Hledá se pár dobrých duší, které chtějí v předstihu otestovat naší novou fičuru k notifikacím.. Potřeba od vás bude akorát podání hlášení podobě nedostatků / případných vylepší / celkové spokojenosti. Podmínkou je prohlížeč Chrome.. Pište sem, do zpráv poté zašlu link ke stažení. Díky  .

Beta testeři

Založil ve fóru Cestujlevne.com

graficky pekne, ale ked sa dostat k nejakym info uz bude vela scrollovania.

dalo by sa horne pozadie za vyhladavanim zmensit
tie obrazkove odkazy na jednotlive akcie / destinacie / atd.. vyzeraju lakavo ale tak isto zmensit.
celkovo prilis vela prazdneho miesta na ukor informacii
tolko zatial moj nazor, rozlisenie som mal full HD

0 Citovat

este pridam, bolo to tu uz spominane, mozno ze je to len vec zvyku, ale forum by som nechal povodne, to aktualne ma dost prazdneho miesta

0 Citovat

Graficky a informačně je to fajn.
Pouze bych přidal na hlavní stránku nejnovější komentáře k příspěvkům ( docela chybí ) a otvírat každou využitou nabídku , abych zjistil zda je nějaký nový komentář my nepřijde moc user-friendly.
Fórum, bych taktéž ponechal původní.
No a jak bylo již také zmíněno zmenšil bych foto nových nabídek na hlavní straně a přidal základní popis akce jak je u současného webu a i na SF.
Každopádně dobrá práce chlapci - pokračujte smiley smiley smiley

0 Citovat

Když si chceš zaslat registrační mail, nehodí ti to hlášku, že už jsi registrovaný? A neměnil sis od včera heslo?

0 Citovat

Ani mne sa nejde prihlásiť, ani regnúť. Ale ak funguje nové fórum tak ako je tu popisované, tak potom katastrofa. Pripadá mi to ako dnes vo veľkom zaužívaný štýl "ak niečo perfektne funguje, tak to treba zmeniť". Možno som konzervatívny, ale v jednoduchosti a prehľadnosti je krása.

0 Citovat

Login řešíme.

Nová podoba diskuze. Kde je konkrétně problém? Resp. nelíbí se mi chápu, ale nevíme jak to řešit smiley není to přeci o tom, že není modré pozadí. Jsou reakce příliš vzdušné? Dáme text vedle ikonky tak, abychom se vešli ve většině případů na výšku ikonky a tím zmenšili roztažení vlákna? Nebo co konkrétně vadí?

0 Citovat

Já se na to díval dopoledne, ale říkal jsem si, že než se vyjádřím, nechám emoce trochu zchladnout. Teď se na to dívám podruhé a vyjádřím se především k titulce:
Chápu, že co se týká designu, asi už máte téměř hotovo a vrtat se vám v tom nebude chtít, ale i tak bych zvážil ubrat na výšce toho horního segmentu s mapou v pozadí. Za mě tak na polovinu - funkčně to neplní žádnou roli, text "Cestuj levně tam, kam tě srdce táhne" taky není nikterak důležitý a dal by se zmenšit, search box je tak akorát a sám o sobě bohatě stačí, protože je stejně uprostřed a poutá dost pozornosti (což byl asi záměr).
Nemůžu se zbavit dojmu jakési formu blogu, kde jakoby mimochodem jsou i akční letenky. Dívám se na to na monitoru 1920x1080 a i tak vrchní oblast zabírá půlku obrazovky. Když okno zmenším na notebookových obligátních 1366x768 tak už nevidím žádné akční nabídky.
Když se teď přesunu k nim - po najetí myši je na každé z nich zoom efekt. Myslím, že tohle už je lehce přežitek a na nový web bych to osobně nedával. Jak tady někdo podotknul srovnání se SF, taky se mu nemůžu ubránit a mám z něj taktéž negativní pocit.
Dále vidím sekci "Aktuálně ve fóru" - samozřejmě chápu potřebu to "uklidit" vzhledem ke scroll designu. Ale nahoře mi prostě bude chybět ve stylu "přijdu a hned vidím jestli je živo či mrtvo".
S tím mě napadá jedna kacířská myšlenka: neuvažovali jste nad "customizovatelnou" titulkou? Samozřejmě by existovat "default" stav pro nově příchozí, ale kdo by měl zájem, mohl by si poskládat panely dle chuti, řekněme v nějakých mezích např. 1xN / 2xN / 3xN předdefinovaných layoutů. Takto bych si v módu 2xN dal nahoře vedle sebe Akce a Diskuzi (jakoby postaru). Bylo by to asi složitejší na provedení, ale takto bych si představoval proklamovanou platformu smiley
Ať jen nekritizuju (ale berte to konstruktivně) - tak paradoxně nejvíce se mi líbí provedení spodní části (patičky stránky). Pěkný pozadí, přehledný, přesně tak bych si to představoval.

0 Citovat

Akční letenky - určitě mi velmi chybí komentáře k příspěvkům. Z nich se toho člověk hodně dozví, a co teď? Nebudu přece každou hodinu otvírat 20 nabídek, abych zjistil, jestli tam není nový komentář...! A jak by se řešily třeba dotazy ke starším příspěvkům? Když se zeptám na Grenadu, která byla před týdnem, tak se odpovědi nedočkám, protože o dotazu nikdo nebude vědět... Mimochodem, když si dám Zobrazit další, tak ze zápatí zmizí sekce Aktuálně ve fóru. To je správně?
Proč je někde použit název Akční letenky a někde Akční nabídky?
Aktuálně ve fóru - fajn, jen bych to asi zase chronologicky seřadil. A umístění až dole - dal bych raději výš. Původně jsem si chtěl postěžovat, že mi tam taky chybí, protože jsem nesjel až úplně dolů, až mě Mailand v příspěvku výše upozornil, že to tam je... smiley i když, teď když o tom přemýšlím, tak by to tam (v Akčních letenkách) snad ani být nemuselo, tím pádem by byly Akční letenky více odděleny od Fóra a pak by to chtělo, aby se dalo mezi AL a fórem přecházet jedním klikem, ne přes submenu jako teď.

0 Citovat

Domácí notebook s Full HD a zde vidím jen kousíček první akční nabídky. Ten google search styl mi nevyhovuje. Primárně chodím na CL pozorovat, co je nového, ne používat hledání.

U nabídek mě zajímají meta informace - kdy byla publikována, zda je platná. To naštěstí zůstalo. Pak mě zajímá, zda v diskusi přibyl nový komentář. To stávající CL řešilo jen částečně počtem komentářů (někdy jsem si vzpomněl, že se číslo změnilo). Nově tato informace úplně chybí a to mi dost vadí. Ideální by bylo napsat datum posledního komentáře a text či ikonku, pokud přibyl komentář od posledního zobrazení. Stačí do tooltipu, aby to nenarušilo vzhled.

U nabídek je pro mě klíčové odletové letiště. Nicméně jelikož nabídek nepublikujete tolik jako SF, tak mi nevadí všechny otevřít.

Detail nabídky se mi líbí. Zadávání komentáře je divné. Horní pruh vypadá jako prostor pro zadání předmětu, ale nejde do něj psát. Pod lištou formátovacích tlačítek je obrovský prázdný prostor, do kterého marně klikám. Text se píše o kus níže. Chrome.

0 Citovat

Fakt všem moc děkuji za zpětné vazby! Web děláme pro vás/nás cestovatele, proto není cílem nikoho naštvat, ale poskytnout lepší řešení než je stávající.

1. Nikdo tu moc nekomentoval průvodce destinacemi smiley copak všechny státy známe? Neuvítáte adhoc tipy k destinaci při nějaké mega akci, viz Palau – co od toho vůbec očekávat? Letiště/aerolinky, hmm? Něco zásadního co v obsahu chybí?
2. Komentáře u akcí dávají smysl a paradoxně jsou i pro nás velmi důležité, i přesto jsme je přehlédli. Přidáme info ke každé akci (náhledu, jako je to dnes) + doplníme výpis posledních komentářů - momentálně ve stejném bloku jako je diskuze na HP. Asi vzniknou 2 sloupce + 1 prozatimní vyplněn komerční plochou.
3. Kdo chce víc, dostane víc. V plánu je dashboard v administraci vašeho profilu. Tam uvidíte co se kde děje v závislosti s vaší aktivitou. To možná bude řešit problém s aktuálním přehledem diskuze?
4. Fórum změníme - přiblížíme se ke stávajícímu řešení. Vlákno 2.úrovně vůbec nevyhovuje nebo byl jen problém to skrytí?

5. Personifikovaný layout je v řešení.
6. s0ny: Soukromé zprávy budou mít nastavení zapnuto/vypnuto, pokud nemáš potřebu aby ti lidi psali, nebudou smiley

0 Citovat

Může být? smiley

0 Citovat

dík, lepší

0 Citovat

Forum? (+ blok dole, jak je nyní)

0 Citovat

ach hned sa mi zvysil tlak ako som otvoril ten obrazok a hned nahlad na komentar "chtel bych jse zeptat,jestli nevite, v kolik musim dorazit na letiste" smiley

0 Citovat

Na titulce by se mi líbil odkaz na forum u nadpisu sekce, nejen u tlacitka Vstoupit do fora. U Aktuálních diskusí mi dole chybí tlačítko zobrazit další aktuální diskuse.

0 Citovat

1. V cestovatelskom profile, ak nevyplnim priezvisko, zobrazuje sa vsetkym moja e-mailova adresa. To nie je prilis stastne riesenie kvoli spam botom
2. Takisto v cestovatelskom profile su cudne styly na odkazoch pod ikonkou "Zobrazit muj profil", a "Odhlasit se"
3. Mapa navstivenych zemi by mohla namiesto pripinacikov (ktore sa viac hodia na navstivene mesta) zobrazovat obrys danej krajiny
4. Takisto sa prihovaram aspon za nejake info po kliknuti na danu navstivenu zem

0 Citovat

Vše jsem ještě důkladně neprolezl, ale nějaký feedback už taky mám. smiley

Celkově určitě pěkně graficky vyvedeno, líbí se mi to, takže určitě posun vpřed. Super práce!

Fórum:

  • [*:3s6nrwws] navigace ve fóru mi nejdřív přišla dosti zmatená, ale tady to může být jen o zvyku.[/*:m:3s6nrwws]
  • [*:3s6nrwws] co mi vadí, je celkové zobrazení příspěvků v nějakém vláknu. Působí to na mě moc, celistvě - jedna velká bílá plocha. Těžko se mi vizuálně oddělují jednotlivé příspěvky od sebe. Chtělo by to je nějak výrazněji oddělit, aby se to lépe četlo. To samé ty nové odpovědi. Nevím jestli je třeba umístit do nějaké boxu s jiným pozadím nebo něco takového. [/*:m:3s6nrwws]
  • [*:3s6nrwws] celkový výpis příspěvků mi přijde dost roztahaný. Přijde mi, že řádky jsou zbytečně moc široké = méně obsahu na stránce, člověk musí furt scrollovat[/*:m:3s6nrwws]
  • [*:3s6nrwws] datum vložení příspěvku - než info, že příspěvek byl vložen před 15 hodinami mně osobně přijde lepší vidět reálný čas.[/*:m:3s6nrwws][/list:u:3s6nrwws]
  • Průvodci:
  • [list:3s6nrwws]
  • [*:3s6nrwws] checknul jsem Thajsko, kam se teď chystám, a kde mám momentálně něco načteno. Přišlo mi to fajn, spoustu užitečných informací co se mohou hodit. Na první dobrou mě nenapadlo nic, co by mi tam vyloženě chybělo.[/*:m:3s6nrwws]
  • [*:3s6nrwws] Napadlo mě, že u metropolí typu New York, Londýn apod. by nebylo špatné mít informaci o různých turistických pasech, které mohou ušetřit na vstupném nebo MHD.[/*:m:3s6nrwws][/list:u:3s6nrwws]
  • Letiště:
  • [list:3s6nrwws]
  • [*:3s6nrwws] co informace o salóncích? Zkoukl jsem jen Vídeň, tam jsem to tuším neviděl[/*:m:3s6nrwws]
  • [*:3s6nrwws] diskuze u letišť? Plánujete?[/*:m:3s6nrwws]

0 Citovat

Co se týká okolních letišť, tak je tam dost nepřesností z hlediska železniční dopravy. Například u Frankfurtu uvádíte, že cena začíná na 1580Kč, přitom nejlevnější možnost je 882Kč . Také bych si dal pozor (obecně), aby bylo jasné, zda se jedná o cenu zpáteční nebo jednosměrné jízdenky.

0 Citovat

Co se týče průvodce destinacemi tak ze mě určitě +, ale možná jsem si to předtím představoval víc podrobnější. Možná něco ve stylu wikitravel, kde jsou i např informace o dopravě, restauracích atd... To by samozřejmě muselo stát na komunitě, aby to mohl editovat kdokoliv, samozřejmě s nějakým systémem schvalování. Nicméně jako nějaké základní info určitě super.

edit: Až teď jsem si všimnul, že je úplně dole menu praktické tipy, tam už toho je více. Možná by to chtělo dát trochu viditelněji než až na konec.

0 Citovat

Google chrome notifikace - mohli byste přidat různé ikonky podle druhu dopravy? Teď jsem koukal na velkou ikonu letadla a článek byl o slevách na autobusy.

0 Citovat

Oba problémy jsme už ve 4. verzi odladili (aktuálně testujete 3., která se postupně upgradne na 4.).. Tak jen strpení smiley díky.

0 Citovat

Ještě k těm průvodcům mě napadly nějaké ukázkové itineráře. Ve fóru je téma co vidět v NY v pěti dnech. Čili něco na ten způsob. Co se dá v dané destinaci za určitý čas stihnout a stojí za to. Příklady: týden na Islandu, v Irsku víkend v Toskánsku, Paříži, Římě, atd.

0 Citovat

toncek: ano, také jsem to asi dva týdny zpět zapsal na nice-to-have seznam smiley Uvidíme kdy se podaří obsah doplnit.

cestovatel89: zkoušíš jako login stávající email zde na fóru a stejné heslo?

0 Citovat

Tak, já to vidím jen na noťasu, takže to porovnávat s klasickým monitorem nemůžu smiley

1ad.) Žárovka -> Dala by se dát na pozadí v obrysu a při najetí na ní by vyskočila před text ? T.j. při čtení nějaké delšího textů na pravé straně není text vidět.( Ale to je spíš jen drobnost )

2ad.) Průvodci -> Mapa -> Místo připínáčků bych spíš hodil přiblížení na mapu té dané destinace. Klidně v barvě dané země či v zvýrazňujícím obrysu.
Nevím, jestli se mi to zdá nebo ne, ale ten připínáček ukazuje blbě, tj. kliknu na Belgii a na mapě mi ten zobáček ukazuje Francii. ( tím spíš chci říci, že několik blízkých zemí k sobě to ukáže do jednoho bodu.
-> kliknutí na zobrazit více u města, nejde mi to konkrétně u Švýcarska u Aletschgletscher a Ukrajina - Stalinova línie (je tam více textu nebo ne ? ) u Londýna, Dubaje to pak funguje v pořádku.
-> Popis měst, N.P. atd... -> Bude se to nějak více rozepisovat nebo to je na každém z nás, jak to napíše k danému městu/parku ? Někde je
třeba 25 vět a někde jsou jen dvě věty. Třeba taková Dubaj je dobře popsaná, hlavní atrakce s popisem..
-> Teplota -> Hlavní sezóna - Spíš bych to hodil do nějaké lepší barevné konfiguraci. Trochu mi připadá nešťastně řešení v těch barvách, které můžou na první pohled splývat.

3ad.) Cestovatelská mapa -> Pokud by tam ten připínáček zůstal, šlo by v budoucnu na něj kliknout, aby mi vyskočil název země a třeba i s tím odkaz na průvodce té země ?
-> Zobrazit další země -> Asi to bude chyba, ale nemělo to být v tom smyslů, že mi to ukáže další země, které cestovatel procestoval ? ( Já to tak pochopil, že to bude tak myšlené ). Neboť, když to rozkliknu, tak mi to ukazuje všechny země od A do Z.

4ad.) Fórum -> Negativního feedbacku tu je dost a co jsem četl, tak se budete snažit to přiblížit na nynější podobu. Jak se tam dá reagovat na příspěvky, tak to bude hodně mást a rozkliknout a hledat nejnovější komentář/dotaz v tom bude hodně otravný a nepřehledný.

5ad.) Profil -> Země co mam procestované -> Přibudou i v budoucnu města, která jsem navštívil nebo zůstane se u toho, kam jsem nohou vkročil například i na 5 minut ?

6ad.) Akční letenky -> Když porovnám akci " Žlutá jízda " tak na " staré " verzi to je označené jízdenky apod. a jsou zde dva komentáře ( v momentální době ) na nové verzi to je označené jako " letenky " bude se toto v budoucnu dělit na jízdenky a letenky nebo to zůstane pod jedním názvem a novou verzi se musí komentáře vkládat zvlášť ?

PS: Ať jenom nerejpu, dobrá práce, líbí se mi to. A bude se to v budoucnu překládat i do angličtiny například ?

0 Citovat

Ve Firefox 50.1.0 je na titulce rozhašené tlačítko "Odhal naše tipy" a podobná červená tlačítka - předpokládám, že o tom víte.

Napadlo mě ještě k diskuzím pod akcí - ideální by bylo, kdyby se nahoru zařadilo vlákno s nejnovější reakcí (ať pořád nemusím sjíždět dolů a pracně hledat poslední odpověď). To bych hodně ocenil smiley

Jinak když procházím starší akce, stránkování je s reloadem stránky - nechceš zatlačit na IT ať použije ajax? Bylo by to o dost svižnější smiley

0