ahoj Dave a ostatní. někde jsi tu psal, že ses stavil po cestě do Istanbulu v Kyjevě. Nemůžu to najít. Jak dlouho jsi tam měl stop? Chtěla bych Tě následovat, chystám se v září na cestu do IST, mám tam nějaký obchůzky a pak po cestě zpět se chci stavit do Kyjeva s dědou, který tam byl naposled v roce 70 Díky a hezký den! .

stop Kyjev

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

11 reakcí

ahoj Dave a ostatní.
někde jsi tu psal, že ses stavil po cestě do Istanbulu v Kyjevě. Nemůžu to najít. Jak dlouho jsi tam měl stop? Chtěla bych Tě následovat, chystám se v září na cestu do IST, mám tam nějaký obchůzky a pak po cestě zpět se chci stavit do Kyjeva s dědou, který tam byl naposled v roce 70 smiley Nějaký tipy, na co se podívat? Jak dloho si mám dát stop (nevím, jak je to tam veliký)? A jak je tam draho? smiley
Díky a hezký den!

0

ja som bol v Kyjeve 3 krat a urcite by som isiel zas smiley

ale k tvojim otazkam: je tam lacno, v sucasnosti velmi lacno smiley Nechal by som si na Kyjev aspon 2 dni. Nevynechaj Zlate vrata, Chrescatyk, Chram sv. Michala, Majdan Nezalezanosti, pamatnik Rodina Mat a park s vyhladom naokolo. To su take tie "must see". Osobne este odporucam zviest sa pozemnou lanovkou do stvrte Podil, muzeum Cernobylu, kyjevske metro, dat si dobru soljanku, borsc a vychladene pivko smiley


nieco malo o Kyjeve si mozes precitat v mojom cestopise z 2013: http://www.romanherda.com/category/ukrajina-2013/

0 Citovat

http://cestujlevne.com/cestopis-kyjeva- ... aidan-uia/ smiley

0 Citovat

nojo... Blondýna. smiley Díky klucí

0 Citovat

Oživím toto téma - dá se to podstatné z Kyjeva vidět za půl dne a večer po příjezdu z celodenního výletu do Černobylu? Díky

Mám v Kyjevu čas od pátku do neděle. Přiletím v pátek v poledne a odlétat budu v neděli v devět ráno a v sobotu bych dal rád celodenní návštěvu Černobylu s TourKiev. Na druhou stranu počasí za dva týdny asi ještě nebude eňo ňůňo a pokud by to bylo dost na úkor zajímavostí v Kyjevě, tak ji tedy oželím. Co jsem zatím ale koukal, tak se mi zdá, že se centrum dá stihnout za půl dne bez nějaké extra honičky.
0 Citovat

Podle mě budeš pobíhat od jednoho ke druhýmu, navíc třeba Lávra a socha Matky Vlasti jsou mimo centrum, úplně kompaktní to není ani v tom centru, že by to bylo na kousku. Jde o to, jestli si chceš jen odškrtat položky ze seznamu nebo fakt něco vidět. Po příjezdu z Černobylu budeš utahanej, osobně bych si vybral buď Černobyl nebo Kyjev.

0 Citovat

Souhlas, po Cernobylu jsme byli uplne tuhy, urcite si neumim predstavit ze bych jeste nekde vecer behal po meste. Cistyho casu za denniho svetla ti to vychazi nejakych 6h v Kyjeve? To opravdu nestihnes vse, ale na nasati atmosfery to staci. Cernobyl doporucuju i v tuto dobu, my byli v prosinci a melo to zvlastni umocnenou depresivni atmosferu. Jen jsme meli stesti na pocasi, bylo asi 2 stupne nad nulou. Nasledujici tyden bylo -10 a v tom si to teda nedokazu predstavit. Resp. Dokazu, ale to bychom museli byt lepe vybaveni termopradlem. 

0 Citovat

Koukni se raději na město, stejně ti bude za chvíli zima, ochutnej místní jídla a nápoje, sežeň kontakt na ty děvočky co rády zahřívají postel osamělým turistům a  elektrárnu si nech třeba do Japonska. Fukušima bude také zajímavá.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Koukni se raději na město, stejně ti bude za chvíli zima, ochutnej místní jídla a nápoje, sežeň kontakt na ty děvočky co rády zahřívají postel osamělým turistům a  elektrárnu si nech třeba do Japonska. Fukušima bude také zajímavá.

Dík za tip. Má však dvě chyby: a) postel mi už zahřívá jiná děvuška, b) v Japonsku jsem už u Fukušimy byl, když jsem frčel okolo šinkansenem přes stejnojmennou stanici. Možná od té doby mírně svítím ;-)


@Ivo: Jak koukám na ty časy letů, přílet v pátek v 14:40 a odlet v neděli v 9:35, tak toho moc nestihnu. Ještě zkontroluju Ukrajince, jestli to neposunuli a e-mail o tom se nezatoulal. Jinak na druhou stranu nemám nejmenší tušení, kdy se znovu dostanu do Kyjeva. Počasí podle dlouhodobého výhledu na Accuweather nevypadá nic moc. Na ten víkend sice předpovídá něco kolem 3 až 8 stupňů, ale v týdnu hned potom mráz. A stejně nijak moc nebývají přesné (jen nižší desítky procent).
0 Citovat

Budu tam také (15-19/3). Ale zůstanu jen ve městě. Prolezu butiky s kabelkami, nějaké památky, skouknu metro, ochutnám místní jídla, popiju s místními, prosvištím si ruštinu. Možná nějaká sauna, nebo tak něco. A chci také vidět ten barokní panelák co tam mají. Jinak tomu nechávám volný průběh.

0 Citovat

Ahoj cesťáci, mám v Kyjevě stop, ale "jenom" na cca. 6 hod. To je na čekání dlouho a na nějaké velké exkurze málo. Dá se někde nedaleko letiště, najíst popř. jak se tam nejlépe dostanu.

Dík Josef

0 Citovat

Na 6 hodín to vidím na Boryspol, trošku sa prejsť, najesť a naspäť. Tam asi taxi, naspäť matsrutka

0
11 reakcí