Prosim o radu. Na cestovani chci mit platebni karty vsechny tri - Maestro, Mastercard i Visu. Jake banky byste doporucili? Ted mam Visu od MBank a vytaci me jak jejich kurz, tak povinnost platit kartou... dokud tam ta povinnost nebyla, brala jsem tuto kartu jako zalozni a neplatila s ni. Ale Visu uz vydava snad jen Zuno a CS. Zuno na me moc dobre nepusobi, ale kdyz to chci jen kvuli karte... kurzy horsi nez MBank nebudou. Maestro mam od FIO, ta se osvedcila v Nemecku, kde se jinak pomalu platit neda, ale uz neni zadarmo, ale za 99. Zdarma jde vydat snad jen k uctu GE Money, tak nevim, jestli je lepsi zaplatit FIO nebo akceptovat kurzy GE. Hledam nejakou dalsi variantu, ale nenachazim. Mastercard - tu bych chtela od Equabank. Prijde mi, ze ma nejvyhodnejsi podminky. Nebo Unicredit. Zdarma mi ji navic vyda FIO, ktera mi jinak vyhovuje... Jaky mate nazor? .

Bankovni karty

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Tak to sú tí londýnski Rusi :))

0 Citovat

Já vím, ti, co to myslí dobře... Já s tím problém nemám, ale někdo by mohl:-) Třeba...

0 Citovat

Standa napsal(a):

To si myslim pro ne nebude tezke s kapitalem, kterej za nima asi bude stat.. Pred nejakou dobou sem cetl, ze o ni nekde zadaji..


Ano,v Litvě. S kapitálem to opravdu těžké nebude. Ale zjisti si, od koho mimo jiné pochází. A pak si dej dohromady 1+1... A to je také důvod, proč je zatím ticho po pěšině a ani Revolut se nijak nevyjadřuje.

0 Citovat

Po roku a pol intenzívneho používania Revolut môžem povedať, že na cesty do zahraničia je pre nás táto karta vždy prvou voľbou. Naše skúsenosti s ňou sú len a len pozitívne, či už ide o výber z bankomatov, platby, online platby alebo ich chat support :-). Ak ste o Revolut ešte nepočuli, môžete si prečítať náš článok na blogu: https://www.traveliv.sk/revolut-...-zahranici . V článku nájdete aj promo kód na získanie karty a dopravu zdarma pre našich čitateľov ;). 

0 Citovat

Nerad bych tu sklouzl k flamu o pár haléřů. Zdá se mi, že čím je Revolut známější, tím je slabší. O víkendu jsem vybíral 1000 UAH a praštil mě do očí kurz. S víkendovou přirážkou to bylo 103% středu od ČNB. Tedy srovnatelné s Mastercard nebo Visa.

Revolut 83,58 Kč/100 UAH, MC 83,79 (s 3% fee) nebo 82,98 (s 2% fee)/100 UAH ke stejnému datu.

To jsem byl ještě hluboko v bezplatných vodách 4500 Kč výběru z ATM. Začíná být výhodnější karta od Equa.

Mám špatný reprezentativní vzorek nebo nejsem sám s tímto pocitem? Něco trošku jiného jsou online platby, ale i tady jsem byl zvyklý na lepší kurzy. Posledně ve všední den v pracovní hodiny - CZK/EUR s odchylkou od středu 1%.

0 Citovat

Na UAH, RUB a THB má Revolut trvalou přirážku 1% a o víkendu se přidává další přirážka 2%, takže dohromady to máš o víkendu s přirážkou 3% což je pak srovnatelné s českými bankami, kde je přirážka vůči středu kolem těch 3%. Na většinu ostatních měn se dává přirážka o víkendu ve výši 1% a na pár vybraných hlavních měn se dává o víkendu 0,5%.


revolut.png

0 Citovat

Zrovna k těm kurzům jsem nedávno našel pěkné srovnání z ne-EUR země - je docela aktuální: http://forum.finexpert.e15.cz/vi...;t=1293057


Osobně můžu říct, že mi Curve vyhovuje víc než Revolutka, když odpadá nutné dobíjení, chybí mi tam ale ty výběry no. Kdyby chěl někdo vyzkoušet, referral +5 GBP pro oba: LKIQY.

0 Citovat

Jak píše matej. Navíc, tohle:

Michal napsal(a):

"Něco trošku jiného jsou online platby, ale i tady jsem byl zvyklý na lepší kurzy." 

...je úplný nesmysl. Kurz je samozřejmě jen nákup/prodej....

0 Citovat

Tak mám asi netypický koš měn, co vybírám a kterými platím online. Změny v Revolutu mi přijdou stále méně průhledné a méně výhodné.

0 Citovat

Nekde to je opravdu nepruhlednejsi, napr. skryte nektere limity, na druhou stranu, co chcete jeste vic, nez vypis ke kazde transakci s jasne vypsanym kurzem a pripadnym poplatkem. O vyvoji vyhodnosti kurz v case by se dalo polemizovat, ale pri tech obecne malych pohybech kurzu men se da tezko vysledovat napr. zhorsujici se trend, lepe by to slo u exotictejsich men, to je pravda, ale tam do toho promlouva spousta vlivu. Nicmene jestli je vyber cash nebo platba online je uplne jedno. Podle me neni na trhu nic moc lepsiho nez Revolut, ale take se trochu bojim, ze s masovym rozsirenim prijdou zmeny spise k horsimu, uvidime. 

0 Citovat

Jediná kladná novinka z poslední doby je možnost dobíjet kreditkou bez poplatku. Radši bych ale starší Revolut bez limitů a víkendových příplatků... 

0 Citovat

A to je jako novinka?Já dobíjím kreditkou bez poplatku už hodně dlouho...

0 Citovat

Klasický vekslák Michal a nikdy nekončiace problémy s kurzami. Nabudúce keď pôjdeš na Ukrajinu, tak si zober české koruny a v Bratislave si vytiahni eurá na letisku z bankomatu. Ukrajina je jedna z mála krajín, kde v zmenárni máš lepší kurz ako pri výbere z bankomatu. Cez víkend mi dávali karty okolo 31,2-31,4 hrivien za euro a v zmenárni som videl okolo 32,5.

0 Citovat

tonic napsal(a):

Klasický vekslák Michal a nikdy nekončiace problémy s kurzami.

Ale no tak... ;) Přemýšlejme jak mu pomoci, protože, soudě podle jeho cestopisů, je každá cesta především zdánlivě nekonečná série traumat a dilemat finanční povahy. Tu 20 haléřů na kurzu, onehdy zase 2 Kč  za ukradený žeton na košík...

0 Citovat

Haha, tohle forum je fakt super na vyvolání flamu. Já věděl, jak to tu zase skončí, maloměšťáci a čecháčci. Mě taky fascinuje váš styl cestování - s "cestuj levně" už má pramálo společného a je v duchu "aby náhodou ostatní neřekli, že jsem socka" a "ukázal že na to mám" ;) 

U jednoho malého výběru je mi kurz jedno. Proč ale dlouhodobě platit o pár procent víc?

EDIT: Aby to pochopili i duševně oslabení po náročné večerní oslavě - proč ročně platit v desítkách či stovkách případů o deset, dvacet korun víc, když to není potřeba? Ono se to pak už nasčítá ;) Je-li to jednorázový vícenáklad za pár korun a řádově vyšší částky, tak se to moc nevyplatí řešit.

0 Citovat

tramin napsal(a):

A to je jako novinka?Já dobíjím kreditkou bez poplatku už hodně dlouho...

V začátcích Revolutu to bylo s 1 nebo 2% poplatkem.

0 Citovat

ale uz asi rok sa da dobijat bez poplatku. 

no vsak ti chceme pomoct:) ved ceske koruny mas, eura sa ti v cash zidu vzdy aj ked ich neminies, tak nabuduce, ked pojdes na vychod, uz budes mudrejsi :)

BTW, najlepsi kurz pocas tychto 24 hodin na Ukrajine mi dala N26 - 32,05 UAH za euro. Mam ju sparovanu s Curve/Google Pay. No ale stale to nie je tolko, kolko by mi dali v zmenarni. tam to stale to 1-2% lepsie.

0 Citovat

Kdybych měl minulý týden čas, zajel bych v Praze k Arabům u Hlavní pošty. Takový kurz nedá Curve ani Revolut. Je to jen pár setinek nebo desetinek nad středovým kurzem. A máš cash. 

0 Citovat

Michal napsal(a):

V začátcích Revolutu to bylo s 1 nebo 2% poplatkem.

Ale to fakt není novinka...
0 Citovat

Michal, preco si zase zmenil avatara :D teraz rozmyslam, kto to tu hackol :D

0 Citovat

By ma zaujimalo, ci pripady ako Michal nechavaju sprepitne ...

0 Citovat

jasne ze nechavaju, 0,05 hrivny ci ako to bolo pri legendarnom ukrajinskom Uberi :))

0 Citovat

voughne napsal(a):

By ma zaujimalo, ci pripady ako Michal nechavaju sprepitne ...

Budeš se divit, za dobrou službu s pozornou obsluhou ano.

Provozovateli nějaké technické služby nedobrovolně nechávat "spropitné" ale nehodlám.

0 Citovat

tonic napsal(a):

jasne ze nechavaju, 0,05 hrivny ci ako to bolo pri legendarnom ukrajinskom Uberi :))

Ještě jednou: venku -10, sněží, chtěl jsem dát 10% (čili 5 UAH) - mačkám 5, ok a koukám, že je tam 0,05. Nejde to opravit, ani se to nechce strhnout. Fakt super implementovaná služba.
0 Citovat

ale vsak sranda:)) 

0