Nějaké aktuální info ohledně získání víz na ambasádě? Oproti VHS je úspora 700 Kč. http://www.cesty.in/rusko .

Rusko - vízum

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Ahoj, jojo, tři měsíce a všechny další informace jsou storpo pravdivé, o tom žádná. S tou ambasádou je to drsné, koukám teď na to. Vsadil bych se, že všechny termíny jsou vybrané právě vízovými centry, respektive různými organizacemi, které zastupují lidi při podávání víz a které potřebují samy termín… Každopádně odnese to právě low-costový cestovatel s turistickými vízi, který chce hodit sadu dokumentů přímo na ambasádu…

Jinak bych si tu s dovolením ještě odložil: https://www.facebook.com/ambasadaRF/

0 Citovat

Konečně už mám vízum doma. Čekací doba byla fakt 10 kalendářních dnů (ne pracovních). Stálo to 1050 Kč + zvací dopis za cca 300 Kč online. Musíte se vypravit v Praze na ambasádu, kde je to přes léto jako ve skleněném pekle a jsou tam okénka jako na poště. Jak internetové drby tvrdí, mluví tam jen rusky, tak si vemte babičku na procházku jako tlumočnici, abyste jim rozuměli. Nejvíc jsou vybíraví na fotografii k žádosti - u aktuální fotografie jsou schopni tvrdit, že je stará a budete je muset chvíli přesvědčovat. Takže nelepit fotku hned na žádost, ale přinést několik fotek, ať si vyberou a pro sichr tyčinkové lepidlo (sice tam měli své, ale...) Pro vyzvednutí víza musíte znovu na ambasádu v čase 9-12. Není pravda, že by vízu nebyl vyznačen den odjezdu a od data vstupu platilo 30 dní, jak se dříve psalo na fórech. Nyní je tam jasně vyznačen den vašeho opuštění Ruska z žádosti. Jít na ambasádu je zajímavá zkušenost, je to jako se vrátit o 30 let zpátky. Všichni ochotní a všude samá azbukvička.

Pokud nejste z Prahy nebo Karlových Varů, kde jsou konzuláty, je lepší využít nějakou agenturu. Avšak pokud jo a dokážete si udělat čas, určitě se to vyplatí. Sedm stovek za dvě hodiny zatím nevydělávám. Tolik stojí návštěva vízového centra nebo přibližně příplatek u agentury, která to za vás vyřídí.

0 Citovat

Nechci ti do toho kecat, ale ten zvací dopis šel zařídit zadarmo (odkaz jsem sem dával). Ale asi 3 stovky vyděláš za dvě hodiny, takže žádnej problém. ;)

0 Citovat

Viděl jsem, ale bylo to vázáno na konkrétní ubytování, tak jsem zvolil ten odkaz pod tebou. Dohromady to vyšlo líp ;) A dělat akce typu rezervovat tam, vyřídit zvací dopis a pak to zrušit (pozn. nevím, jestli to zrovna tady jde), se mi nechtělo

0 Citovat

Ahoj,

prosím o aktuální informace k vízu. Jak dlouho to cca trvá vyřídit? Stačí to začít zařizovat tak týden - dva předem? Poplatek je tedy ten 1020,-? Pořád mluví jen rusky? :D

Díky moc!

0 Citovat

http://vhs-czech.com/page/220?do...18#tab_775

naco tyzden, den predtym staci :D

0 Citovat

Ahoj, týden určitě ne, oficiální lhůta pro vyřízení je 10 dnů, většinou to bývá tak do 4-7, ale to ti nikdo neřekne. Cena je 1.020 Kč + zvací dopis, to platí pouze při vyřízení na ambasádě, kde mluví většinou jen rusky. Alternativně lze připlatit 700 Kč a vízum vyřídit přes oficiální vízová centra, kde mluví česky (http://vhs-czech.com/) a celkově je tam proces o něco lidštější, řekl bych :D

Každopádně poslední dobou bazírují na přesném dodržení všech formalit, takže je docela dobře možné, že žádost napoprvé nepřijmou a pošlou opravit.

0 Citovat

Zdravím všechny. S přítelem bychom rádi v únoru do Petrohradu. Prošla jsem co se dalo ohledně víz. Chápu tedy dobře, že po shromáždění veškerých dokumentů je možné o vízum zažádat přímo na konzulátu v Brně (jsme odtud) a není nutné jít přes vízové centrum? Měla bych k tomu několik dotazů, omlouvám se, snad ne úplně nesmyslných:

1. Pokud si budu chtít ve vízovém centru vyřídit pouze zvací dopis za 400,-, ale celý proces pak absolvovat až na konzulátu, je to možné anebo to funguje ve stylu "když chceš od nás zvací dopis, musíš si tu vízum vyřídit celé"? Příp. doporučíte mi někdo nějakou opravdu spolehlivou agenturu ideálně v Brně?

2. Někde na netu jsem se dočetla, že o turistická víza není možné žádat právě na konzulátu v Brně (což se mi nezdá, už jsme rezervovali i schůzku přes jejich rezervační systém, kde je opravdu volba "Víza"), předpokládá, že to není pravda?

3. Pokud vízum nebude chtít konzulát vydat, oznámí to ještě před nebo až po zaplacení poplatku?

4. Pokud se tak stane a my se obrátíme na vízové centrum v Brně, nebude to problém, když už jsme jednou žádali?

Docela nerada bych si zaplatila letenky a pak neletěla, protože se mi nepodaří vyřídit vízum:)

Díky všem za odpovědi.

0 Citovat

Pozývací list si vybavíš online na počkanie. Mne ho zariadil hotel zdarma, ale ak to tvoj hotel neposkytuje, napríklad tu to majú za 9,99€ - https://visatoruss.com Stačí ho vytlačiť a pripojiť k žiadosti. V Bratislavskom vízovom centre s tým nemali problém.

K ostatným veciam sa vyjadriť neviem, riešil som to cez vízové centrum. Fakt posledné čo som potreboval bolo naťahovať sa po rusky s nejakými polonasranými byrokratmi na ambasáde, ktorých tam "otravujem" pri ich super-dôležitej práci. Čo som počul skúsenosti zo slovenskej ambasády, dávajú to tam priamym žiadateľom celkom vyžrať a všetko musí byť tip-top (hlavne bacha na oficiálne potvrdenie o poistení, ktoré má všetky náležitosti a zašle ti ho na požiadanie tvoja poisťovňa, poistná zmluva nestačí).

Takže určite začať čo najskôr a plánovať s tým, že na cca 10 dní prídete o pas (ja som ten proces kvôli tomuto skoro nestihol, keďže som mal medzi kúpou letenky a odletom len jedno 14 dňové okno, kedy som pas nepotreboval a skoro som kvôli tomu neodletel do Japonska).

0 Citovat

Ahoj, tak se taky podělim o svojí zkušenost.

1) zvací dopis jsem si zařídila během 5 minut na https://visatoruss.com

!! originál !! tzn. musí to být vytisknutý barevně

2) termín na konzulátu

3) ofotit cestovní pas

4) aktuální fotku

5) pojištění na VZP, kde jsou všechny údaje, co na ambasádě potřebujou

6) vyplnit dotazník na https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx

! pozor ! na konci nevyplnujte VFS, ale poslední možnost "ambassy"

7) jít na ambasádu, kde všichni mluví rusky, ale v podstatě je to jedno, protože jen pán u vrat vás zkontroluje, zeptá se jestli nemáte bombu ( :D ) a paní u okýnka už je tak naprdlá, že nemluví vůbec. Pokladní taky ne :D Pas tam necháváte a odcházíte jen s lístečkem o potvrzení o zaplacení se kterym tam pak může přijít kdokoliv a vyzednout vám to. Mě to udělali za týden přesně, ale lhůta je 7-10 kalendářních dní...

Good luck :D

0 Citovat

to fakt to chcu farebne? ja som to mal CB a ok... ci ina krajina, iny mrav?

0 Citovat

Mě před dvěma lety taky vykopli s černobílým tiskem :D

0 Citovat

Já měl to pozvání černobíle a na ambasádě v Praze v pohodě (03/2016), ale asi záleží na koho tam trefis. Obecně všichni byli celkem nepříjemní......

0 Citovat

Nepohrával si někdo s myšlenkou využít bezvízového styku po dobu MS v Rusku. Podmínkou je vstupenka, ta se dá koupit za 105,- USD a registrace na stránkách FIFA, pak dostanete Fan ID a to přijde poštou. S ním jste oprávnění k vícenásobném vstupu do Ruska v době 10 dnů před a 10 dnů po MS. Co mě láká, že v rámci toho je vlak na utkání zdarma viz:

https://tickets.transport2018.co...n/schedule

Tedy s tímto už je to poměrně zajímavé. Koupit lístek třeba do Ekatěrinburgu a zajet se tam i podívat. Možná by se dalo ještě leccos zakouzlit, tedy nezajímal se o to někdo? Ať nehledám Ameriku.

0 Citovat

Čo ti ja viem, ceny ubytovania asi porastú v tom období a 105 USD nič moc aj keď bez víz. A vlaky sú lacné všeobecne. Fakt asi len pre fanúšikov "kopané" :)

0 Citovat

Zásadní otázka je, zda ten lístek musí být koupený ofiko, nebo ho stačí jen zaregistrovat. jj, ta "kopaná" mě právě taky moc nebere.

0 Citovat

ahoj, má někdo zkušenosti s vyřizováním víz na ambasádě v karlových varech? jde mi o tu čekací dobu na schůzku. po telefonu mi řekli, že tam víza nevyřizují, ať se obrátim na vízové centrum, ale do databáze čekajících se zaregistrovat lze (bez možnosti výběru data), s tím, že se ozvou (resp. robot), až se uvolní místo.. má smysl čekat, nebo jít rovnou do centra? díky.

0 Citovat

Za zkoušku (rezervaci) nic nedáš. Záleží na tom, kolik máš času. Potom myslím, že letos je v Rusku fotbal, tak je teoretická šance, když se natrefíš na ta data, že bude uvolněný režim i pro ty bez vstupenek.

0 Citovat

Treba skúsiť, kým nevyhostia konzula :))

0 Citovat

 to mám celkem strach, že s tou hrozbou vyhošťování budou dělat ještě větší (pokud jej to ještě možné) pakárnu žadatelům o vízum....

0 Citovat

Pokud jste ochotní to podstupovat a platit totalitnímu státu jako mourovatí... Jinak je asi 150+ zemí kam lze cestovat bez víza. 

0 Citovat

.. njn, ale bajkal je jen jeden ;))))))


0 Citovat

Já bych tam třeba i rád letěl a utratil nějaký ten rubl za butylku samohonky, ale když vyjde vízum dráže než letenka, tak raději navštívím některou z bývalých sovětských republik, které jsou levnější, bezvízové a díky tarifům uia skvěle dostupné.

 A to ani nemluvím o té byrokracii, že se to pořád nedá vyřídit online.
0 Citovat

milja napsal(a):

.. njn, ale bajkal je jen jeden ;))))))

pockaj par rokov kym bude cinsky :))
0 Citovat

Jako by bylo čínské vízum příjemnější na vyřizování... 

0