Ahoj všem, v úterý se chystám do Budapeště a ráda bych navštívila místní lázně - alespoň dvoje. Mohli byste mi na základě svých zkušeností poradit? Internet i průvodce jsem pročítala, ale na jejich základě se nerozmyslela  .

Budapešť - lázně

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

61 reakcí

Chystáme se do Budapesti na jarni prazdniny, jak je to se vstupem s dětma do lázní. Zachytila jsem, že někde až od 15 let. Máte s tím někdo zkušenosti, kam ano, kam nejit? Potřebuju vybrat dvoje lázně/bazény, pokud možno abyto bylo i venkovní (večerní). Díky

0 Citovat

Taky jsem měl podobný nápad, ale odradila mě povinnost koupací čepice. Někde dokonce tučně zvýrazněná (Szechény). Šprcku na hlavě jsem měl naposledy za Husáka na ZDŠ a nehodlám to opakovat. 

Nicméně některé (menší?) lázně ji nevyžadují, jinde ano, ale na fotkách byli lidi bez. 

0 Citovat

Před dvěma lety nevyžadovali (Szechenyi). Když se podíváte na obrázky nikdo ji na hlavě nemá

0 Citovat

Gellert to tuším vyžadoval jen pro jeden vnitřní bazén (tam kde jsou ty sloupy). Ostatní byly bez čepice.

0 Citovat

V Szechenyi je cepice povinna pouze ve venkovnim plaveckem bazenu.

0 Citovat

Mandre napsal(a):

Chystáme se do Budapesti na jarni prazdniny, jak je to se vstupem s dětma do lázní. Zachytila jsem, že někde až od 15 let. Máte s tím někdo zkušenosti, kam ano, kam nejit? Potřebuju vybrat dvoje lázně/bazény, pokud možno abyto bylo i venkovní (večerní). Díky

Jak jsem čekal, případná věková omezení se dají najít u jednotlivých lázní pod odkazem Prices nahoře. https://www.spasbudapest.com/

0 Citovat

pokus napsal(a):

Před dvěma lety nevyžadovali (Szechenyi). Když se podíváte na obrázky nikdo ji na hlavě nemá

Jojo, všiml jsem si. Ala také toho tučného zákazu a naopak poznámky, že burkiny jsou povoleny. Nějak mě to neoslovilo... :-)

0 Citovat

Tak burkini mají jaksi tu koupací čepici included, takže se to nevylučuje 😀

0 Citovat

Mandre napsal(a):

Děti do 14 let mají plošně zakázán vstup do lázní Dandár a Rudas do ostatních můžou ,ale nesmí do léčivých. Léčivé jsou označená a je to celkem důsledně kontrolováno.

Za mě doporučuji lázně Lukacs Baths (foto) naopak vůbec nedoporučuji profláklé lázně Széchenyi  - přeplněno a plno čmoudů co se tam absolutně neumí chovat!

Ty koupací čepice jsou povinné pouze do plaveckých tj. těch nejstudenějších bazénů do ostatních nejsou třeba.

V centrálních lázních v centru ve všech počítejte o víkendech s vyšší obsazeností hlavně odpoledne ,večer.

dsc01440.jpg
dsc03048.jpg

0 Citovat

Byli jsme pred cca 2-3 roky v Szechenyi a na Margitszigets ditetem 12-13 bez problemu, koupaci cepici ani v jednom nechteli, bacha v Szechenyi jak je to zachovana stara stavba, tak jsou oddelene panske a damske satny (meli jsme vsechno v jednom batohu, tak jsme to museli vykramovat, abysme se rozdelili do saten). Na tom Marketine ostrove celkem zklamani, protoze v zimni sezone byl otevreny jen jeden venkovni maly bazenek a jeden maly vevnitr. Szechenyi celkove fajn az na vetsi mnozstvi dementnich influenceru s potrebou dlouhych hlasitych videoprenosu z bazenu.

0 Citovat

Ted to zrovna studuju, co teda znamena ze ne do lecivych. Mame vsechny deti mezi 10-13 let, takze aby z toho pak nebyl vlez do 1-2 bazenu🤦‍♀️.  ???

0 Citovat

Maďarsko má ze zákona dáno ,že bazény u kterých jsou prokázané léčivé účinky ,tak je přístup do 14 let zakázán.

Třeba v lázních Lukacs Baths ,kam nejraději jezdím jsou tři vnitřní léčivé bazény v tzv. termální zóně (foto jednoho z nich) a tam děti do 14 let nesmí. Zde smí do plaveckých a do toho teplého zážitkového viz. ty dvě moje fotky výše.

Jak jsem psal je to tam celkem důkladně kontrolováno. Klasické městské lázně v Budapešti nejsou pro děti moc vhodné jelikož tam na ně je žádné nebo minimální zaměření.

dsc09398.jpg

0 Citovat

Pro děti by byl dobrý Aquaworld na okraji Budapešti - převážně pod střechou 11 tobogánů a další atrakce. Je tam i jeden teplejší bazén 34 stupňů celsia venku ,ale to je zase naopak klasický aquapark tj. bez termálních léčivých bazénů.

dsc01180.jpg
dsc09671.jpg

0 Citovat

To je dobre, ten aquapark je na cely den a cesta mhd hodinu tam a hodinu zpet. Takze asi nekdy jindy🤷…. Ja jsem to procetla a asi pujdeme do tech Szechenyi nebo i Palatinus by sly (je to trosku jako bazen a neni to daleko z centra).

0 Citovat

Vaše volba na Szechenyi jsem názor už napsal. 

Co se Palatinusu týče ,tak ten je super na léto ,kdy je otevřený rozlehlý venkovní areál . Vnitřní areál je malinký a děti můžou pouze do jednoho bazénu a ten je zaměřen spíše pro předškolní (foto) . Pak venku jeden studený plavecký a jeden větší teplý termální.

Oni prostě budapešťské lázně se berou hlavně jako léčivé a pro děti je tam toho minimum (v létě to je lepší) s dětmi se v Maďarsku jezdí celoročně do lázní ,která mají jak termální část ,tak své vlastní rozlehlé zóny s atrakcemi (tobogány a pod.) jako např. Sárvár či Zalakaros.

dsc00060.jpg

0 Citovat

Jo to chápu, jenze my jsme zatim v Madarsku natoz v Budapesti nikdy nebyli, takze bych rada nejdriv zkusila uplne ten zaklad tradicni, nez ty vedlejsi mensi lazne. Abych mela srovnani. Zase ve vsedni den, pravdepodobne streda co ctvrtek v unoru by nemusela byt tak silena, co se tyka lidi. Typuju to tak na 3h. Jinak mame i jine veci nez koupani, a prijde mi, ze vsude zaviraji zbytecne brzo. Ty Lucacs maji velkem nicmoc recenze, ze je to dost zanedbane retro, tak nevim.🤷

0 Citovat

Já zase naopak jezdím do Maďarska hodně často právě kvůli těm termálům a nejvíce právě do Budapešti jelikož tam v těch lázních je právě klid od dětí ..

Lukacs jsou pro mě jednoznačně nejoblíbenější lázně a vlastně skoro jinam už nechodím.

Všední dny jsou samozřejmě na návštěvu nejlepší a v únoru tam nátřesk v tuto dobu určitě nebude - vyjma  Szechenyi hlavně navečer.

No nic zeptala jste se já řekl svůj názor z vlastní zkušenosti ..

0 Citovat

Mandre, pro tenhle ucel podle me Szechenyi v pohode. My jsme tam byli na prodlouzeny vikend taky poprve a tech par hodin se placat v Szechenyi v tech dvou venkovnich bazencich je OK. Navic se do nich jede tou historickou linkou metra, ktera je paradni.

0 Citovat

@Ala a kam Vas (deti) pustili? Jestli se tam v zime venku da byt….

0 Citovat

byli jsme v listopadu a byli jsme v tech dvou venkovnich bazenech

ty vnitrni mi nepripadaly zajimavy

ve vode se da byt v pohode i v zime, vzdyt je tepla, my jezdime pravidelne v zime do nemeckych termalu a vzdycky se koupeme jen ve venkovnich bazenech

ale chce to mit s sebou teply frote zupan a samozrejme nejaky pantofle

0 Citovat

Omlouvám se za poněkud mimo téma, ale jde o termály. My již asi 12 let jezdíme každý rok do Německa do Bad Füssing, kousek za Pasovem. Je to tam naprosto skvělé, v městečku jsou celkem 3 termální areály. Therme Eins, Europa Therme a Johannesbad. Všude samozřejmě krásně čisto, vše perfektně organizované a spousta ubytovacích možností jak v těsné blízkosti jednotlivých areálů, tak i poněkud dál, blíže centra města. Jedeme tam vždy tak na 3-4 noci, to nám naprosto vyhovuje. 

1 Citovat

Jo a co se týče Maďarska, tak 3x jsme byli v městě Györ, tam je jeden areál, líbilo se nám to moc, ale jen dokud jsme nepoznali ten Bad Füssing. Teď už jezdíme pouze tam. 

0 Citovat

@Ala moc diky za osobni zkusenost. Myslis, ze staci 2-3h? 

@firefly+ dekuju. My letime do Budapesti o jarnakach na 3 noci 4+4 deti a je to takovy celkovy vylet. Gastro, lazne, parlmanet, vylet lodi…

mmch, kdybyste meli typ na restauraci za lidove ceny (madarske jidlo), muze byt i all you can eat, tak sem s tim🥰😁.

0 Citovat

V Maďarsku a v Budapešti zvlášť na lidové ceny zapomeňte od konfliktu na Ukrajině šly restaurace skokově nahoru o 100% i více.. Některé restaurace v centru město jsou cenově na úrovni Vídně.

Jinak já rád chodím sem :

https://www.trofea.hu/kiraly-utca/

https://www.pipaetterem.hu/

0 Citovat

Jj tu Trofeu mam v planu. Diky

0
61 reakcí