Je čas! Jistě už má mnoho z Vás letenky na příští rok. Já tentokrát hodně vyčkávám a hledám award lety.  Mám v plánu v lednu cestovat po Karibiku, přes Velikonoce budu na Maltě a na konci dubna poletím při cestě z Ukrajiny z Moldavska. V červenci budu kroužit kolem světa, ale tam je to hodně otevřené. Zatím takto: LEDEN : Guadeloupe- Sv. Bartoloměj: St. Barht Executive, Tecnam P2012 Sv. Bartoloměj- Sv. Martin: Winair, DHC6 Sv. Martin- Saba a zpět: Winair, DHC6 Sv. Martin- Atlanta- San Jose: Delta, 757-200 San Francisco- Curych: Swiss, 777-200, premium-eco Curych- Praha: Air Baltic, a220-300 ČERVENEC: Praha- Frankfurt: LH a321, business award Frankfurt- Tokio: LH 747-8, first award Tokio- Honolulu: ANA a380, eco award  .

Vaše lety 2026

Založil ve fóru Co se nevešlo

21 reakcí

Je čas! Jistě už má mnoho z Vás letenky na příští rok. Já tentokrát hodně vyčkávám a hledám award lety. 

Mám v plánu v lednu cestovat po Karibiku, přes Velikonoce budu na Maltě a na konci dubna poletím při cestě z Ukrajiny z Moldavska. V červenci budu kroužit kolem světa, ale tam je to hodně otevřené.

Zatím takto:

LEDEN :

Guadeloupe- Sv. Bartoloměj: St. Barht Executive, Tecnam P2012

Sv. Bartoloměj- Sv. Martin: Winair, DHC6

Sv. Martin- Saba a zpět: Winair, DHC6

Sv. Martin- Atlanta- San Jose: Delta, 757-200

San Francisco- Curych: Swiss, 777-200, premium-eco

Curych- Praha: Air Baltic, a220-300

ČERVENEC:

Praha- Frankfurt: LH a321, business award

Frankfurt- Tokio: LH 747-8, first award

Tokio- Honolulu: ANA a380, eco award

1

Tak já teda zatím na rok 2026 nemám ještě ani jeden let (sic!), ale v plánu pár velkých věcí je.

Nicméně, koukám, že Barney je gurmán! Ten Tecnam na Barťáka se mi moc zamlouvá, to je super inspirace! Vůbec jsem o něm nevěděl, takže díky za tip.

2 Citovat

3/2026 WMI - BDS (Wizz)

0 Citovat

Něco bych sem napsal a Wizz by mi to pak změnil. 😂 Pokažených letů už mám dost.

Wizzem zrušené lety VIE-CLJ, VIE-DXB, VIE-SBZ, VIE-OHD, VIE-TGD, VIE-BOJ, VIE-LGW, VIE-BCN.

Změněné BTS-SKP, VIE-RMO, BUD-IST - Wizzair, VIE-ESB AJET, Firefly PEN-JHB na PEN-SZB, SZB-JHB, Ryanair VIE-INI. Většinu z nich budu rušit. U Ryanairu očekávám zrušení VIE-TLV s tím, že si to změním zadara na něco lepšího.

Ještě mi naštěstí zbývá 14 letů, tak snad vydrží.

2 Citovat

Tak já už mám na první půl rok asi hotovo

Duben

BUD->AMS->CDG->HAV a zpátky v Cčku kombinace AF/KLM

Květen
BUD->AMS-MEX v Cčku KLM (přestup 50 minut - bude to těsný)
MEX->VSA v Cčku AM
CUN->MEX->AMS->BUD v Cčku AM a přískok s KLM

Červenec

VIE->RIX->TLL a zpátky v Eco s BT

2 Citovat

Pár prvních skoků už je naplánováno taky.

Leden

Praha - Istanbul SAW - Luxor a zpět (Pegasus)

Praha - Edinburgh, Glasgow - Praha (easyJet)

Únor  

Praha - Benátky - Praha (Ryanair)

Březen  

Praha - Brusel - Praha (Brussels Airlines)

2 Citovat

Rok nic a počátkem evropské zimy 2026  postupně Džibutsko, Etiopie, Keňa a dále na jih do Angoly nebo po zemi od Senegalu podél pobřeží do Angoly. Z pochopitelných důvodu zatím krátké přelety ani první a poslední segment nemám nakoupeny, je ještě brzo. 

1 Citovat

Februar: Vieden - Singapur - Vieden / Qatar Airways

Maj: Vieden - Taskent - Vieden / LOT

Jun: Vieden - Riga - Vieden / Air Baltic

Jul: Kodan - Nuuk - Kodan / Air Greenland

0 Citovat

Leden: PRG - PUJ - PRG/AF 

Únor: PRG - LIM - PRG/IB

Březen: PRG - SSA - PRG/TP;

DRS - CUN - DRS/CA

Květen: PRG - MLE - PRG/TK;

PRG - CPT, JNB - PRG/DE

Červenec: PRG - BIO - PRG/QS

2 Citovat

Já nemám skoro nic ze zdravotních důvodů, se nechcu pouštět do větších akcí 🤔

Leden: 

Porto - Praha (EasyJet)

Květen:

Praha - Lisabon - Praha (EasyJet)

0 Citovat

@puketapu: 6 longhaulů? Gratuluji 👍

1 Citovat

Tak ja zatiaľ poskromne

02/26 VIE-DEL AIC B788
02/26 DEL-SGN AIC A20N
02/26 SGN-VCS HVN AT75
02/26 VCS-HAN VJC AJ27
+ďalšie skoky po Vietname
02/26 SGN-DEL AIC A20N
02/26 DEL-VIE AIC B788

05/26 VIE-AUH ETD B773 
05/26 AUH-DEL ETD B789
Andamany
05/26 DEL-AUH ETD A35K
05/26 AUH-VIE ETD B773

1 Citovat

Ahmad Masúd napsal(a):

Rok nic a počátkem evropské zimy 2026  postupně Džibutsko, Etiopie, Keňa a dále na jih do Angoly nebo po zemi od Senegalu podél pobřeží do Angoly. Z pochopitelných důvodu zatím krátké přelety ani první a poslední segment nemám nakoupeny, je ještě brzo. 

Z Kene do Angoly po zemi cez Tanzániu a Zambiu? Alebo letecky? 

0 Citovat

Barney Flyer: pokud budeš mít čas/chuť, tak doporučuji i let na ostrov Saba. Údajně je tam nejkratší přistávací dráha pro komerční lety. 

https://www.michalzhor.cz/2025/0...ecna-saba/

Případně zde inspirace na kousek dalšího Karibiku na skladačce:

https://www.michalzhor.cz/2025/0...-karibike/

Jdu se zamyslet .... kam to vlastně poletím já v roce 2026 :-)

1000100342-1536x1152.jpg

1 Citovat

puketapu napsal(a):

DRS - CUN - DRS/CA

PRG - CPT, JNB - PRG/DE

Obdivuhodné je, že od ledna do března máš v plánu hned čtyři dovolené (nebo otočky) v Latinské Americe.

Kromě Limy skvělé plážové destinace, avšak ten Salvador da Bahia bych spíše dal na únor, když tam probíhá úžasný Největší Carnaval na Světě!

Nebo už jej znáš z minulosti a teď to budeš kromě pláží směrovat do vnitrozemí, do národního parku Chapada Diamantina?

1 Citovat

Michal Zhor napsal(a):

Barney Flyer: pokud budeš mít čas/chuť, tak doporučuji i let na ostrov Saba. Údajně je tam nejkratší přistávací dráha pro komerční lety. 

https://www.michalzhor.cz/2025/0...ecna-saba/

Případně zde inspirace na kousek dalšího Karibiku na skladačce:

https://www.michalzhor.cz/2025/0...-karibike/

Jdu se zamyslet .... kam to vlastně poletím já v roce 2026 :-)

Díky. Právě jsi mě asi ožebračil za letenky na Sabu :D  Hlavne je tam největší hora Holandska 😃. Ještě to promyslím, ale možná to tam 8.1. otočím a vylezu na ten kopec 😃

0 Citovat

Barney Flyer: vem si plavky ..... u letiště je super koupací "bazén". 

https://www.koktejl.cz/dobrodruz...ani-400-m/

2 Citovat

Katka _1 napsal(a):

[citace="Ahmad Masúd"]

Z Kene do Angoly po zemi cez Tanzániu a Zambiu? Alebo letecky? 

[/citace]

Budu se snažit mít co nejméně přeletů, čili v obou variantách především pozemní cesta. Přelety jen z vízových či bezpečnostních důvodu. Ne kvůli financím, to naštěstí řešit nemusím, ale nemám rád moc pohodlné výlety :-) 

A částečně se přizpůsobím spolucestujícím.

1 Citovat

Díky Michale, Dominikánu, Mexiko a JAR mám pracovní...

Mıchal napsal(a):

@puketapu: 6 longhaulů? Gratuluji 👍

0 Citovat

SSA jsem bohužel do února už nenarval. Holt březen.

V národním parku Chapada Diamantina plánuju být 4 noci, pak 3 noci na ostrově Velha Boipeba.

Jakub Langer napsal(a):

[citace="puketapu "]

DRS - CUN - DRS/CA

PRG - CPT, JNB - PRG/DE

Obdivuhodné je, že od ledna do března máš v plánu hned čtyři dovolené (nebo otočky) v Latinské Americe.

Kromě Limy skvělé plážové destinace, avšak ten Salvador da Bahia bych spíše dal na únor, když tam probíhá úžasný Největší Carnaval na Světě!

Nebo už jej znáš z minulosti a teď to budeš kromě pláží směrovat do vnitrozemí, do národního parku Chapada Diamantina?

[/citace]

0 Citovat

Tipnu si, ze jako zakladnu zvolis prijemne mestecko Lençóis. 
Stolove hory, vodopady, vyhledy behem treku jsou vazne okouzlujici.

O ostrove Boipeba jsem uz kdysi slysel, i kdyz osobne neznam. Kudy se tam popluje nejlepe? Z Cairu nebo z Tapuias? 
Doufam, ze to bude klidnejsi pozemsky raj, nez uz davno proflaknute Morro de São Paulo, kam se pluje z mesta Valença (a Ponta do Curral).

0 Citovat

Mám 2 noci v Lençóis a 2 v Palmeiras.

Loď na Boipebu právě vyplouvá z Valençy. Mělo by to být míň turistický než právě Morro. Tak uvidíme.

1
21 reakcí