná se online, vypovídá telefonicky na infolinku a každý načatý měsíc stojí 35 czk.
Lze vypovědět a opět sjednat kdykoliv.

Lze použít celoročně, kdo chce ušetřit platí jen za měsíc kdy cestuje.

0 Citovat

V tom případě je to velmi zajímavá informace.

0 Citovat

Odlétám 30/1 na 3 týdny a řeším, zda mám platit celých 70 Kč, nebo být první den zdravý, sjednat pojistku až od 1/2 a ušetřit tak 50%.

Spolucestující mají tu Axu za 735 Kč.

0 Citovat

Tak u té Axy je asi největší plus to cough, cough, neomezené plnění, respektive plnění na 25 mega, plus nějaká právní asistence do 100000 Kč. Ostatní pojistky i karty mají to plnění okolo 4-5mil Kč.

0 Citovat

Raději si ale přečtěte i dostupné recenze, jaké mají klienti zkušenosti s plněním. Na papíře vše vypadá hezky, ale realita může být jiná. Po přečtení tohoto reportu (z jednoho konkurenčního webu smiley , bych si Axu asi rozmyslela).

Rad bych se podelil o svou zkusenost s AXA pojistovnou.
Za me nikdy vice a nikomu ji nedoporucuji! Jednou jedinkrat jsme se u nich pojistili (ano, taky jsme se nechali zlakat slevou) a stal se jednomu clenovi z nasi party uraz. Konkretne v Rakousku, v lete, nikde v horach, ale v udoli, v "civilizaci". Zkratim to, kvuli urazu patere byla zavolana zachranka, priletel vrtulnik. Let do nejblizsi nemocnice cca 5-10 min. Byl vikend, v pojistovne nikdo kompetentni, nekomunikovali ani s nami ani s rakouskou nemocnici. Az po vikendu se nam ozval nekdo z pojistovny, ze nic hradit nebudou a ani se o nas nepostaraji a at si delame co chceme. Argumentoval jsem jejich pojistnymi podminkami a chtel vedet, podle ceho tak rozhodli. Na to mi odpovedela pani na asistenci (vedouci asistencni sluzby!), ze NENI U VYSLECHU a proste tak rozhodli. Prevoz do CR jsme si museli zajistit sami s pomoci opravdu velmi ochotneho konzula ve Vidni, ktery se opravdu snazil pomoci. Prevoz do CR 25 tis. (extra sanitka vypravena z Prahy, prevoz musel probehnout vleže na specialnim luzku), let helikopterou 120 tis. Vse jsme museli uhradit a dale zaplatit poplatky nemocnici (spoluucast je v Rakousku tusim 10%) a hlavne advokatku, ktera poslala velmi vyhruzny dopis do pojistovny. Pojistovna odmitala nejprve cokoliv zaplatit s odkazem na pojistne podminky. Uraz se stal na jedne atrakci, ktera nikde v zadne vyjimce nebyla uvedena jako rizikova. Pojistovna tedy nemela zadny duvod neplatit, nemeli ani cim to oduvodnit. Po dopisu advokatky zacali couvat, ze tedy zaplati 50% vydaju. Nesmirili jsme se, nasledovala predzalobni vyzva a najednou pojistovna "v ramci dobrych vztahu se zakazniky" couvla a vse uhradila. Ale nervy, cas, energii a strach nam nikdo zpetne nevykompenzuje. Axa Assistance naprosto nekompetentni, nic nevedi, slibi, ze zavolaji, nikdo se neozve, v rakouske nemocnici za nami chodili doktori a ptali se, proc s nimi ceska pojistovna nekomunikuje atd. Zazitek, ktery nikomu nepreji a to jsme byli jen v Rakousku. A k tem silackym recem lidi, kteri berou pojisteni jako nutne zlo a po Evrope se nepojistuji - to se rika jen do doby, nez se neco stane. Treba zrovna v Rakousku vam na evropske pojisteni (modra karticka) neplati jakekoliv prevozy vrtulnikem (nemluvim o horske sluzbe, ale o beznem prevozu z mista urazu do nemocnice). Na to maji i bezni Rakusane pripojisteni. To malo lidi vi a my jsme to samozrejme take nevedeli. Za nas tedy AXA POJISTOVNA NIKDY VICE !!! SILNE NEDOPORUCUJI !!! NENECHTE SE ZLAKAT NEJAKOU FIKTIVNI SLEVOU !!!

1 Citovat

Axa určitě není česká pojišťovna. Myslím, že Francouzská, velká - působí téměř na celém světě.
Co lze pak očekávat od nějaké menší lokální pojišťovny?

0 Citovat

no já osobně beru pojištění jako nutné zlo a proto vždy volím AXU jelikož ta její 50% sleva je prostě nesmrtelná cenově nemá na trhu konkurenci!

takovou zkušenost (viz. příspěvek výše) najdu na webu na každou pojišťovnu,takže nač se stresovat navrch tady AXA vše proplatila,takže zkušenost vlastně kladná ..

1 Citovat

Kladná?! Tak Vám přeji, ať se Vám na cestách nikdy nic nestane, Imo.

0 Citovat

I mojí kamarádce, doktorce, která s nimi vloni byla pojištěná na dovolené v SAE, a potřebovala po úrazu operaci (nebyla v ohrožení života), nakonec vyhověli a zajistili jí dřívější návrat domů- ale stálo jí to tolik nervů a vyřizování, že tvrdí, že už si příště raději vybere jinou pojišťovnu. Naštěstí měla s sebou na dovolené právníčku, která je dokázala přesvědčit, že operace v Emirátech a následná pooperační péče by pojišťovnu stále mnohem více, ale snadné to nebylo a trvalo to poměrně dlouho. Takže ano, dá se na to pohlížet jako na případ se šťastným koncem- domů se dostala a včas pod nůž taky.

0 Citovat

Ahoj,

co se týče AXA pojištění, já mám s nimi jen kladné zkušenosti. Minulý rok na Koh Chang mě pokousal pes, dojeli jsme na kliniku, tam mi vysvětlili postup léčby a že podle rozsahu ošetření, které si vyberu, bude první ošetření cca 30-60 tisíc Kč. Zavolal jsem na asistenční linku, po vysvětlení co se stalo jsem předal telefon recepčnímu na klinice, chvíli spolu hovořili.

Výsledek byl, že tato daná klinika má smlouvu na ošetření pouze s nizozemskou a britskou pobočkou AXY, ale že po návratu mi vše proplatí a nebo že pokud budu ochoten na klinice zanechat 3 dny pas jako záruku platby, než se vše vyřeší přes nizozemskou pobočku, vše si vyúčtují mezi sebou.

Vzhledem k tomu, že jsem na ostrově měl strávit ještě 4 dny, pas jsem jim tam zanechal, vybral si nejvyšší možné ošetření (vyčištění rány, tetanovka, vakcína na vzteklinu a imunoglobulin proti šíření viru z okolí rány + ATB a dezinfekci).

Po třech dnech jsem přijel na převaz a další dávku vakcíny. Všechny papíry byly připravené, pas mi vrátili a vzhledem k tomu, že dle očkovacího schématu jsem měl v době další vakcíny být v Bangkoku, tak mě po domluvě s asistenční linkou rovnou objednali a zamluvili mi vakcínu tam.

Takže za mě vše v pořádku, celkově ošetření a všechny 3 vakcinace v Thajsku stáli cca 90 tisíc a nemusel jsem platit ani korunu.

0 Citovat

Ja bych se chtel podelit o zkusenosti s AXA. Moje maminka byla v USA hospitalizovana jeden den. Jeste ve stejny den jsme informovali pojistovnu, ze maminka mela nahle prihodu, a byla odvezena sanitkou do nemocnice. Asi 1000 dolaru jsme zaplatili hned s tim, ze to bude proplacene pojistovnou v Ceske Republice. To se nestalo az po nekolika mesicich po radach urgenci, posilani zdravotni zpravy, kopii rentgenu, a vypisu z pobytu v nemocnici. Pul roku stale dostavame upominky, ze pojistovna dodnes nezaplatila hospitalizaci. Ja jsem v kontaktu s pojistovnou neustale, urgujeme, ale dodnes se nam nepodarilo pojistovnu primet aby neco zaplatila. Bud nemaji dokument, pak ze nemaji spravnou polozku, pak ze neni udelan lekarem rozpis zakroku. To se tahne uz od leta. Moje mama je frustrovana, ze si na cestu platila pojisteni, ale proste nic pojisteno nebylo. Doporucuji se Axe vyhnout.

0 Citovat

aktuálně 60% sleva - kód : KLIENTPP
právě vyzkoušeno!

0 Citovat

Mám trošku jinou zkušenost. Co se týče cestovního pojištění, nikdy jsem s žádnou pojišťovnou neměla problém. AXA je ale vyjímka. Záměrně používá systém zákaznické linky, aby váš telefonát byl nahrán a tam hledají záminku proč pojistné plnění neplatit. To, že vám asistentka slíbí, že uhradí vaše ošetření ještě neunamená, že tomu tak bude. Zkuste Kooperativu, Uniqu, VZP … cokoliv, JEN NE AXU!

0 Citovat

Nemáte někdo zkušenost s proplacením ukradeného zavazadla (v noci ve vlaku v Egyptě)? 

0 Citovat

Přeji hodně štěstí, ale obávám se, že tohle zdárně nedopadne. A bez oficiálně přeloženého protokolu od policie nemá cenu se vůbec o něco pokoušet. 

1 Citovat

Dělám v pojišťovně. Krádež bez protokolu od policie (event. přepravní společnosti) naprosto bez šance. Takže možnost je jít to nahlásit na policii nebo to zkusit uplatnit z pojištění ztráty máš-li ho (je např. v ceně ČSOB Premium, ale musíš ztratit i kartu). 

3