Vaše lety 2026
Je čas! Jistě už má mnoho z Vás letenky na příští rok. Já tentokrát hodně vyčkávám a hledám award lety.
Mám v plánu v lednu cestovat po Karibiku, přes Velikonoce budu na Maltě a na konci dubna poletím při cestě z Ukrajiny z Moldavska. V červenci budu kroužit kolem světa, ale tam je to hodně otevřené.
Zatím takto:
LEDEN :
Guadeloupe- Sv. Bartoloměj: St. Barht Executive, Tecnam P2012
Sv. Bartoloměj- Sv. Martin: Winair, DHC6
Sv. Martin- Saba a zpět: Winair, DHC6
Sv. Martin- Atlanta- San Jose: Delta, 757-200
San Francisco- Curych: Swiss, 777-200, premium-eco
Curych- Praha: Air Baltic, a220-300
ČERVENEC:
Praha- Frankfurt: LH a321, business award
Frankfurt- Tokio: LH 747-8, first award
Tokio- Honolulu: ANA a380, eco award
Tak já teda zatím na rok 2026 nemám ještě ani jeden let (sic!), ale v plánu pár velkých věcí je.
Nicméně, koukám, že Barney je gurmán! Ten Tecnam na Barťáka se mi moc zamlouvá, to je super inspirace! Vůbec jsem o něm nevěděl, takže díky za tip.
Něco bych sem napsal a Wizz by mi to pak změnil. 😂 Pokažených letů už mám dost.
Wizzem zrušené lety VIE-CLJ, VIE-DXB, VIE-SBZ, VIE-OHD, VIE-TGD, VIE-BOJ, VIE-LGW, VIE-BCN.
Změněné BTS-SKP, VIE-RMO, BUD-IST - Wizzair, VIE-ESB AJET, Firefly PEN-JHB na PEN-SZB, SZB-JHB, Ryanair VIE-INI. Většinu z nich budu rušit. U Ryanairu očekávám zrušení VIE-TLV s tím, že si to změním zadara na něco lepšího.
Ještě mi naštěstí zbývá 14 letů, tak snad vydrží.
Tak já už mám na první půl rok asi hotovo
Duben
BUD->AMS->CDG->HAV a zpátky v Cčku kombinace AF/KLM
Květen
BUD->AMS-MEX v Cčku KLM (přestup 50 minut - bude to těsný)
MEX->VSA v Cčku AM
CUN->MEX->AMS->BUD v Cčku AM a přískok s KLM
Červenec
VIE->RIX->TLL a zpátky v Eco s BT
Pár prvních skoků už je naplánováno taky.
Leden
Praha - Istanbul SAW - Luxor a zpět (Pegasus)
Praha - Edinburgh, Glasgow - Praha (easyJet)
Únor
Praha - Benátky - Praha (Ryanair)
Březen
Praha - Brusel - Praha (Brussels Airlines)
Rok nic a počátkem evropské zimy 2026 postupně Džibutsko, Etiopie, Keňa a dále na jih do Angoly nebo po zemi od Senegalu podél pobřeží do Angoly. Z pochopitelných důvodu zatím krátké přelety ani první a poslední segment nemám nakoupeny, je ještě brzo.
Februar: Vieden - Singapur - Vieden / Qatar Airways
Maj: Vieden - Taskent - Vieden / LOT
Jun: Vieden - Riga - Vieden / Air Baltic
Jul: Kodan - Nuuk - Kodan / Air Greenland
Leden: PRG - PUJ - PRG/AF
Únor: PRG - LIM - PRG/IB
Březen: PRG - SSA - PRG/TP;
DRS - CUN - DRS/CA
Květen: PRG - MLE - PRG/TK;
PRG - CPT, JNB - PRG/DE
Červenec: PRG - BIO - PRG/QS
Já nemám skoro nic ze zdravotních důvodů, se nechcu pouštět do větších akcí 🤔
Leden:
Porto - Praha (EasyJet)
Květen:
Praha - Lisabon - Praha (EasyJet)
Tak ja zatiaľ poskromne
02/26 VIE-DEL AIC B788
02/26 DEL-SGN AIC A20N
02/26 SGN-VCS HVN AT75
02/26 VCS-HAN VJC AJ27
+ďalšie skoky po Vietname
02/26 SGN-DEL AIC A20N
02/26 DEL-VIE AIC B788
05/26 VIE-AUH ETD B773
05/26 AUH-DEL ETD B789
Andamany
05/26 DEL-AUH ETD A35K
05/26 AUH-VIE ETD B773
Ahmad Masúd napsal(a):Rok nic a počátkem evropské zimy 2026 postupně Džibutsko, Etiopie, Keňa a dále na jih do Angoly nebo po zemi od Senegalu podél pobřeží do Angoly. Z pochopitelných důvodu zatím krátké přelety ani první a poslední segment nemám nakoupeny, je ještě brzo.
Z Kene do Angoly po zemi cez Tanzániu a Zambiu? Alebo letecky?
Barney Flyer: pokud budeš mít čas/chuť, tak doporučuji i let na ostrov Saba. Údajně je tam nejkratší přistávací dráha pro komerční lety.
https://www.michalzhor.cz/2025/0...ecna-saba/
Případně zde inspirace na kousek dalšího Karibiku na skladačce:
https://www.michalzhor.cz/2025/0...-karibike/
Jdu se zamyslet .... kam to vlastně poletím já v roce 2026 :-)
puketapu napsal(a):Leden: PRG - PUJ - PRG/AF
DRS - CUN - DRS/CA
PRG - CPT, JNB - PRG/DE
Obdivuhodné je, že od ledna do března máš v plánu hned čtyři dovolené (nebo otočky) v Latinské Americe.
Kromě Limy skvělé plážové destinace, avšak ten Salvador da Bahia bych spíše dal na únor, když tam probíhá úžasný Největší Carnaval na Světě!
Nebo už jej znáš z minulosti a teď to budeš kromě pláží směrovat do vnitrozemí, do národního parku Chapada Diamantina?
Michal Zhor napsal(a):Barney Flyer: pokud budeš mít čas/chuť, tak doporučuji i let na ostrov Saba. Údajně je tam nejkratší přistávací dráha pro komerční lety.
https://www.michalzhor.cz/2025/0...ecna-saba/
Případně zde inspirace na kousek dalšího Karibiku na skladačce:
https://www.michalzhor.cz/2025/0...-karibike/
Jdu se zamyslet .... kam to vlastně poletím já v roce 2026 :-)
Díky. Právě jsi mě asi ožebračil za letenky na Sabu :D Hlavne je tam největší hora Holandska 😃. Ještě to promyslím, ale možná to tam 8.1. otočím a vylezu na ten kopec 😃
Barney Flyer: vem si plavky ..... u letiště je super koupací "bazén".
Katka _1 napsal(a):[citace="Ahmad Masúd"]
Rok nic a počátkem evropské zimy 2026 postupně Džibutsko, Etiopie, Keňa a dále na jih do Angoly nebo po zemi od Senegalu podél pobřeží do Angoly. Z pochopitelných důvodu zatím krátké přelety ani první a poslední segment nemám nakoupeny, je ještě brzo.
Z Kene do Angoly po zemi cez Tanzániu a Zambiu? Alebo letecky?
[/citace]
Budu se snažit mít co nejméně přeletů, čili v obou variantách především pozemní cesta. Přelety jen z vízových či bezpečnostních důvodu. Ne kvůli financím, to naštěstí řešit nemusím, ale nemám rád moc pohodlné výlety :-)
A částečně se přizpůsobím spolucestujícím.
Díky Michale, Dominikánu, Mexiko a JAR mám pracovní...
Mıchal napsal(a):@puketapu: 6 longhaulů? Gratuluji 👍
SSA jsem bohužel do února už nenarval. Holt březen.
V národním parku Chapada Diamantina plánuju být 4 noci, pak 3 noci na ostrově Velha Boipeba.
Jakub Langer napsal(a):[citace="puketapu "]
Leden: PRG - PUJ - PRG/AF
DRS - CUN - DRS/CA
PRG - CPT, JNB - PRG/DE
Obdivuhodné je, že od ledna do března máš v plánu hned čtyři dovolené (nebo otočky) v Latinské Americe.
Kromě Limy skvělé plážové destinace, avšak ten Salvador da Bahia bych spíše dal na únor, když tam probíhá úžasný Největší Carnaval na Světě!
Nebo už jej znáš z minulosti a teď to budeš kromě pláží směrovat do vnitrozemí, do národního parku Chapada Diamantina?
[/citace]
Tipnu si, ze jako zakladnu zvolis prijemne mestecko Lençóis.
Stolove hory, vodopady, vyhledy behem treku jsou vazne okouzlujici.
O ostrove Boipeba jsem uz kdysi slysel, i kdyz osobne neznam. Kudy se tam popluje nejlepe? Z Cairu nebo z Tapuias?
Doufam, ze to bude klidnejsi pozemsky raj, nez uz davno proflaknute Morro de São Paulo, kam se pluje z mesta Valença (a Ponta do Curral).
Mám 2 noci v Lençóis a 2 v Palmeiras.
Loď na Boipebu právě vyplouvá z Valençy. Mělo by to být míň turistický než právě Morro. Tak uvidíme.