Necháváte spropitné pokojské? Podle čeho se rozhodujete? Každý den nebo až na konci pobytu? Počítá se s nějakým takovým přilepšením v jejich ohodnocení? Díky.  .

Spropitné pro pokojskou v Čechách

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

11 reakcí

Necháváte spropitné pokojské? Podle čeho se rozhodujete? Každý den nebo až na konci pobytu? Počítá se s nějakým takovým přilepšením v jejich ohodnocení? Díky.

0

Tahle americká kultura spropitného a egyptská kultura bakšiše je fakt mor...

https://www.youtube.com/shorts/xBeLpo8O-vA

A bonusová otázka - když někde na pokoji zapomenete peníze a pokojská si j nechá, bylo to dýško, když to bylo: 10 Kč, 100 Kč, 500 Kč, 1000 Kč...?

2 Citovat

Já dávám jen v restauraci. Patřím k těm štědřejším, ale nenávidím to.

0 Citovat

Dávám jen za to když si to evidentně někdo zaslouží. Ale vzhledem k tomu, že nenosím téměř nikdy hotovost, tak už je to skoro pasé :) Každopádně na pokoji nechávám na stole různé věci a kdyby se mi tam hotovost ztratila, tak vím, že neodjedu z hotelu, dokud mi to na recepci nevrátí :D

0 Citovat

Cože? A ta pokojská bude alespoň nahoře bez (ne, že bych za to chtěl platit...) nebo zcela? 

Teprve po přečtení Michalova příspěvku a zmínce o Egyptu mi došlo, že se jedná o nějaké specifické mentální nastavení určitých lidí...

0 Citovat

To jsou starosti ..

Asi takto - každý rok mám na kontě cca 60-70 nocí v hotelích a spropitné jsem nenechal ani jednou ostatně ani třeba v restauraci !

Nevidím důvod - víc to nemá cenu rozebírat.

4 Citovat

Pokojské jsem nikdy nic nenechal a to ani v USA, kde tam ještě provokativně dávají obálku na polštář. Natož abych něco nechával v ČR.

Bohužel, to co ukazuje to video ze Simpsonů už se stává realitou i v Česku a to že platební terminál si sám vynucuje spropitné a to i v podnicích typu pekárna, kdy vám obsluha podá chleba z bedny. Už se mi párkrát i stalo, že se za to obsluha i styděla, že takhle vynucovat spropitné je drzost a sama tam automaticky vybrala bez spropitného. Jen čekám, kdy se tohle objeví na kase třeba v Albertu. 

Nemám problém dávat v klasické restauraci s obsluhou, pokud se chovají mile a vše funguje, ale dávat spropitné v podnicích, kdy si sám objednám u pultu, následně si k jinému pultu jdu vyzvednout jídlo a pak ještě po sobě odnesu špinavé nádobí, to jako sorry. A že takových podniků v Praze je...

4 Citovat

Pokojskym nedavam nic. Jezdime teda hlavne do apt nebo domu, ale naopak se rozmaha posledni dobou pohosteni od majitelu- snidane na rano, mistni produkty, domaci vyrobene potraviny, male upominkove predmety, vino atd., aniz by to bylo objednano. 

0 Citovat

Proč proboha zrovna pokojská? To mám při checkoutu z hotelu obejít celý personál a všechny osobně obdarovat? On stačí ten jekot, když občas v restauraci odmítnu dát spropitné.

4 Citovat

Parkrat jsem nechal treba 10 nebo 20 eur pri odjezdu z pronajateho domu, pokud jsme tam treba kvuli spechu na letiste nestihli alespon trochu rozumne uklidit.

0 Citovat

Spropitné nechávám pokojské zásadně ve formě vratných lahví od piva!

5 Citovat

Tohle jsem zažila v Egyptě - na pokoj mi večer přišel uklízeč, představit se a popovídat si - vyrazila jsem s ním dveře, byl vlezlej jako opice.

Spropitné by mělo být vždy za něco, třeba když je v hotelu concierge, co ti umí sehnat kluka, holku nebo dvě a také pudr do nosu. Jsi v cizím městě, neznáš to tam, on poradí co a jak, pomůže, zařídí, zaslouží si zpropitné. 

4
11 reakcí