Má někdo drona? Uvítám jakékoliv tipy, rady atd. - které modely jsou dobré, naopak kterým se vyhnout atd. Jsem začátečník.  .

Dron na cesty

Založil ve fóru Co se nevešlo

Má někdo drona? Uvítám jakékoliv tipy, rady atd. - které modely jsou dobré, naopak kterým se vyhnout atd. Jsem začátečník. smiley

0

Mne sa pozdava toto. Ale pouzitelne to bude tak za 2 roky v dalsej verzii.
https://www.lily.camera

0 Citovat

S tímto by jsi byl určitě spokojený https://www.youtube.com/watch?v=mhEuKX7BOIo smiley Jen je potřeba povolení od CAA atd.

0 Citovat

Zaskočilo mě, jak je celkem těžké najít uceleného průvodce do této problematiky. Nevím, od čeho se odpíchnout.. Legislativa (vím - letiště, max. výška, furt na dohled, nedělat kraviny)? Nikde nic.

0 Citovat

Typově mi přijde hodně zajímavý tohle:

http://www.ascentaerosystems.com/

Jen to vypadá že nebude zrovna za lidovku ... smiley

EDIT: Jo a taky se ještě nevyrábí smiley

0 Citovat

Deive,
kamarád ma drona od parrota + speciální controller a co jsme ho testovali tak paráda. Žádné ťinťítko, 2 baterie, celkem odolný a hlavně parrot je značka, která má určitou kvalitu a servis.

https://www.alza.cz/parrot-bebop-skycon ... d=18855539

Cena není lidová, ale ty lidové jsou relativně nepoužitelné a dost křehké.

0 Citovat

Do batohu je, dá se to složit a je to prostě liga mistrů. Jen ta cena a pak registrace CAA, pojištění atd. Ale dá se s tím i slušně uživit:)

0 Citovat

A co Phantom http://www.drona.cz/item/dji-f308-phant ... mbal-76338 ?

0 Citovat

Jo, mas pravdu, ja jen koukl ze to unese DSLR a hned jsem si predstavil megadrona smiley Protoze jsem jeste pred boomem dronu videl klasickou RC helikopteru s gimbalem na 5D mkII a to byl pekny macek (jeste o neco vetsi nez treba tahle). Myslim ze to bylo v roce 2011, takze za tech par let to odvetvi proslo slusnym vyvojem.

0 Citovat

Ahoj, nejsi v tom sam, sleduji to take jiz nejakou dobu, pokud clovek nechce donekonecna cekat na hexoplus.com nebo Lily a chce drone pokud mozno s 4K a vetsi uzivatelskou zakladnou, tak mi vychazi bud DJI Phantom 3 Professional, coz i s hardcase batohem primo na to poridis kolem 40K CZK, nebo je alternativou 3drobotics.com/solo-drone/ a urcite je jich vic, jen me z toho proste vychazi ten nejnovejsi Phantom 3 Pro, nebo tato 3Drobotics na kterou das GoPro 4 s 4K zaznamem. Vyvoj se posunul dal, takze uz litas s zivym obrazem primo na tabletu nebo smartphone, a relativne dobrej drone na fullHD a 4K video uz neni otazkou 100+K CZK ale staci pulka.

Legislativa je jina vec a velka komplikace pro nekoho, kdo chce litat u lidi, domu apod. My radi cestujeme na mista, kde neni ani noha, a tak legislativu neresim, na Islandu, v Canyonlands v Utahu, proste v prirode, dal od zástavby a lidí, s trochou selskyho rozumu myslim neni problem. Nez jsem objednal cetl jsem zahranicni fora o cestovani s dronem a nikdo nikde nepopisoval problem s dronem samotnym, spis ze ho treba zdrzeli TSA vyptavanim jak dlouho a daleko to doletí apod., a problem je v Li-ion bateriich ktere tusim podlehaji nejakemu specialnimu rezimu prepravy, to byl jediny problem co jsem dohledal, ze nekomu zabavili treba ctyri baterie - to si pak nezalitas, a jeste to neni uplne zadarmo, ty baterie jsou docela drahy... takze bych googlil problematiku cestovani s bateriemi, kam je dat, jak je zabalit/prevazet aby to bylo vse v souladu s pravidly a pozadavky, no a pak jen common sense abys nelital nekomu nad barakem - nejlip ne nekomu, kdo ma shotgun a dobrou mušku a nema rad kdyz mu nekdo narusuje soukromi:)

Ja osobne povazuju drone a aerial photography/video za uzasnej skok dopredu a tesim se na kazdou novou cestu o to vic!
Dobre vyber, at slouzi, a podel se prosim o poznatky z tveho badani!
Vasel

0 Citovat

Celkem zajímavý článek z Technetu zmiňující i nějakou tu legislativu: Chcete pod stromeček dron? Deset věcí, které musíte vědět.

0 Citovat

Lily bych měl brzy dostat na recenzi, takže pokud vás něco zajímá, ptejte se. Jinak dělám na webu http://www.drony-kamery.cz , tak se mrknete a treba vás něco zaujme

0 Citovat

Ahoj. chtěl bych trochu obnovit tuto diskuzi, jelikož se za poslední tři roky tato komunita dost rozrostla.. máte nějaké zkušenosti v poslední době s drony v Evropě? jde mi o to jestli se už někdo setkal třeba s pokutou, "chycením" kde se nesmí apod.... já už několik zemí "prolítal" - Mallorca, Chorvatsko, Itálie, Skotsko, Portugalsko, Kréta.. zatím žádný problém, ale vyhýbám se zástavbě, velkému počtu lidí.. když mě někdo potkal, tak spíše otázky, jak vysoko to může letět apod... teda kromě Slovenska - tam otázka jestli mám na to povolení.., ale i jestli je to Mavic jedna nebo dva, a že v Čechách to máme pro drony příznivější..:) cestování v letadle za mně zatím absolutně bez problémů - nikde na letišti žádný problém.. pro jistotu vždy hned u rámu říkám, že mám dron a jestli ho mám vytáhnout z obalu.. ale všude ok.. třeba budete mít i nějaké tipy, kde třeba ve větších městech by se dalo bezpečně lítat.. 

0 Citovat

Ahoj. 

Používám dron DJI 4 a zatím jsem se s žádnými problémy nesetkal. 

Ptal jsem se ale německého kamaráda a ten mi říkal, že v Německu se například nesmí létat nad chráněnými krajinnými oblastmi.

Více info tady: https://www.rcprofi.cz/poradna/l...de-ne.html

0 Citovat

Ahoj,

mame mavica air. Boli sme s nim na Kanaroch, v Bulharsku, Irane a Chorvatsku. Vzdy ho mame v prirucnej a nikdy s tym nebol problem. Nikdy nelietame nad cudzimi ludmi. Na take zakladne info pozerame tuto mapu https://www.google.com/maps/d/em...2IU975SP8, ale to vacsinou nestaci tak googlime. Inak neviem co si predstavujes po tymi tipmi na bezpecne lietanie vo vacsich mestach. Sprav si kurz, vybav si formality a mozes lietat.

0 Citovat

Ahoj, já měl 2 roky DJI Phantom 3 standard, ale nakonec jsem s ním moc nelétal, protože je dost velký. Než to člověk složí, rozmyslí se dvakrát. A ani ten pocit, když člověk vytáhne půl helikoptéry, nepřidá, takže já třeba neměl dobrý pocit létat kdekoli, kde byl byť jen jeden další člověk.


Teď jsme si na Bali koupili DJI Mavic Air ve "Fly more combo" (rozuměj, baterky navíc, multinabíječka). Rozloží se za pár vteřin, ani se nemusí montovat vrtule. Vejde se do brašny, která byla součást balení. Jako příručák oproti báglu jak na padák super. Během týdne jsme natočili a nalétali půlku toho co předtím za 2 roky s Phantomem.


Je to dražší legrace (21K myslím, že jsme platili), ale umí to 4K, má to spoustu vychytávek jako chytré přednastavené trasy letu, detekci překážek a vyhnutí se jim.. Pro začátečníka je fajn i to, že ve fly more jsou i ochranné bumpery na vrtule. 


DJI má sice historicky dost problémů s časem chřadnoucími stroji a softwarem, Phantoma jsem musel reklamovat kvůli ztrátám signálu (bacha na záruku, kryje některé části stroje třeba jen pár měsíců), ale těžko říct, jestli to je nějak výrazná odchylka od standartu, s jinou značkou jsem nelétal.


Každopádně to obsahuje třeba no-fly oblasti, takže tě to nepustí vzlétnout u letišť apod. U turistických míst jako je Uluru apod. je vždycky zákaz, tak tomu se člověk holt vyhne tím, že to točí ze vzdálenosti, která je povolená.


Osobně jsem zatím s Mavic Air hodně spokojený, obraz je fantastický, stabilní a ovládání je jednoduchý. Myslím, že i když je to cenově a funkčně vyšší třída, tak to je pořád hodně beginner-friendly. Už kvůli tomu, že appka na ovládání je stejná jako pro modely z nižší třídy, takže vyhovuje všem. Jen si na ni člověk musí zvyknout, zalétat si zkusmo párkrát někde v přírodě volné..


Ještě teď dát dohromady video s Bali pro ukázku, ale na Youtube se toho najde mraky :)

0 Citovat

já našel stránky https://drone-traveller.com/ kde je celkem hodně zemí s pravidly pro drony.. tak třeba se bude někomu hodit.. ale hlavně jsem chtěl jestli máte zkušenosti ani ne tak v no-fly zones ( je jasné že vám to lepší drony ukážou) ale spíše třeba s létáním, kde to je tak všeobecně "problematické" - třeba Rakousko (tam asi bez povolení ani náhodou..) jestli už vám někdo "vynadal" "chytil vás" apodobně.. někdy se to řeší v nějakých "dron forech", ale tady v tomto foru mi připadá, že uživatelé jsou daleko více zcestovalí a těch zkušeností v Evropě třeba můžou mít více..:)

0 Citovat

No tak nas chytila tourist police v Irane. Ale to neviem ci ta zaujima lebo to nie je EU :) 


V totalnej horuce na obed ked nikto nikde nebol sme na 30 sekund vzlietli priamo pred Amir Chakhmag komplexom v Yazde. Za 20 minut na inom mieste nas zastavila tourist police v civile, lebo nas niekto nahlasil. Stravili sme s nimi hodinu. Chceli vidiet vsetky videa, volali niekolkokrat sefovi, chceli to poslat na ich mobil, odfotili si pasy atd. Povedali, ze ked chceme lietat v Irane tak potrebujeme nejaky certifikat a v Yazde uz lietat nemame. Boli extremne slusni a hovorili, ze ich hrozne mrzi ze nas s tym musia otravovat, ze maju radi turistov, welcome to Iran a pod :)) Nic nam nezmazali, nezabavili a ani na letisku nebol problem. 

0 Citovat

to mate odvahu.. arabské země bych dron vynechal.. ale jejich přístup je teda parádní..dík za info..

0 Citovat

Iranca by si teda nepotesil s oznacenim "arabske zeme" :)

0 Citovat

to máš pravdu.. sorry.. jen prostě celkově tato oblast asi dronům úplně nepřeje..:(

0 Citovat

Ohľadom tej príručnej batožiny + dron pozor, myslím že aj v BUD je to zakázané.

0 Citovat

Povedat, ze tato oblast dronom nepraje je skoro ako mysliet si ze v Irane je vojna. :)) Samozrejme ked sa ti podari natocit nejaky citlivy objekt a pod. tak sa s tebou parat moc nebudu :)

0 Citovat

Právě jsem absolvoval cestu na Floridu a zpět přes Vídeň a Londýn s Gopro Karma a nikde žádný problém. V USA jsem si ho zaregistroval u FAA a ctil jsem základní pravidla létání. V USA mě to ani v zakázaných zónách létat nenechá. Na letištích u security je to vůbec nevzrušuje - jsou podle mě zvyklí.

0 Citovat

Za mě teda doporučuju kouknout na tenhle eshop  https://ideka.cz/. Máme odtud dron a používáme ho na cesty. Zatím nás nezklamal.

0